Gravitational energy.Energie Verde


Lucru mecanic multiplu

 

Legea lucrului mecanic multiplu 

Scurt istoric privind lucru mecanic si lucru mecanic multiplu

Citez din linkuri si din lucrari proprii: http://ro.wikipedia.org/wiki/James_Prescott_Joule ......................1      
Diferenta dintre lucru mecanic si lucru mecanic multiplu ……………………………………………………. .2
Momentele fortelor la turbinele gravitationale realizate dintr-un grup cu 8 chesoane ……………..….… 4   
Fortele conservative nu poate realiza revendicarea principala de la turbinele gravitationale ………….  5    
Cu forte conservative nu se poate realiza procedura descrisa la cele 22 revendicari ale inventiei  …... 6
Examinatorii de la OSIM au examinat si respins cu Hotarari mincinoase si complet eronate ………….. 7     
Cele 4 legitati noi in fizica fi-vor corectate gramatical si popularizate pe plan mondial ………………...... 8
Realizarea a cel putin doua miniturbine gravitationale cu fonduri europene […] ………………………….. 9   
Guvernul Romaniei trebuie sa isi asume expertiza contabila pentru prejudiciu ……………………….… ...9
Toate tipurile de turbine gravitationale la o rot/min are 16 cicluri egale, conf. inventie …………............. 13 
  
Un neica nimeni cu studii medii, cu ajutorul lui Dumnezeu in anul 1969 a inceput  ……………….……… 15
Legea lucrului mecanic multiplu ……………………………………………………………………………………...16 “… James Prescott Joule (pronunțat în engleză /d͡ʒeɪmz ˈprɛskət d͡ʒuːl/[1]; n. 24 decembrie 1818, d.11 octombrie 1889) a fost un fizician englez autodidact și un fabricant de bere. A devenit celebru datorită unei experiențe celebre, destinată a determina echivalentul mecanic al caloriei, efectuată în anul 1842. Prin această experiență, Joule a verificat principiul conservării și transformării energiei.

A enunțat în 1841 legea transformării energiei în conductoare, conform căreia energia disipată sub formă de căldură la trecerea curentului electric printr-un conductor este proporțională curezistența conductorului, cu pătratul intensității curentului și cu timpul, E =RI2t. Această echivalare este cunoscută ca legea lui Joule.

Este descoperitorul efectului magnetostrictiv, pe care l-a explicat în anul 1847.
A adus o contribuție importantă și în fizica moleculară, stabilind că energia internă a unui gazdepinde de temperatură și a calculat viteza moleculelor unui gaz, pentru prima dată în fizică.

Împreună cu William Thomson, în 1852, a observat că micșorarea temperaturii unui gaz ce se destinde fără a efectua un lucru mecanic, numit efect Joule - Thomson.
Datorită importantului său rol din fizică, unitatea de măsură a energiei a fost numită în onoarea sa joule
Citez din link: https://ro.wikipedia.org/wiki/Lucru_mecanic   

Pag. 1

 “Lucrul mecanic al forței de greutate are expresia: L=mgh, Unde: m = masa corpului, g = acceleratia gravitational si h = diferenta de nivel dintre pozitia finala si cea initiala a corpului. De remarcat faptul ca h este negativ cand corpul urca, in care caz L < 0”.  

Citez fragmente din cele 4 legitati noi in fizica care sustine si legea lucrului mecanic multiplu:    
 “Lucrul mecanic se poate realiza numai cu forte conservative, care are: echilibru dinamic, un moment al fortei de sens contrar, principiul actiunii si reactiunii …”
 “Fortele conservative sunt diamatral opuse celor 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative”, care nu are: echilibru dinamic, un moment al fortei de sens contrar, principiul actiunii si reactiunii …”

 “… Diferenta dintre parghia clasica (una forta conservativa) si 8 parghii (8 forte neconservative): 

 1. parghia clasica este o bara rigida care se poate roti (partial) in jurul unui punct de sprijin.
 2. cele 8 parghii fara brate scurte are punctul de sprijin pe raza verticala a arborelui,  in centrul presupus al turbinei gravitationale. 
 1. parghia clasica castiga cu forta activa, forta in plus cu bratul lung al parghiei (Atentie! De la o singura parghie)
 2. cele 8 parghii fara brate scurte, are punctul de sprijin in centrul turbinei si castiga lucru mecanic multiplu gratuit de la toate cele 8 parghii fara brate scurte.

 

 1. parghia clasica are un dezechilibru partial in raport cu cele doua brate cu castig mic de forta.
 2. cele 8 parghii fara brate scurte, realizeaza in timpul functionarii un dezechilibru total fiindca are (din cele 16 greutati egale in cele 8 chesoane) 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei gravitationale.”

In sistemul deschis cu 8 parghii fara brate scurte, se produce in timpul functionarii un dezechilibru total fiindca nu are forta rezistenta in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   

Si echilibrul dinamic se realizeaza in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitational la un multiplicator si generatoare, conform inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 
Diferenta dintre lucru mecanic si lucru mecanic multiplu

Pag. 2

 1. La formula lucrului mecanic (L=mgh) nu este  inclusa si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc).

Numai din aceasta cauza calculele la turninele gravitationale, conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie. Conform calcule realizate de inventator,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m.

Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inventie. Turbinele gravitationale poate functiona si numai cu faza a doua, cu un castig mai mic, conform inventie si revendicarii principale.

