Gravitational energy.Energie VerdeLEGILE EXCENTRICITAŢII PERMANENTELegea excentricitaţii permanente   

Prefata la *Legea excentricitaţii permanente*

 Cuprins:   

Scurt istoric privind excentricitatea din afara cercului (la elipse) si excentricitatea permanenta.

Ioan Sabau a folosit propriile creatii pentru a face Legile excentricitatatii permanente ………. 2
Cele 3 legi ale excentricitatii permenente   ……………………………………………………..……… 5
La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati …………………... 5
 Excentricitatea permanenta trebuie controlata continuu, pentru ca: ……………………………  6
Entitatea excentricitatii permanente …………………………………………………..………..………. 9
Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte …......... 11
MOMENTELE FORTELOR   ……………………………………………………………...….……………...16
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brate scurte………....... 17*Legile lui Kepler* pentru excentricitatea din afara cercului (la elipse) este realizata folosind un fenomen natural.  Citez un fragment din *Legile lui Kepler*: ”8 Martie 1618: Johannes Kepler descoperă a treia lege a mișcării planetelor. Pătratul perioadei de revoluție a planetei, u, este proporțional cu cubul semiaxei mari a orbitei ...”

Astronomul german Johannes Kepler, a utilizat observațiile făcute de inaintasi si in special ale astronomului danez Tycho Brahe asupra orbitei planetei Marte. Deci, Kepler a realizat *Legile lui Kepler* folosind un fenomen natural.

 Ioan Sabau, dupa ~400 de ani, cu ajutorul lui Dumnezeu, autodidact, a creat inventia mileniului 3 care in timpul functionarii produce excentricitate permanenta in interiorul unui cerc. Si pentru prima data in era noastra a realizat entitatea excentricitati permanente, captiva in cerc in cadranul 1 in sens trigonometric, aceste afirmatii sunt dovedite, in 4 legitati noi, cu teorie si calcule, si pe linkurile:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html       http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html       http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html   http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html

pag. 1

Ioan Sabau fara licenta a folosit propriile creatii pentru a face Legile I.SABAU pentru *excentricitatea permanenta*. Din 27.12.1969 a inceput acumularea de cunostinte necesare pentru a realiza proiectul propus: diminuarea poluarii si realizarea unor grupuri cu parghii cu si fara brate scurte.

Dupa ~22 de ani turbina gravitationala sustinuta de 4 legitati noi in fizica, a fost inregistrata la OSIM in data de 29.03.1993 cu nr. 0443. Grupurile cu parghii fara brate scurte, in timpul functionarii, sunt grupuri cu forte neconservative, care produce *Entitatea excentricitatii permanente*

*Turbina gravitational* este o constructie metalica foarte, foarte simpla din 8 chesoane, foarte usor de realizat. Si in interiorul  celor 8 chesoane se manipuleaza 16 greutati egale cu mecanisme clasice care produce in timpul functionarii *Entitatea excentricitatii permanente* conform inventie si link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.


*Entitatea excentricitatii permanente* produce lucru mecanic gratuit, de la primul ciclu, de la prima rotatie a turbinei care roteste arborele din interior, cu 8 parghii fara brate scurte, la toate turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup cu 8 chesoane sudate monobloc.

Pentru a intelege cum actioneaza*Entitatea excentricitatii permanente* intr-un cerc,  din cadranul 1 in sens trigonometric pentru a produce lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita care se poate transforma in energie termica gratuita, trebuie analizate toate cele 4 legitati noi conform linkuri mentionate mai sus, precum si toate citatele care sustin inventia mileniului 3, fiindca:

  1. Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99% (cele 8 parghii fara brate scurte), este de cel putin ~6 ori mai complexa decat teoria legii parghiilor de ordin 1, 2 si 3.
  2. Lucru mecanic multiplu este de  cel putin ~3 ori mai complex decat legea lucrului mecanic clasic.
  3. *Legea excentricitatii permanente* este de  cel putin ~3 ori mai complexa decat *Legile lui Kepler* pentru excentricitatea din afara cercului (la elipse).

