Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

MOTOR GRAVITATIONAL ISF 2019


 Motor gravitational ISF 2019


Prefata  la inventie
Cuprinsul lucrarii si 3 fragmente din lucrarile care sustine inventia mileniului 3 …………… 1                           
 -Motor gravitational ISF 2019  ..................................................................................................... 2                           
 -Raspunsul inventatorului la aberatiile d-lui dr. ing. odragos (denigrator din 2010) ………. 10 
-Calculele, ERONATE, realizate de Dl prof. universitar Pricop Andrei  (din anul 2010)…… ...17
-Citez din calculele realizate de dl ing Marius Vasile Ingeaua (calcule din  Mai, 2012) …. ....18  
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *analiza* ……………………………... 19
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *Electron* ……………………………. 19 
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *ariel55* ……………………….……… 20
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *virgil_48* …………………………….. 21
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *valangjed* si dl Sumi ……………....22                           
-Comentarii d’ ale denigratorului cu nume de utilizator *scanteitudorel* si virgil_48  …........23
-Calcule estimative adecvate inventiei si momentele celor 8 forte neconservative ………  ...25

Motorul gravitational ISF 2019 are 3 variante (Detalii si prin telefon la nr. 0770561002:
Motor gravitational ISF 2019/a, realizat intr-un termen scurt, dintr-un tambur conf. inventie fig. 2/B. Motor gravitational ISF 2019/b, realizat intr-un termen mediu, din 8 chesoane conf. inventie fig. 1. Motor gravitational ISF 2019/c, realizat intr-un termen lung, din infrastructura si suprastructura fig. 1/C.

Pentru a verifica calculele orice specialist mediocru din domeniu are nevoie de cel mult două ore.
Daca se confirma castigul foarte mare de energie electrica este necesar sa se analizeze, conf. fig. 1, felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati in interiorul celor 8 chesoane, pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte egal cu  8 forte neconservative, care rotesc continuu ansamblu gravitational.  

Ambele verificari se pot analiza de specialisti mediocrii, din domeniu, in cel mult 8 ore.                      
 Realizarea celor 8 pârghii fara brate scurte este principiul de bază al invenţiei.

Dacă calculele si manipularea greutatilor in interiorul celor 8 chesoane sunt viabile, orice este redactat in descriere cu sau fara greseli (mici sau mari) nu are importanta pentru implementarea inventiei.

Grupul cu parghii de ordin zero = cu un grup cu jumatati de parghii = cu un grup cu parghii fara brate scurte care in timpul functionarii turbinei  sunt egale cu *grupuri cu forte neconservative*

Atentie! Hotararile OSIM date din anul 1993 pana in prezent sunt gresite din incompetenta sau […]

In hotarari sau dat motivatii de respingere pentru niste forte CONSERVATIVE care sunt diametral opuse grupurilor cu forte NECONSERVATIVE. Cele 8 forte neconservative se pot vizualiza pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html 
In locul referintelor bibliografice trebuie analizate cel putin linkurile din lucrarile care sustine inventia.

Pag 1 

Motor gravitational ISF 2019
Motorul gravitational ISF 2019 foloseste forţa de gravitaţie pentru a produce lucru mecanic gratuit si inlocueste motorele electrice de orice putere.

Inventia excede tehnica actuala in domeniul mecanic fiindca utilizeaza in timpul functionarii grupuri cu forte neconservative (8 parghii fara brate scurte).

Perioada de dezvoltare a fortelor conservative a ajuns la APOGEU si APUNE la finalul mileniului 2, in anul 1993, odata cu inregistrarea la OSIM a primelor turbine gravitationale care in timpul functionarii folosesc grupuri cu forte neconservative. Care sunt grupuri de parghii cu sau fara brate scurte.

Din anul 1993 sunt inregistrate la OSIM primele inventii:
CBI cu nr: 0423/29.03.1993 cu titlu “Instalatie gravitationala”; reinregistrata cu nr. 01155/28.07.1994; CBI nr 0558/21.04.1993 cu titlu “Turbina gravitationala”; reinregistrata cu nr. 01382/1994;
CBI nr 01465/18.11.1993 cu titlu “Centrala gravitationala” {…} si cu nr. 00670/11.06.1999;
CBI nr. 00167/19.02.2002; nr. 00013 din 11.01.2007 […] toate respinse cu motivatii nefondate care fi-vor anulate in viitor.

Pentru a intelege grupurile cu forte neconservative, in absenta referintelor bibliografice (fiindca nu exista)  trebuie analizata  *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%*, descrisa pe link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Problema tehnică, pe care o rezolvă  Motorul gravitational ISF 2019, constă în realizarea a 2 grupuri cu pârghii fara brate scurte, care în timpul  funcţionării, are greutatile de la infrastructura (realizata din 8 chesoane) si de la suprastructura unui tambur care are 8 minilocomotive;

ambele grupuri au centrul de greutate în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel se realizeaza grupuri cu forte neconservative, lucru mecanic gratuit si entitatea excentricitatii permanente, conf. inventie.

* Motorul gravitational ISF 2019* excede stadiul tehnicii actuale fiindca produce lucru mecanic gratuit.

Cateva din avantajele Motoarelor gravitationale ISF 2019 si a turbinelor gravitationale mixte:
– Motoarele gravitationale de orice tip si turbinele gravitationale mixte foloseste 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte). In timpul functionarii produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita. Rezolva energia viitorului fara poluare si reduce poluarea pe TERRA cu cel putin 25%, afirmatii dovedite cu teorie si calcule inclusiv la nivelul clasei a IV-a, pe linkuri scrise si la pag. nr. 2 si 3.

–  Inventiile sunt o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, inventiile mentionate produce lucru mecanic gratuit.

–turbinele gravitationale mixte daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva o perioada incalzirea globala, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata (paduri etc) si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

Pag. 2

– Inventia rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit.

– turbinele gravitationale mixte ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale mixte inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc.

– turbinele gravitationale mixte conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale mixte proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala mixta), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale mixte.

– datorita turbinelor gravitationale mixte, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Pana in anul ~2050 munca fizica (manuala) fi-va executata complet de roboti.
Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza turbinele gravitationale mixte la nivel mondial.

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai deceda de foame, de frig etc. 
Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea turbinelor gravitationale mixte la nivel mondial, ~50% din locurile de munca fi-vor anulate fiind inlocuite cu asistenti sociali, cu noi servicii pentru populatie, cu alte tipuri de activitati specifice evolutiei accelerate a noilor profesii, ziua de munca fi-va redusa la cel mult 6 ore etc.