 1. Lucrul mecanic multiplu al celor 8 forțe neconservative de pe circumferinta, in timpul functionarii are formula: Lmm=x(6mgh), Unde: m = masa celor 8 greutati, g = acceleratia gravitationala si h (inaltimea medie a celor 8 greutati in prima faza si a celor 7 greutati in faza a doua). Rezulta ca: Lmm > Lucru mecanic de cel putin 6 ori si fiindca foloseste mai multe greutati.

Locatia corecta a Inaltimii (h) la punctul material purtator de masa si raza punctului adimensional (punct material purtator de masa), la toate cele 8 greutati egale deodata, se face in felul urmator:

La prima faza, la toate cele 8 greutati de pe circumferinta se calculeaza punctul adimensional (punct material purtator de masa), la toate cele 8 greutati m=64000kg. La toate cele 8 greutatati egale,se calculeaza, intersectia dintre media bratelor lungi cu media inaltimilor, detalii de la pag. nr. 32 la pag. 44, pe link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Citez un fragment din linkul scris mai sus:
“… Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric estepunctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative),
la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica aproape gratuita (fiindca lucru mecanic este gratuit, conform inventie).

Pag. 3

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).”

Toate entitatile unor excentricitatii, la grupurille cu forte neoconservative cu brate scurte, are locatiile corpurilor adimensionale, la intersectia dintre media bratelor cu media inaltimilor. Variatia corpului adimensional, va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul de energie.

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta numai inntr-un singur cadran, cu masa cumulata a tuturor corpurilor, la fiecare ciclu.

Momentele fortelor la turbinele gravitationale realizate dintr-un grup cu 8 chesoane, in interiorul carora se manipuleaza 16 greutati egale pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative).  

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Pag. 4

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.
Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la cele 8 parghii fara brate scurte.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplaseaza in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Calcule estimative subevaluate cu formula *Lucrului mecanic multiplu*

(Lmm = x(6mgh), cu parametrii: m=64000kg si h=~5.74875m (inaltimea medie a celor 8 greutati in cadere libera).
Aceasta formula se poate utiliza numai dupa atestarea lucrarii cu titlul *Lucru mecanic multiplu*
Lmm = x(6mgh);   Lmm = x[6(buc)*8000(kg)* ~5.74875(m)*9.8] = ~2700000J = ~2.7MW

Valoarea fi-va mult mai mare daca se imulteste si cu coeficentul “x”, datorita formulei lucrului mecanic multiplu calculele se face mai repede si mai usor. Coeficientul “x” de la cele 8 parghii fara brate scurte este diferit de coeficientul “x” de la Lmm (Lucru mecanic multiplu).
Atentie!  Fortele conservative nu poate realiza revendicarea principala de la turbinele gravitationale pe care o citez, de la pagina nr. 35/1, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html 

Pag. 5

       1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confecţionat din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade. Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 parghii fară braţe scurte (8 forţe neconservative), cu funţionare ciclică (un ciclu are două faze), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu  care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1; turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii)  ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a doua fază, acţionează prin intermediul unei roţii dinţate un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază două generatoare producând energie electrică.

Fortele conservative nu poate realiza nici rezumatul inventiei mileniului 3 care include toate tipurile de turbine gravitationale inregistrate la OSIM din anul 1993 pana in anul 2019, citez, de la pagina nr. 42/8, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html

“Rezumatul inventiei *mama* cu titlul *Turbina gravitationale mixta* este revendicarea nr. 22.
Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita si nepoluanta.”


Cu forte conservative, nu se poate realiza procedura descrisa in cele 22 revendicari si in rezumat.

Citez fragmente din petitii, plangeri penale si din cele 4 legitati noi in fizica.
Fragmentele ajuta la a intelege lipsa de reactie, a institutiilor de Stat priviind inventia mileniului 3

Pag. 6   

Catre,  
Presedintele RomanieiGuvernul Romaniei {in atentia ministerelor de: justitie, interne, energiei,  mediu, finante, educatiei si cercetarii (rog raspuns pertinent la 4 legitati noi in FIZICA care sunt blocate de Academia Romana si OSIM)}. Si catre: Academia Romana, OSIM, SRI, SIE, mass-media inclusiv UE.
Citez fragmente din petitii, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/petitie.html    Si fragmante din linkurile scrise in petitie. 
“… Domnule Procuror Şef
           Subsemnatul Sabau Ioan, domiciliat în Timisoara, strada Babadag nr. 5, bl. 16, et. 2, ap. 7, judeţ Timis, titular al cărţii de identitate seria D. S. nr. 536384, CNP 1420127354785, în temeiul art. 289 (respectiv, art.290) din Codul procedură penală, formulez prezenta PLÂNGERE (redactata in 25.02.2020), impotriva unor personae de la OSIM si de la Academia Romana din localitatea Bucuresti.
           Citez cateva fragmente din petitii si din ultimile plangeri penale inregistrate cu nr. 473/2008; cu nr. 589/2008; cu nr. 337/VIII-I/2019. Operator date nr. 4472/11.04.2019 si la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 3. Toate plagerile penale mentionate mai sus au fost returnate la inventator si fiindca nu au fost semnate …”
 “…Examinatorii de la OSIM au examinat si respins cu Hotarari mincinoase si complet eronate, inventia mileniului 3, care include toate tipurile de turbine gravitationale inregistrate la OSIM din anul 1993 pana in anul 2019, fiindca:

