Gravitational energy.Energie Verde


Lucru mecanic multiplu

 

Legea i. Sabau pentru *Lucru mecanic multiplu*

Cuprins:  
Lucrul mecanic al forței de greutate are expresia: L=mgh ……........................…...................... 1
Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 ………………………. 2
Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza excentricitatea …………………………...4
Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 forţe Q1, Q2 … Q8 ……………………….7
Legea LUCRULUI MECANIC MULTIPLU (Descriere) ………………………………………………... 8
Calculele finale se realizeaza dupa probele preliminare……………………………………………. 9  
Posibil sa fie si coeficenti pentru multiplicarea energiei potentiale ……………………………... 11    
Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) ……………………………………………………………….. 14
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3 …………………………………………………………...15

 

Fizica actuala nu are si lucru mecanic multiplu realizat cu mai multe puncte materiale in aceeasi perioada de timp pe circumferinta turbinelor gravitationale conf. inventie.

Fiind necesara legea *Lucru mecanic multiplu* un neica nimeni, fara licenta, o face ….

 

 “Lucrul mecanic al forței de greutate are expresia: L=mgh, Unde: m = masa corpului, g = acceleratia gravitational si h = diferenta de nivel dintre pozitia finala si cea initiala a corpului. De remarcat faptul ca h este negativ cand corpul urca, in care caz L < 0”.

 

La formula lucrului mecanic (L=mgh) nu este  inclusa si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc).

 

Numai din aceasta cauza calculele la turninele gravitationale, conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie. Conform calcule realizate de inventator,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m.

 

Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inventie.

Pag 1

Turbinele gravitationale poate functiona si numai cu faza a doua, cu un castig mai mic, conform inventie si revendicarii principale.

 

Lucrul mecanic multiplu al celor 8 corpuri (8 greutati) de pe circumferinta, in timpul functionarii are formula: Lmm=x(6mgh),

Unde: m = masa celor 8 greutati, g = acceleratia gravitationala si h (inaltimea medie a celor 8 greutati in prima faza si a celor 7 greutati in faza a doua). Rezulta ca: Lmm > Lucru mecanic, de cel putin 6 ori si fiindca foloseste mai multe corpuri (greutati).

 

Locatia corecta a Inaltimii (h) la punctul material purtator de masa si raza punctului adimensional (punct material purtator de masa), la toate cele 8 greutati egale deodata, se face in felul urmator:

 

La prima faza, la cele 8 greutati de pe circumferinta se calculeaza punctul adimensional (punct material purtator de masa), la toate cele 8 greutati m=64000kg. La toate cele 8 greutatati egale,se calculeaza, intersectia dintre media bratelor lungi cu media inaltimilor.

 

Citez un fragment din link:  

 http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

 

 “… Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

 

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric este punctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin zero, 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8.

Pag 2

la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica gratuita (fiindca lucru mecanic este gratuit, conform inventie).


Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.


Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).”

 

Toate entitatile unor excentricitatii, la grupurille cu parghii fara brate scurte, are locatiile corpurilor adimensionale, la intersectia dintre media bratelor cu media inaltimilor. Variatia corpului adimensional, va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul de energie.

 

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie in interiorul cercului, in permanenta inntr-un singur cadran, cu masa cumulata a tuturor corpurilor, la fiecare ciclu.

 

Momentele fortelor la turbinele gravitationale realizate dintr-un grup cu 8 chesoane, in interiorul carora se manipuleaza 16 greutati egale pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte, 8 forte Q1, Q2 … Q8.

 

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

 

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

pag 3

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.


Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la cele 8 parghii fara brate scurte.

 

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

 

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Pag 4

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplaseaza in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

 

Citez fagmente din lucrarile care sustin inventia mileniului 3:

 “… Conform inventie se poate creste, scadea, echilibra, si controla energia potentiala a greutatilor 99.99%. Invenţia realizeaza cu 8 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit, energia electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita.

