Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională. Investitor

 

Pentru investitori   
AFACEREA MILENIULUI III ESTE INVENTIA MILENIULUI III


Cuprins
- O haita de denigratori (din motivatii oculte) incearca sa minimalizeze INVENTIA MILENIULUI III ..............  1 
- Avantajele celor 8 parghii de ordin zero (8 parghii cu 8 brate scurte nesemnificative) ……………... …… 1 
- Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh care dovedesc castigul de lucru mecanic gratuit … 2 
-Castigul de energie electrica aproape gratuit la o centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei ….....5
-
MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte …………………………………...6  
-Inventatorul cauta investitor, fiindca politicenii (…) nu vor aliante in favoarea poporului Roman  ………....8  
- Drepuriile solicitantului sunt negociate numai cu inventatorul  …………………………………………………10 
- Pentru realizarea unui prototip la scara (...), trebuie analizate toate linkurile postate in lucrare ……….... 11 

Unii specialisti din domenuiu (si denigratorii) au afirmat faptul ca: calculele autorului sunt gresite fara a analiza lucrarile stiintifice (4 legitati noi in Fizica) care sustine inventia, considerandu-le niste aberatii, pentru ca nu sunt publicate sau ATESTATE. Totusi au pierdut timp sa denigreze cu comentarii puerile ceea ce nu inteleg, si din aceeasi cauza fac si calcule GRESITE, neadecvate inventiei.

O haita de denigratori (din motivatii oculte) incearca sa minimalizeze INVENTIA MILENIULUI III  
Printre denigratorii de pe forumuri sunt: Dr. inginer O. Dragos, ing Marius Vasile Ingeaua, Dl prof. universitar Pricop Andrei. Sau nume de utilizator la diverse forumuri:odragos, Electron, ariel55, virgil 48, valangjed, Şumi, curiosul, scanteitudorel, Pacalici, dragostabasco, Iliescu, antiprostieantisabau (…) etc.
Raspunsul inventatorului pentru denigratori si pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/functionalitate.html

Avantajele celor 8 parghii de ordin zero (8 parghii cu 8 brate scurte nesemnificative)
– Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative.

– materia prima este forta de gravitatie nepoluanta. Materia prima fiind gratuita, turbina conf. inventie produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, in pustiu etc.

Pag. 1

–turbinele conf. inventie daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva incalzirea globala prin reducerea poluarii pe pamant cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce curent electric aproape gratuit.

– turbinele conf. inventie ne ajuta si daca sunt furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. Turbina conform inventie are o retea proprie de distributie in zona in care se asambleaza.

–turbinele conf. inventie vor inlocuii toate tipurile de turbine: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Atentie! Domnilor licentiati in domeniu: proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.

– Atentie! Turbinele gravitationale rezolva pentru viitor, si problema apei potabile (pneuria de apa), fiindca permite desalinizarea apei cu costuri de productie foarte, foarte mici, pentru ca energia folosita pentru desalinizare este aproape gratuita.

– turbinele conf. inventie nu au nevoie de o retea de distributie pentru ca are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: vile, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Grupurile cu parghii fara brat scurt, produce lucru mecanic gratuit si excentricitatea permanenta. Excentricitatea permanenta roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur, conform fig. 2/B.

Afirmatiile sunt dovedite cu calcule si teorie si pe linkurile:   
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html   

Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh care dovedesc castigul de lucru mecanic gratuit

Pag. 2

Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc).
Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.

Calcule estimativesubevaluate la PRIMA FAZA,
cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m. Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.
Atentie!
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu, se face calculand separat fiecare faza distincta.
Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Pag. 3

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

 

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.

Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:
cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune.
Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pag. 4

-Conf. formula L=mgh, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul e acelasi.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita.

Castigul de energie electrica aproape gratuit la o centrala cu turbine gravitationale, conf. fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.
Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW
Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Pag. 5

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (rpm) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii de ordin zero (active).

Pentru pseudo-specialisti, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, cu 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 
Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse). Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si al doilea in cadranul II. Conf. inventie se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.

 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

La prima faza, din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca: la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pag. 6

Atentie! Dupa o analiza sumara (orice specialist mediocru din domeniu) constata faptul ca excentricitatea permanenta are 8 forte neconservative deoarece nu are (in sistemul fizic deschis): un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. 

In acest caz nu se poate respecta legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si nici Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Deci,  legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative. Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.        

Orice solicitant trebuie sa verifice cu specialistii proprii calculele citate mai sus inainte de-a vorbi la telefon pentru a cunoaste faptul ca conf. inventie, excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) nu are: un moment al fortei de sens contrar, pereche actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. 

 Stimate potential investitor …  Astept de la dvs., sa alegeti 2 specialisti din domeniu {un licentiat in fizica si al 2-lea licentiat in mecanica (fara licienta sau doctorat cumparat, deschisi la legitati noi, fara gandire mecanicista, blocata in legile lui Newton)} pentru o discutie de minim 2 ore inregistrata (la telefon sau in Timisoara).  

