Gravitational energy.Energie Verde

/div>

Inventia mileniului 3

 

*Inventia mileniului 3*

Inventia mileniului 3 are doua parti.  

Prima parte cuprinde teoria celor 4 legitati noi in fizica, care certifica noutatile tehnice din descrierea turbinelor gravitationale care are acelasi principiu de functionare si folosesc in timpul functionarii grupuri cu parghii fara brate scurte, care realizeaza in timpul functionarii entitatea excentricitatii permanente cu forte neconservative*/Q incluse intr-un camp mixt impreuna cu forte conservative.

 Exemplu nr. 1 pentru certificare a legii priviind grupurile cu parghii de ordin zero: legea clasica a parghiilor cuprinde parghii de ordin 1,2 si 3. Deci nu are parghie de ordin zero, conf. link:  http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html 

“Modelul de functionare a turbinelor gravitationale este si roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero. Sau oricare turbina hidraulica din era noastra care foloseste pentru functionare parghii de ordin zero”

 Exemplu nr. 2 pentru  certificare a legii *Lucru mecanic multiplu: Legea clasica a *Lucrului mecanic (L=mgh), este pentru un singur corp (greutate); inventia foloseste pentru functionare 8 corpuri deodata (8 greutati) si acelasi Neica Nimeni face cu ajutorul lui Dumnezeu si *Legea Lucrului mecanic multiplu* Lmm=x(mgh) conf. link:

 http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 

Exemplu nr. 3 pentru  a certifica *Legea excentricitaţii permanente*

Legea clasica, *Legile lui Kepler* pentru excentricitatea din afara cercului la elipse (…), si acelasi Neica Nimeni face cu ajutorul lui Dumnezeu *Legea excentricitaţii permanente* intr-un cerc, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html 

“,,, Exemplu nr. 4 pentru  certificare a legii *Perpetuum mobile de speta a 4-a*

Lege clasica nu exista, in consecinta acelasi Neica Nimeni face cu ajutorul lui Dumnezeu si Legea *Perpetuum mobile de speta a 4-a*, care cuprinde: turbinele gravitationale, turbinele hidraulice, turbinele eoliene, turbinele magnetice etc. conf. link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html 

Fortele neconservative*/Q: Q1, Q2, Q3 … Q8, nu are nicio legatura cu fortele neconservative cunoscute: forța de frecare, forțele de contact, forța de tensiune și rezistența la mișcare a aerului, la care nu se poate utiliza energia care se pierde.

 La turbinele gravitatonale fortele neconservative*/Q: Q1, Q2, Q3 … Q8 poate utiliza si peste 99% din energia potentiala a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Pag 1

La probele preliminare energia potentiala a celor 8 greutati de pe circumferinta se poate multiplica conf. formula lucrului mecanic multiplu. Lmm=x(mgh). Daca pentru calcule se folosete formula lucrului mecanic L=mgh, trebuie folosita *numai si numai* inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inv. si fig. N/2.

Inaltimile celor 8 greutati din cadranele 1 si 4: greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei.

Se aduna si rezulta:
10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99m. 45.99m/8=5.748m   Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.748m. Citez fragmente din lucrarile proprii care sustine inventia mileniului 3:

“Toate tipurile de turbine gravitationale in timpul functionarii folosesc numai forte neconservative*/Q la ambele faze conf. inventie.”

Atentie!  “Toate tipurile de turbine gravitationale in timpul functionarii folosesc si forte conservative numai la faza a 2-a, cand se ridica greutatile aproape vertical si se anuleaza reciproc pentru ca au forte rezistente in cadranul 2 in sens trigonometric” “…La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf.   inventie, fig. 1 si fig. N/2. Deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu in aceeasi ordine, la ambele faze.

La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna si faptul ca se deruleaza continuu cele doua faze ale ciclului in raport cu parametrii proiectati, indiferent de dimensiuni si masa celor 16 greutati egale ale celor 8 parghii de ordin zero (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8).

Constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) care are o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil.”

Calcule estimative subevaluate la PRIMA FAZA, cu parametrii: una greutate m=100kg (100kg*8buc=800kg) si g=~10 si h=10.5m.    800*10*10,5= ~80000kg

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 50% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=~6m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2. Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu. Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8 (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Pag 2

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati la prima faza, energia primita de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita. In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 50% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

La prima faza este cuplat la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 800(kg)*6(m)*8(buc)*~10 = ~400000J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA. Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 50% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. 

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi (si pentru ca sunt 2 forte conservative care se anuleaza reciproc).
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 200(kg)*5(m)*~10 = ~10000j   Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1. Se face diferenta si rezulta: ~400000J – 10000J = ~400000J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Castigul gratuit de lucru mecanic este ~400000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu. Acest castig de energie este si ratia progresiei aritmetice. Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 400000J/1s = 400000W = 400 KW = 0.4  KWh  = ~ 0,4 MWh. Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul pinioanelor, si in acest fel realizeaza la pinionul multiplicatorului 10 RPM. Deci arboreale turbinei realizeaza la pinionul multiplicatorului conf. inventie 10 rpm, multiplicatoarele de turatie se proiecteaza conf. celor clasice care fi-vor adaptate la inventie.

Pag 3

La 10 RPM avem: 0,4*10 = ~4MWh. conf inventie se cupleaza si cele 6 multiplicatoare conf. inventie si se poate realiza cel putin 100 RPM. Rezulta    4MWh*100RPM= ~ 400MWh. Calculele sunt estimative, inventatorul nu este specialist in domeniu si face greseli care nu afecteaza castigul foarte, foarte mare de lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale.

Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei. Conform fig. 6 (din descriera inventiei), avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus~400MWh*200 turbine =80000MWh.

Sistemul deschis semihibrid al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte Q!, Q2 …. Q8) are in interiorul fiecarui ciclu un sistem izolat (inchis numai in legatura cu energia potentiala a celor 8 greutati) si in exteriorul sistemului este deschis.

Acest sistem fizic izolat este comandat si verificat de acelasi sistem de comandă şi control automat in asa fel incat la fiecare ciclu, care este o parte mica dintr-o rotatie completa, sa se asigure o variatie de energie potentiala a *sistemul izolat*  la valoarea parametrilor proiectati.