Turbinele gravitationale realizate din 8 chesoane sunt o constructie metalica simpla si usor de realizat conf. link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html  

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.

Menţinerea turaţiei optime se realizează frânând turbina prin deplasarea greutăţilor, comandate de sistemul de comandă şi control automat, conform procedurii descrisa la *Constanta fizica a ciclului*.

La RPM cu mult mai mult de 4 rotati pe minut, la arborele *Motorului gravitational ISF 2019*, este necesar un sistem de comanda si control automat realizat in colaborare cu NASA, priviind sisteme automatizate adaptate la inventie. 

Pag. 3

Dlor examinatori cu forte conservative nu se poate realiza procedura descrisa in inventie. Numai   grupurile cu parghii fara brate scurte (grupuri cu forte neconservative) poate realiza descrierea, revendicarea si rezumatul *Motorului gravitational ISF 2019*.

Motorul gravitational ISF 2019 are 3 variante (Detalii si prin telefon la nr. 0770561002):  
     
Motor gravitational ISF 2019/a, realizat intr-un termen scurt, dintr-un tambur conf. inventie fig. 2/B.

Motor gravitational ISF 2019/b, realizat intr-un termen mediu, din 8 chesoane conf. inventie fig. 1.

Motor gravitational ISF 2019/c, realizat intr-un termen lung, din infrastructura si suprastructura fig 1/C.

Daca *Motorul gravitational ISF 2019*, se implementeaza , la nivel mondial, intreg parcul AUTO va utiliza numai lucru mecanic gratuit, de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul.

Motoarele gravitationale ISF 2019, cu orice putere solicita beneficiarul, vor inlocuii toate motoarele electrice existente pe TERRA.

Inventia mileniului 3, utilizeaza o *Turbina gravitationala mixta* descrisa pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html 

care include in totalitate *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%*, conform  link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html

care foloseste pentru functionare noutati absolute din era noastra: 3 legitati noi in fizica, link: 
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html

care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit. 

*Motorul gravitational ISF 2019*, utilizeaza o miniturbina gravitationala mixta*  care include in totalitate *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%*,  foloseste pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra:

4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%,

printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit, care fi-va utilizat daca se implementeaza inventia, la nivel mondial, *la intreg parcul AUTO*. 

Pag. 4

Motor gravitational ISF 2019/a

Este realizat dintr-un tambur conf. inventie fig. 1/A, 2/A, 2/B. Functionarea motorului gravitational ISF 2019/a este asemanatoare cu grupul de inventii realizate cu chesoane, doar manipularea punctelor materiale se face diferit. La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Motor gravitational ISF 2019/a este realizat dintr-un tambur cu arbore orizontal, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenta, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive, care coboara, una sau cel mult 3 minilocomotive se ridica pe circumferinta în sens invers fata de rotirea tamburului.

Tamburul are: diametru,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în kw; pentru a produce lucru mecanic gratuit tamburul este actionat de 8 pârghii fara brate scurte.

Tamburul foloseşte 8 pârghii fara brate scurte realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: 2 lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie special care realizeaza RPM necesar mecanismului care consuma lucru mecanic gratuit, sursă de energie cu anexe aferente etc.

Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform si fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin intermediul arborelui energia mecanică produsă gratuit,în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie special, si numai daca se doreste se antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând si energie electrica gratuita., conform CBI nr. A/00556/2010.

Fig. 1/A, reprezinta cele 8 minilocomotive ale motorului gravitational ISF 2019/a
Fig. 2/A, reprezinta excentricitatea celor 8 minilocomotive ale motorului gravitational ISF 2019/a 
Fig. 2/B, reprezinta ansamblul motorului gravitational ISF 2019/a

Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a motorului gravitational ISF 2019/a (foarte usor de fabricat), actionat de 8 pârghii fara brate scurte, care are în componenţă: de la poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire, oprire, reglare RPM conform proiect cu proceduri de la CFR, procedurile fi-vor adaptate pentru a respecta si *Constanta fizica a ciclului*.

Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arboreleagregatului gravitational; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive;

poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă a ansambluilui si pentru susţinerea minilocomotivelor; poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar pentru manipularea minilocomotivelor; 

poziţia nr. 16 reprezintă 2 lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip``BULB``; 

Pag 5

poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie, care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele agregatului gravitational pentru al proteja; poziţia nr. 20 generatoare (daca se doreste energie electrica); poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară.


Motor gravitational ISF 2019/a actionat de parghii fara brate scurte, se realizează prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior pozitia (17), continuuă cu sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii (curente, capitale etc).


Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă, în raport cu minilocomativele alese entru motorul gravitational ISF 2019/a. Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin intermediul arborelui energia mecanică produsă gratuit, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie special care realizeaza RPM-ul necesar mecanismului care consuma lucru mecanic gratuit, produs la arborele motorului ISF 2019/a.

Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului. La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR.

Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie. Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea putin mai mare decat latimea minilocomotivelor.

Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii. Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori. Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie. Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în kw.

Tamburul actionat de 8 pârghii fara brate scurte, foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie care realizeaza RPM-ul necesar mecanismului care consuma lucru mecanic gratuit, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. 

Pag 6

 Cateva pozitii unghiulare conform fig. 2/A.
La acestă poziţie unghiulară se ridică minilocomativa nr. 8. Cele 8 minilocomative sunt amplasate în felul următor:
La ~ 90 grade, minilocomativa nr.1 simbolizând pârghia cu nr.I, este  pe circumferinţă.                             La ~ 67,5 grade, minilocomativa nr.2, simbolizând pârghia cu nr.II, este  pe circumferinţă.
 La ~ 45 grade, minilocomativa nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III, este  pe circumferinţă.
La ~ 22,5 grade, minilocomativa nr.4 simbolizând pârghia cu nr. IV, este  pe circumferinţă.
La ~ zero grade, minilocomativa nr. 5 simbolizând pârghia cu nr.V, este  pe circumferinţă.
La ~ 337,5 grade, minilocomativa nr.6 simbolizând pârghia cu nr.VI, este  pe circumferinţă.
La ~ 315 grade, minilocomativa nr.7 simbolizând pârghia cu nr.VII, este  pe circumferinţă.
La ~ 292,5 grade minilocomativa nr. 8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, se ridica  pe circumferinţă.
La urmatorul ciclu se ridica minilocomativa nr.7 si astfel la fiecare ciclu se ridica cel putin una minilocomativa.

