Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată
/div>

Demonstratie grafica

 

Demonstratie grafica privind inventia mileniului III


 

Detalii explicative la demonstratie grafica pentru specialisti, investitori, nespecialisti si amatori.

             Inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul referintelor bibliografice ar trebui analizate cel putin lucrarile cu titlu’: Descriere.ro (primele 5 pagini), Virtual ansamblu, Images, legile excentricitaţii permanente, parghii de ordin 0, lucru mecanic multiplu, franarea turbinei etc. Cacule adecvate inventiei sunt postate in lucrarea cu titlu’: turbina gravitationala mixta.

         Virtual  ansamblu: pentru a intelege mai usor si foarte repede modul de asamblare si functionare a inventiei mileniului III, dati clik pe *Virtual ansamblu* In prima faza se ansambleaza, prin sudura monobloc, cu ajutorul unor SDV-uri cele 8 chesoane intre ele si pe ambele parti laterale cate un tambur cu rol de arbore conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2. In  faza a doua si-a treia se arata video modul de functiionare.

CUPRINS
Descrierea celor trei schite si explicatii privind utilizarea lor ……… 2

MESAJ adresat DENIGRATORILOR  ……… 5

TEORIA INVENTIEI MILENIULUI III ……………  7

Pag 1

       Cele trei schite sunt atipice si pentru a le intelege mai usor voi da cateva detalii la fiecare schita.

       Inventatorul pentru a proteja inventia la OSIM, a inclus trei momente distincte intr-o singura figura (fig. 1).

     Momentul exprima un interval sau o perioada scurta de timp (o fractiune de secunda, o secunda sau mai multe)

      La fig 1, primul moment inclus (ptr. sugerare):
       Punctual C’ este momentul 0, in care incepe ciclul si in care se sfarseste acelasi ciclu.

       Punctual C’ este momentul 0, este granita dintre cicluri si in acel moment avem 8 puncte materiale pe circumferinta si 8 puncte materiale in centru.

       Punctual C’ este momentul 0, este granita dintre cicluri si in acel moment  avem pe circumferinta numai 7 puncte materiale cu energie potentiala.

       Punctual C’ este momentul 0, este granita dintre cicluri si granita entropiei controlate conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

       La fig 1, al doilea moment inclus (ptr. sugerare):
       Pe circumferinta sunt cu energie potentiala 8 puncte materiale si implicit 8 puncte materiale in centrul turbinei.

       La fig 1, al treilea moment inclus (ptr. sugerare):
       Cu privire la dreapta BB’ pe care avem un secment de dreapta limitat de cele doua puncte materiale in zona din centrul turbinei, un punct material in cadranul IV si cel de-al doilea punct material in cadranul II.

       Astfel cele doua puncte materiale, numai in acel moment, sunt la egala distanta de centrul ipotetic al turbinei.

       In acest al treilea moment avem 7 puncte materiale pe circumferinta si 7 puncte materiale in centru si 7 inaltimi.

       In acest al treilea moment se realizeaza calculele de la faza a doua (cu formula lucrului mecanic) privind intervalul de 25%, 50% sau cel mult 75% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si coboara cele 7 greutati, conf. inventie si fig. 1. Energia cedata de cele 7 greutati este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, in intervalul de 75%, 50% sau cel putin 25% dintr-un CICLU, conf. inventie si fig. N/2.

       La fig N/2, reprezentarea grafica certifica un singur moment: cel cu 8 puncte materiale cu energie potentiala pe circumferinta si cu 8 puncte materiale in centru care nu influenteaza greutatea excentrica din cadranul I si IV, conf. inventie.

        Figura alaturata din stanga fig N/2, doar arata locatia din care se va deplasa G1, aflat la altitudinea maxima pe verticala dreptei CC’ (si reprezinta inceputul si sfarsitul ciclurilor, granita dintre cicluri).

       Acest moment al figurii N/2 este utilizat numai pentru a calcula, la PRIMA FAZA, energia cedata de cele 8 puncte materiale in intervalul de 75%, 50% sau cel putin 25% dintr-un CICLU in care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. N/2.

       Inventia functioneaza in doua faze distincte, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, in doua intervale diferite de timp, in acelasi CICLU (~75% la prima faza coboara 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si ~25% a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1).

       Sau viceversa: ~25% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la prima faza cand coboara 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2, si ~75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1.

       La aceasta varianta se castiga aceeasi energie cedata de cele 8 greutati , dar mai putina energie generataprin franarea turbinei (cu castig de energie), prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (de puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

       La fel fi-va si-n varianta in care intervalele celor doua faze sunt egale (50% si 50%).

Pag 2

       La faza a doua energia cedata de cele 7 greutati (calculate cu formula L=mgh) conf. inventie si fig. 1, indiferent de valoarea ei, este INCLUSA in energia integrala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.
       Si in varianta in care intervalele celor 2 faze sunt egale (50% si 50%) energia cedata de cele 7 greutati fi-va inclusa in energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.  

        Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica, care fi-va mai mare decat consumul. Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.”


       Invenţiile, conf. fig. 1 si fig. 2/A, demonstreaza felul in care trebuie sa fie manipulate cele 8 puncte materiale pentru a realiza un grup de 8 forte neconservative (parghii de ordin 0) care produce lucru mecanic multiplu. 

       Lucru mecanic multiplu produce ”excentricitatea permanenta” si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele, dispozitivele, ansamblele, mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi, conf. inventiilor inregistrate la OSIM.

       Cele trei notiuni absolut noi in fizica, precum: un grup de 8 forte neconservative (parghii de ordin 0), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta sunt structura de rezistenta a inventiei mileniului III.

        EXPLICATII punctuale privind fig. 1 si fig N/2 CORELATE cu calculele de mai jos:  

       Conf. fig. 1 si fig. N/2, secmentul de dreapta CC’ este diametrul circumferintei pe care se deplaseaza centrele de greutate ale celor 8 puncte materiale.

      Conf. fig. 1 si fig. N/2, diametrul circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este si inaltimea celor 8 puncte materiale, deoarece cele doua puncte materiale se ridica conf. fig. N/2, aproape vertical inspre punctul C’.

      Conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, de obicei, inaltimea celor 8 puncte materiale (conf. fig. N/2) este mai mare decat inaltimea celor 2 puncte materiale care se ridica (conf. fig. 1), ceea ce inseamna si faptul ca inaltimea greutatilor care se ridica (in ciclul cu nr. 8) este mai mica cu o valoare aproximativa a intervalului din faza a doua a ciclului, conf. inventie.

Citez din lucrarile care sustin inventia doua momente virtuale (din cauze diverse):

“In concluzie inaltimea de la coborarera celor 8 greutati  cof. fig. N/2 si inaltimea celor doua greutati care se ridica, conf. fig. 1, sunt relativ egale, deoarece diferenta dintre ele este nesemnificativa.

PRIMA faza nu are nimic comum cu faza a DOUA (si viceversa) acesta este si motivul pentru care sunt DISTINCTE. 

Cele doua greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara in acelasi interval de timp in faza a doua, pentru ca intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).

Cele 7 greutati coboara deodata cu turbina conf. fig. N/2, si in anumite conditi (posibile doar teoretic) lungimea inaltimii celor 7 greutati este mai mica decat lungimea inaltimii celor doua greutati care se ridica conf. inv., si fig. 1, acest lucru il dovedesc mai jos.

Pag 3

Acest moment mentionat mai sus se intampla (in timpul functionarii turbinei) numai DACA punctual material se ridica (sau NU se ridica, teoretic, virtual etc) VERTICAL, din punctual C, pe secmentul de dreapta CC’, de la altitudinea minima, de pe circumferinta in centrul turbinei gravitationale conf. fig. 1.

Acest lucru este posibil (teoretic, virtual etc), deoarece conf. fig. 1 si fig. N/2, unghiurile dintre 2 chesoane consecutive sunt de 22.5 grade, deci nu poate sa fie in acelasi moment lungimea inaltimilor de la cele 7 greutati care coboara egala cu inaltimea celor doua greutati care se ridica, la faza a doua (in interval de timp precizat in proiect.

ATENTIE! Numai si numai in acel moment inaltimea greutatilor de pe circumferinta este mai mica decat inaltimea celor doua greutati care se ridica.

Redactez mai jos doua posibilitati:
1 – conf. fig. 1, la faza a DOUA, in intervalul de 25%, 50% sau cel mult 75% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati, sunt numai si numai 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie, numai in acel moment (mentionat mai sus) inaltimea celor 7 greutati este mai mica decat a celor doua greutati care se ridica VERTICAL (teoretic, virtual etc), din punctual C, pe secmentul de dreapta CC’, de la altitudinea minima, de pe circumferinta conf. fig. 1. Acest moment este aleatoriu si numai dupa foarte multe cicluri se poate teoretic repeta. Diferenta dintre inaltimile diferite este nesemnificativa si irelevanta pentru calcule ESTIMATIVE.

2 – conf. fig. N/2, la PRIMA faza, in intervalul de 75%, 50% sau cel putin 25% dintr-un CICLU in care coboara cele 8 greutati odata cu turbina conf. inventie si fig. N/2, este un moment cand greutatea de la altitudinea minima, de pe circumferinta, se afla aproape in punctual C, langa secmentul de dreapta CC’, si numai in acel moment inaltimea celor 8 greutati de pe circumferinta care cedeaza energie este relativ egala cu inaltimea celor doua greutati care urmeaza sa se ridice, conf. inv. si fig. 1.

Conform celor redactate mai sus inaltimea celor 8 greutati de pe circumferinta care cedeaza energie, conf. fig. N/2 este relativ egala cu inaltimea celor doua greutati care urmeaza sa se ridice, acest moment este aleatoriu si numai dupa mai multe cicluri se repeta, diferenta dintre inaltimi este nesemnificativa si irelevanta pentru calcule ESTIMATIVE.

In concluzie un CICLU complet are 2 intervale diferite (cu doua faze distincte) si indifferent de unde se ridica cele doua greutati, la faza a doua, inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (C), intervalul de timp precizat in proiect se respecta cu strictete, indiferent de diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală la cele 7 inaltimi, deoarece in ciclul cu nr. 8 in intervalul mentionat se ridica greutatea G8’ in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1, datorita unei entropii controlate conf. inventie.

       Conf. fig. 1 si fig. N/2, raza circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este jumatate din inaltime.

        Conf. fig. 1 si fig. N/2, centrele de greutate ale celor 8 puncte materiale sunt pe circumferinta. 

        Conf. fig. 1 si fig. N/2, unghiurile dintre 2 chesoane consecutive sunt de 22.5 grade

Pag 4

        Conf. fig. N/2, punctual material care urmeaza sa se ridice (aproape vertical) de la altitudinea minima, se afla pe circumferinta in cadranul IV, la 275.6 grade, inainte de dreapta CC’ cu 5.6 grade.

      Inainte de-a incepe ciclul si terminarea ciclului este numai si numai atunci cand avem un punct material la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’. Acel moment este locatia de incepere a ciclului si finalul ciclului.  Deci, acel moment este granita dintre cicluri.

       Conf. fig. 1 si fig. N/2, in momentul in care a inceput ciclul avem 8 puncte materiale pe circumferinta si 8 puncte materiale in centru.