Pag. 2

Citez un fragment de la pag. nr. 18 si 19, din lucrarea cu titlul *Turbina gravitationala mixta*, (link mentionat mai sus} care descrie actionarea turbinei si din exterior pentru a castiga lucru mecanic gratuit in plus..

“… modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).

Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii): Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati).

La infrastructura turbinei gravitationale mixte, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia cinetica mai mare).

Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)

Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.


1 – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arborele are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este nevoie conf. inventie la cele 2 faze.

Pag. 3

Deoarece exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, uneori, in acelasi timp doua sau mai multe puncte materiale care se ridica, si-n acceste cazuri particulare arboreale turbinei are tindinta de a-si incetini  viteza, obligand sistemul de comanda si control sa mentina turatia arborelui conf. programarii.

2 – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei, numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

3 – alimentarea pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se poate realizeaza si cu sursa de energie electrica din reteaua de distribitie care alimenteaza cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui (aproape de sistemul de parghii printr-o procedura clasica) infrastructura turbinei gravitationale si suprastructura realizata dintr-un tambur conf. inventie si fig. 1.

4 – in caz de avarie etc. la sursa de energie electrica cu alimentarea curentului electric sistemul de comanda si control decupleaza alimentarea cu curent electric si cupleaza alimentarea cu curent electric la infrastructura (pentru manipularea punctelor materiale), si la suprastructura (la manipularea minilocomotivelor) conform procedurilor utilizate la locomotivele electrice tip CFR.

Pentru manipularea minilocomotivelor electrice si pentru manipularea punctelor materiale din cele 8 chesoane se poate utilizeaza unul din cele doua sisteme adaptat la inventie.

In primul sistem curentul este colectat dintr-un conductor aerian intins deasupra caii de rulare - printr-un pantograf (colector cu eclize) , iar dupa al doilea sistem curentul se colecteaza cu un sir de perii colectoare metalice sau cu un papuc de alunecare dintr-un al treilea fir de sina intins langa calea de rulare . In amandoua cazurile circuitul se inchide prin rotile motoare ale locomotivei si prin 2 fire de sina.

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii turatiile/minut necesare celor doua generatoare, conf. inventie. In a treia faza doua generatoare clasice produce energie electrica.

Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formula parghiei; a parghiilor de ordin zero, si cu formulele lucrului mecanic multiplu.

Pag. 4

Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.”

Legile I.SABAU pentru excentricitatea permanenta. (Entitatea excentricitaţii permanente)

Prima lege  
Calitatea entitatii excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi (exista) in afara centrului unui ansamblu, unui mecanism, unui dispozitiv, unui procedeu, unei turbine etc. fiind realizata de un grup cu parghii fara brate scurte (grup cu forte neconservative) sau de ordin 1 (grup cu parghii cu brate scurte) din interiorul sistemului deschis semihibrid (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2) care realizeaza in timpul functionarii entitatea excentricitatii permanente, in interiorul cercului in cadranul 1, in sens trigonometric si produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita conform inventie.

A doua lege 
Calitatea entitatii excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi (exista) in afara centrului unui tambur (conf. fig. 1/A; 2/A si 2/B) numai in acest fel un grup de parghii fara brate scurte (grup cu forte neconservative) din exteriorul tamburului vor realiza in timpul functionarii o greutate excentrica permanenta, din interiorul sistemului deschis semihibrid, in interiorul cercului, numai in cadranul 1 in sens trigonometric, conf. inventie si fig. 2/A.

A treia lege
Calitatea entitatii excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi (exista) in afara centrului unui ansamblu, sau a unei turbine gravitationale mixte realizata la infrastructura de un grup cu 8 parghii fara brate scurte, conf. fig. 2 realizata din chesoane, care in timpul functionarii sunt niste forte neconservative din interiorul unei turbine echipata in exterior, pe circumferinta, cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului conf. fig. 1/C), care actioneaza cu punctele materiale de la ambele ansamble (cu entitati excentrice distincte atat la infrastructura cat si la suprastructura) cu puncte materiale  pe aceeasi raza, conf. inventie.
Astfel se realizeaza 2 entitati excentrice: de la infrastructura si de la suprastructura turbinei. Cele 2 excentricitati permanente din interiorul ambelor sisteme deschise semihibride, sunt cumulate in interiorul aceluiasi cerc, in timpul functionarii numai in cadranul 1 in sens trigonometric conf. inventie.