Licentiatii din domeniu trebuie sa analizeze linkurile postate in petitie. Abia dupa ce inteleg partial din lucrarile stiintifice poate pune intrebari la ce nu inteleg (din teorie sau calcule). Intrebarile la calcule fi-vor numai la formula L=mgh.

Discutia inregistrata (si lincurile care dovedesc cu teorie si calcule cele afirmate de autor) trebuie analizate si de dvs., impreuna cu mai multi specialisti din domeniu (profesori, proiectanti, tehnologi etc). Numai daca specialistii si dvs., ati analizat linkurile si materialul bibliografic, si totul este ok se poate incepe discutii privind contractul de cesiune.

Pag. 7

Contractul de cesiune trebuie sa cuprinda in articolele lui si urmatoarele solicitari ale inventatorului si a coautorilor din familie:

PRET SI MODALITATI DE PLATA
Inventatorul cauta investitor,
fiindca politicenii romani nu vor aliante cu cele mai puternice state in favoarea poporului Roman …

Castigul care se imparte este intre 4% si cel mult 8% din castigul net al inventiei mileniului III, respectandu-se strict contractul de cesiune. Contractul fi-va intre 3 parteneri: un intermediar care din cele 4% sau cel mult 8%, primeste ~9%.

Intermediarul (un fizician in echipa cu cel putin un inginer mecanic), daca invata (toti) ceea ce nu stiu si gasesc investitor, fi-vor in viitor multimilionari in euro.

Un investitor care din cele ~8%, primeste 46% si inventatorul care din cele ~8%, primeste 45%.

Conform vointei inventatorului si a coautorilor din familie, partea denumita generic Cedenti solicita oricarui viitor Cesionar, cu titlu de pret, suma totala de numai 150000 EURO. Partile convin ca pretul cesiunii sa fie achitat in 75 transe lunare egale, a cate 2000 EURO fiecare. 

Valoarea inventiei este inestimabila si pretul stabilit intre parti este derizoriu, din aceasta cauza dupa expirarea celor 75 transe lunare egale, a cate 2000 EURO fiecare, Cesionarii fi-vor obligati sa mentina transele lunare a cate 2000 EURO in continuare numai pentru urmatoarele cauze:  

  1. daca nu se implementeaza inventia
  2. daca nu aduce profit suficent pentru a mentine transele lunare
  3. daca se intrerupe exploatarea inventiilor, dupa implementare, din diverse motivatii.
  4. in varianta in care se intrerupe exploatarea inventiilor pana se termina resursele naturale ptr. energie, transele lunare egale (intre 2000 euro si 10000 euro), se vor renegocia intre parti si fi-vor platite pana se revine la exploatarea inventiilor cu profit peste valoarea transelor lunare.
  5. in cazul in care nu se ajunge la intelegere intre parti (privind renegocierea de la punctul 4), contractul de cesiune se anuleaza.

Pag. 8

Contractul de cesiune se anuleaza si daca din diverse alte motivati se intrerupe achitarea transelor lunare sau nu se respecta castigul care se imparte din castigul net al inventiei, care poate sa fie intre 4% si cel mult 8%, conf. negocierii dintre cele 3 partii (46% investitor + 9% intermediar + 45% inventator)

Contractul de cesiune se anuleaza si daca nu se respecta cele 3 faze facultative conf. link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html      

In concluzie inventia mileniului III poate fi cedata pentru implementare oricarui stat din lume daca Romania refuza oferta inventatorului, conf. link postat mai sus; sau unui om de afaceri care se va asocia cu oameni de afaceri din cele mai puternice 10 state din lume, respectand linkul postat mai sus.

Sau se poate evita *haosul economic si financiar* si cu varianta nationalizarii inventiei mileniului III, respectandu-se cele 3 faze facultative necesare implementarii la nivel mondial si acceptarea partiala a contractului de cesiune cu familia inventatorului.

  1. se achita transele lunare egale, incepand cu data predarii stafetei (din data predarii si primirii inventiilor ptr. administrare in vederea verificarii si exploatarii lor de catre cesionari). 

 

           In locul sintagmei "predarea si primirea stafetei" se poate folosi fraza: "de la data predarii si primirii inventiilor ptr. administrare in vederea verificarii si exploatarii lor"


          Inventatorul a realizat structura de rezistenta a inventiei si inventia mileniului III  in circa 22 de ani, din anul 1970 pana in anul 1993 cand a inceput inregistrarea inventiilor.

          Prima inventie este iregistrata la OSIM cu nr. 443 / 29.03.1993 cu titlul *Instalatie gravitationala*.
          Inventatorul a folosit sintagma "predarea si primirea stafetei" deoarece din momentul semnarii contractului indiferent de forma in care-i redactat, cesionarii raspund in totalitate de inventiile primite pentru administrare in vederea verificarii si exploatarii lor (in limitele impuse de contract).

Pag. 9

             Dupa predarea stafetei inventatorul nu mai are obligatii (de nici un fel) privind inventiile, doar ajuta la implementarea inventiilor, dand explicatii la documentatia inregistrata la OSIM. Caci CEDENTUL are interesul sa se implementeze cat mai repede inventia pentru a primii jumatate din profitul real al exploatarii inventiilor. 