 1. din nestiinta, incompetenta sau din alte cauze examinatorii OSIM au confundat cele 8 parghii fara brate scurte in timpul functionarii, cu 8 forte conservative. Si din aceasta cauza au dat HOTARARI mincinoase si complet ERONATE.
 2. din nestiinta, incompetenta sau din alte cauze examinatorii OSIM au dat HOTARARI complet ERONATE, care  au produs  ROMANIEI un prejudiciu de ~10 miliarde de EURO in fiecare an, din anul 1993 pana in anul 2019.
 3. Guvernul Romaniei trebuie sa isi asume expertiza contabila pentru prejudiciu, corect, mai mic sau mai mare de 10 miliarde de euro anual, pentru a se deschide dosar penal examinatorilor de la OSIM., pentru HOTARARI mincinoase si complet ERONATE

“…Dlor ministrii din Guvernul Romaniei, verificati daca inventia mileniului 3, in viitor, poate realiza lucru mecanic gratuit, energia electrica gratuita, energie termica gratuita si reduce poluarea pe Terra cu 25%), conform teorie si calcule descrise pe link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 
Daca dupa verificare rezulta ca se poate realiza. Corpul de Contol al Primului-ministru, va investiga examinatorii si comisiile de examinatori de la OSIM care au semnat Hotarari ERONATE (mincinoase), pentru a bloca inventia mileniului 3, din incompetenta sau din alte cauze, din 1993 pana in anul 2020.”

Pag. 7

 “… hotararile eronate au produs pierderi statului Roman aproximativ 270 miliarde de EURO in ~27 de ani. Si anual cel putin 10 miliarde de EURO” 

“… La toate statele de pe planeta (~7,5 miliarde de oameni) prejudiciul anual minim estimat de inventator este de ~10000 de miliarde de EURO. Prejudiciul anual se calculeaza, la nivelul fiecarui STAT, cumuland cheltuielile necesare pentru producerea curentului electric si a energiei termice {materie prima (carbune, titei, gazele naturale, produsele fisionabile speciale etc)+ transport (daca este necesar)} + depozitare (daca este necesar) + amenajari hidrotehnice la turbine hidraulice (amenajari speciale la alte tipuri de turbine inclusiv pentru centrale nucleare )+ generatoare electrice antrenate de turbine (de orice tip) + infrastructura mijloacelor de distribuire a curentului electric la beneficiar + mentenanta (la toate tipurile de turbine) + manopera necesara la toate fazele procesului de producţie + etc). 

Prejudiciul anual calculat corect, la fiecare stat, se poate realiza numai de institutiile care are toate datele priviind cheltuielile necesare pentru producerea curentului electric si a energiei termice.  Expertiza contabila pentru prejudiciu de ~10 miliarde de euro trebuie solicitata de la Guvernul romaniei, care ar trebuii sa isi asume prejudiciu pentru a nu se repeta pierderi si in anii urmatori.

Inventia mileniului 3, elimina  toate aceste cheltuieli, pentru ca produce energie electrica si energie termica gratuita; fiindca utilizeaza  pentru functionare forta de gravitatie gratuita.                            
Toate aceste cheltuieli, in viitor fi-vor utilizate pentru: spitale, scoli, autostrazi, industria robotilor etc.”

“… Fortele care nu vor implementarea imediata a celor 10 recomandari, sugerate de inventator, sunt complici cu fortele care nu vor diminuarea poluarii si a pandomiilor de orice fel, inclusiv a COVID-19.

1-Cele 4 legitati noi in fizica fi-vor corectate gramatical si popularizate pe plan mondial.
2-Nationalizarea inventiei, pentru a evita un HAOS economic si financiar la nivel mondial.
3-ANULAREA tuturor Hotararilor ERONATE date din 1993 pana in anul 2020, privind inventia.
4-Brevetarea inventiei mileniului 3, CBI nr. A/00267 din 25.04.2019, in calitate de inventie mama, care cuprinde tipurile de turbine inregistrete si respinse cu Hotarari eronate de OSIM, descrise si pe link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html 

5-Brevetarea inventiei *Motor gravitational ISF 2019*, CBI nr. A/00644 din 10.10.2019 care face parte din inventia *mama* si elimina poluarea cu gaze de esapament a autovehicolelor, confom link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  
Citez 3 fragmente din petitii: “… Peste 8,3 milioane de oameni mor prematur din cauza poluării, care ucide mai multe persoane decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc și face de 15 ori mai multe victime anual decât războaiele sau alte forme de violență, arată cel mai recent raport al organizației Global Alliance on Health and Pollution (GAHP), înființată în comun de Banca Mondială, Comisia Europeană, ONU și ministere ale mediului și ale sănătății din peste 25 de state …”

Pag. 8

 “…Concluzii - puncte de vedere, la mortalitatea provocata de poluare, la nivel mondial, peste 8 milioane de oameni mor prematur, anual, din cauza poluării, conf. raportului GAHP. Din anul 1994 pana in anul 2020 au murit: ~8 milioane*in 26 de ani = ~200 milioane de oameni.”

“… Toate localitatile de pe planeta TERRA,  acum in anul 2019, are poluarea generalǎ a atmosferei cu CO  (60%) produsa de gazele de esapament a autovehicolelor.
Daca s-ar fi implementat la nivel mondial, inventia mileniului 3 in anul 1993, in anul 2019 ar fi fost “zero” gaze de esapament la autovehicolele din parcul AUTO la toate localitatile de pe MAPAMOND …”

6-La toate tipurile de turbine gravitationale sunt ~22 de revendicari, toate fi-vor redactate monobloc la inventia mama, sau la fiecare tip de turbina adecvata inclusiv si la *Turbina gravitationala mixta*. 

7-Profitul inventiei fi-va administrat de ~20 aliati (cele mai puternice state din lume)+ Romania, cu studiul de impact a Grupului Bancii Mondiale si a Organizatiei Mondiale a Mediului. Negocierile trebuie finalizate pentru a diminua criza economica provocata de COVIT-19, la nivel mondial.