       Conf. fig. 1 si fig. N/2, cand ajunge punctul material din cadranul II, la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’, se termina ciclul.

      ATENTIE!  Toate ciclurile sunt identice.

      Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de rpm (rot/min) ale turbinei gravitationale.

      Un ciclu complet este numai daca turbina lucreaza la parametrii proiectati conf. inventie, celor doua faze si realizeaza o rotatie de 22.5 grade.

      Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu. Acest lucru este posibil numai dataorita faptului ca: la toate tipurile de turbine gravitationale avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

      Coborarea celor 8 greutati, conf. inventie, se realizeaza in 75% din timpul in care se produce un ciclu. Acest lucru este posibil numai dataorita faptului ca: la toate tipurile de turbine gravitationale avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

       Un ciclu complet este o fractiune (NESEMNIFICATIVA) dint-o rot/min a turbinei gravitationale etc.

       Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie.

       Conf. fig. 1, momentul in care punctual material se ridica din cadranul IV, de la altitudinea minima si ajunge la jumatatea razei, exact in acel moment si punctul material care se ridica din centrul turbinei ajunge la jumatatea razei in cadranul II, inainte de-a ajunge pe circumferinta. Acest moment este scos in evidenta la fig. 1, pe dreapta  BB’, si numai in acest moment, timp de o fractiune dintr-un ciclu avem: 7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si numai 7 inaltimi, caci cele doua puncte materiale sunt la egala distanta de centrul turbinei gravitationale.

MESAJ adresat DENIGRATORILOR

Domnilor aveti teoria inventiei mileniului III redactata in lucrarea cu titlul *Demonstratie grafica*  Postati fiecare propozitie (fragment) presupus GRESIT, analizati in mod minutios fragmentul presupus ERONAT, pentru a scoate in evidenta fiecare PRESUPUSA prostie, si motivati cu argumente CLARE si logice, daca nu o faceti dovediti faptul ca ati MINTIT cu nerusinare si SUNTETI denigratori.

Caci oricine nu poate dovedi o PROSTIE, este cu adevarat PROST cu sau fara licenta.

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Pag 5

Calculele inventatorului la prima faza privind energia cedata de cele 8 greutati (8 forte neconservative) in cadere libera de la inaltimile corespunzatoare figurii N/2, cu parametrii
m=64000kg si h=10.5m,
utilizand inaltimi derivate este de:
64000(kg)*7.875(m)*9.81 = ~4944240J, sau
8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J, sau
8000(kg)*5.7(m)*8(buc)*9.81 =
 ~3585206J sau cu
h=5.25m:
64000(kg)*5.25(m)*9.81=~3296160J etc.

Detalii priviind inaltimile derivate din h=10.5m:
7.875m (~75%),
5.25m (~50%),
2.625m (~25%),
1.3125m (~13%),
0.984375 (~10%),
0.328125 (~3.5%).

 

PSEUDO-SPECIALISTII, pentru coborarea celor 8 greutati conf. fig. N/2, la prima faza, au utilizat pentru calcule formula lucrului mecanic (cu parametrii: m=64000kg; h=10.5m), si din inaltimea totala de 10.5m au folosit numai ~13% cu h=1.3125m si rezulta:
64000(kg)*1.3125(m)*9.8 = 823200J.
Pentru ridicarea celor 2 greutati la h=5.086m, rezulta:
16000(kg)*5.086(m)*9.8 =~797480J.
823200J - 797480J = 25720J. Dupa opinia unor pseudo-specialisti  energia castigata este de 25720J si datorita frecarii rezulta pierderi.

Altii la fel de PROSTI (cu sau fara licenta) au utilizat pentru calcule din inaltimea totala de h=10.5m numai ~10% (0.984375). Si energia cedata de cele 8 greutati (64000kg) este de:
64000(kg)*0.984(m)*9.81 = ~617794J.
Pentru ridicarea celor 2 greutati la h=5.086m, rezulta:
16000(kg)*5(m)*9.8 =~797480J, daca se face diferenta rezulta pierderi de: 797480J - 617794J = 179690J.

Acesti DENIGRATORI (cu sau fara licenta) stiu fapul ca NUMAI una GREUTATE (8000kg) ridicata sau coborata la h=10.172m primeste sau cedeaza energia de:
8000(kg)*10.172(m)*9.8 = ~797480J.

Dupa OPINIA PROSTILOR, cu LICENTA (unii si cu DOCTORAT aidoma d-lui dr. ing. 0dragos), un sistem DESCHIS de 8 forte NECONSERVATIVE (64000kg = 8 parghii de ordin 0, ATIPICE, neconventionale etc) care coboara conf. fig. N/2, la prima faza h=10.5m, sunt anulate de doua greutati care se ridica (16000kg) la h=~5m (10.5m - 0.328m=10.172m/2=~5m), la a doua faza, conf. inventie si fig. 1.

Domnilor denigratori pentru calcule ati utilizat la prima faza, din inaltimea de h=10.5m numai ~13% (1.3125m), nerespectand procedura celor doua faze distincte, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Domnilor denigratori (cu sau fara licenta), cele 8 greutati (64000kg) care coboara h=10.5m nu se poate anula de una greutate (8000kg) ridicata la aceeasi inaltime h=10.5m, conf. inventie.

Conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, la ambele faze echilibrul dinamic la sistemul deschis semihibrid de la infrastructura turbinelor gravitationale mixte se realizeaza, in exteriorul sistemului deschis pe alt drum, prin franarea continua cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare, si in aceeasi perioada de timp pentru recesiunea entropiei la ambele faze se franeaza turbina cu castig de energie, prin cuplarea pe exteriorul infrastructurii turbinei a cel putin  ~3 generatoare cu puteri diferite pe poz. 2. 1/e, conf. inventie, pentru a mentine o rot/min la arborele turbinei gravitationale cu castig de energie electrica.  

Castigul gratuit de energie (lucru mecanic) este numai daca turbina gravitationala functioneaza la parametrii proiectati, la fiecare ciclu, conf. inventie, si din aceasta cauza este SUFICENT sa se CALCULEZE numai primul CICLU (cu nr. 8 care se repeta continuu) in care la a doua faza in intervalul de ~25%, se ridica de la altitudinea minima o greutate spre circumferinta. Deoarece toate ciclurile sunt identice.

Pag. 6

OPINIA inventatorului:
este OPUSA PROSTILOR cu sau fara LICENTA, deoarece orice INVESTITOR, sau elev de liceu, care a invatat si stie formula lucrului mecanic (L=mgh) poate verifica calculele inventatorului, si a pseudo-specialistilor postate partial si in lucrarea cu titlul *Functionarea turbinei*, deoarece sunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.

Domnilor denigratori afirmati (din CULMEA PROSTIEI voastre) ca inventia este o PROSTIE (aberatie, ineptie etc), daca nu puteti DOVEDII sunteti cu adevarat PROSTI cu sau fara licenta (sau DOCTORATE).
Caci orice PROSTIE se poate dovedii foarte usor, de cei care au DISCERNAMANT.

Domnilor denigratori aveti calculele inventatorului redactate si in lucrarea cu titlul *Turbina gravitationala mixta * Postati fiecare calcul presupus GRESIT, analizati in mod minutios presupusa EROARE, pentru a scoate in evidenta fiecare PRESUPUSA ineptie, si motivati cu argumente fiecare PRESUPUSA prostie, daca nu o faceti dovediti faptul ca ati MINTIT sau nu puteti face operatii de baza precum: adunare, scadere, inmultire si impartire.

Atentie! Calculele se realizeaza conf. inventie, in doua faze DISTINCTE. Calculele conf. inventie, fig. 1 si fig N/2, sunt necesare numai la primul CICLU, pentru ca:

-conf. teoriei inventiei mileniului III functionarea turbinei gravitationale la parametrii proiectati se face in doua faze DISTINCTE, la fiecare CICLU, cu entropia controlata la fiecare faza ~99.9%, deoarece:

a) La prima faza imediat dupa inceperea ciclului viteza celor 8 greutati incepe sa fie din ce in ce mai mare (se accelereaza continuu) in intervalul de 75%, cat dureaza coborarea lor conf. inv. si fig. N/2. Detalii la teoria inventiri in lucrarea cu titlul *Demonstratie grafica*

b) Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati si coborarea celor 7 greutati, conf. inventie si fig. 1, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie. In faza a doua toate tipurile de turbine gravitationale folosesc din fig 1, conf. inventie pentru calcule, numai si numai al treilea moment inclus (ptr. sugerare).

-din acest motiv calculele cu formula lucrului mecanic (L=mgh) se realizeaza numai la un CICLU, la fiecare faza separat deoarece sunt distincte, deci nu se poate calcula ambele faze deodata precum au procedat pseudo-specialistii.

-daca se CASTIGA energie la primul CICLU se CASTIGA energie (lucru mecanic) la toate ciclurile pentru ca sunt IDENTICE.

Acest castig de energie (lucru mecanic) este si ratia progresiei aritmetice (CASTIG GRATUIT).

Domnilor denigratori conf. formula lucrului mecanic (L=mgh) fiecare greutate din cele 8 greutati se calculeaza cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2. 

TEORIA INVENTIEI MILENIULUI III

Teoria partiala a parghiilor de ordin 0, a entropiei controlate, a celor 8 forte neconservative, a excentricitatii permanente si a lucrului mecanic multiplu.

ENTROPIA (scurt istoric):  

Entropia este unul dintre cele mai controversate concepte descrise vreodata. Clausius, care a descoperit aceasta proprietate naturala in 1865, a utilizat acest termen (in germana “entrepein” si in greaca entrope, schimbare) ca sa defineasca conversia energiei. Dintr-un punct de vedere termodinamic.

În univers există un dezechilibru constitutiv, în totalitatea lui, altminteri totul ar îngheţa şi s-ar opri ireversibil. Haosul îşi are rolul lui. Entropia, o măsură a haosului, duce la dispersarea energiei utile, la moartea universului, ireversibilă. Şi totuşi, o tendinţă opusă, de scădere a entropiei, de echilibru, de cristalizare, de permanenţă a identităţii există în acelaşi timp.

La toate tipurile de materie cu sau fără viaţa. Materia este o formă de energie, si poate avea mai multe forme de existenţă şi manifestare.

Pag 7

Toate tipurile de energie pot fi convertite intre ele. Descoperirea lui Claudius s-a bazat pe ciclul Carnot – ca nici o masina nu este perfect eficienta. In acest proces o anumita cantitate de energie nu mai poate fi refolosita. In ciuda convesiei energiei partea nerecuperata a acesteia este integrata in Univers sub forma de caldura. In acelasi timp, simultan, la o alta scara, temperatura universului scade pe masura ce universal se extinde.

Legile clasice ale fizicii sunt modificate de teoria cuantica, mai ales la temperaturi scazute, viata este un astfel de exemplu. Viata pare sa fie o exprimare ordonata a materiei, fara a fi bazata exclusiv pe tendinta acesteia de a merge de la ordine spre dezordine, ci pe ordinea care deja exista si care este mentinuta.

 

-Legea I = legea conservarii energiei (energia unui sistem inchis este conservata)
-Legea II = legea dispersarii energiei (legea entropiei)
-Legea III = teorema caldurii lui Nernt.

 

Descrierea partiala a Legii I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata.
 (Legea pentru grupuri de forte neconservative fi-va finisata dupa implementarea inventiei)

Pentru a intelege Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata este necesar a se lectura, cel putin, lucrarile cu titlu’: Descriere.ro (primele 5 pagini), Virtual ansamblu, Images (figurile folosite la inventie), parghii de ordin 0, lucru mecanic multiplu, legea excentricitaţii permanente, franarea turbinei etc.

Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii) a impus utilizarea fortei de gravitatie din mediul inconjurator pentru a fi convertita in energie electrica, printr-o organizare controlata a grupurilor de forte neconservative din structura foarte simpla a turbinelor gravitationale.

Grupurile de forte neconservative vor completa fortele neconservative cunoscute pana acum: forța de frecare, forțele de contact, forța de tensiune și rezistența la mișcare a aerului. Forțe conservative sunt: forta de gravitatie, forta electromagnetica, forta elastica etc. Fortele de contact direct: la frecare, la intindere, la arcuri etc. Fortele de contact la distanta: forta gravitationala, electrica si magnetica.

Conf. inventie entropia contolata nu are o formula proprie, la fiecare faza se realizeaza calcule energetice separate si din prima faza se scade cele doua greurati care se ridica la faza a doua.

Forta de gravitatie actioneaza cele 8 forte neconservative datorita conditiilor create in sistemul deschis (semihibrad) al turbinelor gravitationale care permite cresterea controlata a entropiei la prima faza si impune descresterea controlata a entropiei la faza a doua conf. teoriei inventiei mileniului III.

Aceasta crestere si descrestere a entropiei realizeaza castig de energie electrica la fiecare ciclu si la ambele faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) are in interiorul lui un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschis. Deci cele 8 parghii de ordin 0 in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic).

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic).

Momentele de expansiune a entropiei, la prima faza si recesiunea entropiei la faza a doua sunt controlate 99.9% de un sistem de comanda si control automat conf. unei proceduri clasice (adaptat la inventie), astfel incat valorile entropiei la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (la inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de entropie a sistemului la valoarea parametrilor proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia grupurilor de forte neconservative (la sistemele deschise semihibride).

 

Pag 8

Sistemul deschis semihibrid al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) are in interiorul fiecarui ciclu un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia). Acest sistem fizic izolat este comandat si verificat de acelasi sistem de comandă şi control automat in asa fel incat la fiecare ciclu, care este o parte mica dintr-o rotatie completa, sa se asigure o variatie de entropie a *sistemul izolat*  la valoarea parametrilor proiectati.

 

In concluzie sistemul fizic deschis semihibrid realizat de cele 8 parghii de ordin 0 este un sistem deschis in exterior, si in interiorul sistemului numai in legatura cu entropia toate ciclurile sunt izolate (inchise), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic).

Definitie: Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), are legaturi exterioare (deschise) si interioare (inchise) cu interacţiuni intre cele 2 subsisteme ale fiecarui ciclu (izolate numai in legatura cu entropia), cu parametrii variabili, cu entropia crescuta la prima faza si entropia descrescuta la faza a doua, ambele controlate 99.9%, astfel incat valorile entropiei la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de entropie a sistemului la valoarea parametrilor proiectati conf. inventie, fig.1 si fig. N/2.

Conform inventie entropia contolata nu are o formula proprie, la fiecare faza se realizeaza calcule energetice separate si din prima faza se scade cele doua greurati care se ridica la faza a doua. Castigul de energie (lucru mecanic) este cedat la multiplicatorul de turatie si celor doua generatoare pentru transformarea energiei mecanice in energie electrica conf. inventie.
Detalii privind cele doua faze si franarea sistemul deschis semihibrid:

-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:

-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.

-La prima faza avem 8 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea greutatilor conf. fig N/2, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si cele 2 generatoare.

-La faza a doua avem numai 7 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventiei si fig. 1, sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si cele 2 generatoare. In aceeasi perioada de timp se franeaza turbina cu castig de energie, prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (cu puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale daca functioneaza la parametrii proiectati, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

 

Pag 9

La fiecare ciclu avem doua faze distincte care se repeta in tot timpul functionarii turbinei gravitationale si sunt strict necesare atat la functionare precum si la calcule.

Legatura indisolubilă si interacţiunile dintre entropia crescuta la prima faza si entropia descrescuta la faza a doua este monitorizata continuu de un sistem de comanda si control automat astfel incat sa anuleze (sa armonizeze) diferentele minore care apar la granita dintre cicluri la fiecare alt inceput de ciclu. 

Inventia mileniului III este un model aproape perfect in care se controleaza 99.9% entropia celor 8 forte neconservative, la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2. 

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca turbina gravitationala foloseste forta de gravitatie, din exteriorul sistemul fizic deschis (semihibrid) al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0) si transforma lucrul mecanic produs in exteriorul  sistemul fizic deschis (semihibrid) al celor 8 forte neconservative de catre multiplicatorul de turatie,  cele doua generatoare etc., conf. inventie.

Rezulta faptul ca in interorul sistemului deschis semihibrid se produce lucru mecanic (energie) datorita momentelor de expansiune a entropiei, la prima faza si recesiunea entropiei la faza a doua care sunt controlate 99.9% de un sistem de comanda si control automat, care in aceeasi perioada de timp monitorizeaza multiplicatorul de turatie, cele 2 generatoare si comanda franarea turbini la faza a doua, cu castig de energie, prin cuplarea a cel putin 3 generatoare pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

Entropia este o functie menita sa cuantifice dezordinea unui sistem (facand o evaluare a gradului de dezordine a unui sistem). Entropia este o forta irezistibila care impinge lucrurile in dezordine manifestandu-se in toate privintele, si in orice domeniu. Toate procesele naturale sunt ireversibile. Doar in cazul idealizat al proceselor reversibile, variatia de entropie a sistemului impreuna cu mediul propriu este nula.

Inventia mileniului III, pentru prima data in lume, a invins entropia la grupuri de forte neconservative.

Pana in anul 1970 nu a reusit nimeni s-o stapaneasca si sa-i limiteze granitile in domeniul fizic.

In anul 1970 Ioan Sabau (AUTODIDACT) a reusit, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa-i limiteze granitile, printr-o entropie controlata, obligand-o sa se supuna si sa cedeze aproape in intregime energia produsa in constanta fizica a ciclului, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2. In 1993 inventatorul a inregistrat mai multe turbine gravitationale cu structura lor de rezistenta la OSIM, prima este cu nr. 443 din 29.03.1993.

Din anul 1993, datorita inventiei mileniului III avem o noua lege in domeniu’ fizic *Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata*, astfel se completeaza cele 3 legi ale termodinamicii cu o noua lege (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii)

Cele 8 grupuri de forte neconservative (8 parghii de ordin 0) vor completa fortele neconservative cunoscute: forța de frecare, forțele de contact, forța de tensiune și rezistența la mișcare a aerului.

Datorita unui grup de opt forte neconservative (parghii de ordin 0), conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, se  produce lucru mecanic multiplu. Lucru mecanic multiplu realizeaza excentricitatea permanenta si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi pentru a produce mai multa energie conventionsala decat consuma, fara vant, apa, abur etc.

Citez din lucrarile care sustin inventia, cateva explicatii si fragmente pentru nespecialisti si amatori.

Teoriapartiala a legii I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin 0, cu entropia controlata.

Aceasta teorie partiala sustine calculele, legile noi, precum si cele 8 definitii, care dupa implementarea inventiei fi-vor cel mult 4 (definitii).

Conf. inventie putem realiza la cele 8 parghii si cu brat scurt, deoarece facem legatura dintre greutati cu o tija mai lunga (oricat se doreste), pentru ca: sistemul semihibrid al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) este DESCHIS si permite realizarea parghiilor cu orice brat scurt se doreste.

Daca se realizeaza cele 8 parghii cu brat scurt sistemul ramane DESCHIS, dar are castigul de energie (lucru mecanic) cu mult mai mic.

Pag 10

Parghia cu brat scurt are echilibru dinamic numai la punctul de sprijin. Ambele energii potentiale sunt egale cu 2mgh, deci energia primita si energia pierduta sunt egale. Datorita faptului ca energia primita si energia pierduta sunt egale,  cele doua greutati (forte) ale parghiei cu brat scurt sunt conservative. Deci forta parghiei clasice este conservativa.

Grupul de parghii de ordin 0 este o forta NECONSERVATIVA (o forta neconventionala, atipica etc).

Cele 8 parghii de ordin 0 sau jumatatile de parghie, conf. fig. 1, fig. 2 si N/2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinta simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza turbinei, si a doua greutate e-n centrul turbinei c-o toleranta de plus-minus 30mm simbolizand bratul scurt al parghiei.

Sistemul fizic deschis (semihibrid) al grupului de 8 parghii de ordin 0, conf. inventie nu are echilibru dinamic deoarece:

- nu are brat scurt
- nu are un moment a fortei de sens contrar 
- nu are actiune-reactiune etc.

La toate turbinele gravitationale avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

In concluzie sistemul fizic deschis (semihibrid) de parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), este un sistem deschis in exterior si in interiorul sistemului, numai in legatura cu entropia, toate ciclurile sunt izolate (inchise).

Toate fortele neconservative (inclusiv cele 8 parghii de ordin 0) sunt rezultatul forțelor conservative.

Cele 8 forțe neconservative (ale turbinei) sunt rezultatul forțelor conservative din sistem.

In sistemul DESCHIS semihibrid al celor 8 forte neconservative (care sunt 8 parghii de ordin 0: atipice, neconventionale etc), avem 8 greutati pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2 la prima faza (si 7 greutati la faza a doua conf. inventiei si fig. 1), cu energie potentiala, care datorita fortei de gravitatie (care este o forta conservativa) produce lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, pe care il transmite in afara sistemului deschis la multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

Conf. celor redactate mai sus sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) care are in interiorul lui un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschis. Deci cele 8 parghii de ordin 0 in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic).

Acest lucru este posibil pentru faptul ca in timpul functionarii turbinei gravitationale se mentine o excentricitate permanenta numai in cadranele 1 si 4 a sensului trigonometric realizand o viteza ocilanta in limitele impuse prin entropie controlata la fiecare ciclu, conf. inventie, si astfel se produce constanta fizica a ciclului. Manipularea greutatilor este explicata in descrierea inventiei si la lucrarile cu titlul: franarea turbinei, functionarea turbinei etc.

Deci fiecare cheson din sistemul celor 8 parghii de ordin 0 (cu cele 8 greutati pe circumferinta, conf. inv. si fig. N/2), nu are echilibru dinamic, nu are un moment a fortei de sens contrar si nu are actiune-reactiune, deoarece: echilibru dinamic, momentul fortei de sens contrar si actiune-reactiune, ar trebui sa fie cea de-a doua greutate aflata la mijlocul fiecarui cheson, cu centrul de greutate  (al greutatilor) in centrul turbinei gravitationale si astfel nu afecteaza excentricitatea permanenta. 

Fiecare greutate din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca fiecare parghie este autonoma in raport cu celelalte parghii din sistemul celor 8 parghii de ordin 0 ale turbinei.

Astfel avem o entropie controlata la fiecare cheson precum si la nivelul sistemului de parghii de ordin 0.