          Acordarea de asistenta a inventatorului este strict numai la documentatia inregistrata la OSIM, respectiv la: descrierea inventiei, revendicari si schite, si numai daca nu se intelege unele fragmente din descriere, revendicari sau schite.

Referitor la schite: ele nu se refac, nu se modifica de inventator, vor ramane asa cum sunt, daca proiectantii nu poate realiza desenele de executie dupa descrierea inventiei si dupa schita aferenta se cauta alt partener pentru proiectarea inventiei.

Inventatorul nu-i proiectant. Schitele sunt rudimentare, sunt necesare doar ptr. a se intelege inventia. Schitele se vor utiliza de proiectanti pentru a realiza proiectul dupa descrierea inventiei.

Desenele de ansamblu si detaliile pentru fabricarea inventiilor in vederea implementarii lor, le pote realiza numai si numai proiectantii angajati de CESIONAR.

             Cedentul nu poate cunoaste (si nici nu trebuie) ansamblele, mecanismele de actionare, de multiplicare, de comanda si control etc. necesare pentru realizarea inventiei.

             Aceste mecanisme, aparate, sisteme de comanda si control automat electronic sau fluid sunt clasice si  trebuie doar adaptate la inventie.

              Solicitarile inventatorului mentionate mai sus trebuie acceptate de investitor daca doreste verificarea, administrarea si exploatarea inventiilor.

Drepuriile solicitantului sunt negociate numai cu inventatorul.

        Invenţia se poate utiliza legal conform Legii nr. 64/1991 şi fără a fi brevetată cu acordul inventatorului, în România şi in statele unde este protejată.  

Pag. 10

        Aştept potentialii solicitanti cu speranţa unei colaborări profitabile pentru ambele părţi…
         Pentru realizarea unui prototip la scara cu raza utila mai mare de 1 metru, trebuie analizat linkul:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Perpetuum%20mobile.html   


          Am fost si sunt interesat pentru colaborare cu orice persoana fizica sau firma etc. care are conditiile materiale necesare. Caci prototipul are costuri mari si se pot evalua corect numai dupa realizarea unui proiect. 

        Descrierea si schitele se pot analiza la lucrarile care sustin inventia. Daca se dovedeste numai castigul de energie mecanica, costurile fi-vor de circa 5000 EURO. Dupa aceasta descriere specialistii din domeniu pot face un proiect pentru fabricarea miniturbinei gravitationale in vederea fabricarii si implementarii inventiei.

           Proiectul se realizeaza dupa descrierea inventiei, care are rolul unui proiect preliminar succint (sumar). Numai realizarea proiectului pentru prototip are costuri foarte mari. Dupa realizarea proiectului, in raport cu materialele folosite si manopera aferenta fabricarii prototipului se poate face o estimare preliminara.

        Aceste costuri pot ajunge mai mari cu circa 30% fata de estimarea preliminara pentru ca la fabricarea prototipului apar situati nepravazute etc. Foarte multe persoane fizice au fost interesate, dar dupa primirea acestei scrisori au oprit corespondenta. Colaborarea cu inventatorul se face prin contract, cu drepturi si obligatii de ambele parti.          
 
         Investitorul oricine ar fi poate fabrica macheta gravitationala, are toate datele necesare dar pentru a beneficia legal de inventie este necesar un contract cu inventatorul. Profitul inventiei se imparte in 3 parti : 46% investitor + 9% intermediar (un fizician in echipa cu un inginer mecanic) + 45% inventator.

        Investitorul oricine ar fi poate fabrica macheta sau miniturbina gravitationala, la costurile mentionate numai daca are firma proprie cu mijloacele de productie (si cu specialistii necesari) pentru fabricarea machetei sau a miniturbinei gravitationale. Daca foloseste alte firme costurile sunt foarte, foarte, foarte mari. 

       Costurile pentru proiectarea si realizarea machetei (cu raza utila de circa 0,6m) depind de specialistii care proiecteaza si fabrica macheta.

Pag. 11

       Costurile pentru proiectarea si realizarea machetei, fi-vor mai mici sau mai mari cu circa 20% din valoarea estimata. 

         
       Macheta sau miniturbina gravitationala fabricata poate demonstra doar faptul ca produce mai multa energie electrica decat consuma, deoarece este realizata rudimentar. Pentru a se face un prototip omologat pentru implementare costurile sunt mult mai mari.

        Daca se ajunge la productie de serie mare o miniturbina gravitationala poate avea pretul de cel mult 25% din pretul turbinelor eoliene cu aceiasi putere instalata in kw. 

         ATENTIE! 
Daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie, fara a afecta castigul de energie electrica.

Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

          La turbinele gravitationale, daca calculele si manipularea greutăţilor în interiorul celor 8 chesoane sunt viabile, conform invenţie, orice este redactat în descriere cu sau fără greşeli (minore sau majore) nu are importanţă pentru implementarea invenţiei.

 Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.

 

 

 


Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |