Gravitational energy.Energie Verde

Legile I.Sabau pentru grupuri cu sisteme deschise, cu forte neconservative */Q


 

Teoria parghiilor fara brate scurte, la care se poate folosi si controla energia potentiala a  celor 8 greutati cel putin 99%, conform inventie. 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

                       

 

 

Cuprins: descrierea celor trei schite, cu detalii pentru *ciclu* si pentru cele 2 faze  necesare pentru a intelege *Constanta fizica a ciclului* la turbinele gravitationale.

Energia cedata de greutati este primita de cele 8 forte neconservative*/Q …………..…  2  
Cele 8 sau 7 forte neconservative*/Q impreuna cu lucru mecanic multiplu produce …. 3
Calcule cu formula L=mgh (la cele 8 greutati in cadere libera)  ……….……….……......... 4 
Momentele fortelor  …………………………………………………….………………..……….... 6   
Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 …………....…..  9 
Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur conf. fig. 2/A si 2/B, ………..…………. 10
Citez 4 revendicari care ajuta la intelegerea turbinelor gravitationale …………...…..…. 11
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3 …………………………….……………….…… 13
Legea pentru parghii de toate gradele cu sisteme deschise, din Univers.……………… 14

 

Citez din descrierea inventiei milenului 3. “… La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu care se repeata in tot timpul functionari, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2. Daca nu se respecta “Constanta fizica a ciclului” rotatia turbinei creste continuu (neantrerupt), ajunge la entropie si se autodistruge turbina gravitationala.

Inventatorul pentru a proteja inventia la OSIM, a inclus 3 momente distincte intr-o singura figura. Momentul exprima un interval sau o perioada scurta de timp (o fractiune de secunda, o secunda etc.). Un ciclu complet poate sa fie de: 4 secunde, 30 secunde, un minut etc. La fig 1, primul moment inclus (pentru sugerare)

Punctul C’ este momentul zero, in care incepe ciclul si in care se sfarseste acelasi ciclu. 

Pag. 1.  

Punctul C’ este momentul zero, este granita dintre cicluri si in acel moment avem 8 puncte materiale pe circumferinta si 8 puncte materiale in centru. 

Punctul C’ este momentul zero, este granita dintre cicluri si granita energiei potentiale a celor 8 greutati controlate conform teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

La fig 1, al doilea moment inclus (pentru sugerare)

Pe circumferinta in cadranul 1 si 4 in sens trigonometric sunt cu energie potentiala 8 puncte materiale si implicit 8 puncte materiale in centrul turbinei.

 La fig 1, al treilea moment inclus (pentru sugerare)

Cu privire la dreapta BB’ pe care avem un secment de dreapta limitat de cele 2 puncte materiale in zona din centrul turbinei, un punct material in cadranul 4 si cel de-al doilea punct material in cadranul 2. Astfel cele doua puncte materiale, numai in acel moment, sunt la egala distanta de centrul ipotetic al turbinei.

In al 3-lea moment avem 7 puncte materiale pe circumferinta si 7 puncte in centru si 7 inaltimi.

 Energia cedata de cele 8 greutati este inclusa in energia primita de cele 8 forte neconservative*/Q care sunt un punct material purtator de masa localizat in cadranul 1 in sens trigonometric. Punctual material este *Entitatea excentricitati permanente* care in tot timpul functionarii transfera (muta) energia potentiala la arborele turbinei gravitationale, care rotindu-se cedeaza toata energia potentiala la multiplicatoare si la cele doua generatoare, care produce energie electrica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita. 

Turbinele gravitationale poate functiona la fiecare ciclu (ciclu poate avea 30 secunde, un minut, doua minute etc.) cu una faza (cu castig de energie electrica mai mica) sau in doua faze cu castigul cel mai mare de energie electrica. 

 Pentru ca: la fiecare ciclu care functioneaza intr-o faza se ridica cele doua greutati si coboara cele 7 greutati. Daca functioneaza in 2 faze in intervalul de 50%, din fiecare CICLU, se ridica 2 greutati si coboara cele 7 greutati conf. inventie.