*Motorul gravitational ISF 2019/a* fabricat dintr-un tambur, foloseste forţa de gravitaţie pentru a produce lucru mecanic gratuit utilizat la mecanisme care consuma lucru mecanic si inlocueste toate motorele electrice de orice putere, extinsa de la kW la orice putere in MW.

*Motorul gravitational ISF 2019/a* fabricat dintr-un tambur poate sa fie utilizat si la minicentrale electrice gravitationale, descrisa la inventia mileniului 3, la pag. nr 13, link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html

Aceste minicentrale electrice gravitationale fi-vor utilizate de firme, comune, orase etc.
La motorul gravitational ISF 2019/a fabricat dintr-un tambur, conform fig. 2/A, fiecare parghie este autonoma si in consecinta, se elimina reciproc numai doua parghii pentru pierderi diverse. Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’.  

Cele 8 parghii fara brate scurte, autonome, in timpul functionarii, produc lucru mecanic gratuit utilizat la mecanisme care consuma lucru mecanic, realizat la arborele motorului ISF 2019/a.

La motorul gravitational ISF 2019/a, pentru a mentine RPM-ul proiectat, si pentru a controla entropia 99.99% este necesar ridicarea (deplasarea) minilocomotivelor, comandate de sistemul de comandă şi control automat, adaptat conform procedurii descrisa la *Constanta fizica a ciclului*.

Pentru a tine RPM-ul la parametrii proiectati si procedura descrisa la *Constanta fizica a ciclului* se vor RIDICA continuu cel putin una minilocomotiva si cel mult 3 minilocomotive.

Motor gravitational ISF 2019/b, fabricat din 8 chesoane conf. inventie, foloseste forţa de gravitaţie pentru a produce lucru mecanic gratuit utilizat la mecanisme care consuma lucru mecanic si inlocueste toate motorele electrice de orice putere, extinsa de la kW la orice putere in MW.

 Motor gravitational ISF 2019/c, fabricat din infrastructura si suprastructua turbinei gravitationale mixte. *Motorul gravitational ISF 2019/c* este o miniturbina gravitationala mixta cu peste 300 RPM.

Pag. 7

Citez din lucrari proprii fragmente care ajuta sa se inteleaga de ce se castiga lucru mecanic gratuit.

“ … La grupul cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), punctul de sprijin este pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei. Arborele turbinei, pe rulmenti, sustine turbina gravitationala care in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa. Si numai din aceasta cauza cele 8 parghii fara brate scurte produce lucru mecanic si energia electrica gratuita si amplificata (…), conf. calcule estimative din inventie.”

 “…Turbinele gravitationale sunt o constuctie metalica foarte, foarte, foarte, foarte simpla, conf. link:  
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   
foarte, foarte usor de realizat, si inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice si toate motoarele electrice de orice putere etc”

 “… Pentru prima data in era noastra se produce un dezechilibru total numai in cadranele 1 si 4, si greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie”

 “… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita (fiindca forta de gravitatie este gratuita). 

Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu parghii fara brate scurte, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”

“… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala. Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii fara brate scurte, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala. 

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative).

Cele 8 forte neconservative produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale. Lucru mecanic gratuit, realizat la arbore, interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului deschis, semihibrid).

Numai in acest mod, prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa, a celor 8 parghii fara brat scurt, cu structura fortelor conservative.

Si pentru prima data, in era noastra,
se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule in lucrarile care sustine inventia”

            “ Sintagma *parghii de ordin zero*este corecta fiindca:
             Fiecare parghie din cele 8 parghii fara brate scurte, in timpul functionarii, este autonoma si are la toate cele 8 parghii punctul de sprijin pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei. “

Pag 8

Revendicari
        1 – *Motorul gravitational ISF 2019*, este caracterizat prin aceea ca, realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte si conf. legi a treia a excentricitatii permanente;  calitatea entitatii excentricitatii permanente este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc., astfel un grup de parghii fara brate scurte din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc., realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului; caci, in acest caz, infrastructura este conform fig. 2 realizata din chesoane) pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. Pentru calcule la  excentricitatea permanenta (entitatea excentricitati permanente), la turbina gravitationala mixta se foloseste Intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta care determina pozitia punctului material purtator de masa. Deci pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta.

        2 – *Motorul gravitational ISF 2019*, este caracterizata prin aceea că conform revendicării nr. 1, utilizeaza o miniturbina gravitationala mixta*  care include in totalitate *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%* si  foloseste pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit, care fi-va utilizat daca se implementeaza inventia, la nivel mondial, *la intreg parcul AUTO* si inlocuieste, si toate motoarele electrice de pe TERRA. 

Rezumat
Inventia *Motor gravitational ISF 2019*, utilizeaza o miniturbina gravitationala mixta*  care include in totalitate *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%* ,  foloseste pentru functionare urmatoarele noutati absolute din era noastra: 4 legitati noi in fizica care da nastere la grupuri cu parghii fara brate scurte, care in tot timpul in care functioneaza, realizeaza grupuri cu forte neconservative, care in timpul functionarii sunt controlate de *constanta fizica a ciclului*, care include un ciclu complet si controleaza entropia 99.99%, printr-o procedura specifica numai si numai grupurilor cu forte neconservative si produce pentru prima data in era noastra lucru mecanic gratuit, care fi-va utilizat daca se implementeaza inventia, la nivel mondial, *la intreg parcul AUTO*.  Motorul gravitational ISF 2019, fi-va proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, pentru a folosii lucru mecanic gratuit direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu modificari nesemnificative la celelalte ansanble ale msinilor. Motoarele gravitationale ISF 2019, cu orice putere solicita beneficiarul, vor inlocuii toate motoarele electrice existente pe TERRA.