 

Ioan Sabau completeaza legile: legea conservarii energiei, legea parghiei, legea lucrului mecanic, legea excentricitatii fiindca nu sunt compatibile cu parghii fara brate scurte care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative*/Q, descrise si pe linkurile care sustin inventia mileniului 3”

 

 “… Grupul de forte neconservative*/Q este noutate in domeniu. Si pentru prima data in era noastra este inclus intr-un camp de forte conservative un grup de forte neconservative*/Q, care in timpul functionarii realizeaza Entitatea excentricitatii permanente, care transmite energia potentiala a celor 7 minilocomotive,

 

care coboara in acelasi timp cu rotirea turbinei gravitationale numai in cadranul 1 si 4 in sens trigonometric si fiindca nu are in cadranele 2 si 3 forte rezistente arborele turbinelor gravitationale (fabricate dintr-un tambur) realizeaza lucru mecanic gratuit in orice cantitate si in orice loc este necesara pe TERRA sau pe orice planeta din univers, conf.  linkuri:

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

 http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

Pag 5

Atentie! Energia celor 8 forte neconservative*/Q  (energia entitatii permanente) este inclusa in energia totala din sistemul mixt realizat din:

forta de gravitatie (forta conservativa) care atrage cele 8 greutati, care in timpul functionarii se transforma in parghii fara brate scurte (8 forte neconservative*/Q), la care bratele lungi se sprijina pe arbore (axul turbinei) numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

 

In timpul functionarii, arborele turbinei se roteste si transmite energia potentiala (prin entitatea escentricitati permanente, care este energie neconservativa*/Q) de pe circumferinata transformata (intre 97% si 99%) in lucru mecanic gratuit (energie conservativa) de ~6 multiplicatoare si 2 generatoare in energie electrica gratuita (energie conservativa); care se poate transforma in energie termica gratuita (energie conservativa), fiindca forta de gravitatie este gratuita.

 

Conform legii conservarii energiei si la sistemul mixt mentionat mai sus; suma cantităților de energie din sistem (cu energie conservativa si energia neconservativa*/Q) ramane nemodificata in timp, indiferent de natura proceselor interne ce au loc în sistemul mixt in care a fost inclus forte neconservative*/Q”

 

 “… Cele 8 parghii fara brate scurte in timpul functionarii, se transforma in 8 forte neconservative*/Q: Q1, Q2.Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8; care nu are un moment al fortei de sens contrar, nu are pereche actiune-reactiune si nu este nicio clipa in echilibru dinamic.


Numai si numai din aceasta cauza cele 8 forte: Q1, Q2.Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8; actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare ~6 multiplicatoare de turatie, si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.”

Calcule estimative subevaluate cu formula *Lucrului mecanic multiplu*

(Lmm = x(6mgh), cu parametrii: m=64000kg si h=~5.74875m (inaltimea medie a celor 8 greutati in cadere libera).

Pag 6

Aceasta formula se poate utiliza numai dupa atestarea lucrarii cu titlul *Lucru mecanic multiplu*

Lmm = x(6mgh);   Lmm = x[6(buc)*8000(kg)* ~5.74875(m)*9.8] = ~2700000J = ~2.7MW

 

Valoarea fi-va mult mai mare daca se imulteste si cu coeficentul “x”, datorita formulei lucrului mecanic multiplu calculele se face mai repede si mai usor.

 

Coeficientul “x” de la cele 8 parghii fara brate scurte este diferit de coeficientul “x” de la Lmm (Lucru mecanic multiplu). Atentie!  Numai fortele Q1, Q2, Q3 … Q8 poate realiza revendicarea principala de la turbinele gravitationale pe care o citez, din link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html 


       1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confecţionat din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade.

Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 parghii fară braţe scurte (8 forţe Q1, Q2, Q3 … Q8), cu funţionare ciclică (un ciclu are două faze), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu  care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1; turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii)  ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în faza doua acţionează prin intermediul unei roţii dinţate un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază două generatoare producând energie electrică.