In concluzie sistemul fizic deschis semihibrid realizat de cele 8 parghii de ordin zero este un sistem deschis in exterior, si in interiorul sistemului numai in legatura cu energia potentiala toate ciclurile sunt izolate (inchise), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie mecanica (lucru mecanic gratuit la arborele turbinelor gravitationale).

Definitie

 Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), are legaturi exterioare (deschise) si interioare (inchise) cu interacţiuni intre cele 2 subsisteme ale fiecarui ciclu (izolate numai in legatura cu energia potentiala), cu parametrii variabili, cu energia potentiala crescuta la prima faza si cu energia potentiala descrescuta la faza a doua, ambele controlate 99.99%, astfel incat valorile energiei potentiale la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de energie potentiala a sistemului la valoarea parametrilor proiectati conf. inventie.

Castigul de energie (lucru mecanic gratuit) este cedat la multiplicatorul de turatie si celor doua generatoare pentru transformarea lucrului mecanic in energie electrica gratuita conf. inventie. -La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a energiei potentiale care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni. Cand incepe faza a doua incepe recesiunea energiei potentiale care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu.


La sistemul deschis al celor 8 forte Q1, Q2 …Q8; (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece: -Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.

Pag 4

-La prima faza avem 8 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile. 
La prima faza viteza greutatilor si energia potentiala creste in intervalul de ~50% cat dureaza coborarea greutatilor conf. fig N/2, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia potentiala,

pentru ca cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si la cel putin 2 generatoare. -La faza a doua avem numai 7 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile. La faza a doua viteza greutatilor si energia potentiala descreste cu castig de energie electrica deoarece: la a doua faza in intervalul de ~50%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati se franeaza turbina cu castig de energie, prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (cu puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati. Un ciclu are doua faze. La prima faza coboara 8 greutati ~30 secunde si la a 2-a faza coboara 7 greutati ~30 secunde si se ridica aproape vertical greutatea conf. inventie. La ambele faze este cuplat la arborele turbinei gravitationale multiplicatoarele de turatie si cele 2 generatoare conform inventie.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc. Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi. Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este intre ~500m²si 1000m² in raport cu dimensiunele turbinelor gravitationale.

Atente! Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborii turbinelor gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

MOMENTELE FORTELOR
De la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii fara brate scurte (in timpul functionarii, conf. fig 1 si fig N/2).
Pentru pseudo-specialisti, pentru papagali licentiati si pentru amatori, care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 pargii fara brate scurte, care sunt 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8, redactez urmatoarele detalii: Din momentul cand se tracteaza greutatea aproape vertical, de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei produce pierderi in cadranul 4, pentru ca se transforma din forta neconservativa*/Q in forta conservativa.

Pag 5

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.


Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).
Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.
Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.
 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc, si se transforma in 8 forte neconservative*/Q.
Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule la prima proba si la inventie. Coeficientul “x” de la parghii fara brate scurte este diferit de coeficientul “x” de la Lmm ; Lmm=x(mgh).
Turbinele gravitationale poate functiona in 2 variante: cu grupuri de parghii fara brate scurte si cu grupuri de parghii cu brate scurte la care castigul gratuit de lucru mecanic fi-va foarte, foarte mult mai mic.

ATRIBUTII ALE SUPRASTRUCTURII TURBINEI GRAVITATIONALE  MIXTE 

A  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte.

Pag 6

La infrastructura conf. inv. si fig. 1 si fig. 2, se ridica numai una greutate. La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine turatia la arborele infrastructurii.

B  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conf. legii a treia a excentricitatii permanente.

Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nivel, continuu si gratis.

C  - A treia atributie este faptul ca dovedeste sistemul DESCHIS al inventiei mileniului III, deoarece foloseste 16 forte Q1, Q2, Q3 … Q8 … Q16 (16 forte atipice, neconventionale), conf. inventie, care sunt mentinute continuu intr-o stare de energie potentiala oscilanta intre 97% si 99.99%, care fi-va cedata prin arborele turbinei gravitationale afara din sistemul deschis la multiplicator si generatoare, in acest fel se realizeaza si echilibru dinamic

TURBINA GRAVITATIONALA MIXTA
(La turbina gravitationala mixta se foloseste si se controleaza energia potentionala 99.99%) Toate tipurile de turbine gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor (conf. inventie) numai energie electrica din productie proprie si utilizeaza in timpul functionarii numai forţa de gravitatie (~97%) pentru rotirea turbinei si realizeaza castig de lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.

Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea entitatii excentricitatii permanente (greutatea excentrica) in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte) din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului conf. fig. 1/A,

 numai astfel se realizeaza pentru prima data in era noastra doua excentricitati conf. fig. 1/C, in interiorul unui cerc cu:
8 parghii de ordin zero (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta. 

Turbina gravitationala mixta utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii de ordin zero care produc lucru mecanic multiplu.

Lucru mecanic multiplu produce 2 excentricitati permanente care rotesc din interior si din exterior doua turbine (asamblate monobloc): una fabricata dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) si cealalta din suprastructura unui tambur conform fig. 2/B.

Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta: 

    Fig.1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate.

Pag 7

Fig.2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur (conf. fig. 1/A si 2/B).

Fig.1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitati.
Fig.2/C, reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.
Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite.

Exemple de realizare a inventiei:
In prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii fara brate scurte actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc.

si un alt grup de 8 parghii fara brate scurte actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 1/C,  2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.

Ambele turbine gravitationale (asamblate monobloc) impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta (un motor gravitational) care utilizeaza 8 parghii fara brate scurte la infrastructura si 8 parghii fara brate scurte la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite dar cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii utile, conf. inventie.

Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. fig. 1, 1/A, 1/C si 2/A. Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane.

Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial supastructura pentru reparatii.

Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.

Turbina conf. figurilor  1, 1/A, 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform inventie. 


    Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale.

Pag 8

Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in descrierea inventiei, link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/descriere.ro.html 


    Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Supastructura se fabrica conf. fig. 1/A, fig. 2/A,  2/B, 2/C  etc. si sunt descrise in descrierea inventiei. In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie conform unor proceduri clasice.

Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble.

Trei dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).

Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii):

Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati). La infrastructura turbinei gravitationale mixte, la prima faza, conf. inv. si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia cinetica mai mare).

Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)

Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.

Pag 9

1 – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arboreale are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este nevoie la ambele faze.

Deoarece exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, uneori, in acelasi timp doua sau mai multe puncte materiale care se ridica, si-n acceste cazuri particulare arboreale turbinei are tindinta de a-si incetini  viteza, obligand sistemul de comanda si control sa mentina turatia arborelui conf. programarii.

2 – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei, numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

3 – alimentarea pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se poate realizeaza si cu sursa de energie electrica din reteaua de distribitie care alimenteaza cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui (aproape de sistemul de parghii printr-o procedura clasica) infrastructura turbinei gravitationale si suprastructura realizata dintr-un tambur conf. inventie si fig. 1.

4 – in caz de avarie etc. la sursa de energie electrica cu alimentarea curentului electric prin interiorul sau exteriorul arborelui; sistemului de comanda si control decupleaza alimentarea cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui si cupleaza alimentarea cu curent electric

la infrastructura (pentru manipularea punctelor materiale), si la suprastructura (la manipularea minilocomotivelor) conform procedurilor utilizate la locomotivele electrice tip CFR.

Pentru manipularea minilocomotivelor electrice si pentru manipularea punctelor materiale din cele 8 chesoane se poate utilizeaza unul din cele doua sisteme adaptat la inventie.

In primul sistem curentul este colectat dintr-un conductor aerian intins deasupra caii de rulare - printr-un pantograf (colector cu eclize) ,

iar dupa al doilea sistem curentul se colecteaza cu un sir de perii colectoare metalice sau cu un papuc de alunecare dintr-un al treilea fir de sina intins langa calea de rulare .

In amandoua cazurile circuitul se inchide prin rotile motoare ale locomotivei si prin 2 fire de sina.

Poz. 2. 4/e,

reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii turatiile/minut necesare celor doua generatoare, conf. inventie. In a treia faza doua generatoare clasice produce energie electrica.

Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formula parghiilor de ordin zero, si cu formulele lucrului mecanic multiplu.

Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.

Pag 10

Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8),

care are rolul principal de-a mentine RPM si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati prin sistemul de comanda si control conform inventie.

Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur, cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.

Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:


Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive (cu greutate mica) din exteriorul tamburului care este o forta Q1, Q2, Q3 … Q8, care realizeaza un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric,

si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

A doua entitate este la infrastructura turbinei gravitationale mixte realizata cu cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta Q1, Q2, Q3 … Q8, care realizeaza un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala

egala cu cele 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m=64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]

La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura. Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare.  

Pag 11

In descrierea inventiei, atat la agregatul gravitational precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A, este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale (8*100kg=800kg), pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8) care ajuta la mentinerea echilibrului dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.


Detalii privind cele doua faze: Cele doua faze atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite.


Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:
-La prima faza, cand incepe ciclul avem o estensie a accelerarii sau a franarii peste parametrii proiectati conf. inventie; care la finalul primei faze atinge apogeul cresterii.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea cresterii care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8  (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:

-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit. -La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si creste in intervalul de ~50% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece:

aceasta accelelare continua mareste energia, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.


-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si cresterea, prin franare descreste cu castig de energie electrica deoarece: 

si la a doua faza in intervalul de ~50%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei).

Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

Pag 12

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica, conform inventie.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.99% energia potentiala, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte in timpul functionarii, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru, si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

Se poate controla cresterea si descresterea numai si numai datorita sistemului deschis semihibrid care impreuna  cu *constanta fizica a ciclului*, mentine continuu RPM la parametrii necesari, conform inventiei mileniului 3.

Aceste doua faze  (distincte) se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C.

Pentru calcule la faza a doua, la ambele entitati, conf. inventie, nu are importanta locatia de unde se ridica greutatea de la altitudinea minima, de pe circumferinta din cadranul IV, deoarece se respecta cu STRICTETE intervalul de 50% din timpul in care se produce un ciclu (timp in care se ridica si greutatea).

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la prima faza, in intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, realizeaza datorita celor 8 greutati (8000kg*8=64000kg) localizate pe circumferinta conf. fig. N/2, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=64000kg.

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la faza a doua, in intervalul de 50% din timpul in care se produce un ciclu conf inventie si fig. 1, realizeaza datorita celor 7 greutati (8000kg*7=56000kg) localizate pe circumferinta, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=56000kg.
Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) si cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8) sunt doua elemente DISTINCTE (care impreuna realizeaza un intreg cu m=64000kg),

care actioneaza deodata ca un singur punct material (presupus), cu toate ca cele 8 greutati sunt localizate pe circumferinta si forta lor este in interiorul cercului.

Greutatea excentrica (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu excentricitatea permanenta (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu entitatea nr 3 (un punct material localizat in permanenta in cadranul 1, purtator de masa m=64000kg) = cu 8 parghii de ordin zero (64000kg, conf. inventie si fig. N/2).

“…Motorul gravitational ISF 2019 se fabrica dintr-un tambur actionat de 8 minilocomotive conf. inventie; cu un consum din energia potentiala de ~97%, cu functionare intr-o singura faza si inlocuieste toate turbinele inclusiv centralele nucleare de pe TERRA.

Pag 13

Se va fabrica in serie foarte, foarte, foarte mare la nivel mondial fiind o constructie metalica foarte, foarte, foarte simpla, conform link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  

“… Pentru a intelege *Motorul gravitational ISF 2019* este necesar a se analiza Teoria grupurilor cu parghii la care se poate folosi si controla energia potentiala a greutatilor 99,99%, conf. link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html

Modelul de functionare a turbinelor gravitationale este si roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero.
Sau oricare turbina hidraulica din era noastra care foloseste pentru functionare parghii de ordin zero.

La turbinele gravitationale, in tot  timpul functionarii se foloseste toata energia potentiala a celor 8 greutati (8 forte neconservative*/Q) din cadranul 1 si 4 in sens trigonometric.

Fiindca cele 8 forte neconservative*/Q (8 puncte materiale), din cadranul 1 si 4 in sens trigonometric nu are forte rezistente in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, toata energia potentiala de la cele 8 forte neconservative*/Q, roteste arborele turbinei gravitationale si acţioneaza prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie care antreneaza,

în ultima fază cel putin doua generatoare, care produce energie electrica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.

La turbinele gravitationale, in tot  timpul functionarii cele 8 forte neconservative*/Q, din cadranul 1 si 4 in sens trigonometric, are punctul de sprijin pe arborele turbinei gravitationale care se roteste continuu si foloseste continuu intre 97% si 99% din energia potentiala a celor 8 greutati. 

In timpul functionarii fortele neconservative*/Q (cele 8 puncte materiale de pe circumferinta turbinei gravitationale) sunt controlate intre 97% si 99.99% de constanta fizica a ciclului, ambele sunt noutate in fizica si sunt descrise pe link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Perpetuum mobile de speta intai N + 1’ Miniturbinele gravitationale poate produce lucru mecanic gratuit nesemnificativ la fel ca Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, care functioneaza numai si numai cu forta de gravitatie.

Miniturbina cu 8 chesoane conf. inventie, foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si este primul *Perpetuum mobile de speta 1*, care poate dovedii acest lucru.

Miniturbina produce lucru mecanic gratuit, se roteste continuu cu un castig mic, si are un diametru de ~1.8 m. Miniturbina are 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1. Fiecare cheson are asamblate la ambele capetele cate un suport rola, pentru ridicarea greutatilor.

Pag 14

Miniturbina se roteste datorita unor 8 cadre fixe realizate din tabla groasa plus un cadru fix cu rol de lagar. Cu lungime de ~1.7 m, o latime de ~1.2 m si o grosime de ~1 cm, pe care sunt asamblate cu suruburi 8 sectoare dintate.

Cadrele fixe tine 8 chesoane, pe un arbore fix, pe care se rotesc prin alunecare. Pe o placa din tabla groasa cu o lungime = ~2 m, latime = ~1.5 m si o grosime =~2 cm, se asambleaza (inclusiv cu suruburi) toate cele 8 cadre fixe, cu cele 8 chesoane si cu mecanismele aferente lor. 

Cele 8 sectoare fixe, sunt asamblate pe 8 cadre fixe. 
Sectoarele fixe are dintii realizati din role mici, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale, montate pe cele 16 role, care sunt asamblate in 16 suporturi cu role si ridica 2 greutati aproape vertical, actionate de forta de gravitatie.

La ambele capete ale chesonului, se monteaza cate un suport rola. La un capat al chesonului, in suportul rolei pe un arbore fix se monteaza o rola care se roteste pe un rulment, pentru ridicarea a 2 greutati, si coborarea pe circumferinta a cel putin 7 greutati, actionate de forta de gravitatie. 

Pe rola se asambleaza cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si ridica cele 2 greutati aproape vertical. Cele 8 chesoane se rotesc, datorita celor 8 cadre fixe, care roteste fortat rotile dintate speciale montate pe role, cu suruburi. Cele 8 chesoane se rotesc datorita fortei de gravitatie

La celalat capat al chesonului, in interiorul suportului rola se asambleaza pe rola cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si angreneaza in acelasi timp o alta roata dintata identica, intermediara, care schimba sensul de rotatie, si ridica cele 2 greutati aproape vertical.

Roata dintata identica, intermediara, se roteste fortat, datarita sectorului fix cu role mici. Roata dintata intermediara se roteste pe un arbore scurt montat pe o placa de tabla groasa de ~2 cm si angreneaza roata dintata speciala asamblata cu suruburi pe rola care ridica cele 2 greutati, conf. inv. si fig. 1.

In momentul in care fiecare cheson ajunge cu rotile dintate speciale, in contact cu cele 8 sectoare fixe cu role mici care se rotesc pe rulmenti. Pentru a nu se bloca macanismul de ridicare, se poate la nevoie sa fie impinse rolele mici, in sus, atat cat permite gaurile alungite in care se deplaseaza niste suruburi.

Rolele cu diametru mic, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale prin intermediul carora se ridica greutatile aproape vertical, sunt asamblate pe sectorul fix cu suruburi in gauri alungite care vor permite deplasarea rolei pe verticala pentru a evita blocarea mecanismului.

Cele 8 sectoare speciale cu role, cu diametru mic, are raza aproape la fel cu raza rotilor dintate speciale. Contactul intre cele 8 sectoare speciale cu role si rotile dintate speciale montate pe rolele care ridica cele 2 greutati aproape vertical, cu cabluri STAS, se face la fiecare cheson la o deschidere de 22.5 grade.

Pag 15

Sectorul cu role mici sunt realizate din ~4 pana la ~6 role fiecare si sunt asamblate numai in partea superioara a celor 8 cadre fixe, la o deschidere de 22.5 grade, perpendicular pe centrul ipotetic al miniturbinei gravitationale.

Turbina are unghiul dintre cele 8 chesoane de 22.5 grade, conf. inventie. Si astfel se vor ridica fortat, cu cabluri STAS, numai 2 greutati, aproape vertical, din centru miniturbinei pe circumferinta, la fiecare ciclu, prin interiorul fiecarui cheson, conf. inv. si fig. 1.

Cele 2 greutati se ridica pe rand, aproape vertical la fiecare cheson, la fiecare ciclu, conf. inv. si fig. 1, cu ajutorul unei role care se roteste pe rulment, asamblata in suportul rolei care se monteaza la ambele capete ale fiecarui cheson, cu suruburi.

Detalii la telefon 0770561002  La fiecare ciclu, in aceeasi perioada de timp, in care se ridica 2 greutati coboara pe circumferinta cel putin 7 greutati sau cel mult 8 greutati, atrase de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.

Cele 16 roti dintate speciale sunt montate cu suruburi pe rola si actioneaza deodata cu rotirea rolei, in partea superioara a miniturbinei, numai la o deschidere de 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane, conf inventie si fig. 1.

Mecanismul rudimentar, de ridicare a greutatilor, actioneaza fortat datorita celor 8 cadre fixe, la o inaltime utila pentru a angrena la fiecare capat al chesonului, a fiecarui roti dintate speciale cu dinti adecvati rolelor, cu diametrele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadrul fix cu suruburi.

Lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele scurt (folosit la roata dintata intermediara, care schimba sensul de rotatie) este egala cu lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele lung de la roata speciala dintata montata pe rola cu suruburi, care ridica cele 2 greutati, conf. inventie si fig. 1.

Ambele suporturi (suportul simplu si suportul complex) au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat.

Ambele suporturi simplu si complex (pentru schimbarea sensului de rotatie) se realizeaza dintr-un singur suport monobloc, folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta, inclusiv si la roata dintata intermediara cu sectorul dintat realizat cu role, cu diametrul foarte, foarte mic.

Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru chesonului pe circumferinta conf. inventie si fig. 1.

La un capat al chesonului rola se roteste si cablul se desfasoaa atat timp cat chesonul se roteste cu 22.5 grade. La rotirea miniturbinei cu 180 de grade, la acelasi cheson, trebuie schimbat sensul de rotatie a rolei cu suportul complex, cu roata speciala dintata intermediara, descrisa mai sus.

Cablul se infasoara peste ambele role si se prinde cu o procedura clasica de cele 2 greutati care sunt asamblate cu o tija intre ele pentru a avea ambele greutati pe aceeasi raza conf. inventie.

Pag 16

Atentie! Daca se roteste miniturbina cu ~10 rotatii pe minut se poate face accident datorita suprasolicitarii constructiei metalice sau prin ruperea cablului, deci este necesar sa se realizere o protectie corespunzatoare.

In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati. Din care la fiecare ciclu: 8 greutati fi-vor numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si 8 greutati in centrul turbinei, fiindca din cele 16 greutati, numai 2 greutati se ridica continuu (intr-o fractiune de secunda). La fiecare ciclu, una spre centru si a 2-a spre circumferinta.

Acest lucru se realizeaza prin angrenarea celor 24 roti dintate speciale (16 roti plus 8 roti intermediare). Toate cele 24 roti sunt actionate, pe rand, la fiecare cheson. 8 roti asamblate pe suportul simplu si 16 roti asamblate pe suportul complex. Toate rotile dintate sunt actioneaza fortat cu cele 8 cadre fixe .

Fiecare rola are un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati, care se ridica in momentul in care roata dintata speciala, montata pe rola cu suruburi, este actionata de sectorul realizat din role cu diametrul foarte mic, montate cu suruburi pe cadrul fix.

Mecanismul rudimentar de ridicare a greutatilor, inclusiv a suporturilor rola determina o rotire, miscare osciletorie (si nu numai) a celor 16 role. 

Pentru o angrenare corecta a rotilor dintate speciale (montate cu suruburi pe rola) cu sectorul special dintat realizat din role cu diametrul foarte mic este necesar asamblarea unui profil din tabla, in partea superioara a celor 9 cadre fixe, realizandu-se un ansamblu monobloc fabricat din:

placa pe care se asambleaza cu suruburi cele 9 cadre fixe care sustine pe un arbore fix toate cele 8 chesoane, acest lucru se poate realiza prin: la fiecare cadru fix se monteaza, intr-o gaura, un arbore fix perpendicular pe placa din tabla a cadranului fix.

La fiecare capat al arborelui fix, pe o placa patrata, se monteaza cu suruburi, o alta placa din tabla sau plastic,

care este asamblata la mijlocul fiecarui cheson, cu o procedura clasica, astfel incat sa se respecte unghiul de 22.5 grade dintre cele 8 chesoane, care trebuie sa fie paralele intre ele, conf. inventie si fig. 1

 Pentru ca miniturbia gravitatinala se realizeaza cu mijloace rudimentare are tolerante plus sau minus de  ~1 mm.

 

Chesoanele prin rotire cu ~4 rotatii pe minut, are bataie axiala, radiala si frontala, precum si miscarea oscilatorie mare. Toate aceste probleme se poate rezolva primitiv prin procedura:

Pe profilul din tabla, asamblat in partea superioara a celor 9 cadre, in partea inferioara a profilului, intre 2 cadre fixe, in locul de trecere a rolelor care ridica greutatile, in zona celor 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane se monteaza cu suruburi 2 distantiere din tabla care vor chida rola.

17

 Cele 16 role poate avea diametrul de ~ 30 cm si grosimea de ~3 cm. Pentru alinierea rotilor dintate speciale cu rolele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadranele fixe cu suruburi, cele 16 role care ridica cele 2 greutati trebuie sa treaca obligatoriu printre cele 2 distantiere,

care vor chida rola fiecarui cheson astfel incat sa treaca printre ele, fiindca distanta dintre cele doua distantiere este de 33 mm, cu o toleranta de plus sau minus un milimetru.


 La intrarea si iesirea rolelor distanta maxima dintre distantiere este de ~9 cm. Pentru a nu bloca rola cele 2 distantiere in zona indoirii are raza de ~6 mm.

Miniturbia gravitatinala realizata rudimentar are pierderi mari de energie mecanica datorita frecarilor multiple inclusiv cu ghidarea celor 8 chesoane. Dar castigul de lucru mecanic este cu mult mai mare fiindca la fiecare ciclu se ridica numai 2 gereutati aproape vertical si coboara 7 greutati conf. inventie.

Deblocarea greutatii la urcare si blocarea greutatii pe circumferinta se face printr-o procedura clasica chiar si c-un mecanism simplu care actioneaza niste bile cu arcuri.

Astfel in timpul rotirii miniturbinei se ridica la fiecare ciclu numai 2 greutati aproape vertical, si numai in acest fel greutatea din centrul miniturbinei ajunge pe circumferinta. La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie.  Detalii la telefon 0770561002”
 
Majoritatea turbininelor gravitationale si miniturbinelor gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* deoarece utilizeaza pentru functionare doua surse de energie.  

Inventatorul recomanda pentru productia de serie, in loturi de fabricatie mari numai urmatoarele tipuri de turbine:

-Toate turbinele gravitationale realizate din grupuri cu chesoane
-Toate turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur

-Si turbina gravitationala mixta, numai una bucata pentru a demonstra faptul ca se poate controla energia potentiala a greutatilor de pe circumferinta turbinei 99.99% in tot timpul functionarii turbine conf. inventie.

Dintre toate tipurile de turbinele gravitationale, in viitor fi-vor cele mai rentabile numai *turbinele gravitationale fabricate dintr-un tambur conf. inventie.* care in viitor vor avea denumirea de *Motor gravitational*

“… Pentru a verifica calculele orice specialist are nevoie de cel mult două ore.

Dacă se confirmă câştigul mare de energie electrică e necesar să se analizeze, conf. fig. 1, felul în care trebuie să fie manipulate cele 16 greutăţi în interiorul celor 8 chesoane,

Pag 18

pentru a realiza 8 forte Q1, Q2 … Q8; care roteste arborele turbinelor gravitationale, cu pierderi de energie potentiala la cele 8 greutati nesemnificativa (datorita frecarilor in timpul functionarii). Ambele verificări se pot analiza de specialişti în ~8 ore. Realizarea celor 8 pârghii de ordin zero este principiul de bază al invenţiei.

Dacă calculele şi manipularea greutăţilor în interiorul celor 8 chesoane sau a 8 minilocomotive pe un tambur, conform inventie; sunt viabile, orice este redactat în descriere cu sau fără greşeli (mici sau mari) nu are importanţă pentru implementarea *Invenţiei mileniului 3*…….”

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3
– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita pentru ca forta de gravitatie este gratuita.

 – Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza motoare gravitationale. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul.   

– turbinele rezolva si apa potabila prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. 

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc.  

 – turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, oriunde in desert sau pe orice planeta din univers, fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea celor 8 greutati de pe circumferinta turbinelor gravitationale..

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Ioan Sabău

Pag. 19    

 


17 revendicari de la inventia *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta*.

Am solicitat de mai multi ani si solicit la conducerea OSIM sa deseneze in comisia de examinare si un profesor de fizica pentru ca turbinele gravitationale in timpul functionarii folosesc numai parghii de ordin zero, care sunt forte neconservative*/Q.

       1 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru a produce energie mecanica gratuita, folosită la producerea energiei electrice gratuita (fiindca forta de gravitatie este gratuita), procedeul este caracterizat prin aceea că: prima data se realizaza un ansamblu gravitaţional confecţionat din 8 chesoane sudate intre ele, cu unghiurile dintre 2 chesoane consecutive de 22.5 grade, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in central ansamblului (la fiecare cheson intre cele 2 greutati se sudeaza o teava), ansamblul gravitational este cuplat la multiplicator si generatoare (energia produsa trebuie sa fie mai mare decat energia consumata)  si in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric are 8 greutati pe circumferinta, dupa deblocarea ansamblului cele 8 parghii de ordin zero se transforma in 8 forte neconservative*/Q care in timpul functionarii produce entitatea excentricitatii permanente care este un punct material purtator de masa (8 + 7 = 15 greutati cu energie potentiala, la ambele faze) localizat in cadranul 1 in sens trigonometric, ansamblul gravitational in timpul functionarii realizeaza acelasi ciclu, un ciclu are două faze realizate intr-un minut, conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta sa realizeze la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe circumferinta rotindu-se odata cu ansablul ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii (cele 2 greutati) se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc, turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ) ; greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente ansamblul gravitaţional roteşte arborele turbinei care transmite lucru mecanic  prin intermediul unei roţii dinţate la un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază două generatoare producând energie electrica gratuita numai cu constructia metalica si anexele ei.

         2 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, instalaţiile gravitaşionale conf. figura 3, foloseşte parţial procedeul pentru realizarea excentricităţii permanente cu cele 16 puncte materiale in tot timpul functionarii, are 8 greutati in centrul ansamblului si celelalte 8 greutati stationeza pe circumferinta si in timpul rotirii ansamblului se transforma in 8 parghii de ordin zero

 (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are două faze realizate intr-un minut), în care manipularea greutăţilor ( 2 ), se poate realize si cu energie pneumatică pe ghidajele ( 5 ) sau pe pernă de aer, astfel încât greutăţile să fie plasate pe aceeaşi rază la extremităţile ei, înfluienţînd pozitiv excentricitatea permanenta a instalaţiilor gravitaţionale cu toate greutăţile ( 2 ), care sunt numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, furnizînd lucru mecanic gratuit, ce poate fi utilizat în diverse scopuri.       3 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, motorul gravitaţional conf. fig. 4, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente (si a entitatii excentricităţii permanente) şi este constituit din: chesoane ( 2 ), pe care sunt asamblaţi cilindrii ( 3 ), cu pistoanele ( 4 ), echipate cu segmenţi de etanşare ( 5 ), garniturile manşetă ( 6 ), etanşază tija ( 7 ), prin intermediul căreia se deplasează greutăţile ( 8 ) care pe suprafaţa inferioară şi superioară au asamblate plăci de oţel sau fontă ( 10 ), ele conţinând nenumărate duze de diametru foarte mic, ce intreţin un fuleu de aer (11) de câteva zecimi de milimetru, distribuţia aerului comprimat făcându-se pe partea laterală a chesonului prin canalul ( 12 ), realizând perna de aer necesară în timpul deplasări greutăţilor, care sunt în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric furnizând energie mecanică gratuita pentru a produce energie electrica gratuita, pentru ca forta gravitationala este gratuita.


       4 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicări 1, agregatul gravitaţional TG.IIS.94.0, conf. figura 5, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente (si a entitatii excentricităţii permanente) şi funcţionează în felul următor; motorul (13 ), pune în mişcare alternativă în ambele sensuri arborele de ieşire din reductorul ( 12 ), transmiţînd mişcarea de rotaţie coroanelor dinţate (11 ) şi (10) care prin intermediul cablului ( 5 ) şi a rolelor( 4 ), menţine în mişcare sau frânează greutăţile ( 2 ), realizand excentricitatea agregatului gravitaţional numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel agregatul se roteşte producînd energie mecanică gratuita pe care o putem folosi şi la producerea energiei electrice gratuita, pentru ca forta gravitationala este gratuita.

         5 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform revendicării 1, toate ansamblurile gravitaţionale realizate din chesoane folosesc acelaşi procedeu pentru realizarea excentricităţii permanente, prima data se realizaza un ansamblu gravitaţional confecţionat din 8 chesoane sudate intre ele, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa si 8 puncte materiale in central ansamblului (fiind sudate cu o teava intre ele) şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade, cele 16 puncte materiale in tot timpul functionarii are 8 greutati in centrul ansamblului si celelalte 8 greutati stationeza pe circumferinta si in timpul rotirii ansamblului se transforma in 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are două faze realizate intr-un minut),

conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile,alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa in fiecare ciclu numai 2 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul unui  cheson, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie complecta si are la fiecare ciclu 2 faze, la prima faza 8 greutati stationeaza pe  circumferinta rotindu-se odata cu ansablul ~30 de secunde, la faza a 2-a (in 30 de secunde) 7 greutăţi sunt într-o poziţie periferică extremă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric,
ntru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 greutati se ridică in fiecare ciclu in 30 de secunde, in faza a 2-a (una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1): si in timpul ridicarii se transforma in forte conservative care se anuleaza recipoc, turbinele gravitaţionale indiferent de denumirea lor, are chesoane cu: lungime, număr şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică gratuita, ansamblele gravitaţionale sunt echipate cu: sursă de energie convenţională, lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare şi anexele aferente lor.  


         6 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conform partial revendicării 1, turbina gravitationala varianta fig, 2/b, realizată dintr-un tambur cu arbori orizontali, conform fig. 2/A, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie convenţională, pentru a deplasa la fiecare ciclu numai una minilocomotiva (o forta conservativa) in sens invers fata de rotirea tamburului, pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 minilocomotive sa stationeze pe tamburul care se roteste impreuna cu minilocomotivele care sunt într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una minilocomotiva se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului, cele 7 minilocomotive care se rotesc odata cu tamburul sunt 7 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), ansamblul gravitational are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are o singura faza realizata intr-un minut), conf. invenţie, tamburuii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică gratuita tamburul este actionat de pârghii de ordin zero care in timpul functionarii se transforma in 7 forte neconservative*/Q numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor; astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii permanente), conf. fig. 2/A, arborele se roteste si acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza, în ultima fază, doua generatoare, producând energie electrica gratuita fiindca forta gravitationala este gratuita.   
              

 7 – Procedeu de utilizare a forţei magnetice pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizata prin aceea că conf. miniturbina gravitationala TG2001, realizata din 8 chesoane, cu 16 magneti, care produce curent electric cu cele 7 parghii fara brate scurte, in felul urmator: la deblocare se arunca greutatea cu un resort (arc) si in acelasi timp greutatea este atrasa de cel de-al 2-lea magnet, din chesonul propriu; viteza punctului material comprima arcul care protejaza magnetul din acelasi cheson, si declanseaza sistemul de prindere care tine punctual

material pana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1 si fig. 2/F, miniturbina gravitationala TG2001, realizata din 8 chesoane conf, fig, 2/F cu arbori orizontali amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie convenţională, pentru a deplasa la fiecare ciclu numai una greutate (o forta conservativa) in sens invers fata de rotirea miniturbinei conf. unor proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutati sa stationeze pe circumferinta miniturbinei magnetice care se roteste impreuna cu cele 7 greutati care sunt într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt greutati numai una greutate se ridică si cele 7 greutati care se rotesc odata cu miniturbina sunt 7 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometric), miniturbina magnetica are tot timpul o funţionare ciclică (un ciclu are o singura faza realizata intr-o secunda), conf. invenţie, miniturbina magnetica are: diametru,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în KW; pentru a produce energie electrică gratuita miniturbina este actionata de pârghii de ordin zero care in timpul functionarii se transforma in 7 forte neconservative*/Q numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipata cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor; astfel că datorită excentricităţii permanente (entitati excentricităţii permanente), arborele se roteste si acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza, în ultima fază, un generator, producând energie electrica mai multa decat consuma pentru rotirea miniturbinei magnetice.

         8 – Turbina gravitationala mixta este caracterizata prin aceea că in prima fază este realizată infrastructura conf. fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conf. fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica pentru a deplasa 3 puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat, 2 puncte materiale de la infrastructura si 1 punct material (minilocomotiva) de la suprastructura tamburului si transportate în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 8 puncte materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, din cele 16 puncte materiale ale ansamlului se ridică, una spre centru, si una spre circumferinţă, de la infrastructura conf. fig. 1. si de la suprastructura (de la tambur) se ridica una pe circumferinta in acelasi timp in care cobora 7 minilocomotive conform fig. 2/A. Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii. si pe circumferinta suprastructurii realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric astfel că datorită pargiilor de ordin zero care se transforma in  entitatea excentricitatii permanente,  care transmite fortele potentiale (de la infrastructura 8 puncte materiale si 7 minilocomotive de la suprastructura) la arborele ansamblului care se roteşte şi acţionează prin intermediul unei roţii dinţate un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază cel puţin două generatoare care produc lucru mecanic gratuit si energie electrică gratuită, fiindca forta de gravitatie este gratuita.  

 

         9 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor nr. 6 si 7, realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte si conf. legii a treia a excentricitatii permanente;  calitatea entitatii excentricitatii permanente este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii fara brate scurte din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului; caci, in acest caz, infrastructura este conform fig. 2 realizata din chesoane) pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conform fig. 1 si fig. 2/A. Calculele pentru  excentricitatea permanenta (entitatea excentricitati permanente) la turbina gravitationala mixta se calculeaza cu formulele lucrului mecanic multiplu.  Lmm = x(6mgh).

         10 – Turbina gravitationala mixta, este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor anterioare realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conf. legi a treia a excentricitatii permanente numai in cadranul 1, poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional), pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta la prima faza, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2. La a 2-a faza, pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 7 inaltimi si a celor 7 brate ale celor 7 greutati de pe circumferinta, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2, detalii pe link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html   

         11 – Turbina gravitationala mixta, este inventia mama, si este caracterizata prin aceea că conform revendicărilor proprii realizeaza menţinerea entitatii centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte cu procedura descrisa la “Constanta fizica a ciclului” la care se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin “energie potentiala controlata 99.99%” la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2,  deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continu, in aceeasi ordine, la ambele faze, fiindca constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) si fiecare faza are o independenta proprie completa conf. inventiei, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, detalii pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html    

         12 – Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizat prin aceea că, conform partial revendicării nr. 1 si a revendicarilor de la turbina gravitationala mixta, centrala electrica gravitaţionala conf. fig. 6, foloseşte acelaşi procedeu pentru realizarea entitatii excentricităţi permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric la toate ansamblurile gravitaţionale utilizate; centralele electrice gravitaţionale foloseşte acelaşi principiu de functionare utilizand structura de rezistenta a inventiilor (din punct de vedere teoretic): 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative*/Q), lucru mecanic multiplu si entitatea excentricitatii permanenta; functionarea turbinelor gravitationale se realizeaza cu  toate ansamblurile gravitaţionale utilizate indifferent de denumirea lor;

centralele electrice gravitaţionale sunt constituite din: zece hale industriale ( 4 ), fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante ( 5 ), şi cel puţin şaisprezece ansamble gravitaţionale ( 1 ), care sunt echipate fiecare cu: sursă de energie convenţională ( 2 ), pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (conf. fig. 1) , multiplicatoare de turaţie care sunt antrenate (actionate) de un grup cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative*/Q) si generatoare ( 3 ), centrul de comandă şi control (7) , fundaţia continuă circulară cu radier ( 8 ), transformatoare ( 9 ), drumuri de acces ( 10 ) şi alte anexe aferente ansamblurilor gravitaţionale. 

         13 – Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, utilizează numai forţa de gravitaţie pentru a produce lucru mecanic gratuit si energiei electrica gratuita, si este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confectionat din 8 chesoane şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade, care in timpul functionarii sunt 8 parghii fara brate scurte, cu functionare ciclica (cu 16 cicluri la una rot/min), conf. inventie şi fig. 1, cu un arbore orizontal, amplasat in 8 bucse (fiecare bucsa cu 2 flanse laterale), asamblate cu suruburi: pe arbore, pe fiecare cheson (care are cate 2 flanse pe patile laterale) si pe flansele celor 8 cadre fixe; rezultand un ansablu monobloc cu 8 chesoane, si in interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati, prin angrenarea unor roti dintate, conf. inventie, din care: 14 greutati fi-vor continuu numai in cdranele 1 si 4 in sens trigonometric, fiindca din cele 16 greutati, numai 2 se ridica, vertical din centrul turbinei gravitationale pe circumferinta conf. fig. 1, acest lucru este posibil cu ajutorul a 2 suporti asamblati la ambele capete ale celor 8 chesone (suportul simplu si suportul complex) si au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat asamblat pe cele 8 cadre fixe cu suruburi. 8 suporturi simple si 8 suporturi complexe (pentru schimbarea sensului de rotatie). suporturile se realizeaza dintr-un singur suport monobloc, folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta, inclusiv si la roata dintata intermediara (de la sectorul complex) cu sectorul dintat care poate sa fie realizat si cu role, cu diametrul foarte mic. Cele 16 roti dintate speciale sunt montate cu suruburi pe 16 role si actioneaza deodata cu rotirea rolei, in partea superioara a miniturbinei, numai la o deschidere de 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane. Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru pe circumferinta vertical datorita celor 8 cadre fixe care astfel realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cdranul 1 in sens trigonometric, care roteste continuu turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit cel putin atat cat sa se roteasca continuu ansamblul gravitational conf. inventie.

         14 – Perpetuum mobile de speta intaia N + 1’, utilizeaza numai forta de gravitatie pentru a produce lucru mecanic gratuit si energiei electrica gratuita, si este caracterizat prin aceea ca, conf. revendicarii 1 si 15, pentru prima data in era noastra procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie este inclus in toate tipurile de turbine gravitationale, care are un singur concept inventiv general fiindca toate in timpul functionarii folosesc un grup cu parghii fara brate scurte (un grup cu forte neconservative*/Q), care realizeaza entitatea excentricitatii permanente numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si tot pentru prima data in era noastra la Perpetuum mobile de speta intai, cu ajutorul unui grup de cadre fixe se ridica aproape vertical greutatea din centru chesonului pe circumferinta si astfel se realizeaza entitatea excentricitatii permanentenumai in cdranul 1 in sens trigonometric, care roteste continuu turbina si produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit. Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, se roteste continuu cu un castig continuu nesemnificativ dar poate tine in functiune unul sau doua aparate electrocasnice pentru bucatarie. 

         15 – Perpetuum mobile de speta a patra actionat de grupuri cu parghii fara brate scurte, caracterizat prin aceea că, conf. revendicării 1, in prima faza foloseşte aceeaşi procedura pentru realizarea excentricităţii fiind constituit din aceleasi ansamble si subansamble, conf. fig. 1 si fig. 2, realizeaza un grup de 8 parghii de ordin 1, cu brate scurte, pentru ca: facem legatura dintre greutati cu o tija mai lunga (oricat se doreste), caci sistemul semihibrid al celor 8 parghii de ordin zero este DESCHIS si permite realizarea parghiilor cu orice brate scurte se doreste, inclusiv cu toate cele 16 greutati numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Daca se realizeaza cele 8 parghii cu brate scurte sistemul ramane DESCHIS, dar cu un castig de energie cu foarte mult mai mic. 

        16 – Perpetuum mobile de speta a patra actionate de grupuri cu parghii fara brate scurte care in timpul functionarii sunt forte neconservative*/Q, caracterizate prin aceea că, pentru functionare foloseste notiuni noi in fizica: parghii de ordin zero, constanta fizica a ciclului, forte neconservative*/Q, entitatea excentricitatii permanente, entropie controlata la toate ciclurile prin constanta fizica a ciclului etc.

Si legi noi in fizica: Legea pentru grupuri cu parghii de ordin zero, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html

 

Legea pentru *Lucru mecanic multiplu*, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html 

 

LEGILE EXCENTRICITAŢII PERMANENTE, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html

 


Teoria legilor pentru grupuri cu sisteme deschise, cu forte neconservative*/Q, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

 

Din legitatile mentionate mai sus, in descrierea inventiei muleniului 3, au fost citate fragmente sau pagini din fiecare lege noua in fizica, toate au fost anexate si la alte documente, conf. regulament. 

        17 – Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare 8 parghii de ordin zero, 8 forte neconservative*/Q care produce entitatea excentricitatii permanente in cadranul 1 in sens trigonometri

       Rezumatul inventiei *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta*

Inventia mileniului 3 este o inventie *mama* cu titlul *Turbina gravitationala mixta* care include toate tipurile de turbine gravitationale, mai importante, caracterizate prin aceea ca, utilizeaza pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 5 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative*/Q, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative*/Q si produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.

Toate figurile de la inventie si revendicari se gasesc la link.--

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.htmlGravitational turbines

.