Fiecare parghie de ordin 0, este o forta autonoma NECONSERVATIVA, conf. inventie.

Sistemul celor 8 parghii de ordin 0, conf. inv. si fig. N/2, sunt 8 forte NECONSERVATIVE care realizeaza pentru prima data in LUME un sistem DESCHIS fabricat dintr-un grup cu 8 parghii de ordin 0.

Pag 11

Aceasta entropie controlata realizeaza sistemul deschis al inventiei mileniului III, care spre deosebire de sistemele inchise produce mai multa energie electrica decat consuma, conf. inventie.

Sistemul DESCHIS al celor 8 parghii de ordin 0, precum si “Constanta fizica a ciclului” sunt realizate de o entropie controlata, impusa de inventator.

La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin entropie controlata” la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu in aceeasi ordine, la ambele faze.

La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna si faptul ca se deruleaza continuu cele doua faze ale ciclului in raport cu parametrii proiectati, indiferent de dimensiuni si masa celor 16 greutati egale ale celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice etc).

Constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) care are o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil, in aceeasi ordine, la ambele faze si numai asfel nu se permite o estensie a entropiei peste parametrii proiectati conf. inventie.

Inventatorul  a utilizat sintagma "faze distincte" deoarece fiecare faza are o independenta proprie completa conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Sistemul deschis al grupului cu 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), functioneaza in doua faze la fiecare ciclu, conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

La sistemul deschis al grupului cu parghii de ordin 0, care coboara, ii creste si descreste entropia, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, in raport cu cedarea energiei in exteriorul sistemului deschis la multiplicatorul de turatie, la cele doua generatoare etc., in cele doua faze distincte.

Toate ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de rpm-ul (rot/min ale) turbinei gravitationale.

Un ciclu complet este o fractiune (NESEMNIFICATIVA) dintr-o rot/min a turbinei gravitationale etc.

Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie.

Un ciclu complet, conf. inventie, se produce la o rotatie a turbinei gravitationale cu 22.5 grade, numai daca turbina functioneaza la parametrii proiectati.
La intervalul de 75%:
22.5*75 / 100 = 16.875 grade;
si la intervalul de 25%:
22.5*25 / 100 = 5.625 grade;
16.875 (grade) + 5.625 (grade) = 22.5 grade.

Viteza de rotatie la toate tipurile de turbine gravitationale este OSCILANTA in fiecare ciclu.

Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu conf. fig. 1.

Coborarea celor 8 greutati se face in 75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu conf. fig. 2.

La fiecare ciclu, viteza de rotatie a turbinei gravitationale este oscilanta, in limitele impuse de “Constanta fizica a ciclului”, datorita motivatiilor redactete mai sus, conf. inventie. 

Toate ciclurile fiind IDENTICE, rezulta faptul ca in timpul functionarii turbina gravitationala are o viteza de rotatie OSCILANTA, intre limite constante datorita faptului ca toate turbinele gravitationale are in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

De unde rezulta faptul ca fiecare cheson (cu cele doua greutati, conf. inventie) este autonom in raport cu celelalte chesoane si face parte dintr-un sistem deschis, conf. inventie.

De unde rezulta faptul ca fiecare cheson (cu cele doua greutati, conf. inventie) este o parghie de ordin 0.

La cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative = 8 parghii de ordin 0), se poate calcula energia cedata cu formula L=mgh, la prima faza, numai in cadere libera conf. inventie si fig. N/2.

Inventia functioneaza in doua faze distincte, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, in doua intervale diferite de timp, in acelasi CICLU (75% la prima faza coboara 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si 25% a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1).

Pag 12


Sau viceversa: ~25% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la prima faza cand coboara 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2, si ~75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1. La aceasta varianta se castiga aceeasi energie cedata de cele 8 greutati (L = ~4100000J), dar mai putina energie generataprin franarea turbinei (cu castig de energie), prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (de puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie. La fel fi-va si-n varianta in care intervalele celor doua faze sunt egale (50% si 50%).

Aceste doua faze sunt strict necesare atat la functionare precum si la calcule.

Cele 8 forte neconservative (sunt 16 greutati manipulate conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2 = 8 parghii de ordin 0, atipice, neconventionale etc).

Cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), acum in secolul al XXI-lea reprezintă un salt calitativ colosal, prin cunoasterea stiintifica a realitatii obiective privind noutatea absoluta in fizica a grupurilor de forte neconservative, controlate 99.9%, care roteste din interior sau din exterior orice turbina gravitationala conf. inventie.

Sistemul fizic DESCHIS semihibrid al turbinelor gravitationale spre deosebire de turbinele eoliene, hidraulice, termice, nucleare etc., are structua de rezistenta realizata de legităţi noi redactate pe site-ul propriu in 4 legi: Legea I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin 0; Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta; Legea I. Sabau pentru forte neconservative cu entropie controlata 99.9% si Legea lucrului mecanic multiplu.

Legea I. Sabau pentru forte neconservative cu entropie controlata 99.9%, impune grupurilor de forte neconservative de-a merge de la o dezordine inspre o ordine mentinuta si viceversa, intr-o armonie controlata de un sistem de comanda si control automat a celor doua faze din interiorul fiecarui ciclu, continuu, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, la parametrii proiectati.

La calculul energiei primite si cedate, vom lua in considerare si urmatoarele forme de energie existente in sistemul deschis, datorita celor doua faze, conf. inv. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2:

-energia cinetica a chesoanelor, deoarece viteza lor este oscilanta, creste si descreste la fiecare ciclu, iar energia cinetica Ec=mv^2, inmagazinata in ele se va transforma in energie (lucru mecanic), si va putea fi folosita pe tot parcursul functionarii turbinei gravitationale.

-energia cinetica a greutatatilor de pe circumferinta, deoarece viteza lor este oscilanta, creste si descreste la fiecare ciclu, iar energia cinetica Ec=mv^2, inmagazinata in ele se va transforma in energie (lucru mecanic), si va putea fi folosita pe tot parcursul functionarii turbinei gravitationale.

-aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca masa turbinei si cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie oscilante, influenteaza si bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii de ordin 0.

In consecinta sistemul DESCHIS a celor 8 parghii de ordin 0 (care sunt: neconservative, atipice, neconventionale etc) evolueaza permanent intre o viteza minima, localizata la granita dintre cicluri, dupa terminarea celei de-a doua faza, in intervalul de cel mult 25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie si fig. 1, si o viteza maxima (cu energia cinetica maxima), la prima faza, cand se termina intervalul de cel putin 75%, cat dureaza coborarea celor 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

In concluzie conf. inventie se mareste energia castigata la PRIMA FAZA.

Pentru a dovedii cele afirmate mai sus inventatorul sustine teoria cu calculele redactate mai jos, deoarece orice om cu studii medii care a invatat si stie formula lucrului (L=mgh) poate verifica calculele pentru casunt necesare numai operatii de baza precum adunare, scadere, inmultire si impartire.

Deoarece unii SPECIALISTI, pentru coborarea celor 8 greutati conf. fig. N/2, la prima faza, au utilizat pentru calcule formula L=mgh,
si din inaltimea totala de 10.5m au folosit numai ~13% cu h=1.3125m si rezulta:
64000(kg)*1.3125(m)*9.8 = 823200J.
Pentru ridicarea celor 2 greutati, la faza a doua, conf. fig. 1 rezulta:
16000(kg)*10.5(m)*9.8 =~823200J.
823200J - 823200J = 0;
L=0 (datorita frecarilor sunt pierderi).

Pag 13

Citez din lucrarile care sustine inventia:

“… Calculele ESTIMATIVE, la prima faza, privind inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2 (in cadere libera):
greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m;
greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m;
greutatea G3 are o inaltime de ~7.88m;
greutatea G4 are o inaltime de ~6.57m;
greutatea G5 are o inaltime de ~5.26m;
greutatea G6 are o inaltime de ~3.95m;
greutatea G7 are o inaltime de ~2.64m;
greutatea G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei.

(10.5m + 9.19m + 7.88m + 6.57m + 5.26m + 3.95m + 2.64m) = 45.99m;
 45.99m / 8 = 7.875m.
45.99m - 0.328m = 45.662m; (scaderea se face pentru greutatea care se ridica, in ciclul nr. 8, de la altitudinea minima inspre centrul turbinei)

45.662m / 8 = 5.70775m; (inaltimea medie pentru calcule este h=~5.7m).

Detalii priviind inaltimile derivate (a celor 8 greutati de pe circumferinta conf. inventie) din h=10.5m:

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor,
este intre h=5.25m (energie minima cedata)
si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

----75% din 10.5m este : h = 7.875m

10.5*75 / 100 = 7.875
7.875m / 8 = 0.984375m

Inaltimea de ~7.875m se utilizeaza pentru a calcula integral (complet), numai la prima faza, energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si energia este de:

64000(kg)*7.875(m)*9.81 = 4944240J.

----~50% din 10.5m (in cadere libera) este: h =~5.7m

45.99m - 0.328m = 45.662m
45.662m/8 = ~5.70m

Inaltimea de 5.7m se utilizeaza pentru a calcula ESTIMATIV, numai la prima faza, energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si energia este de:

8000(kg)*5.7(m)*8(buc)*9.81 = ~3585206J

-----50% din 10.5m este h=5.25m
10.5*50 / 100=5.25
10.5m / 2 = 5.25m.

Inaltimea de 5.25m se utilizeaza pentru a calcula ESTIMATIV, numai la prima faza, energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si energia este de:

64000(kg)*5.25(m)*9.81=~3296160J.

------25% din 10.5m este h=2.625m

10.5 * 25 / 100 =~2.62
2.625m / 8 = 0.328125m
0.328125m * 7 = 2.296875m.

Inaltimea de 2.296875m se poate utiliza pentru a calcula, numai la faza a doua, energia cedata de cele 7 greutati conf. inventie si fig. 1, si energia este de:

56000(kg)* 2.296875(m)*9.81 = ~1170000J

Energia cedata de ~1170000J, la faza a doua, este INCLUSA in energia integrala (completa) cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.”

“… -~14.5% din 10.5m este inaltimea medie a celor 7 greutati de pe circumferinta cu h=~1.5m

10.5*14.5/100=~1.5
1.5m*7=10.5m

La aceasta inaltime medie de ~1.5m avem pe circumferinta 7 greutati in intervalul de ~25% cat dureaza a doua faza, in aceeasi perioada de timp se ridica si cele 2 greutati conf. inventie si fig. 1. Acest intervalul de ~25% de la faza a doua corespunde cu o inaltime de h=~0.328m si o rotatie a turbinei cu 5.625 grade.

Deci inaltimea de h=~0.328m este consumata la coborare de cele 7 greutati in intervalul de ~25% in care se ridica de la altitudinea minima (din punctul A) una greutate in centrul turbinei si greutatea din centru se ridica spre circumferinta aproape vertical inspre punctul C’ conf. inventie si fig. 1.

In concluzie energia cedata la a doua faza, conf. inventie si fig. 1, de cele 7 greutati, este de:

8000(kg)*1.5(m)*7(buc)*9.8 = 823200J

Energia cedata la faza a doua, indiferent de valoarea ei, este INCLUSA in energia integrala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.”

 “… -~13% din 10.5m este h=1.3125m
10.5 / 8 = 1.3125
10.5*75 / 100 = 1.3125
75% din 1.3125m este h=0.984375m
0.984375 * 8 = 7.875
1.3125m * 8 = 10.5m
Cu aceasta inaltime de 1.3125m unii pseudo-specialisti au calculat gresit, la prima faza, energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

----~10% din 10.5m este h=~0.984375m
10.5 * 10 / 100=~1
1.3125m * 75 / 100 = 0.984375m
Cu aceasta inaltime de ~0.984375m unii pseudo-specialisti au calculat gresit, la prima faza, energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

Pag 14

---~3.5% din 10.5m este h=~0.328125m
10.5 * 3.5 / 100 =~0.35
1.3125 * 25 / 100=0.328125m.
Cu aceasta inaltime de ~0.328125m unii pseudo-specialisti au calculat ERONAT, la faza a doua, energia cedata de cele 7 greutati conf. inventie si fig. 1.
Cu aceasta inaltime de ~0.328125m NU se calculeaza, energia cedata de cele 7 greutati conf. inventie si fig.1.”

 “… Stim faptul ca: la faza a doua conf. formula L=mgh, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice (la parametrii proiectati) a turbinei grevitationale precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul la calcule este acelasi:
 8000(kg)*10.172(m)*9.81 = ~798200J.
Inaltimea celor doua greutati care se ridica este
de
h=~10.172m (10.5 - 0.328=10.172m)
Cu h=5.086(m):
16000(kg)*5.086(m)
*9.8 = ~797480J

Deci NUMAI una GREUTATE (8000kg) ridicata sau coborata la h=10.172m primeste sau cedeaza energia de: 8000(kg)*10.172(m)*9.8 = ~797480J.”

Pseudo-specialistii au utilizat pentru calcule din inaltimea totala de h=10.5m numai  ~10% (0.984375).
Si energia cedata de cele 8 greutati (64000kg) este de:
64000(kg)*0.984(m)*9.81 = ~617794J.
 

Daca se face diferenta rezulta pierderi  ABSURDE de 179690J (797480J - 617794J = 179690J).

La PRIMA faza energia cedata de cele 8 greutati (8 forte neconservative) in cadere libera de la inaltimile corespunzatoare figurii N/2, cu parametrii
m=64000kg si
h=10.5m, este de:
64000(kg)*7.875(m)*9.81 = ~4944240J,
sau 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J,
sau 8000(kg)*5.7(m)*8(buc)*9.81 =
 ~3585206J
sau cu h=5.25m:
64000(kg)*5.25(m)*9.81=~3296160J etc.

Conf. inventie si fig. N/2, TEORETIC (ideal), in ciclul nr. 8, nici o greutate nu poate sa coboare mai jos de ~0.328m, si numai din aceasta cauza inventatorul a stabilit IOPOTETIC valoarea de 0 m, pentru toate greutatile care se ridica.

Pentru calcule la faza a doua, conf. inv. si fig. 1, nu are importanta locatia de unde se ridica greutatile de la altitudinea minima, de pe circumferinta din cadranul IV, deoarece se respecta cu STRICTETE intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu.

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca inaltimea totala a celor doua greutati (G8’ si G8”) care se ridica este mai mica decat 10.5m, dar diferenţa este nesemnificativă pentru calcule estimative.

La fig N/2, reprezentarea grafica certifica un singur moment: cel cu 8 puncte materiale cu energie potentiala pe circumferinta si cu 8 puncte materiale in centru care nu influenteaza greutatea excentrica din cadranul I si IV, conf. inventie. Acest moment este utilizat pentru calcule la PRIMA FAZA.

La fig N/2, indiferent de numarul rot/min al turbinei gravitationale ar trebuii momentul mentionat mai sus (cu cele 8 puncte materiale pe circumferinta) sa consume cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, si punctul material care se ridica de pe circumferinta in centrul turbinei gravitationale sa consume cel mult 25% din intervalul de timp in care se produce un ciclu.

Toate greutatile (G1’ … G8’), coboara 7 cicluri si in ciclul nr. 8 se ridica, in faza a doua, in cel mult 25% din intervalul de timp in care se produce un ciclu, conf. inv. si fig. 1.

Toate greutatile (G1’ … G8’), coboara in prima faza, in toate cele 8 cicluri
h=0.984375m
(1.3125m * 75 / 100 = 0.984375m), in cel putin 75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu.

La prima faza coboara 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, 75% din ciclu, valoarea lucrului mecanic produs prin coborarea greutatilor [G1’ … G8’] in camp gravitational nu depinde de cum este folosita energia, ci de distanta coborata de greutati, in cadere libera, corespunzatoare figurii N/2.

Deci, la prima faza, toate tipurile de turbine gravitationale consuma ~75% din timpul in care se produce ciclul conf. inv si fig. N/2.
Cele 8 inaltimi medii: 0.984375*8 = 7.875m.
Inaltimea de 7.875m reprezinta 75% din 8 cicluri.
Cele 8 cicluri din cadranele 1 si 4 se repeta continuu (ridicandu-se numai una greutate la faza a doua), si rezulta un castig de:
64000(kg)*7.875(m)*9.81 = 4944240J.
Aceasta energie de 4944240J, la prima faza este cedata integral (complet) de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2).

Pag 15

Stim faptul ca: la prima faza conf. formula lucrului mecanic (L=mgh), forta de gravitatie atrage toate cele 8 greutati (G1’, G2’, G3’ … G8’) la fel si daca coboara in timpul functionarii ciclice (la parametrii proiectati) a turbinei grevitationale precum si daca le calculam SEPARAT, in cadere libera, cu inaltimea corespunzatoare figurii N/2, deoarece rezultatul la calcule este acelasi. …”

Daca se calculeaza inaltimile corect, ele fiind diferite va rezulta la fiecare inaltime o alta valoare pentru intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, dar adunate toate aceste valori de la fiecare greutate [G’ … G8’], rezultatul pentru intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, pentru cele 8 greutati fi-va 7.875m. Aidoma fi-va si la faza a doua in intervalul de 25%.

Stim faptul ca: conf. formula L=mgh, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei grevitationale precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi. Pentru ridicarea celor doua greutati conf. inventie si fig. 1, se foloseste
h=10.172m
(10.5m - 0.328m=10.172m);
si rezulta: 8000(kg)*10.172(m)*9.8 = ~797480J.

Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, in intervalul de 25% din timpul in care se produce ciclul, este INCLUSA in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Se face diferenta si rezulta:
4944240J - 797480J = 4146760J.
C
astig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

In concluzie, energia CEDATA la multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare conf. inventie, pentru transformare in energie electrica este de ~ 4146760J.

Cu inaltimea derivata de 2.625m (0.328125*8=2.625), se poate calcula la a doua faza, conf. inventie si fig. 1, energia totala cedata de cele 7 greutati cu formula lucrului mecanic si rezulta:

56000(kg)*2.625(m)*9.81 = 1442070J,
aceasta energia totala cedata de cele 7 greutati, la faza a doua este INCLUSA in energia totala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Sau cu inaltimea derivata, la faza a doua conf. inv si fig. 1, de
2.296m (0.328125*7=2.296m),
care reprezinta 25% din cele 7 cicluri.
Energia totala cedata de cele 7 greutati cu h=2.296m conf. formula L=mgh este:
56000(kg)*2.296(m)*9.81 = 1261330J.
Energia totala cedata de cele 7 greutati, la faza a doua este INCLUSA in energia totala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

 Energia consumata (primita) de multiplicator si cele doua generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (4944240J) la prima faza, energia consumata (de 797480J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta:
4944240J - 823200J = ~4100000J,
plus energia generataprin franarea turbinei cu castig de energie, prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (de puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie. 

Energia castigata in plus prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (de puteri diferite, pentru a mentine entropia la parametrii proiectati) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie este estimata de inventator la cel putin ~823200J, numai daca la prima faza intervalul in care coboara cele 8 greutati este de ~75% din ciclu.

Si la infrastructura turbinelor gravitationale mixte calculele realizate cu formula L=mgh (cu orice parametrii), chiar daca, la faza a doua, intervalul dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1, ar fi numai de ~1%, sau ~75%, energia cedata de cele 7 greutati fi-va inclusa in energia cedata (lucrul mecanic produs) de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, in cadere libera. 

Chiar daca, la prima faza, intervalul dintr-un CICLU in care coboara cele 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2, ar fi numai de ~1%, sau ~75%, energia cedata de cele 7 greutati (conf. inventie si fig. 1), indiferent de valoarea ei, fi-va inclusa in energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, in cadere libera.

Si in varianta in care intervalele celor 2 faze sunt egale (50% si 50%) energia cedata de cele 7 greutati fi-va inclusa in energia cedata de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, in cadere libera. 

Pag 16

Aceste doua faze sunt absolut necesare atat la functionare precum si la calcule.

Intervalele cu orice parametrii proiectati, la orice tip de turbina gravitationala conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, se respecta cu strictete, indiferent de diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală la toate inaltimile de la ambele faze, datorita unei entropii controlate conf. inventie.

Functionarea sistemului DESCHIS fabricat dintr-un grup cu 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0).

In tot timpul functionarii forta excentricitatii permanente (neconservativa) este controlata (99.9%), deoarece interactioneaza cu exteriorul conf. inventie si numai astfel se tine in echilibru structura neconservativa cu structura fortelor conservative.

La sistemul deschis al grupului cu parghii de ordin 0, care coboara, ii creste si descreste entropia, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, in raport cu cedarea energiei in exteriorul sistemului deschis la multiplicatorul de turatie, la cele doua generatoare etc., in cele doua faze distincte.

Procesele ciclice, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2 are starea finala si starea initiala ale sistemului relativ identice; aceste procese necvasistatice revin la starea initiala a ciclului la sistemul DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0, deoarece interactioneaza cu *exteriorul* si prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare (deci utilizeaza alt drum in exteriorul sistemului), si numai in acest mod ajunge in echilibru dinamic si variatia entropiei este relativ identica la granita dintre cicluri. 

Deci energia la prima faza  precum si la a doua faza nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (conf. inventie) si se transforma in energie electrica.

Cele doua faze, conf. inventie, trebuie sa fie optimizate reciproc astfel incat sa se asigure un compromis intre ele si granitele entropiei, de catre sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid care fi-va materializat sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin proceduri existente adaptate la cerintele inventiei. 

Momentele de entropie maxima si minima fi-va in raport cu cele doua faze, astfel incat valorile entropiei intre faze si la granita dintre cicluri sa fie comandate si verificate de un sistem de comandă şi control automat in asa fel incat la fiecare ciclu, care este o parte mica dintr-o rotatie completa, sa se asigure o variatie de entropie a sistemului deschis la valoarea parametrilor proiectati.

 

Astfel entropia sistemului deschis al celor 8 parghii de ordin 0, este mentinuta in limite relativ constante realizand o variatie de entropie a sistemului deschis impreuna cu exteriorul la o valoare care genereaza un echilibru dinamic, relativ, intre sistemul deschis neconservativ si exteriorul conservativ.

Starea de entropie controlata (99.9%) se realizeaza si prin manipularea celor doua greutati din fiecare cheson c-un sistem de comanda şi control automat conf. unei proceduri clasice (adaptat la inventie).

Cele 8 forte neconservative, inaintea deblocarii ptr functionare au energie potentiala, Ep = mgh.

Cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), dupa deblocare au datorita miscarii energie cinetica.

Sistemul fizic DESCHIS semihibrid al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), in timpul functionarii, conf. inventie, produce energie (lucru mecanic), la arboreale turbinei gravitationale.

Cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie nu are ehilibru dinamic deoarece:  sistemul DESCHIS al celor 8 parghii de ordin 0, precum si “Constanta fizica a ciclului” sunt realizate de o entropie controlata (99.9%) pentru a produce *excentricitatea permanenta*, conf. inventie.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia grupurilor de forte neconservative (la sistemele deschise semihibride).

La prima faza imediat dupa inceperea ciclului viteza celor 8 greutati incepe sa fie din ce in ce mai mare (se accelereaza continuu) in intervalul de 75%, cat dureaza coborarea lor conf. inv. si fig. N/2.  

Pag 17

Aceasta accelelare continua mareste energia cedata, pentru ca masa turbinei si cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie oscilante, influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii de ordin 0.

Deci in prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale cele 8 greutati de pe circumferinta coboara deodata cu turbina, cu o viteza din ce in ce mai mare si se accelereaza continuu, conf. inv. si fig. N/2, datorita faptului ca cele 8 greutati (8 forte neconservative) de pe circumferinta sunt franate numai de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.  

Conf. inventie la ambele faze avem de-a face cu un sistem de referinta neinertial, DESCHIS, realizat de 8 forte neconservative, aflat in miscare de rotatie accelerata ne-uniforma (conf. celor doua faze).

Legile lui Newton precum si a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) nu se poate utiliza la grupurile de forte neconservative cu entropie controlata 99.9%. Legile lui Newton sunt partial compatibile cu turbinele gravitationale.

Din aceasta cauza este strict necesara Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii). Numai cu ajutorul experientelor mecanice efectuate celor 8 forte neconservative putem determina intr-un ciclu la ambele faze cresterea si descresterea energiei datorita acceleratiei oscilante.

Inventia mileniului III este realizata de un grup de forte NECONSERVATIVE cu entropie controlata care nu sunt COMPATIBILE cu legile lui Isaac Newton si nici cu a doua Lege a Termodinamicii = legea dispersarii energiei (legea entropiei).

La faza a doua incepe sa se ridice cele doua greutati conf. inventie si fig. 1 si viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

In faza a doua toate tipurile de turbine gravitationale folosesc din fig 1, conf. inventie pentru calcule, numai si numai al treilea moment inclus (ptr. sugerare).

Citez al treilea moment din lucrarea cu titlul *Demonstratie grafica*, care sustine inventia: “Cu privire la dreapta BB’ pe care avem un secment de dreapta limitat de cele doua puncte materiale in zona din centrul turbinei, un punct material in cadranul IV si cel de-al doilea punct material in cadranul II.

Astfel cele doua puncte materiale sunt la egala distsnta de central ipotetic al turbinei. In acest al treilea moment avem 7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si 7 inaltimi.”

Si la a doua faza, in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie, sistemul deschis a celor 7 parghii de ordin 0 (cele 7 forte neconservative), interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare precum si prin franarea turbinei cu castig de energie, prin cuplarea celor ~3 generatoare pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

Deci energia si la faza a DOUA  nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator si cele doua generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

La faza a doua se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1. Energia totala cedata de cele 7 greutati, la faza a doua, este INCLUSA in energia totala cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Deoarece in momentul in care incepe faza a doua, conf. inventie si fig. 1, turbinele gravitationale mixte se franeaza in mai multe moduri pentru a controla entropia (99.9%):

1 -cand incepe sa se ridice greutatea G8’ de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1, pe circumferinta raman 7 greutati (deci sistemul se franeaza si pentru ca raman cu o greutate mai putin)

2 -si inainte si dupa ce se ridica greutatea G8’ de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inventiei, energia cinetica a greutatilor localizate pe circumferinta nu se disipa (pierde) deoarece se cupleaza si se decupleaza cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

Pag 18

3 -numai daca este nevoie se manipuleaza la suprastructura turbinei gravitationale mixte a doua minilocomotiva conf. inventie in corelatie cu decuplarea si cuplarea generatoarelor de la punctul nr. 2.

Numai astfel  se poate controla entropia 99,9% conf. inventie.

Inventatorul a utilizat in descrierea inventiei un grup de 8 parghii, numarul optim fi-va finalizat de specialistii din domeniu deoarece trebuie CORELAT cu procentajele celor doua faze si intervale ale entropiei controlate conf. inventie., fig. 1 si fig. N/2. Entropia este realizata c-un grup de forte neconservative [un grup cu parghii de ordin 0 (conf. inventie, cel putin 3 si cel mult 12 parghii)]

Figura alaturata din stanga fig N/2, doar arata locatia din care se va deplasa G1, aflat la altitudinea maxima pe verticala dreptei CC’ (si reprezinta inceputul si sfarsitul ciclurilor, granita dintre cicluri).

Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica, care fi-va mai mare decat consumul. Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Cu formula lucrului mecanic (L=mgh), calculele realizate la cele doua faze, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, cu parametrii: m=64000kg si h=10.5m sunt numai partial adecvate inventiei.

Deoarece formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc).

La calculele cu formula L=mgh cele 8 greutati acționeaza in același timp asupra turbinei gravitationale, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si fiecare greutate produce propria sa energie (lucru mecanic) in mod independent de prezenta celorlalte greutati, energia rezultanta fi-va suma lucrului mecanic produs de fiecare greutate separat, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2, deoarece:  lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de greutate si de legea miscarii ei, fiind egal cu produsul greutatii prin diferenta de nivel h, dintre pozitia initiala corespunzatoare figurii N/2 şi cea finală de la baza turbinei gravitationale.

La prima faza cu formula lucrului mecanic se poate calcula coborarea celor 8 greutati  conf. inventiei numai fiecare greutate separat (in cadere libera) cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2. La faza a doua se poate calcula conf. inventie si fig. 1 ridicarea celor doua greutati cu formula L=mgh.

Cu formulele lucrului mecanic multiplu se poate calcula deodata ambele faze la toate cele 8 forte neconservative (cele 8 greutati) conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2. 

Formulele lucrului mecanic multiplu sunt:

-Lmm min. = {Cmg – (Umg : 2)} x h. Cu trei chesoane conf. inventie.

-Lmm = x(6mgh). Cu cel putin 4 chesoane si cel mult 12 chesoane, conf. inventie.

-Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**. Cu cel putin 4 chesoane si cel mult 12 chesoane, conf. inventie.

Cu formula PARGHIEI, calculele realizate la cele 8 parghii, conf. inventie, cu parametrii: una greutate=8000kg, 8 greutati=64000kg si h=10.5m; sunt numai partial adecvate inventiei.

Deoarece formula  PARGHIEI nu include si varianta in care sunt mai multe parghii aflate in camp gravitational, conf. inventie si sunt franate sau tinute fortat pe drumul parcurs de multiplicatorul de turatie si generatoare.

Pag 19

Cu formula PARGHIEI (F1 x b1 = F2 x b2 ) se poate calcula numai fiecare greutate (parghie) separat cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2.

Calculele se fac la fiecare greutate (parghie de ordin 0) numai prin diferenta de nivel h, dintre pozitia initiala corespunzatoare figurii N/2 şi cea finală de la baza turbinei gravitationale si forta rezultanta fi-va suma fortelor produse de toate greutatile.

Formula pârghiilor de ordin 0 la turbinele fabricate cu chesoane sau tamburi cu brat scurt IPOTETIC. 

F = x(GgL) sau F = (GgL) : x’  ;
  (x’ = braţul scurt al pârghiei) Pentru calcule luam un brat scurt ipotetic de 0,03m (toleranta a fost demonstrata cu un proiect preliminar a 50 pagini anexate la file diverse, la CBI nr. 00670 din 11.06.1999). Aceasta varianta este utilizata doar pentru calcule pana se stabileste valoarea coeficentului *x* de la formula pârghiilor de ordin 0.

Formula pârghiilor de ordin 0 la turbinele fabricate cu chesoane sau tamburi (fara bratul scurt) este:  

          F = x(GgL); 
Coeficentul ”x” de la formula pârghiei de ordin 0 fi-va finalizat după fabricarea prototipului de specialişti sau de inventator. 
          F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conform fig. 1 si fig. 2/A.
         G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A. 
           L = raza medie calculata (bratul activ al fortelor neconservative), conf. descrierii inventiei privind lucru mecanic multiplu.
           g acceleraţia gravitaţională (g=9.8).

          Coeficientul ”x” este diferit ca valoare în raport cu:
– Excentricitatea permanentă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.

– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc.
Dupa implementare se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficentii x si y la toate tipurile de turbine.

La calculele cu formula PARGHIILOR de ordin 0, cele 8 greutati care acționeaza in același timp asupra turbinei gravitationale, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si fiecare greutate (parghie de ordin 0) produce propria sa forta in mod independent de prezenta celorlalte greutati (parghii), forta rezultanta fi-va suma fortelor produse de toate greutatile, conf. inventie, deoarece pentru calcule subevaluate se foloseste media razelor de la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0). Media razelor, pentru calcule subevaluate, este de: ~5m (10.5m/2=5.25m).

Cu formula parghiilor de ordin 0 se poate calcula deodata toate cele 8 parghii de ordin 0 (cele 8 forte neconservative) conf. inventie, cu formula:  F = x(GgL).

TEORIA Legii I. Sabau pentru forte neconservative si a excentricitatii permanente include teoria parghiilor de ordin 0 si teoria entropiei controlate, deci trebuie citite si lucrarile redactate mai sus.

Cu privire la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), putem vorbi si de caracterul pluri disciplinar al stiintei in general, deoarece atributiile celor 8 parghii de ordin 0 sunt la granita dintre mai multe domenii stintifice.

Cele 8 forte neconservative (care sunt 8 parghii de ordin 0: atipice, neconventionale etc) vor completa fortele neconservative cunoscute pana acum: forța de frecare, forțele de contact, forța de tensiune și rezistența la mișcare a aerului.

Toate fortele neconservative (inclusiv cele 8 parghii de ordin 0) sunt rezultatul forțelor conservative.

Pag 20

Legea I. Sabau pentru forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege Termodinamicii), pentru prima data in lume controleaza entropia intre limite constante, cu castig mare de energie, fara sa cedeze numai caldura, in sistemul deschis a celor 8 parghii de ordin 0.

Entropia creste datorita fortei de gravitatie (care este o forta conservativa) si scade datorita echilibrului dinamic care se realizeaza, conf. inventie.

In sistemul DESCHIS al celor 8 forte neconservative, avem 8 greutati pe circumferinta, conf. inv. si fig. N/2, cu energie potentiala, care datorita fortei de gravitatie produce lucru mecanic la arborele turbinei, pe care il transmite in afara sistemului deschis la multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

La sistemul deschis realizat cu 8 forte neconservative, la prima faza, cele 8 greutati de pe circumferinta coboara deodata cu turbina, conf. inventie si fig. N/2, cu o viteza din ce in ce mai mare crescandu-i  entropia numai pana la inceputul fazei a doua cand se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.

 

La faza a doua, cele 7 greutati (7 forte neconservative) coboara, conf. inventie si le scade entropia continuu pana la nivelul de entropie minima (la nivelul initial), numai atunci cand in subsistemul propriu al grupului, la faza a doua, in acelasi ciclu, se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.

In procesul mecanic, conf. Inventie, fig. 1 si fig. N/2, entropia isi pastreaza valoarea nula, continuu, tot timpul functionarii turbinei gravitationale, numai intre cicluri (la granita dintre cicluri).

Inaintea inventiei mileniului III, variatia de entropie in mod obisnuit este mai mare. Indiferent de natura proceselor (rev. sau ireversibile), entropia nu a avut decat cel mult doua posibilitati: fie sa cresca, fie sa ramana constanta.

Datorita inventiei mileniului III, entropia sistemului DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0 evolueaza permanent intre o entropie minima, localizata la granita dintre cicluri, care fi-va si granita entropiei, dupa terminarea celei de-a doua faza, in intervalul de cel mult 50%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie si fig. 1, si o entropie maxima, la prima faza, cand se termina intervalul de cel putin 50%, cat dureaza coborarea celor 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

In procesul mecanic, conf. Inventie, fig. 1 si fig. N/2, entropia creste si descreste in cele doua faze, in acelasi ciclu, cu valori apropiate, realizand o variatie de entropie a sistemului impreuna cu mediul cu o valoare medie nula.

Orice parametrii, ai entropiei, oricat ne-am stradui sa-i mentinem constanti, acestia fluctueaza intre anumite limite.

Starea aceea de echilibru ar fi foarte "instabila" daca nu am avea posibilitatea de-a frana la nevoie turbina gravitationala, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

Aceasta franare este descrisa la materialul cu titlul *Franarea turbinei* si se poate realiza numai conf, inventie, prin entropie controlata.

Cu alte cuvinte, marimea de stare a entropiei in sistemul DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0, in procesul mecanic, conf. inventie, proces ciclic in doua faze, are variatia de entropie relativ egala in ambele sensuri, in fiecare ciclu, numai datorita entropiei controlate, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Deci in sistemul DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0, in fiecare ciclu, in timpul finctionarii, se desfasoara procese mecanice controlate de echilibru si neechilibru dinamic, in care entropia va creşte pana la o valoare finală maximă.

 

Odată atinsă această valoare maxima, entropia va scadea pana la o valoare finală minimă, cele doua valori fi-vor relativ egale la fiecare ciclu, conf. inv., fig. 1 si fig. N/2.

In concluzie entropia sistemului DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0, creste si descreste datorita modului propriu de organizare a sistemului DESCHIS care realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin entropie controlata la fiecare ciclu, conf. inventie.

Pag 21

Definitia ENTROPIEI pentru forte neconservative cu entropie controlata .

Entropia sistemului DESCHIS semihibrid a grupului cu parghii de ordin 0 (8 forte neconservative, atipice, neconventionale etc) evolueaza permanent intre o entropie minima, localizata la granita dintre cicluri (inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului), care fi-va si granita entropiei, dupa terminarea celei de-a doua faza, intre intervalul de 25% si 49%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventie si fig. 1, si o entropie maxima, la prima faza, cand se termina intervalul de 75% sau cel putin 51%, cat dureaza coborarea celor 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

Si la infrastructura turbinelor gravitationale mixte calculele realizate cu formula L=mgh (cu orice parametrii), chiar daca, la faza a doua, intervalul dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1, ar fi numai de 1%, sau cel mult 49%, energia cedata de cele 7 greutati fi-va inclusa in energia cedata (lucrul mecanic produs) de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2.

Deoarece Intervalele cu orice parametrii proiectati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, se respecta cu strictete, indiferent de diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală la toate inaltimile de la ambele faze, datorita unei entropii controlate conf. inventie.

In tot timpul functionarii forta excentricitatii permanente (neconservativa) este controlata (99.9%), deoarece interactioneaza cu exteriorul conf. inventie si numai astfel se tine in echilibru structura neconservativa cu structura fortelor conservative.

Procesele ciclice, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2 are starea finala si starea initiala ale sistemului relativ identice; aceste procese necvasistatice revin la starea initiala a ciclului la sistemul DESCHIS a grupului cu parghii de ordin 0, deoarece interactioneaza cu *exteriorul* si prin arborele turbinei gravitationale care transmite miscarea de rotatie la multiplicatorul de turatie si la cele doua generatoare (deci utilizeaza alt drum in exteriorul sistemului), si numai in acest mod ajunge in echilibru dinamic si variatia entropiei este relativ identica la granita dintre cicluri. 

Deci energia la prima faza  precum si la a doua faza nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in *exteriorul* sistemului (conf. inventie) si se transforma in energie electrica.

Conf. inventie la ambele faze avem de-a face cu un sistem de referinta neinertial, DESCHIS, realizat de 8 forte neconservative, aflat in miscare de rotatie accelerata ne-uniforma (conf. celor doua faze).

La calculele cu formula lucrului mecanic cele 8 greutati acționeaza in același timp asupra turbinei gravitationale, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si fiecare greutate produce propria sa energie (lucru mecanic) in mod independent de prezenta celorlalte greutati, energia rezultanta fi-va suma lucrului mecanic produs de fiecare greutate separat conf. inventie si fig. N/2, deoarece:  lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de greutate si de legea miscarii ei, fiind egal cu produsul greutatii prin diferenta de nivel h, dintre pozitia initiala corespunzatoare figurii N/2 şi cea finală de la baza turbinei gravitationale.  

Cele doua faze, conf. inventie, trebuie sa fie optimizate reciproc astfel incat sa se asigure un compromis intre ele si granitele entropiei, de catre sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid care fi-va materializat sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin proceduri existente adaptate la cerintele inventiei. 

Pag 22

Momentele de entropie maxima si minima fi-va in raport cu cele doua faze, astfel incat valorile entropiei intre faze si la granita dintre cicluri sa fie comandate si verificate de un sistem de comandă şi control automat in asa fel incat la fiecare ciclu, care este o parte mica dintr-o rotatie completa, sa se asigure o variatie de entropie a sistemului deschis la valoarea parametrilor proiectati.

 

Astfel entropia sistemului deschis al celor 8 parghii de ordin 0, este mentinuta in limite relativ constante realizand o variatie de entropie a sistemului deschis impreuna cu exteriorul la o valoare care genereaza un echilibru dinamic, relativ, intre sistemul deschis neconservativ si exteriorul conservativ.

Excentricitatea permanenta este realizata de un sistem deschis cu 8 forte neconservative care sunt diametral opuse oricarui sistem generat din forte conservative.

Sistemul deschis a celor  8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0, atipice, neconventionale), interactioneaza cu "exteriorul" si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

Conf. inventie si fig. 1, excentricitatea permanenta se poate realiza numai prin manipularea unor puncte materiale in interiorul unor chesoane sau pe exteriorul unui tambur, astfel incat centrul de greutate la turbina, ansablu, mecanism etc. sa fie numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 si 3 în sens trigonometric.

Excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, pentru ca:

1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece: perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.


3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta. Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu.

Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta doua grupuri de 8 parghii de ordin 0, care numai conf. inventie realizeaza excentricitatea permanenta la infrastructura si la suprastructura turbinei gravitationale mixte. Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:

1 – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR. Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce mai multa energie electrica decat consuma.

2 – excentricitatea permanenta nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

3 – excentricitatea permanenta nu este nici o clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente conf. inventie.

Pag 23

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem forte neconservative deoarece excentricitatea permanenta nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu parghii de ordin 0, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic), care utilizeaza pentru functionare 4 legitati noi in fizica.

Acest sistem deschis semihibrid realizeaza lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta care impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi.

Echilibrul dinamic a excentricitatii permanente se realizeaza prin franarea continua cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, cu castig de energie electrica.

Deci energia la ambele faze conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator si celor cel putin 2 generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

Pentru manipularea punctelor materiale se foloseste un sistem de comandă şi control automat electronic sau fluid. Sistemul de comandă se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin proceduri existente adaptate la cerintele inventiei. 

Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica, care fi-va mai mare decat consumul.

Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.


La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Fortele neconservative nu poate include si grupurile cu forte neconservative deoarece sunt complet diferite (distincte). 

Legile lui Newton precum si a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) nu se poate utiliza la grupurile de forte neconservative cu entropie controlata 99.9%. Legile lui Newton sunt partial compatibile cu turbinele gravitationale.

Grupurile de forte neconservative sunt implementate in interiorul unor sisteme conservative, conf. inventie. Grupurile de forte neconservative sunt noutate absoluta in domeniu si sunt realizate conf. inventie. 

Sistemul deschis semihibrid a celor 8 forte neconservative se roteste datorita fortei de gravitatie, forta conservativa (din afara sistemului).  

Cele 8 forte neconservative transmite lucru mecanic produs in afara sistemului prin intermediul arborelui de la turbina gravitationala, care interactioneaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si numai astfel se tine in echilibru structura neconservativa (a turbinei gravitationale) cu structura fortelor conservative, conf. inventie.

Cu tehnologia actuala se poate realiza foarte, foarte usor grupurile de forte neconservative (grupuri cu parghii de ordin 0) care in timpul functionarii produce mai multa energie electrica decat consuma.

Pag 24

Inventia dupa implementare produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, rezolva energia viitorului si inlocuieste vantul, apa, gazul metan, carbunele etc., cu forta de gravitatie care este gratuita.
Inventia nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Deci,  legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.       

Implementarea grupurilor de forte neconservative in interiorul unor sisteme conservative, conf. inventie precum si deosebirile dintre fortele neconservative si grupurile de forte neconservative sunt detaliate in structura de rezistenta a inventiei: Legea I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin 0; Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta; Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata 99.9% si Legea lucrului mecanic multiplu.

Conservarea momentului potential si cinetic (variabil numai in interiorul ciclului datorat vitezei oscilante si a entropiei controlate 99.9%) se datoreaza valoarii constante a vitezei la inceput de ciclu, la sfarsit de ciclu, si la granita dintre cicluri care este si granita entropiei controlate, toate cele mentionate anterior sunt impuse in punctul C’ conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Conservarea momentului potential si cinetic implica valoarea constanta a vitezei numai atunci cand cele 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) matura arii egale in perioade egale, daca sunt mai departe de centrul greutatilor se deplaseaza mai incet, iar cand sunt mai aproape se deplaseaza mai repede.

Miscarea celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) sunt supuse la interactiune mutuala ce depinde numai de distanta dintre ele care se poate reduce formal la miscarea unui singur corp intr-un camp central de forte, acesta din urma fiind un sistem imaginar din care pot fi extrase cateva raspunsuri principale conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Conf. inventie avem o miscare unidimensionala a greutatilor actionate de forta de gravitatie. In acest caz, orbita circulara este marginita in ambele sensuri, de raza cercului pe care se rotesc centrele de graeutate a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1). Daca, orbita circulara este marginita, corpul adimensional (punctul material purtator de masa) este captiv intr-un cerc.

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta numai in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1), la fiecare ciclu continuu.

Variatia corpului adimensional din cadranul unu, va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul de energie electrica mai mare decat consumul de energie electrica, conf. calcule estimative din lucrarea cu titlul turbina gravitationala maxta.