La turbinele gravitationale mixte
se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura de la turbina gravitationala mixta, pentru a intelege teoria si calculele care sustin inventia trebuie analizate si linkurile mentionate la pagina nr. 1.

Pag 5

 Conf. inventie si fig. 1, excentricitatea permanenta se poate realiza numai prin manipularea unor puncte materiale in interiorul unor chesoane sau pe exteriorul unui tambur, astfel incat centrul de greutate la turbina, ansablu, mecanism etc. sa fie numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 si 3 în sens trigonometric.

Excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata etc) continuu, pentru ca:
1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.
Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:
perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.
Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta.
Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu.


Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta doua grupuri de 8 parghii de ordin zero, care numai conf. inventie realizeaza excentricitatea permanenta la infrastructura si la suprastructura turbinei gravitationale mixte. Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:

1 – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.
Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

Pag. 6

2 – excentricitatea permanenta nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

3 – excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente conf. inventie.

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem forte neconservative deoarece excentricitatea permanenta nu are:

un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte = 8 forte neconservative), interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

Datorita parghiilor de ordin zero  (8 parghii fara brate scurte = 8 forte neconservative), si a lucrului mecanic multiplu exista excentricitatea permanenta care realizeaza in exteriorul sistemului deschis semihibrid alte doua parghii de ordin 2, conf. inventie.

Deci energia la ambele faze conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic gratuit se transmite in afara sistemului (la multiplicator si cele doua generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica gratuita si astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie. 

Entitatea excentricitatii permanente

Grupurile de forte neconservative sunt implementate in interiorul unor sisteme conservative, conf. inventie. Grupurile de forte neconservative sunt noutate absoluta in domeniu si sunt realizate conf. inventie.

Sistemul deschis semihibrid a celor 8 forte neconservative se roteste datorita fortei de gravitatie, forta conservativa (din afara sistemului).

Pag. 7

Cele 8 forte neconservative transmite lucru mecanic produs in afara sistemului prin intermediul arborelui de la turbina gravitationala, care interactioneaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si numai astfel se tine in echilibru structura neconservativa (a turbinei gravitationale) cu structura fortelor conservative, conf. inventie.

Cu tehnologia actuala se poate realiza foarte, foarte usor grupurile de forte neconservative (grupuri cu parghii fara brate scurte). Inventia dupa implementare produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, rezolva energia viitorului si inlocuieste vantul, apa, gazul metan, carbunele si centrale nuclearo-electrice etc., cu forta de gravitatie care este gratuita.

Implementarea grupurilor cu forte neconservative in interiorul unor sisteme conservative, precum si deosebirile dintre fortele neconservative si grupurile cu forte conservative sunt detaliate in structura de rezistenta a inventiei:
Legea grupurilor cu parghii de ordin zero; Legea excentricitati permanenta; Legea pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata 99.99% si Legea lucrului mecanic multiplu. Cele 4 legitati noi se poate accesa si pe linkurile mentionate in prezenta lucrare.


Momentul cinetic (variabil numai in interiorul ciclului datorat vitezei oscilante si a entropiei controlate 99.99%) se datoreaza valoarii constante a vitezei la inceput de ciclu, la sfarsit de ciclu, si la granita dintre cicluri care este si granita entropiei controlate, toate cele mentionate anterior sunt impuse in punctul C’ conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Momentul cinetic implica valoarea constanta a vitezei numai atunci cand cele 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) matura arii egale in perioade egale.

Miscarea celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) sunt supuse la interactiune mutuala ce depinde numai de distanta dintre ele care se poate reduce formal la miscarea unui singur corp intr-un camp central de forte, acesta din urma fiind un sistem imaginar din care pot fi extrase cateva raspunsuri principale conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Conf. inventie avem o miscare unidimensionala a greutatilor actionate de forta de gravitatie.
In acest caz, orbita circulara este marginita in ambele sensuri, de raza cercului pe care se rotesc centrele de graeutate a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a 2-a (conf. fig. 1).