Atentie! Negocierile nu vor afecta ordinea internationala a LUMII, deoarece in permanenta exista schimbari necesare pentru o stabilitate acceptabila, pentru majoritatea statelor.

8-Realizarea a cel putin doua miniturbine gravitationale (cu fonduri europene pentru a dovedii, si la jucarii gravitationale, castigul de lucru macanic gratuit conform inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2) in atelierele mecanice destinate pentru cercetare; prima miniturbina de la pagina nr. 8, 9 si 10, link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html 

9-A 2-a miniturbina gravitationala, este o Jucarie gravitationala pentru birouri, descrisa rudimentar la pagina nr. 27 si 28 (lungimea totala a arborelui, fi-va mai mica decat diametrul miniturbinei), link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html  

10-Guvernul Romaniei trebuie sa isi asume expertiza contabila pentru prejudiciu, corect, mai mic sau mai mare de 10 miliarde de euro anual, pentru a se deschide dosar penal examinatorilor de la OSIM., pentru HOTARARI mincinoase si complet ERONATE.”
Detalii pentru functionare la telefon 0770561002 si pe linkuri: 
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html                                      http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html       
                      
Pag. 9       

Orice om cu studii medii daca are discernamant, numai daca analizeaza prima data linkul: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html
 si citatele din lucrarile care sustine inventia mileniului 3 intelege de ce 8 forte conservative in timpul functionarii, se transforma in 8 forte neconservative (controlate 99.99%) pentru a produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, conform inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Citez fragmente din lucrarile care sustine inventia mileniului 3. “… Pentru a intelege mai usor autonomia completa atat la o singura parghie de ordin zero (una parghie fara brat scurt), precum si la autonomia completa la fiecare parghie din cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte), trebuie analizat, linkul:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html “  

“… – turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.”

“Turbina gravitationala este o constructie metalica foarte, foarte simpla din 8 chesoane, foarte usor de realizat. Si in interiorul  celor 8 chesoane se manipuleaza 16 greutati egale cu mecanisme clasice conf. inventie si link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.”

“Cele 8 pârghii de ordin 0 sau jumătatile de pârghie, conf. fig. 1 si fig. 2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinţă simbolizând braţul lung al pârghiei egal cu raza ansamblului, a 2-a e-n centrul ansamblului gravitaţional c-o toleranţă de ~30mm simbolizând braţul scurt al pârghiei.”

Pag. 10

“Excentricitatea permanentă se realizează prin manipularea celor 16 puncte materiale (egale) în interiorul a 8 chesoane, cu energie electrica, numai in ciclul cu nr. 8, conf. inventiei si fig.1.
Pentru descrierea inventiei este data ca exemplu infrastructura de la turbina gravitationala mixta cu parametrii: m=64000kg; h=10.5m si cu inaltimile derivate.

Cele două greutăţi din interiorul fiecărui cheson sunt asamblate între ele cu o tijă având lungimea de ~0,3 din lungimea chesonului astfel încât atunci când o greutate este în centru cealaltă să fie pe circumferinţă, realizând astfel un grup cu 8 pârghii conf. fig.1 si fig. N/2, care în oricare din poziţiile unghiulare ale ansamblului gravitaţional vor avea aceeaşi eficenţă, conf. calcule si cu formule clasice.

La deblocarea ansamblului gravitaţional conf. invenţiei, într-un interval de timp, respectiv într-un ciclu care are doua faze distincte, greutatea G1’ din chesonul nr. 1, parcurge pe circumferinţă 16.875 grade (22,5*75/100 = 16.875) la prima faza,  conf. inventie si fig. N/2, în acelaşi timp cu deplasarea greutăţii G1’ se ridică 2 greutăţi, G8’ spre centru şi G8’’ spre circumferinţă, numai in ciclul cu nr. 8, la faza a doua din ciclu, conf. inventie si fig. 1, in ~5.625 grade, intr-o fractione dintr-un ciclu.

Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica. Acest lucru este posibil deoarece avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.”

“Într-un ciclu se deplasează simultan (deodată) 8 greutăţi pe circumferinţă (64000Kg) în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, amplasate la un unghi de ~157 grade cu o înălţime totala de ~10.5m. Centrul de greutate al greutăţilor, din centru, conf. fig.1 si fig. N/2, sunt exact în centrul ansamblului gravitaţional.

Ansamblul gravitaţional consumă energie electrica pentru ridicarea punctelor materiale numai din ciclul cu nr. 8, la faza a doua, din castigul propriu dovedit cu calcule in descriere, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2.

Pag. 11

Energia electrica (de la faza a doua, conf. fig. 1) si forta de gravitatie (la prima faza, conf. fig. N/2) fiecare cu alta atributie distincta, in ciclu. In cele doua faze ale ciclului, conf. inventie, realizeaza impreuna lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale, care este transformat in energie electrica de multiplicatorul de turatie si cel putin doua generatoare printr-o procedură clasică.”

      “ Conf. fig. 1 si fig. N/2, secmentul de dreapta CC’ este diametrul circumferintei pe care se deplaseaza centrele de greutate ale celor 8 puncte materiale.

Conf. fig. 1 si fig. N/2, diametrul circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este si inaltimea celor 8 puncte materiale, deoarece cele doua puncte materiale se ridica conf. fig. N/2, aproape vertical inspre punctul C’.

Conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, de obicei, inaltimea celor 8 puncte materiale (conf. fig. N/2) este mai mare decat inaltimea celor 2 puncte materiale care se ridica (conf. fig. 1).
Ceea ce inseamna si faptul ca inaltimea greutatilor care se ridica (in ciclul cu nr. 8) este mai mica cu o valoare aproximativa a intervalului din faza a doua a ciclului, conf. inventie.

In concluzie inaltimea de la coborarera celor 8 greutati  cof. fig. N/2 si inaltimea celor doua greutati care se ridica, conf. fig. 1, sunt relativ egale, deoarece diferenta dintre ele este nesemnificativa.”
 “PRIMA faza nu are nimic comum cu faza a DOUA (si viceversa) acesta este si motivul pentru care sunt DISTINCTE.

Cele doua greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, deoarece:  cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara in acelasi interval de timp in faza a doua, pentru ca intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).”

“Conform celor redactate mai sus inaltimea celor 8 greutati de pe circumferinta care cedeaza energie, conf. fig. N/2 este relativ egala cu inaltimea celor doua greutati care urmeaza sa se ridice, acest moment este aleatoriu si numai dupa mai multe cicluri se repeta, diferenta dintre inaltimi este nesemnificativa si irelevanta pentru calcule ESTIMATIVE.

Pag. 12

In concluzie un CICLU complet are 2 intervale diferite (cu doua faze distincte) si indifferent de unde se ridica cele doua greutati, la faza a doua, inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (C), intervalul de timp precizat in proiect se respecta cu strictete, indiferent de diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală la cele 7 inaltimi; deoarece in ciclul cu nr. 8 in intervalul mentionat se ridica greutatea G8’ in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1, datorita unei entropii controlate conf. inventie.

Conf. fig. 1 si fig. N/2, raza circumferintei pe care se deplaseaza cele 8 puncte materiale este jumatate din inaltime. Conf. fig. 1 si fig. N/2, centrele de greutate ale celor 8 puncte materiale sunt pe circumferinta si unghiurile dintre 2 chesoane consecutive sunt de 22.5 grade.

Conf. fig. N/2, punctual material care urmeaza sa se ridice (aproape vertical) de la altitudinea minima, se afla pe circumferinta in cadranul IV, la 275.6 grade, inainte de dreapta CC’ cu 5.6 grade.


      Inainte de-a incepe ciclul si terminarea ciclului este numai si numai atunci cand avem un punct material la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’. Acel moment este locatia de incepere a ciclului si finalul ciclului.  Deci, acel moment este granita dintre cicluri.

Conf. fig. 1 si fig. N/2, in momentul in care a inceput ciclul avem 8 puncte materiale pe circumferinta si 8 puncte materiale in centru. Conf. fig. 1 si fig. N/2, cand ajunge punctul material din cadranul 2, la altitudinea maxima a turbinei pe  dreapta CC’, se termina ciclul.

Toate ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de RPM (rot/min) ale turbinei gravitationale.

       Un ciclu complet este numai daca turbina lucreaza la parametrii proiectati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, la cele doua faze si realizeaza o rotatie de 22.5 grade.”

       “Un ciclu complet poate sa fie o fractiune (NESEMNIFICATIVA) dintr-o rot/min a turbinei gravitationale sau chiar mai mult de o rotatie pe minut a turbinei gravitationale.
Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri egale, conf. inventie

Pag. 13

       Conf. fig. 1, momentul in care punctual material se ridica din cadranul 4, de la altitudinea minima si ajunge la jumatatea razei, exact in acel moment si punctul material care se ridica din centrul turbinei ajunge la jumatatea razei in cadranul 2, inainte de-a ajunge pe circumferinta. Acest moment este scos in evidenta la fig. 1, pe dreapta  BB’, si numai in acest moment, timp de o fractiune dintr-un ciclu avem: 7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si numai 7 inaltimi, caci cele doua puncte materiale sunt la egala distanta de centrul turbinei gravitationale si se anuleaza reciproc inaltimile lor …”

“… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative care sunt 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.”

“Turbinele gravitaţionale mixte sunt superioare oricăror turbine hidraulice sau nucleoroelectrice din era noastra deoarece grupul cu pârghii realizează orice forţă dorim, la arbore, din proiectare, fara poluare. 


Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala.

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.”

“In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si mai multe generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului neconservativ).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brate scurte) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig de lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita.”

Pag. 14

Citez din lucrarile care sustine lucru mecanic multiplu: 
“… Un neica nimeni cu studii medii, cu ajutorul lui Dumnezeu in anul 1969 a inceput acumularea de cunostinte necesare pentru a realiza grupuri cu parghii cu si fara brate scurte, pentru a obtine lucru mecanic gratuit.
 Am terminat un grup de turbine gravitationale care in timpul functionarii utilizeau 8 parghii cu sau fara brate scurte (8 forte neconservative). In anul 1993 am inregistrat prima turbina gravitationala la OSIM, cu nr. 0423/29.03.1993, pentru examinare de urgenta. OSIM trebuia sa breveteze turbinele gravitationale care  include un grup de ansamble gravitationale care sunt legate intre ele cu un singur concept inventiv general caci toate are aceeasi structura de rezistenta, din punct de vedere teoretic:

-un grup cu 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte = 8 forte neconservative)
Link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html

-entitatea excentricitatii permanente numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.
Link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html

-si lucru mecanic multiplu gratuit realizat la arborele turbinelor gravitationale indiferent de tipul lor.

Link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 

Cele 3 lucrari stiintifice au fost anexate (partial) la alte documente, conf. regulament.
Materialul mentionat nu se breveteaza dar impreuna cu inventiile inregistrate, respinse si reinregistrate continuu pana in prezent la OSIM si cu nr. 00670/11.06.1999; nr. 00167/19.02.2002; nr. 00013 din 11.01.2007 etc., toate trebuie analizate deoarece numai asa se poate intelege inventia mileniului 3.