Pag 9

Citez cateva din comentariile unor denigratori si raspunsurile inventatorului:
Fragmente create de: Dr. ing. 0dragos
 “Domnule Ioan! Nivelul meu de inteligenta si de pregatire tehnica ma plaseaza cu siguranta intr-un top al celor mai avizati 1% oameni din Romania (probabil si din lume) care ar putea sa decida daca "inventia" dv. functioneaza sau nu …”

“…Cu dl. Ioan nu se poate discuta, eu de exemplu sunt doctor-inginer absolvent al Facultatii de Inginerie Mecanica din UPB). Presupun ca dl. Ioan sufera de vreo afectiune psihica sau neurologica care il impiedica sa reactioneze normal….”
“… OK: ineptia/prostia/eroarea vine din proasta ta cunoastere a notiunilor pe care le utilizezi.
Tu nu ai grup de parghii ci grup de manivele.
Alea nu sunt parghii ci manivele.
N-am ce calcule sa analizez aici. Eroarea este atat de flagranta incat nu are rost.
Orice imbecil de ajutor de strungar observa asta.”
Raspuns ioan:
Dle dr. ing. 0dragos,
 ineptia/prostia/eroarea este in capul dvs. deoarece:

-un grup de manivele cu acelasi punct de sprijin conf. inventiei, fig. 1 si fig. N/2, ar fi INFERIOR oricarui *Perpetuum mobile*, cunoscut pana in PREZENT, in ERA noastra.
 Diferenta dintre grupul de manivele si *Perpetuum mobile autoalimentat* este CEL PUTIN ca dintre *PAMANT si orice stea care este la o distanta de ani-lumina (de Terra)*, pentru ca:
-grupul de manivele cu acelasi punct de sprijin conf. inventiei, fig. 1 si fig. N/2 trebuie sa aiba 16 manivele.
-cele 16 manivele fi-vor conf. inventie 8 manivele in cadranele 1 si 2 iar celelalte 8 in cadranele 3 si 4 in sens trigonometric.
-cele 16 manivele fi-vor in echilibru dinamic determinat de doua grupuri de forte opuse care se desfasoara cu aceeasi intensitate in toate cele 4 cadrane in sens trigonometric.

-in concluzie cele 16 forte conservative fi-vor intr-un sistem inchis, in toate cadranele I, II, III si IV in sens trigonometric, si nu are nicio excentricitate.

Deci am DEMONSTRAT faptul ca nu intelegeti inventia si nu sunteti capabil sa realizati nici la nivel de IDEE o COMPARATIE corecta intre *Perpetuum mobile*, cunoscute pana in anul 1993 si Turbinele gravitationale care sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra*.
Turbinele gravitationale nu sunt compatibile cu: Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei si utilizeaza pentru functionare un grup cu 8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative, care sunt diametral opuse fortelor conservative.

Pag 10

Inventia mileniului  III nu incalca Legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala). Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.
Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     
Dle dr. ing. 0dragos, inventia in timpul functionarii utilizeaza un grup cu 8 forte NECONSERVATIVE.

Fragment creat de: dl dr. ing. 0dragos
“… Ioane, esti prost ma baiete.
Istoria e plina de omuleti care au pus o multime de greutati intr-o parte a unei roti crezand ca obtin mai multa energie. Tuturor, fara exceptie, istoria le-a tras-o in bot (…)” 

 “… Sistemul dv., morisca (...), nu valoreaza nici cat o ceapa degerata dar nu aveti capabilitatea de a aprecia acest lucru. Pur si simplu nu aveti pregatirea si probabil nici inteligenta necesare pentru a pricepe argumentele care vi se aduc (...), bla bla bla ..."


Raspuns ioan:
dle denigrator *morisca* de care faceti vorbire are calitatile dovedite in inventie cu calcule realizate in doua faze, adecvate inventiei. Numai un om fara discernamant nu poate constata diferenta dintre:
1 –perpetuum mobile autoalimentat are toate cele 8 greutati in cadranele I si IV pe circumferinta in sens trigonometric, fiind fabricat dintr-un sistem deschis semihibrid realizat cu 8 forte neconservative, care produce o excentricitate permanenta si roteste turbina gravitationala. Castigul este de ~75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2. 

*Perpetuum mobile* are greutatile (intr-un sistem inchis) in toate cadranele I, II, III si IV in sens trigonometric, excentricitatea realizandu-se de  ~53% din greutati, cu un castig NESEMNIFICATIV.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 1, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
2 –perpetuum mobile autoalimentat este un sistem deschis semihibrid, si conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, nu avem forte interne echilibrate, utilizand un grup cu 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) acest lucru este dovedit cu teorie si calcule in lucrarile care sustin INVENTIA si la finalul acestei lucrari.

"Perpetuum mobile" este un sistem INCHIS si are forte interne echilibrate.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 2, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
3 –perpetuum mobile autoalimentat nu are: UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.
"Perpetuum mobile" are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.

Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 3, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.

Pag 11

4 –perpetuum mobile autoalimentat nu are: pereche ACTIUNE-REACTIUNE.
"Perpetuum mobile" are pereche ACTIUNE-REACTIUNE.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 4, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
5 –perpetuum mobile autoalimentat realizeaza excentricitatea permanenta care nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

si din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite lucrul mecanic gratuit in exteriorul sistemului deschis semihibrid la multiplicatorul de turatie, si prin intermediul a cel putin doua generatoare produce energie electrica gratuita, conf. inventie.

"Perpetuum mobile" are un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 5, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
6 – perpetuum mobile autoalimentat in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului deschis semihibrid a celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie. 

"Perpetuum mobile" nu se autoalimenteaza si are un castig de energie NESEMNIFICATIV.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 6, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
7 – perpetuum mobile autoalimentat are structura de rezistenta (din punct de vedere teoretic), realizata din 4 legitati noi in fizica: cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), lucru mecanic multiplu, excentricitatea permanenta si Legea I. Sabau pentru grupuri cu forte neconservative, cu entropie controlata 99.99%.  

"Perpetuum mobile" nu are structura de rezistenta realizata din notiuni noi in fizica … 
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 7, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.

8 – perpetuum mobile autoalimentat foloseste, pentru functionare, un grup cu 8 forte neconservative la care pentru prima data in lume se controleaza entropia ~99.99%. 
"Perpetuum mobile" foloseste pentru functionare forte conservative.
Domnilor denigratori anulati cu argumente punctul nr. 8, sau terminati minciunile in legatua cu inventia. Cine poate INFIRMA cele redactate mai sus s-o faca cu argumente si comentarii numai la SUBIECT.

9 – DIFERENTA dintre *perpetuum mobile autoalimentat* si *perpetuum mobile*, cunoscute pana in anul 2013 este CEL PUTIN ca dintre *PAMANT si SOARE*.                                                                        Domnilor anulati cu argumente si ultima afirmatie, sau terminati minciunile in legatua cu inventia.
 