Pag 7

Fortele Q1, Q2, Q3, Q4 … Q8 poate realiza rezumatul inventiei mileniului 3 care include toate tipurile de turbine gravitationale inregistrate la OSIM din anul 1993 pana in anul 2019, citez, din  link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html

 

“Rezumatul inventiei *mama* cu titlul *Turbina gravitationale mixta* este revendicarea nr. 22.  Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri

 

cu forte Q1, Q2, Q3 … Q8, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza energia potentiala 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu parghii de ordin zero si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita”

 

Legea LUCRULUI MECANIC MULTIPLU sustine cu teorie si calcule inventia mileniului 3, prin care in viitor  fi-va cunoscut Lmm cu: 3 teoreme şi 3 formule. Pentru formule vom folosi:


Lmm min. = Lucru mecanic multiplu minim gratuit, calcul pentru 3 chesoane cu formula: 
Lmm min. = {Cmg – (Umg : 2)} x h;

Lucru mecanic gratuit, calcule pentru 16 greutati cu parametrii: m=8000kg si h=10.5m:
Lmm = x(Cmgh – Umgh*) si rezulta la 8 greutati: Lmm = x(6mgh)

 

Lmm max. = Lucru mecanic multiplu maxim (gratuit), calculat cu formula:

Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**);

Coeficienţii x şi y fi-vor folositi la tabele tipizate necesare pentru proiectarea  turbinelor cu castig gratuit de energie electrica. Valoarea coeficentilor de la probele preliminre fi-vor finalizaţi inante de implementarea invenţiei.

Pag 8

Pentru descrierea formulelor la “Lmm” utilizam literele:  

C, U, S, m, g, h, h*, h** etc.


C = puncte materiale care coboară (la prima faza 8 greutăţi şi la faza a doua 7 greutăţi); 
U = doua puncte materiale (doua greutaţi) care urcă numai la faza a doua; 
S = puncte materiale care staţionează [(la prima faza 8 greutăţi (pe aceeasi raza aproape de centrul ipotetic al turbinei) şi la faza a doua 7 greutăţi staţionează (aproape de centrul ipotetic al turbinei)];  

h = înălţimea punctelor materiale care coboară (este mai mare dar diferenta este nesemnificativa);
h* = înălţimea punctelor materiale care urcă (este mai mică dar diferenţa este nesemnificativă); 
h** = înălţimea punctelor materiale care staţionează este nula. h** = 0;

Din calcule estimative rezultă:
   
C=8 (la prima faza) ,  C=7 (la faza a 2-a); 
S=8 (la prima faza), S=7 (la faza a 2-a) pentru cateva clipe, secunde etc;  
U=2 (numai la faza a 2-a); 

 

Pentru calcule scadem 2 grutati (pentru ridicarea celor 2 greutati si pentru frecari).

Parametrii pentru calcule: 8 greutati coboara la prima faza si 7 greutati coboara la faza a 2–a;

h** = 0 ;  
h =10.5m [5.25m + 5.25m].


Calculele finale se realizeaza dupa probele preliminare.

Prima teorema (cu castig nesemnificativ)

       1 –  Lucru mecanic multiplu e posibil numai dacă în acelaşi timp acţionează cel puţin 3 pârghii (cu 6 puncte materiale) în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, cu condiţia să se dimensioneze cele 3 chesoane ale turbinei astfel încât greutatea excentrică să poată roti turbina.
Mărindu-se raza, greutatea sau ambele până când din calcule rezultă castig de energie, şi în varianta în care se depăşeşte, punctul (D) de la fig. 1.

Pag 9

Si rezulta formula  Lmm min. = ~{Cmg – (Umg : 2)} x h;

Lmm e posibil şi dacă se respectă a doua teoremă. 

       2 – Lucru mecanic multiplu este posibil numai dacă în acelaşi timp, cel mult, două puncte materiale urcă (de la 2 greutati la faza a doua), şi alte cel puţin 7 puncte materiale coboară (de la 7 pârghii fara brate scurte, la faza a doua), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze entitatea excentricităţii permanente numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric.

 

In drumul celor 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q*  (8 parghii fara brate scurte) numai 2 înălţimi se anulează din cele 8 înăltimi la faza a doua conf. invenţiei si fig 1, astfel:


greutatea G8 la faza a doua conf. inventiei si fig. 1, care se ridica din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei,

 

deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventive si fig. 1, acest lucru este dovedit cu calcule in lucrarile care sustine inventia mileniului 3.

 

La această teoremă se utilizează cel puţin 8 chesoane rezultând 8 pârghii de ordin zero.. 

Rezulta formula   Lmm = x(6mgh)
Lmm > 0 şi la a 3-a teoremă (cu ambele greutăti pe aceeaşi rază la toate cele 8 chesoane):

 

 – Atunci când avem toate punctele materiale excentrice (toate cele 16 puncte materiale) numai în cadranele 1 şi 4  sau 2 şi 3 în sens trigonometric, atât la urcare cât şi la coborâre, înălţimile punctelor materiale nu se anulează, datorită faptului ca toate punctele materiale sunt pe aceeaşi rază (atât cele 2 care urcă precum si cele 7 care coboară).

Detalii in lucrarile care sustine inventia mileniului 3.

Pag 10

Acest lucru este posibil numai dacă se face mai scurtă tija de legătură dintre cele 2 greutăţi (la fiecare cheson); şi în această variantă avem cel puţin 7 puncte materiale care coboară (de la 7 pârghii fara brate scurte, la faza a doua), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze entitatea excentricităţii permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric,

 

şi în drumul celor 8 forţe Q1, Q2, Q3 … Q8 (8 pârghii de ordin zero) numai doua înălţimi se anulează la faza a doua: greutatea G8 conf. inventiei si fig. 1, care se ridica din pozitia A pana in pozitia C’- D’, şi anuleaza inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, conform invenţiei şi fig. 1.

 Rezultă: Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) 
 
Teoremele si formulele se vor completa preliminar de specialisti sau de inventator dupa probele preliminare si completarea finala in tabelele tipizate cu coeficentii necesari pentru calcule.


Si coeficienţii x şi y fi-vor finalizaţi după probele preliminare in raport cu:

– Entitatea excentricităţii permanente dîn cadranul  1 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 
- La proba preliminara se vrifica si coeficentii privind multiplicarea energiaei potentiale.            
– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform invenţie.
– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc.

 

Dupa implementarea inventiei se face tabele tipizate, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine in raport cu puterea solicitata de beneficiari.



           Această relaţie între cele 16 greutăţii şi entitatea excentricitatii permanente este posibilă doar în cazul utilizării de pârghii fară braţe scurte, conf. fig. 1 si fig. 2/A, la care se elimină braţul scurt, calculându-se în locul braţului conform invenţie doar circa 0,03m,

Pag 11

toleranţă dovedită la proiectul preliminar existent la OSIM, la file diverse, si la CBI nr. 670/11.06.1999; CBI nr. 167/19.12.2002 etc.


Cu acţionare hidraulică sau pneumatică, conf. fig, 3 sau fig. 4, se poate realiza în

permanenţă plasarea ambelor greutăţi la extremităţile razei. conform detaliu 3/C din fig. 3.

 

La invenţie, conform fig. 1, greutăţile care urcă depăşesc centrul turbinei, puţin, doar câteva clipe, la calcule se poate folosi formulele redactate în raport cu poziţia greutăţilor faţă de centrul turbinei.

 

Cunoscând cele redactate mai sus se poate face calcule cu formulele lucrului mecanic şi a lucrului mecanic multiplu, folosind datele de la infrastructura turbinei gravitationale mixte.


Daca utilizam parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m cu inaltimile derivate avem:
La urcare: în permanenţă doar două greutăţi se ridică, exemplu ciclu unu de la fig. 1:

(g8’ cu h=5.25m)+(g8” cu h=5.25m) = - ~10.5m.

La coborâre: avem înălţimea G1’ de ~10.5m, exemplu de la ciclu 1, dupa deblocare pentru functionare.

Timpul în care 8 greutăţi coboară înălţimea de h=10.5m este mai mare decat timpul în care se ridică cele două greutăţi la h=10.5m, conf. inventiei si celor doua faze, pentru calcule cu formula L=mgh nu are importanta. Conf. calcule redactate mai sus sau scazut 2 greutati din 8 greutati deoarece:

 

-greutatea G8’ si G8”, care se ridica din pozitia A inspre pozitia C’- D’, anuleaza inaltimea completa a greutatii G1’ care coboaara din pozitia C’- D’ (deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei),

Pag 12

pentru ca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplaseaza in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule si in lucrarile care sustine inventia mileniului 3..


-a doua greutate se scade pentru diverse pierderi inclusiv frecarile.
Dacă înălţimile se anulează rămâne: 

C+S+U=16 greutăţi din care doar două greutăţi se ridică, 16 – 2 =14 greutăţi. 

De unde rezultă că în permanenţă sunt cel putin 7 greutăţi pe circumferinţă şi 7 greutăţi în centrul turbinei gravitaţionale.


Pentru pierderi diverse (frecări; depăşirea punctelor D şi B` la ridicarea greutăţilor etc.) luăm în calcul pe circumferinţă numai şase greutăţi în loc de opt greutăţi şi avem:


C = S + U  ;  h = h* + h**; 

astfel avem formula :

Lmm=Cmgh – Umgh* rezultă conf. fig.1.
Lmm = x(6mgh)

           La fel si dacă acţionăm greutăţile cu energie hidraulică sau pneumatică putem realiza depăşirea centrului ipotetic al arborelui, în permanenţă, obţinând pârghii, la care vom avea ambele greutăţi plasate pe aceiaşi rază la extremităţile ei (intre circumferinta si centrul turbinei gravitationale, fara a depasi axa ipotetica) înfuienţând pozitiv entitatea excentricitatii permanente.

 

Astfel avem centrul de greutate al greutatilor din centrul turbinei gravitationale numai in cadranul 1 în sens trigonometric. În acest caz formula lucrului mecanic multiplu nu mai este valabilă, deoarece greutăţile care staţionează nu mai sunt în centrul turbinei

 

şi înfluenţează pozitiv entitatea excentricitaţii permanente fiindcă se cumulează cu punctele material de pe circumferinţă. În acest caz (particular) avem o altă formulă

pag 13

Lmm max. = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg)
Coeficienţii x şi y vor fi finalizaţi după realizarea unei turbine gravitaţionale conform invenţie.


Acum ştim că cele``6mg``acţionează simultan în permanenţă în ambele cadrane conform fig. 1, respectiv la 180 grade, cele 8 greutăţi fiind plasate la 157,5 grade cu o înălţime de 10.5m.

 

În fiecare moment toate greutăţile de pe circumferinţă se deplasează simultan, de unde putem deduce deplasarea simultană a 6mgh, care este egala cu entitatea excentricitaţii permanente  de unde rezultă următoarele formule;


Lmm=x(6mgh);



Lmm max.=x(Cmgh – Umgh*) + y(mg).



Calculele care sustine formulele mentionate mai sus nu au fost luate in considerare de OSIM, astfel inventatorul a renuntat de-a le mai redacta.


Iventatorul nu recomandă fabricarea unei turbine cu diametru foarte mare, deoarece cu costuri de producţie mult mai mici se realizează aceeaşi putere instalată cu turbine gravitaţionale având diametre mult mai mici dar cu RPM mai mare.

 

Care se poate realiza numai si numai cu turbina gravitationala fabricate dintr-un tambur, care poate functiona numai cu faza a doua, conform link:

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  

 

Numai turbina gravitaţionala fabricata dintr-un tambur este superioara oricaror turbine hidraulice sau nucleoro-electrice din era noastra deoarece grupul cu forte Q1, Q2, Q3, Q4 … Q8,  realizează orice forţă dorim, la arbore, din proiectare, fara poluare. 

 Pag 14

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3

– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita si reduce poluarea pe *TERRA* cu ~25%. Afirmatii dovedite cu teorie si calcule conform link:  

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

– Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza masini electrice. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

 

– Inventia mileniului 3, fiindca produce energie termica gratuita, elimina poluarea aerului pentru ca nu se mai arde: lemn, carbune, pacura, rumegus, benzina, petrol, motorina, gaz metan, gaz de sonda etc.

 

– turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva o perioada incalzirea globala, si prin: sere, irigatii, baraje de verdeata (paduri etc) si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

 

– turbinele gravitationale rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce energie electrica gratuita, care poate produce energie termica gratuita.

 

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

Pag 15

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link:   

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  


– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in: vile, firme, sate, orase, pe munte, in desert, oriunde pe Terra sau pe orice planeta din univers fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

 

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale.

 

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.


Atentie! Daca se implementeaza *Turbinele gravitationale* la nivel mondial pana in anul ~2050 munca fizica (manuala, grea, periculoasa etc) fi-va executata de roboti, care elimina partial si pseudo-specialistii, denigratorii, hotii, mai putin criminalii de orice fel  etc.


Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Ioan Sabău
 


Gravitational turbines

.