Am finalizat, cu teorie si calcule, visul milioanelor de oameni care au incercat si n-au reusit numai si numai pentru faptul ca sau oprit din cercetare si studiu din cauza unor pseudo-specialisti sau a unor papagali licentiati care le minimaliza realizarile cu comentarii INFANTILE.

Am  realizat si am distrus in anul 1971, din motive subiective […], o miniturbina. Miniturbina gravitationala a fost o roata cu cupe, cu dimetrul de ~0.5 m si o latime de ~0.1 m.
Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie (daca se face un dispozitiv pentru alimentarea cu una greutate a cupei din partea superioara a turbinei) si produce lucru mecanic gratuit si este descrisa in lucrarea cu titlul: Perpetuum mobile de speta a patra, la pag. nr. 15 si 16, link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html 

pag. 15

Legea lucrului mecanic multiplu

Grupul celor 8 parghii fara brate scurte produce “Lucru mecanic multiplu” gratuit, conform inventie.
Turbina gravitationala in timpul functionarii produce entitatea excentricitatii permanente (localizata in cadranul 1 in sens trigonometric) care roteste o constructie metalica foarte smpla realizata dintr-un grup cu 8 chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1 si fig. 2) sau dintr-un tambur conform fig. 2/A.
Este cunoscut că:
“lucrul mecanic al greutăţii este independent de drumul parcurs de punctul material şi de legea mişcării acestuia şi este egal cu produsul greutăţii prin diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală a punctului material”

Folosim formula L=mgh, cu datele de la infrastructura turbinei gravitationale mixte. (valorile sunt facultative, toti parametrii sunt in raport cu tipul turbinei gravitationale etc).

Este cunoscut faptul că la ridicare avem L= – mgh şi la coborîre avem L=mgh de unde rezultă la un drum închis lucru mecanic egal cu zero. Conf. fig. 1, se manipulează 16 greutăţi care doar aparent (partial) au drumul închis şi  are  “L > 0” Pentru a demostra acest lucru este necesar o alta lege adecvata inventiei.

Atentie!
Dacă în acelaşi timp mai multe pârghii realizează simultan lucruri mecanice diferite conf. fig. 1, cu drum aparent (partial) închis (doar in ultimul ciclu conf. fig. 1), şi nu pot fi calculate prin formula clasică, atunci se impune o lege noua cu noi teoreme şi formule care să corespundă noilor cerinţe de calcul, fiindca:

Legea LUCRULUI MECANIC MULTIPLU sustine cu teorie si calcule inventia mileniului 3, prin care in viitor  fi-va cunoscut Lmm cu:

3 teoreme şi 3 formule.
Pentru formule vom folosi:

Pag. 16

Lmm min. = Lucru mecanic multiplu minim gratuit, calcul pentru 3 chesoane cu formula: 
Lmm min. = {Cmg – (Umg : 2)} x h;
greutăţile ce se ridică înfluienţează negativ excentricitatea turbinei ~48% in timpul necesar ridicării. Energia castigata gratuit este nesemnificativa, si din aceasta cauza nu se vor fabrica.
Pentru a intelege manipularea celor 16 greutati in cele 8 chesoane se vizualizeaza link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html
simularea video arata numai manipularea celor 16 greutati la fiecare ciclu, la faza  a 2-a, unde coboara 7 greutati si in aceeasi perioada de timp se ridica cele doua greutati aproape vertical, conf. inventie.

Si in acest caz avem: 7 greutati in centrul turbinei, 7 greutati pe circumferinta care coboara si doua greutati care se ridica in aceeasi perioada de timp aproape vertical conf. simulare video.

Simularea video nu arata manipularea celor 16 greutati la fiecare ciclu si la prima faza, unde avem: 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati pe circumferinta care coboara conf. inventie si fig. N/2.

Numai in acest mod in timpul functionarii, la ambele faze, se produce un dezechilibru total, fiindca greutatile sunt numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si nu are: un moment al fortei de sens contrar, principiul actiunii si reactiunii, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative.

Pentru prima data in era noastra se produce un dezechilibru total,
datorita celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric care produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei si echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.

Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative, care sunt 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei , care produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita

Pag. 17

Lucru mecanic gratuit, calcule pentru 16 greutati cu parametrii: m=8000kg si h=10.5m:
Lmm = x(Cmgh – Umgh*) si rezulta la 8 greutati: Lmm = x(6mgh)

Lmm max. = Lucru mecanic multiplu maxim (gratuit), calculat cu formula:

Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**); Coeficienţii x şi y fi-vor folositi la tabele tipizate necesare pentru proiectarea  turbinelor cu castig gratuit de energie electrica de la ~1 MW pana la ~10 MW. Valoarea coeficentilor de la probele preliminre fi-vor finalizaţi inante de implementarea invenţiei.

Pentru descrierea formulelor la “Lmm” utilizam literele:  C, U, S, m, g, h, h*, h** etc.
C = puncte materiale care coboară (la prima faza 8 greutăţi şi la faza a doua 7 greutăţi); 
U = doua puncte materiale (doua greutaţi) care urcă numai la faza a doua; 
S = puncte materiale care staţionează [(la prima faza 8 greutăţi (pe aceeasi raza aproape de centrul ipotetic al turbinei) şi la faza a doua 7 greutăţi staţionează (aproape de centrul ipotetic al turbinei)];   
h = înălţimea punctelor materiale care coboară (este mai mare dar diferenta este nesemnificativa);
h* = înălţimea punctelor materiale care urcă (este mai mică dar diferenţa este nesemnificativă); 
h** = înălţimea punctelor materiale care staţionează este nula. h** = 0;

Din calcule estimative rezultă:   C=8 (la prima faza) ,  C=7 (la faza a 2-a); S=8 (la prima faza), S=7 (la faza a 2-a) pentru cateva clipe, secunde etc;  U=2 (numai la faza a 2-a); Pentru calcule scadem 2 grutati (pentru ridicarea celor 2 greutati si pentru frecari).