Perpetuum mobile autoalimentat ca ideee s-a nascut in anul 1969, am studiat toate tipurile de perpetuum mobile caci am dorit si eu ca milioane de alti visatori sa realizez un perpetuum mobile de speta IV (care acum exista, desi unii specialisti il denigreaza), care produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, conf. inventie.
In anul 1970, am inceput acumularea de cunostinte necesare ptr. realizarea obiectivului propus, am terminat inventia mileniului III in anul 1993 si am inregistrat lucrarea la OSIM cu nr. 443 din 29.03.1993.

Pag 12

Am finalizat, cu teorie si calcule, visul milioanelor de oameni care au incercat si n-au reusit numai si numai pentru faptul ca sau oprit din cercetare si studiu din cauza unor specialisti ca dvs., care le minimaliza realizarile cu comentarii puerile si injurii.

Fragmente create de: 0dragos
“Asadar ... Domnule, daca dupa faza in care coboara sapte greutati si urca doua urmeaza din nou prima faza in care coboara opt si nu urca nici una ... cum realizezi acest miracol?”
 “Nu inteleg de unde apar din nou pe circumferinta opt greutati, ca nu mai ai decat sapte.
Imi poti explica de unde vine a opta greutate?”
 “Eu nu vad decat o singura varianta de functionare corecta pentru turbina, cea in care ai o singura data faza 1 (la inceput) si pe urma doar repetari ciclice ale fazei 2.”
Raspuns Ioan,
nu este niciun miracol deoarece: 
dvs nu intelegeti inventia si din aceasta CAUZA o EVALUATI cu calcule ERONATE din anul 2010 …
-La prima faza avem numai 8 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia creste conf. inventie.
-cund incepe faza a doua, se ridica o greutate de pe circumferinta inspre centrul turbinei si din aceasta cauza raman numai 7 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia descreste conf. inventie.

-dle dr. ing. 0dragos aceste doua faze se repeta, numai si numai in ciclul cu nr. 8, in tot timpul functionarii turbinei gravitationale la parametrii proiectati, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

-toate greutatile (de la G1 la G8), in ciclul nr. 8, coboara numai si numai h=0.984375m, si se ridica (G8) de pe circumferinta din cadranul IV, de la 275.6 grade, inainte de dreapta CC’ cu 5.6 grade si are o inaltime de aproximativ 0.328m (h=~0.328m), fata de baza turbinei gravitationale. Cand se ridica G8 inspre centrul turbinei are h=0 m (ipotetic).

Deci cand se ridica G8 inspre centrul turbinei, cele 7 greutati de pe circumferinta coboara in continuare odata cu turbina si intervalul de cel mult 25% (cele 5.6 grade) si consuma (parcurge distanta) inaltimea de ~0.328m, care este de la faza a doua, conf. inventie si fig. 1. Cele 7 greutati aflate pe circumferinta au o inaltime medie de aproximativ 1.5m (10.5/7=1.5m).

In momentul cand cele 7 greutati cobora, si consuma (parcurge distanta) inaltimea de h = ~0.328m si intervalul de timp in care se produce faza a doua din ciclu (de cel mult 25%), in acelasi interval de timp (de cel mult 25%) se ridica de pe circumferinta si greutatea G8 in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1.

Cand ajunge greutatea G8 in centrul turbinei, in acelasi moment incepe alt ciclu cu 8 greutati pe circumferinta si urmeaza a se ridica greutatea G7 inspre centrul turbinei.

In concluzie cand greutatea G7 ajunge in apropierea celor 275.6 grade, si se afla la altitudinea minima urmeaza sa se ridice inspre centrul turbinei, conf. inventie si fig. 1.

Pag 13

Conf. celor redactate mai sus nucio greutate (de la G1 la G8), in ciclul nr. 8, nu coboara pana la *0* m.


Citez ateva fragmente, cu detalii suplimentare, din lucrarile care sustine inventia:

 “In concluzie un CICLU complet are 2 intervale diferite (cu doua faze distincte) si indifferent de unde se ridica cele doua greutati, la faza a doua, inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (C), intervalul de 25%, se respecta cu strictete, indiferent de diferenţa de nivel h, dintre poziţia iniţială şi cea finală la cele 7 inaltimi, deoarece in ciclul cu nr. 8 in intervalul de 25% se ridica greutatea G8’ in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1, datorita unei entropii controlate conf. inventie.”  (…) 
Atentie! Toate ciclurile sunt identice.

 “Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.”

Fragmente create de: 0dragos
La forumul Scientia  « Răspuns #1275 : Iunie 21, 2017, 12:24:42 p.m. »

Domnule Sabau:
1. Nu ati reusit sa demonstrati "neadecvarea" calculelor mele! Singurul dv. argument a fost acela ca ar fi gresite pentru ca mie imi da totdeauna castig de energie ZERO (asa cum trebuie sa dea conform legilor conservarii energiei).

2. Calculele dumneavoastra NU sunt realizate conform teoriei fizicii clasice! Sustineti ca utilizati formula energiei la cadere libera dar nu va aflati in cazul caderii libere: aveti cadere controlata. De asemenea, utilizarea inaltimii greutatii fata de sol (in formula E=mgh) in locul inaltimii efective coborata de greutate in faza corespunzatoare este gresita. Doar prin cumularea erorilor va rezulta dumneavoastra un plus de energie!  (si nr. 3, 4, 5, 6 si 7 – bla, bla, bla)

Raspunsul inventatorului 
La toate punctele pe link:  http://forum.scientia.ro/index.php/topic,2113.1275.html
Dle dr. ing. 0dragos
Legea conservarii energiei nu este compatibila cu cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), daca vrei sa stii de ce?

Invata cele 4 legitati noi in fizica si vei stii
– de ce? Si pentru ce? Ai facut calcule gresite …

Citez calculele ERONATE, realizate de pseudo-specialisti numai la cei care le-au facut publice.
Citat partial al d-lui odragos:

“… Iata domnule Ioan Sabau demonstratia pe care o tot cautati. Pentru ca sunteti inspirat de diavol sa mintiti, voi cita chiar eu demonstratia matematica a faptului ca morisca dv. pierde energie. Acum nu va veti mai putea ascunde.” (……)

Citat Ioan Sabau:
" [….] Calculele energetice fi-vor realizate de specialistii din domeniu".

Citat odragos:
“ … R: Specialistul sunt eu, asa ca iata cum se face calculul de bilant energetic:

Pag 14

Notam: x=numarul de mase (greutati), k=numarul de rotatii complete efectuate de morisca, m=masa unei greutati, g=acceleratia gravitationala,
h=diferenta de inaltime pe care o parcurg masele in timpul functionarii,
n1=randamentul dispozitivului care produce deplasarea maselor (n1<1),
n2=randamentul turbinei care pierde energie prin frecare in lagare (n2<1),
n3=randamentul multiplicatorului de turatie (n3<1),
n4=randamentul generatorului electric (n4<1),
n=randamentul total al sistemului,
E1=energia electrica necesara la intrare pentru ridicarea unei singure mase,
Eintrare=energia electrica utilizata la intrare pentru ridicarea a x mase vreme de k rotatii,
Eiesire=energia electrica rezultata la iesire din generator de-a lungul (timp de) a k rotatii,
DE=diferenta dintre energia de la iesire si cea de la intrare.
Iata formulele cu care se face bilanul energetic:
E1=m*g*h, Eintrare=E1*x*k, n=n4*n3*n2*n1, Eiesire=n*Eintrare, DE=Eiesire-Eintrare
Sa dam si valori:
x=8
k=100
m=8000kg
g=9,81m/s^2
h=10.5m
n4=n3=n2=n1=0,9
Si sa calculam:
E1=8000kg*9,81m/s^2*10.5m=824040J (~824kJ)
Eintrare=824040J*8*100=659232000J (~659MJ)
n=0,9*0,9*0,9*0,9=0.6561 (~66%)
Eiesire=432522115,2J (~432MJ)
DE=432522115,2J-659232000J=-226709884,8J (~-227MJ)
Se observa ca diferenta de energie este negativa, adica avem pierderi de energie
(asa cum era si de asteptat). Cu cat vom realiza mai multe rotatii, cantitatea de
energie pierduta va creste deoarece n este TOTDEUNA subunitar.
Nu te mai ascunde si spune care parte din aceste calcule (pe care nu le-ai analizat) crezi tu ca este gresita si de ce crezi asta.”

RASPUNSUL INVENTATORULUI: 
calculele dvs sunt NEADECVATE INVENTIEI (nu ati respectat nici cele doua faze conf. inventie), analizeaza teoria inventiei mileniului III si cele doua faze de calcul conf. inventie, fig. 1, si fig. N/2.

Calculele adecvate inventiei sunt redactate la finalul acestei lucrari de la pag. nr 25 pana la pagina nr 29
Dle dr. ing. 0dragos,
subiectul inventiei este:
*Teoria-entropiei-controlate 99.99% a celor 8 forte neconservative*
Postati fiecare calcul sau fragment presupus GRESIT din calcule sau teorie, inclusiv din mesajele ANTERIORE, pentru a scoate in evidenta fiecare PRESUPUSA eroare, si motivati cu argumente fiecare PRESUPUSA prostie. Daca n-o faceti sunteti un denigrator …

Pag 15   

Fragmente create de dr. ing. 0dragos:
 “Desi ii lipseste pregatirea tehnica (fapt pe care de altfel il admite - fiind "autodidact") ii numeste pe cei cu pregatire tehnica superioara (eu de exemplu sunt doctor-inginer absolvent al Facultatii de Inginerie Mecanica din UPB) "pseudo specialisti" si pretinde ca a descoperit elemente tehnice noi (parghii fara brate scurte) care ii permit sa realizeze calcule (de altfel eronate) din care sa reiasa un aport energetic. Toate aceste prostii le sustine cu inversunare de ani de zile.”

 “… Lipsa de intelegere a modului in care functioneaza propria lui masina este deopotriva comica si trista. Iti dai seama ca omul asta se lupta de 20 de ani (dupa spusele lui) si nici macar nu a inteles ce are el de fapt acolo? Acesta este un foarte bun exemplu de fanatism.”

Raspuns ioan:  
Dle dr. ing. 0dragos, acuzati, cu nonsalanta, omul care dupa 2000 de ani, in era noastra, a descoperit grupuri cu parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte) care produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale, fara a DOVEDII adecvat inventiei NIMIC.
Raspunsulrile dvs la mesajele inventatorului sunt cu aceleasi cuvinte fara FOND ocolind SUBIECTELE.
Atentie! Orice om care nu poate dovedii o PROSTIE, este cu adevarat PROST cu sau fara licenta.

Citez o MOSTRA din teoria d-lui 0dragos

Citat creat de: 0dragos 
“… Un mic comentariu asupra termenilor "faza" si "ciclu": un ciclu se defineste ca succesiunea repetitiva de evenimente in urma carora ajungem in starea initiala. Un ciclu poate avea mai multe faze. De exemplu, un ciclu al motorului cu ardere interna are 4 faze: admisia, compresia, arderea si evacuarea. Determinarea randamentului si calculul bilantului energetic se face calculand separat fiecare faza distincta. In cazul "inventiei" domnului Sabau, un ciclu dureaza 16 faze. Din fericire, deoarece parametrii nu se schimba in cursul celor 16 faze, se poate concentra calculul doar asupra unei singure faze de miscare. Astfel, in acest document vom lucra cu aceasta notiune.”

Raspuns ioan: 
Am citat fragmentul complet din demonstratia ERONATA a d-lui 0dragos care dovedeste foarte, foarte clar faptul ca – nu a inteles inventia mileniului III sau este un denigrator.

Conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2 un ciclu are doua faze. In mintea d-lui 0dragos nu exista cele doua faze, deoarece Domnia Sa redacteaza, il citez PROSTIA:

 “… In cazul "inventiei" domnului Sabau, un ciclu dureaza 16 faze.”

Dle dr. ing. 0dragos, toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie, si fiecare ciclu are 2 faze distincte.

Dle denigrator 0dragos, randamentul calculat de dvs la inventie, la mai multe forunuri , la *perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra* este ERONAT deoarece:

 Pag 16

 • Ati INCALCAT cele doua faze DISTINCTE (cu atributii diferite) conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.
 • Ati realizat calcule pentru un sistem INCHIS si sustineti (ERONAT) faptul ca cele 8 greutati, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, au drumul INCHIS fara a DOVEDI cu calcule ADECVATE inventiei.
 • Ati gresit deoarece sistemul celor 8 parghii fara brate scurte (sunt 8 forte neconservative diametral opuse fortelor conservative) grupul celor 8 parghii fara brate scurte este un sistem DESCHIS, hibrid, atipic, numit de inventator *sistem deschis semihibrid*.
 • Calculele dvs sunt neadecvate inventiei si pentru ca din descrierea inventiei rezulta foarte clar faptul ca, cele doua surse care intra in sistemul DESCHIS semihibrid are fiecare atributi distincte si numai impreuna produce lucru mecanic gratuit.
 • Sursa principala este forta de gravitatie cel putin 97% , care la toate tipurile de turbine gravitationale, atrage deodata cele 8 greutati, in timpul functionarii, la prima faza si NUMAI din aceasta cauza se roteste turbina si realizeaza castigul de energie electrica aproape gratuita.
 • A doua sursa este energia electrica cu care se ridica cele 2 greutati de la altitudinea minima numai in ciclul cu nr. 8, la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.
 • Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:
 • Atat cele 2 greutati care sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis semihibrid precum si cele 7 greutati care coboara la faza a doua, in acelasi interval de timp, sunt atrase la fel de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.
 • Deci  cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis semihibrid si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune (ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc).