Entitatea excentricitatii permanente la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte

Entitatea excentricitatii permanente este realizata, in doua faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, prin felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati egale (puncte materiale) in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative).

Pag 25

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), care rotesc ansamblul.

In aceasta lucrare este definita entitatea excentricitatii permanente de la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte cu parametrii: m=64000kg (una greutate=8000kg; 16 greutati=128000kg; 8 greutati=64000kg); h=10.5m cu inaltimile derivate.

Conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, in timpul functionarii turbinelor gravitatonale mixte la parametrii proiectati avem in tot timpul functionarii 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati in permanenta pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Conf. celor redactate mai sus rezulta doua entitati:

-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative).

-A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie potentiala din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

-Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila).

-Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie si fig. N/2.

-Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie si fig. N/2, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii.

-Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului III.

Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric estepunctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica mai mare decat consumul de energie electrica.

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului este dependenta de variabila independentă a greutatii care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material se calculeaza in raport cu greutatea care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Pag 26

Poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional) de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

Determinarea pozitiei exacte a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului, la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fi-va calculta de specialistii din domeniu.

Punctele materiale purtatoare de masa: m=64000kg la infrastructura si 56000kg la suprastructura sunt adimensionale, si ambele sunt realizate numai la turbinele gravitationale mixte.  

Calculele estimative ale punctului material purtator de masa, de la infrastructura din cadranul 1 in sens trigonometric, sunt realizate la lucrarea cu titlul “Turbina gravitationala mixta”

Citez din lucrarile care sustin inventia calculele estimative privind entitatea excentricitatii permanente de la infrastructura turbinei gravitationale mixte:

“… Calcule la PRIMA FAZA
(cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m)

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Teoria care sustine calculele este inclusa in lucrarea cu titlul: demonstratie grafica.

La prima faza nu se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.
In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul conf. inventie si fig. N/2.
In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

-Atat cele 2 greutati care sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis precum si cele 7 greutati care coboara la faza a doua, in acelasi interval de timp, sunt atrase la fel de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.

-Deci  cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.

Energia cedata de cele 7 greutati, conf. inventie si fig. 1, este de: 8000(kg)*1.5(m)*7(buc)*9.8 = 823200J. Inaltimea medie la cele 7 inaltimi este de 1.5m (10.5/7=1.5), conf. inventie.

Pag 27

Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua conf. inventiei si fig. 1, este INCLUSA in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu, conf. inventie.

Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.

24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de energie ELECTRICA conf. inventie.

Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei.

          Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

           Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

           Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

          Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~400m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

          Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (rpm) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.  

          Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului.

          Inventia este o punte de legatură intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative.

          Pentru prima data in era noastra, s-a descoperit un perpetuum mobile care se autoalimenteaza, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventiei, fig. 1, fig. 2, fig. N/2 si nu incalca legea conservarii energiei.

          Pseudo-specialistii, aidoma celor fara discernamant, fac comentarii infantile si evalueaza noutatea descoperita chiar daca n-o intelege …

          Acesti pseudo-specialisti cu gandirea mecanicista, blocata si in legile lui Newton nu pot analiza grupurile de forte neconservative conf. inventiei, fig. 1, fig. 2, fig. N/2 care nu incalca legea conservarii energiei.

          Un om de stiinta adevarat isi stabileste, a priori, o strategie pentru a analiza o descoperire in domeniul lui de activitate.

          Prima data invata ceea ce nu cunoaste,  abia dupa ce a inteles informaia de fond, poate face o corelatie intre ceea ce stia si noutatea descoperita.

          Din anul 1993 pana in prezent nici un academician din Romania  nu a facut comentarii adecvate inventiei mileniului III.

Pag 28

Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine rpm-ul si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati. Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.

Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m=64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]

La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura. Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare.

In descrierea inventiei, atat la agregatul gravitational precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A, este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale (8*100kg=800kg), pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) care ajuta la mentinerea echilibrului dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.

Detalii privind cele doua faze:
Cele doua faze atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite.

Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:

Pag 29

-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:
-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.
-La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei). Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte daca functioneaza la parametrii proiectati, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

Aceste doua faze  (distincte) se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C.

Citez din lucrarea cu titlul *Turbina gravitationala mixta* cateva fragmente:
“…Exemple de realizare a inventiei: 

       In prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale  conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc. si un alt grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 1/C,  2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.

       Ambele turbine gravitationale (asamblate monobloc) impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta care utilizeaza 8 parghii la infrastructura si 8 parghii la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii utile.

       Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. fig. 1, 1/A, 1/C si 2/A.

Pag 30

      Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane.

       Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

      Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial supastructura pentru reparatii.

      Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.

     Turbina conf. figurilor  1, 1/A, 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform inventie. 

      Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale.

      Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

      Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in descrierea inventiei. 


      Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

      Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

    Supastructura se fabrica conform fig. 1/A; fig. 2/A,  2/B, 2/C  etc. si-s descrise in descrierea inventiei.


      In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie conform unor proceduri clasice. …”

Citez din lucrarea cu titlul *Turbina gravitationala mixta*:

“…Turbina gravitationala mixta utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul sau exteriorul arborelui de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conf. fig. 1. si una numai pe circumferinta conf. fig. 2/A.

         Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii conf. inventie. si pe circumferinta suprastructurii conf. inventie, realizand menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel ca datorita excentricitatii permanente turbina se roteste si prin cel de al doilea arbore energia mecanica produsa, in a doua faza, acţioneaza un multiplicator de turatie care antreneaza, in ultima faza niste generatoare producand energie electrica.

Pag. 31

 Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinelor gravitationale si conf. legii a treia a excentricitatii permanente.

Franarea turbinelor gravitationale, si a turbinelor gravitationale mixte, cu castig de energie (lucru mecanic), la fiecare ciclu, la ambele faze in timpul functionarii la parametrii proiectati, prin controlarea entropiei 99.9%, conf. teoriei inventiei mileniului III:

-pentru franarea turbinelor gravitationale fara suprastructura se manipuleaza, la fiecare ciclu, cel mult 3 puncte materiale, cu sistemul de comanda si control, conf. inventie.

-pentru franarea turbinelor gravitationale mixte se procedeaza in felul urmator:

1 –la infrastructura se manipuleaza numai una greutate, la fiecare ciclu, la faza a doua conf. inventie si fig. 1. Detalii la lucrarea cu titlul *franarea turbinei*.

2 –la infrastructura se franeaza continuu cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

3 –la suprastructura turbinelor gravitationale mixte pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, se franeaza continuu prin cuplarea si decuplarea a cel putin 3 generatoare de puteri diferite (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

4 –la suprastructura turbinelor gravitationale mixte, daca este necesar se vor manipula cel mult 3 minilocomotive, la fiecare ciclu, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

CATEVA ATRIBUTII ALE SUPRASTRUCTURII TURBINEI GRAVITATIONALE  MIXTE


A  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte. La infrastructura conf. inv. si fig. 1 si fig. 2, se ridica numai una greutate. La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine turatia la arborele infrastructurii.

B  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conf. legii a treia a excentricitatii permanente.

Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nivel, continuu si gratis.

C  - A treia atributie este faptul ca dovedeste sistemul DESCHIS al inventiei mileniului III, deoarece foloseste 16 forte neconservative (16 forte neconventionale), conf. inventie, care sunt mentinute continuu intr-o stare de entropie controlata. 

Aceasta entropie controlata este la fiecare cheson, la nivelul sistemului celor 8 parghii de ordin 0 din chesoane, precum si la suprastructura turbinei gravitationale mixte.

Aceasta entropie controlata, conf. inventie, este noutate absoluta in domeniu si numai datorita ei se realizeaza castigul de energie electrica aproape GRATUIT.

Legea lucrului mecanic multiplu

                 Lmm = x(Cmgh – Umgh*) si rezulta la 8 greutati: Lmm = x(6mgh), cu aceasta formula se poate calcula deodata (ambele faze) la toate cele 8 forte NECONSERVATIVE (8 parghii de ordin 0, atipice, neconventionale etc). Detalii la lucrarea cu titlul *Lucru mecanic multiplu*.

Pag 32

                 Pentru faptul ca inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul referintelor bibliografice ar trebui analizate cel putin lucrarile cu titlu’: Descriere.ro (primele 5 pagini), Virtual ansamblu, Images (figurile folosite la inventie), legile parghiilor de ordin 0, legile excentricitaţii permanente, franarea turbinei etc. Caculele adecvate inventiei sunt postate in lucrarea cu titlu’: turbina gravitationala mixta.

                 Parghiile de ordin 0 produc “Lucru mecanic multiplu”. Lucru mecanic multiplu produce excentricitatea permanenta care roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) sau dintr-un tambur conform fig. 2/A.

               Citez din lucrarea cu titlul *Lucru mecanic multiplu* numai 3 teoreme şi 3 formule:

       1 –  Lucru mecanic multiplu e posibil numai dacă în acelaşi timp acţionează cel puţin 3 pârghii (cu 6 puncte materiale) în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, cu condiţia să se dimensioneze cele 3 chesoane ale turbinei astfel încât greutatea excentrică să poată roti turbina. Mărindu-se raza, greutatea sau ambele până când din calcule rezultă castig de energie, şi în varianta în care se depăşeşte, punctul (D) de la fig. 1. Lmm min. = {Cmg – (Umg : 2)} x h;

        Lmm e posibil şi dacă se respectă următoarea teoremă. 
       2 –. Lucru mecanic multiplu este posibil numai dacă în acelaşi timp, cel mult, două puncte materiale urcă (de la o pârghie), şi alte cel puţin 7 puncte materiale coboară (de la 7 pârghii), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze o excentricitate permanentă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric în drumul lor pe circumferinţă şi doar înălţimile punctelor materiale (din acelasi cheson) care coboară (7 cicluri) si urcă (in ciclul nr. 8) se vor anula reciproc, în drumul lor aparent închis. (la această teoremă se utilizează cel puţin 8 chesoane rezultând 8 pârghi). Lmm = x(6mgh)

       Înălţimile se anulează dacă punctele materiale care urcă şi coboară sunt egale şi de semne contrare. Cele 3 teoreme si 3 formule se vor completa de specialisti sau inventator dupa implementarea inventiei.

         Lmm > 0 şi la următoarea teoremă:
        3 – Atunci când avem toate punctele materiale excentrice numai în cadranele 1 şi 4  sau 2 şi 3 în sens trigonometric, atât la urcare cât şi la coborâre, înălţimile punctelor materiale nu se anulează, datorită faptului ca toate punctele materiale sunt pe aceeaşi rază (atat la urcare cat si la coboarare).
              Rezultă: Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**)  

              Coeficienţii x şi y fi-vor finalizaţi după realizarea unei turbine gravitaţionale conf. invenţie. 
              Coeficienţii x şi y sunt diferiţi ca valoare în raport cu: 
       – Excentricitatea permanentă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1        
       – Greutatea turbinei gravitaţionale şi-a greutăţilor excentrice.    
       – Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul chesoanelor etc.
           Pentru calcule se utilizeaza un tabel tipizat pentru formule si coeficenti, realizat dupa implementarea inventiei mileniului III. Detalii la lucrarea cu titlul *Lucru mecanic multiplu*.

Pag 33

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
E-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan S abău.  

 Gravitational turbines

.