Parametrii pentru calcule: 8 greutati coboara la prima faza si 7 greutati coboara la faza a 2–a; h** = 0 ;  h =10.5m [5.25m + 5.25m].
Calculele finale se realizeaza dupa probele preliminare.
Prima teorema (cu castig nesemnificativ)

       1 –  Lucru mecanic multiplu e posibil numai dacă în acelaşi timp acţionează cel puţin 3 pârghii (cu 6 puncte materiale) în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, cu condiţia să se dimensioneze cele 3 chesoane ale turbinei astfel încât greutatea excentrică să poată roti turbina.
Mărindu-se raza, greutatea sau ambele până când din calcule rezultă castig de energie, şi în varianta în care se depăşeşte, punctul (D) de la fig. 1. Si rezulta formula  Lmm min. = ~{Cmg – (Umg : 2)} x h;

Pag 18

Lmm e posibil şi dacă se respectă a doua teoremă. 

       2 – Lucru mecanic multiplu este posibil numai dacă în acelaşi timp, cel mult, două puncte materiale urcă (de la o pârghie la faza a doua), şi alte cel puţin 7 puncte materiale coboară (de la 7 pârghii fara brate scurte, la faza a doua), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze entitatea excentricităţii permanente numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric. In drumul celor 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte) numai 2 înălţimi se anulează din cele 8 înăltimi la faza a doua conf. invenţiei si fig 1, astfel:
greutatea G8 la faza a doua conf. inventiei si fig. 1, care se ridica din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventive si fig. 1, acest lucru este dovedit cu calcule in lucrarile care sustine inventia mileniului 3, si la prima proba in lucrarea cu titlul *Turbina gravitational mixta*. La această teoremă se utilizează cel puţin 8 chesoane rezultând 8 pârghii fara brate scurte). Rezulta formula   Lmm = x(6mgh)
Lmm > 0 şi la a 3-a teoremă (cu ambele greutăti pe aceeaşi rază la toate cele 8 chesoane):

        3 – Atunci când avem toate punctele materiale excentrice (toate cele 16 puncte materiale) numai în cadranele 1 şi 4  sau 2 şi 3 în sens trigonometric, atât la urcare cât şi la coborâre, înălţimile punctelor materiale nu se anulează, datorită faptului ca toate punctele materiale sunt pe aceeaşi rază (atât cele 2 care urcă precum si cele 7 care coboară).
Detalii in lucrarile care sustine inventia mileniului 3.
Acest lucru este posibil numai dacă se face mai scurtă tija de legătură dintre cele 2 greutăţi (la fiecare cheson); şi în această variantă avem cel puţin 7 puncte materiale care coboară (de la 7 pârghii fara brate scurte, la faza a doua), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze entitatea excentricităţii permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, şi în drumul celor 8 forţe neconservative (8 pârghii fară braţe scurte) numai doua înălţimi se anulează la faza a doua: greutatea G8 conf. inventiei si fig. 1, care se ridica din pozitia A pana in pozitia C’- D’, şi anuleaza inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, conform invenţiei şi fig. 1.

              Rezultă: Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) 
 
Teoremele si formulele se vor completa preliminar de specialisti sau de inventator dupa probele preliminare si completarea finala in tabelele tipizate numai dupa implementarea inventiei.
Coeficienţii x şi y fi-vor finalizaţi după probele preliminare in raport cu:
– Entitatea excentricităţii permanente dîn cadranul  1 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 
– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform invenţie.

Pag 19

– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc. Dupa implementarea inventiei se face tabele tipizate, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine in raport cu puterea solicitata de beneficiari.

           Această relaţie între cele 16 greutăţii şi entitatea excentricitatii permanente este posibilă doar în cazul utilizării de pârghii fară braţe scurte, conf. fig. 1 si fig. 2/A, la care se elimină braţul scurt, calculându-se în locul braţului conform invenţie doar circa 0,03m, toleranţă dovedită la proiectul preliminar existent la OSIM, la file diverse, si la CBI nr. 670/11.06.1999; CBI nr. 167/19.12.2002 etc.


            Cu acţionare hidraulică sau pneumatică, conf. fig, 3 sau fig. 4, se poate realiza în permanenţă plasarea ambelor greutăţi la extremităţile razei. conform detaliu 3/C din fig. 3.

La invenţie, conform fig. 1, greutăţile care urcă depăşesc centrul turbinei, puţin, doar câteva clipe, la calcule se poate folosi formulele redactate în raport cu poziţia greutăţilor faţă de centrul turbinei.

Cunoscând cele redactate mai sus se poate face calcule cu formulele lucrului mecanic şi a lucrului mecanic multiplu, folosind datele de la infrastructura turbinei gravitationale mixte.


Daca utilizam parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m cu inaltimile derivate avem:
La urcare: în permanenţă doar două greutăţi se ridică, exemplu ciclu unu de la fig. 1:
(g8’ cu h=5.25m)+(g8” cu h=5.25m) = - ~10.5m.

La coborâre: avem înălţimea G1’ de ~10.5m, exemplu de la ciclu 1, dupa deblocare pentru functionare.
Timpul în care 8 greutăţi coboară înălţimea de h=10.5m este mai mare decat timpul în care se ridică cele două greutăţi la h=10.5m, conf. inventiei si celor doua faze, pentru calcule cu formula L=mgh nu are importanta. Conf. calcule redactate mai sus sau scazut 2 greutati din 8 greutati deoarece:
-greutatea G8’ si G8”, care se ridica din pozitia A inspre pozitia C’- D’, anuleaza inaltimea completa a greutatii G1’ care coboaara din pozitia C’- D’ (deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei), pentru ca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplaseaza in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule la finalul lucrarii.

Pag 20

-a doua greutate se scade pentru diverse pierderi inclusiv frecarile.
Dacă înălţimile se anulează rămâne: 
C+S+U=16 greutăţi din care doar două greutăţi se ridică, 16 – 2 =14 greutăţi. 

De unde rezultă că în permanenţă sunt cel putin 7 greutăţi pe circumferinţă şi 7 greutăţi în centrul turbinei gravitaţionale.
Pentru pierderi diverse (frecări; depăşirea punctelor D şi B` la ridicarea greutăţilor etc.) luăm în calcul pe circumferinţă numai şase greutăţi în loc de opt greutăţi şi avem:
C = S + U  ;  h = h* + h**;  astfel avem formula :
Lmm=Cmgh – Umgh* rezultă conf. fig.1.
Lmm = x(6mgh)

           La fel si dacă acţionăm greutăţile cu energie hidraulică sau pneumatică putem realiza depăşirea centrului ipotetic al arborelui, în permanenţă, obţinând pârghii, la care vom avea ambele greutăţi plasate pe aceiaşi rază la extremităţile ei (intre circumferinta si centrul turbinei gravitationale, fara a depasi axa ipotetica) înfuienţând pozitiv entitatea excentricitatii permanente.

Astfel avem centrul de greutate al greutatilor din centrul turbinei gravitationale numai in cadranul 1 în sens trigonometric. În acest caz formula lucrului mecanic multiplu nu mai este valabilă, deoarece greutăţile care staţionează nu mai sunt în centrul turbinei şi înfluenţează pozitiv entitatea excentricitaţii permanente fiindcă se cumulează cu punctele material de pe circumferinţă. În acest caz (particular) avem o altă formulă
Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg)
Coeficienţii x şi y vor fi finalizaţi după realizarea unei turbine gravitaţionale conform invenţie.
Acum ştim că cele``6mg``acţionează simultan în permanenţă în ambele cadrane conform fig. 1, respectiv la 180 grade, cele 8 greutăţi fiind plasate la 157,5 grade cu o înălţime de 10.5m.

În fiecare moment toate greutăţile de pe circumferinţă se deplasează simultan, de unde putem deduce deplasarea simultană a 6mgh, care este egala cu entitatea excentricitaţii permanente  de unde rezultă următoarele formule;
Lmm=x(6mgh);

Pag  21

Lmm max.=x(Cmgh – Umgh*) + y(mg).
Calculele care sustine formulele mentionate mai sus nu au fost luate in considerare de OSIM, astfel inventatorul a renuntat de-a le mai redacta.
Iventatorul nu recomandă fabricarea unei turbine cu diametru foarte mare, deoarece cu costuri de producţie mult mai mici se realizează aceeaşi putere instalată cu turbine gravitaţionale având diametre mult mai mici dar cu RPM mai mare.

Turbinele gravitaţionale mixte sunt superioare oricăror turbine hidraulice sau nucleoroelectrice din era noastra deoarece grupul cu pârghii realizează orice forţă dorim, la arbore, din proiectare, fara poluare. 


Inventia utilizeaza pentru functionare grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brate scurte) care produce pentru prima data, in era noastra, lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale, conf. inventie.

Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala.

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si mai multe generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului neconservativ).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce
ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brate scurte) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig de energie electrica gratuita.

Pag 22

Grupul cu 8 forte neconservative produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita fiindca foloseste in timpul functionarii un grup cu 8 parghii fara brate scurte, care nu are:
un moment a fortei de sens contrar, principiul actiunii si reactiunii, echilibru dinamic, conform inventie.
Din aceasta cauza grupul cu 8 parghii fara brate scurte nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece:
numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).
Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.
Inventia mileniului 3 in timpul functionarii foloseste numai si numai grupuri cu forte neconservative, care sunt diametral opuse fortelor conservative.

Inventia mileniului 3 nu incalca Legile lui Newton fiindca:

formula L=mgh nu include varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata sau tinuta fortat pe drumul parcurs de alte forte: multiplicator, cel putin 2 generatoare (…) etc.

Inventia mileniului 3 nu incalca a 2-a Lege a Termodinamicii (legea entropiei), pentru ca utilizeaza pentru functionare numai si numai grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brate scurte).

inventia mileniului 3, este un motor gravitational, un “Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra”, care a generat  4 legitati noi (din 1970 pana in 1993), descriese  in lucrarile care sustine inventia

Pag 23

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu.
Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta.
Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.
Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta:
3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.
In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.
1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pag 24

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J.
Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.
{Calcule cu Lmm = x(6mgh ;  Lmm = x[6(buc)*8000(kg)* ~5.74875(m)*9.8] = ~2700000J = ~2.7 MW}
Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in timpul functionarii, la fiecare ciclu.

Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh. 

24(ore)*30(de zile) = 720 de ore. Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem:
2.7 MWh*720 de ore = ~1900MW.

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW
Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA gratuita, conf. inventie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
cu stimă, Ioan Sabău.


Gravitational turbines

.