Pag. 8

Daca, orbita circulara este marginita, corpul adimensional (punctul material purtator de masa) este captiv intr-un cerc.

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua, la fiecare ciclu continuu.

Variatia corpului adimensional din cadranul 1,
va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul foarte, foarte mare de energie electrica, conf. calcule estimative si din lucrarea cu titlul turbina gravitationala maxta.


Entitatea excentricitatii permanente este realizata, in doua faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, prin felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati egale (puncte materiale) in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative).

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative), care rotesc ansamblul.

In aceasta lucrare este definita entitatea excentricitatii permanente de la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte cu parametrii: m=64000kg (una greutate=8000kg; 16 greutati=128000kg; 8 greutati=64000kg); h=10.5m cu inaltimile derivate.

Conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, in timpul functionarii turbinelor gravitatonale mixte la parametrii proiectati avem in tot timpul functionarii 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati in permanenta pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Conf. celor redactate mai sus rezulta doua entitati:
-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative).

Pag. 9

-A 2-a entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie cinetica in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

-Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila).


-Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie si fig. N/2.


-Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie si fig. N/2, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii. Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului III.

Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta,
are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric 
este  punctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin zero, fara brate scurte (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica mai mare decat consumul.

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.


Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x)

Pag. 10

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului este dependenta de variabila independentă a greutatii care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material se calculeaza in raport cu greutatea care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact,
in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional) de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

Determinarea pozitiei exacte a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului, la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fi-va calculta de specialistii din domeniu.

Calculele punctului material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, sunt adimensionale, si ambele fi-vor constante) sunt realizate in lucrarea cu titlul *Turbina gravitationala mixta*

Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine rpm-ul si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.

Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.
Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului

Pag 11

care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati. 


A doua entitate
este la infrastructura turbinei gravitationale mixte realizata cu cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric,
care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati,
fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Intre aceste doua entitati,
in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m=64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]

La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura.
Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare. 


In descrierea inventiei, atat la agregatul gravitational precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A, este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale (8*100kg=800kg), pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative) care ajuta la mentinerea echilibrului dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati. 

Pag. 12

Detalii privind cele doua faze: 

Cele doua faze atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite.

Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:
-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:
-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.

-La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece:

aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei.


-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei). Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte. 

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica, conform inventie.

Pag. 13

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in era noastra se controleaza 99.99% entropia,
deoarece la toate turbinele gravitationale mixte in timpul functionarii, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru, si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

Se poate controla entropia 99.99%, numai si numai datorita sistemului deschis semihibrid care impreuna  cu *constanta fizica a ciclului*, mentine continuu RPM la parametrii necesari, conf. inventiei mileniului 3.

Aceste doua faze  (distincte)

se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C.

Pentru calcule la faza a doua, la ambele entitati,
conf. inventie, nu are importanta locatia de unde se ridica greutatea de la altitudinea minima, de pe circumferinta din cadranul IV, deoarece se respecta cu STRICTETE intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu (timp in care se ridica si greutatea conf. inventie).

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la prima faza, in intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, realizeaza datorita celor 8 greutati (8000kg*8=64000kg) localizate pe circumferinta conf. fig. N/2, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=64000kg.

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la faza a doua, in intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu conf inventie si fig. 1, realizeaza datorita celor 7 greutati (8000kg*7=56000kg) localizate pe circumferinta, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=56000kg.

Din cele redactate mai sus
rezulta faptul ca excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) si cele 8 parghii de ordin zero, fara brate scurte (8 forte neconservative) sunt doua elemente DISTINCTE (care impreuna realizeaza un intreg cu m=64000kg), care actioneaza deodata ca un singur punct material (presupus), cu toate ca cele 8 greutati sunt localizate pe circumferinta si forta neconservativa  este in interiorul cercului.