 Pentru ca la a doua faza in intervalul ramas de 50%, din fiecare CICLU, coboara cele 7 greutati conf. inventie.

Calcule la ambele faze (cu formula lucrului mecanic numai cu greutati in cadere libera).

La fig N/2, reprezentarea grafica certifica un moment: cel cu 8 puncte materiale cu energie potentiala pe circumferinta si cu 8 puncte materiale in centru care nu influenteaza greutatea excentrica din cadranul 1 si 4.  Figura alaturata din stanga fig N/2, doar arata locatia din care se va deplasa G1, aflat la altitudinea maxima pe verticala dreptei CC’ (si reprezinta inceputul si sfarsitul ciclurilor, granita dintre cicluri).

Pag. 2

Daca din diverse motivatii este nevoie de franare sau accelerare la arborele turbinei gravitationale, se poate realiza fara a afecta castigul de energie, care fi-va mai mare decat consumul cu ~3% din proiectare; detalii in descriere inventiei mileniului 3.

Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.

 Invenţiile, conf. fig. 1 si fig. 2/A, demonstreaza felul in care trebuie sa fie manipulate cele 8 puncte materiale pentru a realiza un grup de 8 sau 7 forte cu energie potentiala (8 sau 7 forte neconservative*/Q) care produce lucru mecanic multiplu gratuit la arborele turbinei gravitationale, conf. inventie.

 Cele 8 sau 7 forte neconservative*/Q impreuna cu lucru mecanic multiplu produce excentricitatea permanenta care este *Entitatea excentricitati permanenta* si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur, conf. inventiilor inregistrate si reinregistrate la OSIM, din anul 1993.

Cele trei notiuni absolut noi in fizica, precum: un grup cu 8 forte cu energie potentiala (7 forte neconservative*/Q), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta sunt structura de rezistenta a inventiei mileniului 3. EXPLICATII punctuale privind fig. 1 si fig N/2 corelate cu calcule mai jos:        

Conf. fig. 1 si fig. N/2, diametrul circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este si inaltimea celor 8 puncte materiale, deoarece cele doua puncte materiale se ridica conf. fig. N/2, aproape vertical inspre punctul C’ si in timpul ridicarii isi pierd calitatea de parghie de ordin zero.

Si se transforma in doua forte conservative care se anuleaza reciproc conf. inventie.

Citez din lucrarile care sustin inventia mileniului 3

PRIMA faza nu are nimic comum cu faza a DOUA (si viceversa) acesta este si motivul pentru care sunt DISTINCTE. Cele doua greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, deoarece:  

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara in acelasi interval de timp in faza a doua, pentru ca intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).

Conf. fig. 1 si fig. N/2, raza circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este jumatate din inaltime.

Conf. fig. 1 si fig. N/2, centrele de greutate ale celor 8 puncte materiale sunt pe circumferinta si unghiurile dintre 2 chesoane consecutive sunt de 22.5 grade.

Pag. 3

Conf. fig. N/2, punctual material care urmeaza sa se ridice (aproape vertical) de la altitudinea minima, se afla pe circumferinta in cadranul IV, la 275.6 grade, inainte de dreapta CC’ cu 5.6 grade. Inainte de-a incepe ciclul si terminarea ciclului este numai atunci cand avem un punct material la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’.  

Acel moment este locatia de incepere a ciclului si finalul ciclului.  Deci, acel moment este granita dintre cicluri.

Conf. fig. 1 si fig. N/2, in momentul in care a inceput ciclul avem 8 puncte materiale pe circumferinta si 8 puncte materiale in centru. Conf. fig. 1 si fig. N/2, cand ajunge punctul material din cadranul 2, la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’, se termina ciclu

Un ciclu complet este numai daca turbina lucreaza la parametrii proiectati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, la cele doua faze (sau la o singura faza) si realizeaza o rotatie de 22.5 grade. Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple. 

Calcule estimative la turbina gravitationala fabricata din 8 chesoane sudate intre ele conf. inventie, pe circumferinta turbinei avem 8 greutati si intre ele este 22,5 grade (22,5 grade x 16 cicluri = 360 grade), cele 8 greutati stationeaza pe circumferinta turbinei si coboara

(toate cele 8 greutati) deodata cu rotirea turbinei gravitationale pana se termina prima faza, (in 30 de secunde) cand incepe faza a 2-a la ciclul cu nr. 8 se ridica din punctual A, aproate vertical, (conf. schita nr. 1, care se poate accesa pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html )

pana in centrul turbinei si greutatea din centrul turbinei se ridica pe circumferinta in punctual A’ (in 30 de secunde). Deci, in fiecare ciclu se ridica numai 2 greutati intr-un minut. (ciclul poate sa fie de: 1 minut, 30 secunde, 4 secunde etc.) 

La un RPM avem 16 cicluri. La 16 cicluri avem CASTIG la prima faza = 8 greutati (in 30 de secunde) + 7 greutati la faza a 2-a, total castig la o singur ciclu pe minut, 8 + 7 – 1 (greutate care se ridica aproape vertical la faza a 2-a) = 14 greutati castig la fiecare ciclu. La un RPM avem 14 greutati x 16 cicluri = 224 greutati castig in 16 minute. Daca una greutate are 100 kg rezulta un castig de ~ 22400 kg.

Daca ciclul cu cele doua faze se realizeaza in ~4 secunde se produce acelasi castig de ~ 22400kg, la una rotatie pe minut (RPM). .

Calcule cu formula lucrului mecanic L= mgh (la cele 8 greutati in cadere libera))

Daca pentru calcule se folosete formula lucrului mecanic L=mgh, trebuie folosita *numai si numai* inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inv. si fig. N/2. Cu legea lucrului mecanic se poate calcula numai o singura greutate.

Pag. 4

Inaltimile celor 8 greutati din cadranele 1 si 4: greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei.

Se aduna si rezulta: 10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99m. 45.99m/8=5.748m   Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.748m. Pentru calcule ~6m.

Citez din descrierea inventiei. Toate tipurile de turbine gravitationale in timpul functionarii folosesc forte neconservative*/Q (fiindca nu are forte rezistente in cadranul 2 si 3 in sens trigonometric ) si forte conservative numai la faza a 2-a, cand se ridica greutatile aproape vertical si se anuleaza reciproc pentru ca au forta rezistenta in cadranul 2 in sens trigonometric.

Citez din descrierea inventiei milenului 3. La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf.   inventie, fig. 1 si fig. N/2. Deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu in aceeasi ordine, la ambele faze. (Explicatii detaliate in descrierea inventiei mileniului 3.)

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu. Determinarea bilantului energetic se face calculand separat fiecare faza distincta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatoarele de turatie si 2 generatoare pentru transformare in energie electrica.

In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2. La prima faza este cuplat la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2:

L = mgh ; 800(kg)*~6(m)*~9 = 43200J 

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA. Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si 2 generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima in centrul turbinei si din centru pe circuferinta a 2 greutate, conf. inventie. 

Pag. 5

3 –se calculeaza un ciclu complet jnclusiv intervalul de cel mult 50% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica proprie din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. 

Atentie! Cele doua greutati care se ridica se anuleaza reciproc detalii din descrierea inventiei, din care citez un fragment:

MOMENTELE FORTELOR
“… pentru amatori care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 pargii fara brate scurte, care sunt 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8, redactez urmatoarele detalii: 

Din momentul cand se tracteaza greutatea aproape vertical, de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei produce pierderi in cadranul 4, pentru ca se transforma din forta neconservativa*/Q in forta conservativa.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).
Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.
Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

Pag. 6 

 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc, si se transforma in 8 forte neconservative*/Q, noutate in domeniu si consuma din energia potentiala a celor 8 greutati ~99%”

La toate fortele neconservative cunoscute nu se poate utiliza energia care se pierde.-Energia cedata de cele 7 greutati la faza a 2-a se adauga la energia castigata la prima faza.

Pentru ca ambele faze realizeaza impreuna un ciclu.

L = mgh ; 800(kg)*~6(m)*~9 = 43200J

Energia castigata la a 2-a faza:

 L = mgh ; 700(kg)*~6(m)*~9 = 37800J

Energia castigata la ambele faze:

43200 + 37800 = 81000j 

Energia electrica consumata de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1 se alimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu confoem inventie, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Castigul gratuit de lucru mecanic este ~81000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu. La o rotatie pe minut avem:

81000j x 16 (cicluri) = 1296000j = 1296000W = 1298 KW = 1KWh.

Chiar daca calculele au greseli nu are importanta pentru ca conf. inventie toata energia potentiala de la cele 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, neavand forte rezistente in cadranul 2 si 3, sunt transferate,

de pe circumferinta la arborele turbinei gravitationale care transmite prin rotatie tot lucru macanic gratuit la multiplicatoare si la cele 2 generatoare, care realizeaza energie electrica gratuita care se poate transforma in energie termica gratuita conform inventie, pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

Pag. 7.

Entitatea excentricitatii permanente este realizata, in doua faze (sau intr-o faza) conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, prin felul in care  trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati egale (puncte materiale) in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii de ordin zero.   *Entitatea excentrica permanenta*, este un punct material purtator de masa, localizat in cadranul 1 in sens trigonometric.

 Conf. inventie in timpul functionarii turbinelor gravitatonale cu o faza la fiecare ciclu la parametrii proiectati avem in timpul functionarii 7 greutati in centrul turbinei si 7 greutati in permanenta pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric; si cele 2 greutati se ridica anulandu-se reciproc, afirmatie demonstrata la inventia mileniului 3.

Conform celor redactate mai sus rezulta doua entitati:

-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (7 forte Q1, Q2 …Q7, contolate ~ 99%).

 A 2-a entitate sunt cele 7 greutati de pe circumferinta cu energie potentiala in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

 -Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila).

-Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta (un punct adimensional) conf. inventie si fig. N/2.

 -Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie si fig. N/2, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii. Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului 3.

Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

 Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric este punctul material purtator de masa (m= 8 greutati la prima faza si 7 greutati la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (7 forte Q1, Q2 … Q7),

la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica gratuita (fiindca lucru mecanic este gratuit, conform inventie)

 Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta cu energie potentiala , un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa celor 8 greutati la prima faza si 7 greutati la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Pag. 8

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x). Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului este dependenta de variabila independentă a greutatii care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional) de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

 Determinarea pozitiei exacte a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului, la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fi-va calculta de specialistii din domeniu. 

Punctul material purtator de masa la prima faza si la faza a doua, sunt adimensionale, si ambele fi-vor constante) sunt descrise si in alte lucrari proprii.

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur conf. fig. 2/A si 2/B, are entitatea excentricitatii permanente descrisa la inventia mileniului 3; cum trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 7 parghii de ordin zero, fara brat scurt (7 forte neconservative*/Q),  

si una minilocomotiva care se ridica pe exteriorul tamburului in sens invers fata de cele 7 minilocomotiva care coboara in acelasi timp, conf. inventie.

Mentinerea RPM este posibila numai daca energia potentiala a greutatilor de pe circumferinta este cu ~3% mai mare decat energia consumata de arborele turbinei gravitationale (detalii la inventia mileniului 3), de multiplicatoare si cele 2 generatoare. In tot timpul functionarii turbine este controlata de sistemul de comanda si control automat.

Deci, *Entitatea excentricitatii permanente* trebuie controlata continuu, deoarece:

1 – entitatea excentricitatii permanente nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.

Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatoarele, si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

2 – *Entitatea excentricitatii permanente* nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza arborele turbinelor gravitationale, multiplicatoarele de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

 Pag 9

3 – entitatea excentricitatii permanente nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza arborele turbinei, multiplicatoarele si cele doua generatoare care produce energia electrica conf. inventie.

 4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem fortele Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7 care reprezinta *Entitatea excentricitatii permanente* (din cadranul 1 in sens trigonometric), care nu are:

 un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (7 forte Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6, Q7),  interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

Citez 4 revendicari care ajuta la intelegerea turbinelor gravitationale. 

– Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru a produce energie mecanica gratuita, folosită la producerea energiei electrice gratuita (fiindca forta de gravitatie este gratuita), procedeul este caracterizat prin aceea că: prima data se realizaza un ansamblu gravitaţional confecţionat din 8 chesoane sudate intre ele, cu unghiurile dintre 2 chesoane consecutive de 22.5 grade, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in central ansamblului (la fiecare cheson intre cele 2 greutati se sudeaza o teava), ansamblul gravitational este cuplat la multiplicator si generatoare (energia produsa trebuie sa fie mai mare decat energia consumata)  si in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric are 8 greutati pe circumferinta, dupa deblocarea ansamblului cele 8 parghii de ordin zero se transforma in 8 forte neconservative*/Q care in timpul functionarii produce entitatea excentricitatii permanente care este un punct material purtator de masa (8 + 7 = 15 greutati cu energie potentiala, la ambele faze) localizat in cadranul 1 in sens trigonometric, ansamblul gravitational in timpul functionarii realizeaza acelasi ciclu, un ciclu are două faze realizate intr-un minut, conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta sa realizeze la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe circumferinta rotindu-se odata cu ansablul ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de  secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii (cele 2 greutati) se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc, turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ) ; greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente ansamblul gravitaţional

Pag. 10

roteşte arborele turbinei care transmite lucru mecanic  prin intermediul unei roţii dinţate la un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază două generatoare producând energie electrica gratuita; numai cu constructia metalica plus anexele necesare pentru manipularea celor 16 greutati conf. inventie. 

 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării 1, turbina gravitationala varianta conform fig, 2/b, realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, conform fig. 2/A, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă cu energie electrica, proprie, turbina gravitationala este cuplata la multiplicator si generatoare (energia produsa trebuie sa fie mai mare decat energia consumata) pentru a deplasa la fiecare ciclu numai una minilocomotiva (o forta conservativa) in sens invers fata de rotirea tamburului, pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 minilocomotive sa stationeze pe tamburul care se roteste impreuna cu minilocomotivele care sunt într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una minilocomotiva se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului, cele 7 minilocomotive care se rotesc odata cu tamburul sunt 7 parghii de ordin zero 8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente, care este un punct material purtator de masa a celor 7 minilocomotive cu energie potentiala, la toate ciclurile localizat in cadranul 1 in sens trigonometric: ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are o singura faza realizata in 30 de secunde), conf. invenţie, tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie rlectrica proprie şi anexele aferente lor; astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii permanente), conf. fig. 2/A, roteste arborele si acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza, în ultima fază, doua generatoare, producând energie electrica gratuita fiindca forta gravitationala este gratuita.

 – Perpetuum mobile de speta a patra actionate de grupuri cu parghii fara brate scurte care in timpul functionarii sunt forte neconservative*/Q, caracterizate prin aceea că, pentru functionare foloseste notiuni noi in fizica: parghii de ordin zero, constanta fizica a ciclului, forte neconservative*/Q, entitatea excentricitatii permanente, entropie controlata la toate ciclurile prin constanta fizica a ciclului etc.  Si legi noi in fizica: Legea pentru grupuri cu parghii de ordin zero, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html

 Legea pentru *Lucru mecanic multiplu*, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 

 LEGILE EXCENTRICITAŢII PERMANENTE, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html 

Teoria legilor pentru grupuri cu sisteme deschise, cu forte neconservative*/Q, link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Pag. 11

Din legitatile mentionate mai sus, in descrierea inventiei muleniului 3, de mai multi ani au fost citate fragmente sau pagini din fiecare lege noua in fizica, toate au fost anexate si la alte documente, conf. regulament.