Pag. 14

Greutatea excentrica (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu excentricitatea permanenta (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu una forta neconservativa (un punct material localizat in permanenta in cadranul 1, purtator de masa m=64000kg) = cu 8 parghii de ordin zero (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu 8 forte neconservative (64000kg, conf. inventie si fig. N/2).

Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente.

Franarea turbinelor gravitationale, si a turbinelor gravitationale mixte, cu castig de energie (lucru mecanic gratuit), la fiecare ciclu, la ambele faze in timpul functionarii la parametrii proiectati, se poate face numai prin controlarea entropiei 99.99%, conf. teoriei inventiei mileniului 3:

-pentru franarea turbinelor gravitationale fara suprastructura se manipuleaza, la fiecare ciclu, cel mult 3 puncte materiale, cu sistemul de comanda si control, conf. inventie.

-pentru franarea turbinelor gravitationale mixte se procedeaza in felul urmator:

A – la infrastructura se manipuleaza numai 1 greutate, la fiecare ciclu, la faza a 2-a conf. inventie si fig. 1.

B – la infrastructura se franeaza continuu cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

C – la suprastructura turbinelor gravitationale mixte pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, se franeaza continuu prin cuplarea si decuplarea a cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30.

Asamblarea pe poz. 2. 1/e, se face pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

Pag. 15

D  –  la suprastructura turbinelor gravitationale mixte, daca este necesar se vor manipula cel mult 3 minilocomotive, la fiecare ciclu, pentru a mentine RPM necesar la arborele turbinei conf. inventie.

MOMENTELE FORTELOR
De la grupuri cu forte neconservative, care sunt grupuri cu parghii fara brate scurte

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative).

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.


Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Pag. 16

La prima faza, din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:

La prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are:
un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei 22.5 grade, deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.  Acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba etc. 


Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brate scurte

– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita si reduce poluarea pe *TERRA* cu ~25%. Afirmatii dovedite cu teorie si calcule, si pe link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

– Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza masini electrice. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

– Inventia mileniului 3, fiindca produce energie termica gratuita, elimina poluarea aerului pentru ca nu se arde: lemn, carbune, pacura, rumegus, benzina, petrol, motorina, gaz metan, gaz de sonda etc.

–  Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit, conform linkuri:

Pag. 17

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html  

 

– turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva o perioada incalzirea globala, si prin: sere, irigatii, baraje de verdeata (paduri etc) si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce energie electrica gratuita, care poate produce energie termica gratuita.

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link: 
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html      
– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Pag. 18

Atentie! Daca se implementeaza *Turbinele gravitationale* la nivel mondial pana in anul ~2050 munca fizica (manuala, grea, periculoasa etc) fi-va executata de roboti, care elimina si pseudo-specialistii, denigratorii, hotii, criminalii de orice fel, fiindca dispar si BANII […].

Atentie! Zonele de influenta […] fi-vor aceleasi cu modificari nesemnificative.

Valoarea inventiei mileniului 3 este inestimabila si nu afecteaza ordinea internationala a LUMII, deoarece in permanenta exista schimbari necesare pentru o stabilitate acceptabila, pentru majoritatea statelor.

Numai si numai daca aplica (cel putin partial) propunerile facultative, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia la nivel mondial.

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai deceda din cauza poluarii, de foame, de frig etc. 

Dupa verificarea linkurilor oamenii de buna credinta vor populariza inventia pentru TERRA si locuitorii ei. Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, incalzirea globala si dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea inventiei la nivel mondial aproximativ 45% din locurile de munca fi-vor anulate fiind inlocuite cu asistenti sociali, cu noi servicii pentru populatie, cu alte tipuri de activitati specifice evolutiei accelerate a noilor profesii, ziua de munca fi-va mai putin de 6 ore etc.

Turbina gravitationala este o constructie metalica foarte, foarte simpla din 8 chesoane, foarte usor de realizat. Si in interiorul  celor 8 chesoane se manipuleaza 16 greutati egale cu mecanisme clasice conf. inventie si link:

Pag. 19

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita,

fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
cu stimă, Ioan Sabău.
 

Turbina Gravitationala

.