 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru a produce energie mecanica gratuita, folosită la producerea energiei electrice gratuita (fiindca forta de gravitatie este gratuita), procedeul este caracterizat prin aceea că: prima data se realizaza un ansamblu gravitaţional confecţionat din 8 chesoane sudate intre ele, cu unghiurile dintre 2 chesoane consecutive de 22.5 grade, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in centrul ansamblului (la fiecare cheson intre cele 2 greutati se sudeaza o teava), ansamblul gravitational este infrastructura turbinei gravitationale mixte care este, cuplata la multiplicator si generatoare (energia produsa trebuie sa fie mai mare decat energia consumata)  si in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric are 8 greutati pe circumferinta, dupa deblocarea ansamblului cele 8 parghii de ordin zero se transforma in 7 forte neconservative*/Q care in timpul functionarii produce entitatea excentricitatii permanente care este un punct material purtator de masa (7 + 7 = 14 greutati cu energie potentiala, de la infastructura si suprastructura) localizate in cadranul 1 in sens trigonometric, la ambele turbine in timpul functionarii se realizeaza acelasi ciclu, un ciclu are un minut, conf. invenţie, deci si la suprastructra ciclul este un minut in care 7 minilocomotive coboara pe circumferinta tamburului si una minilocomotiva urca pe circumferinta (in toate ciclurile la fel); infrastructura si suprastructura are acelasi arbore, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson la infrasstructura si una minilocomotiva la suprastructura;  greutăţile sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, fiecare ciclu sa fie de un minut timp in care se realizeaza 2 deplasari: la prima deplasare 7 greutati plus 7 minilocomotive stationeaza pe circumferinta rotindu-se odata cu turbina gravitationala mixta ~30 de secunde, si in aceeasi perioada de timp (in 30 de secunde) una greutate plus una minilocomotiva urca pe circumferinta turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, la infrastructura turbinei gravitationale mixte, la fiecare ciclu, în permanenţă, din cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii (cele 2 greutati) se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc, turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ) ; greutăţile sunt ancorate de roţile dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii arborele turbinei se roteste si transmite lucru mecanic gratuit prin intermediul unei roţii dinţate la 6 multiplicatoare de turaţie, care antrenează, în ultimă fază 2 generatoare producând energie electrica cu constructia metalica si anexele ei.

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3
– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

Pag. 12

– Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza motoare gravitationale. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla si pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul.   

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.  

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc.  

  – turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, oriunde in desert sau pe orice planeta din univers, fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale.

 – datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Legea pentru parghii de toate gradele cu sisteme deschise, din Univers.

Pentru dezbatere publica

Unele corpuri din univers inventatorul le-a numit forte neconservative/Q, deci la “Legea pentru parghii, cu sisteme deschise din Univers” posibil sa fie si forte neconservative/Q.

Ce tipuri de planete există în sistemul solar?

“Planete terestre sau telurice (formate în principal din roci), situate mai aproape de soare precum Mercur, Venus, Pământ și Marte; Planete gazoase sau joviene (formate în majoritate din gaze), care au dimensiuni mai mari și densitate mai mică în comparație cu cele terestre: Jupiter, Saturn, Uranus și Neptun”

Legea pentru parghii, cu sisteme deschise din intregul Univers, poate sa fie o punte de legatura intre sitemul nostru solar cu alte sisteme solare. Gravitatia mentine si controleaza miscarile de orice fel a intregului univers

Constanta fizica a tuturor ciclurilordin intregul univers indiferent de tipul sistemelor cu forte diverse etc., impune respectarea ciclului, propriu, la fiecare obiect, planeta etc.

Constanta fizica a ciclurilor, din intregul univers, este controlata 100%.

Pag 13.  

“Teoria evoluţiei este un fapt de necontestat, dar pana in prezent nu avem raspunsuri pertinente la intrebarile:

Cum a aparut viata?

Cum s-au dezvoltat formele de viata?

Ce se intampla dupa moarte? 

Care sunt gradele de evolutie ale spiritului uman?

In viata si dupa moarte (…)  

Comentarii inventator:

Din 1970 am lucrat singur la cele 4 legitati noi in fizica, revendicate sumar  in revendicarea nr. 16 (incluse la inventia mileniului 3); in anul 2019.

In 2016 am inceput lucrul la ultima lege  cu nr 5 *Legea pentru parghii cu sisteme deschise din Univers*, din motive de sanatate am intrerupt lucrul in anul 2019 toamna, legea a fost in faza de documentare.

……………………….

Daca constientizam propria noastra *energie*, comoara noastra interioara, vom constientiza valoarea vietii si existenta Lui Dumnezeu, creatorul intregului Univers.

  

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Ioan Sabău, pensioner.

Pag. 14    

Gravitational turbines

.