 

Randamentul la toate tipurile de turbine gravitationale este intre ~80% si 90%, cu ~25% mai mult decat la turbinele hidraulice, pentru ca la cele 8 greutati nu sunt pierderi precum la debitul de apa.
Am afirmat faptul ca: castigul de lucru mecanic este gratuit si dovedesc acest lucru, inclusiv cu calcule, la finalul acestei lucrari inclusiv cu calcule la nivelul unui elev de clasa a 4-a.

Calcule realizate de dl Prof universitar Pricop Andrei (calcule au fost realizate in anul 2010),

Citez calculele: 
 “… Se observa ca valoarea energiei produsa este foarte apropiata de cea a energiei consumata. 
Asadar lucrul mecanic (energia) produsa va fi E=F*d=0.0785*983990 => E=77243J=77.24KJ
Ridicarea celor 2 greutati nu se face insa pe o inaltime de 8 metrii- verical in sus (se observa din schita 1 ca ridicarea incepe atunci cand chesonul face un unghi de 22.5grade cu verticala, masurat in sens orar) din calcule obtinandu-se o inaltime intre 8m si 7,69m aproximativ 7.88m. 

Pag 17

Energia necesara in acest caz pentru urcarea celor 2 tone va fi: Ec=1000*9.8*7.88=77.22KJ Din cauza erorilor de aproximare si a zecimalelor considerate s-a ajuns la acesta mica diferenta, insa cu un calcul exact, lucrul mecanic efectuat pentru a ridica greutatile, si lucru mecanic produs de forta din ax vor avea aceeasi valoare.”

RASPUNSUL INVENTATORULUI: 
calculele dvs sunt ERONATE, deoarece sunt NEADECVATE inventiei. Bilantul energetic realizat de dvs nu a tinut cont de teoria inventiei mileniului III, si implicit nici de cele doua faze de calcul conf. inventie.

Citez din lucrarile care sustine inventia mileniului III:  
“… Dvs nu acceptati sistemul deschis semihibrid al inventiei realizat de grupurile cu forte neconservative si din aceasta cauza calculele dvs sunt INFANTILE neadecvate inventiei deoarece: aveti gandirea mecanicista, blocata in legile lui Newton.

Un om de stiinta adevarat isi stabileste, o strategie pentru a analiza o descoperire in domeniul lui de activitate. Prima data invata ceea ce nu cunoaste,  abia dupa ce a inteles informatia de fond, poate face o corelatie intre ceea ce stia si noutatea descoperita …”

Calculele adecvate inventiei sunt redactate la finalul acestei lucrari de la pag. nr 25 pana la pagina nr 29

Citez partial din comentarii si calcule realizate de dl ing Marius Vasile Ingeaua

Calcule au fost realizate in luna Mai, 2012:
“ … Pe site-ul inventatorului este prezentata o inventie care ar trebui sa genereze mai multa energie decat consuma ceea ce l-ar face perpetuum mobile. In paginile urmatoare este prezentata demonstratia matematica si fizica prin care se demonstreaza ca acest sistem consuma exact aceeasi energie cat consuma … “

“Energia consumata
Pentru ridicarea unei greutati se consuma o energie egala cu:
mh, unde “E” este energia consumata pentru ridicarea masei “m” la inaltimea “h” in
campul gravitational “g”. “E” este energia potentiala a masei “m” la inaltimea “h”.


In inventie se specifica faptul ca fiecare tub are in interior doua greutati, fiecare cu masa egala cu “m” amplasate la o distanta egala cu “r” una fata de alta, astfel ridicarea se face pe jumatate din diametrul “turbinei”. In inventie se specifica faptul ca greutatile sunt ridicate in momentul in care fiecare dintre tuburi ajunge in pozitie verticala, deci , unde “r” este raza “turbinei”, astfel ecuatia devine: 
= 2_mr    Energia consumata pentru ridicarea greutatilor in cele 8 tuburi este egala cu:

= 8_ = 8_ 2_m=16_m8”


RASPUNSUL INVENTATORULUI: 
calculele dvs sunt ERONATE, deoarece sunt NEADECVATE inventiei. Bilantul energetic realizat de dvs nu a tinut cont de teoria inventiei mileniului III, si implicit nici de cele doua faze de calcul conf. inventie.

Calculele adecvate inventiei sunt redactate la finalul acestei lucrari de la pag. nr 25 pana la pagina nr 29

Pag 18

Fragmente create de *analiza*
“… Si ce-i cu asta? Eu ti-am demonstrat ca esti dobitoc, pe baza cretinismelor pe care le postezi fara incetare. Faptul ca tu nu intelegi ceea ce citesti, in special definitia lucrului mecanic efectuat de fortele gravitationale, e pur si simplu dovada ca esti (…..) *dobitoc si oligofren* (bla, bla, bla …).

”cretinule!!! Formula asta nu are nici o treaba cu modul in care se misca greutatile, franat, accelrat sau cu viteza constanta”  (…) “Mai oligofren dobitoc ce esti, chiar si in *cadere libera*, tot diferenta de inaltime intre pozitia initiala si finala conteaza, le fiecare faza, cand aplici formula *** L=m*g*h ***. “

Raspuns ioan:
dobitoc si oligofren este cel care nu intelege ceeace citeste.

Dle analiza,
orice om care nu poate dovedii o PROSTIE, este cu adevarat PROST cu sau fara licenta.

Dle analiza,
cu formula lucrului mecanic L=mgh, nu se poate calcula CORECT sistemul DESCHIS semihibrid a celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), deoarece formula nu include si varianta in care cele 8 greutati aflate in camp gravitational, sunt franate de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.


Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

Raspuns ioan: 
dle (papagal) cu nume de utilizator *analiza*,  comentariile dvs nu valoreaza NIMIC daca nu sunt sustinute cu contra ARGUMENTE si calcule ADECVATE inventiei.

Papagalul invata ceea ce se STIE (ceea ce a fost descoperit si se cunoaste).

Ceea ce a descoperit Ioan Sabau poate invata si analiza orice om cu discernamant cu sau fara licenta.

Ceea ce a descoperit Ioan Sabau nu poate fi invatat de un papagal fie el si licentiat cu sau fara DOCTORAT, va recomand sa cititi calculele de la sfarsitul lucrarii si poate comentati la subiect.

Calculele adecvate inventiei sunt redactate la finalul acestei lucrari de la pag. nr 25 pana la pagina nr 29

Citez partial din comentariile d-lui Electron:

Citat IOAN:
“In concluzie INDIFERENT de parametrii utilizati ptr calcule, la ridicarea celor doua greutati si la coborarea celor 8 greutati conf. inv. si fig. N/2, avem castig de energie electrica GRATUITA deoarece in timpul functionarii turbina se AUTOALIMENTEAZA din reteaua proprie, conf. inventie.”

Citat Electron:
“Nu ioan, nu ai nici un fel de castig, doar pierderi. Fa calculele corecte si ai sa vezi. Ineptiile tale cu valori scoase din burta si cu aplicarea aiurea a formulelor, plus confuziile tale intre conceptele de baza din Fizica, nu dovedesc decat incompetenta ta in domeniu, ioan.”

Pag 19  

Citez calculele gresite ale d-lui Electron:
“… Aplicatie numerica: m = 8000 kg (masa unui punct material); g = 9.8 m/s2; R = 6 m; masura lui MOM'' este a = 5.6 grade; H = C'M'' = C'O + OM'' = R + Rcos(a); H = 6 m + 6 m * cos (5.6 grade) = 6 m + 5.971 m= 11,971 m; In fine: Lp= 8000 kg * 9.8 m/s2 * 11,971 m = 938526,4 J”

RASPUNSUL INVENTATORULUI: 
calculele dvs sunt ERONATE, deoarece:
calculele realizate de dvs nu a tinut cont de teoria inventiei si a parghiilor de ordin zero, deoarece nu ati RECUCOSCUT lucrarea stiintifica fiindca nu este ATESTATA, si implicit nu ati tinut cont nici de cele doua faze de calcul conf. inventie, fig. 1, si fig. N/2.

Calculele adecvate inventiei sunt redactate la finalul acestei lucrari de la pag. nr 25 pana la pagina nr 29

Citat de: dl ariel55
Fragment creat de: dl ariel55


 “Cine ti-a recunoscut pana acum, ceva ce nu a fost descoperit inca? 

Nimeni. Aburelile astea "copy-paste" tu le numesti: "dovedeala"? Eu constat ca o droaie de oameni ti-au spus ca esti paralel cu "drumul fizicii" si tu nu vrei sa te duci sa te culci.
Aberatiile tale nu fac nici cat o ceapa degerata omule. Ce faci tu pe internet, este in cel mai bun caz un experiment psihologic.
Dragul meu, eu am terminat studiile in Facultatea de Fizica Bucuresti in anul 1980 cu o lucrare de Diploma cotata cu notare 10 (Cand se mai, facea Fizica in Romania, maxim in acea vreme si nu fara motiv.) si am reusit pana astazi sa imi demonstrez fiabilitatea in 3 zone ale lumii definitorii pentru tehnologia actuala. Adica mi-am facut datoria fata de mine. Nu ma deranjeaza modul tau de apreciere. Ma deranjeaza numai prostia. Dupa atata timp...si atatea argumente..."ineptia" propusa de "sabau ioan" mai este inca bagata in seama.

Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum):

Dle profesor de FIZICA ariel55, legile ABSOLUT noi descoperite au o prcedura pe care o cunosti, legile I.Sabau, in prezent, sunt in dezbatere publica impreuna cu inventia mileniului III, pe mai multe forumuri.

Dle profesor de FIZICA ariel55, CATE legi ABSOLUT noi ati descperit? 
Sunt in dezbatere publica? 
Sunt publicate in reviste de specialitate?
Sau acum lucrati la ele? Sau cand fi-vor in dezbatere publica?

Va citez: *am reusit pana astazi sa imi demonstrez fiabilitatea in 3 zone ale lumii definitorii pentru tehnologia actuala*

Intrebare:
aceste *3 zone ale lumii definitorii pentru tehnologia actuala* la care faceti referire, cu mandrie, sunt noutati *ABSOLUTE* in domeniu?
 Sunt descoperite de dvs?
Ati clarificat, adaugat, finisat sau numai ati umplut cu zgura vr-o fisura (… ) etc.

Dle profesor de FIZICA, lucrarile care sustin inventia mileniului III, postate pe forum, sunt din domeniul dvs de activitate; ati afirmat ca sunt PROSTII, incercati si dovediti cu argumente ceea ce afirmati.

Dle papagal licentiat, cine nu poate dovedii o prostie este cu adevarat prost cu sau fara licenta …

Pag. 20

Creat de: virgil 48
“Daca ai sti cat esti de departe de nivelul stiintei de azi, ai renunta imediat, rusinat, la
glumitele acestea, care au fost probabil clarificate in Evul Mediu. Faptul ca desfaci tu
firul in 4 ca sa inventezi prioritati, nu-ti va aduce nici una.

Daca nu ai fi revendicat atatea legi si descoperiri, as fi crezut ca esti un pasionat de
mecanica mai naiv, dar tu aspiri la alte titluri!”

Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum}:
Inventatorul ceea ce a afirmat pe acest forum a dovedit.

Va rog dovediti si dvs faptul ca au fost decoperite (din Evul Mediu pana in prezent) grupuri de forte neconservative cu entropia controlata ~99.99% (grupuri de parghii atipice, neconventionale etc., conf. inventie).

Daca nu dovediti ce afirmati inseamna ca nu ati inteles inventia, sau denigrati intentionat inventatorul.
Legile revendicate de inventator sunt noutati absolute in domeniul fizicii si sunt structura de rezistenta a inventiei mileniului III, numai din punct de vedere teoretic:

Un grup cu 8 parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi.

Un pasionat de mecanica naiv (prost, cum afirmati dvs) nu ar fi putut realiza legitatile mentionate.

Dle *virgil 48*  
ESTI mult mai NAIV si mai departe, decat inventatorul, de nivelul stiintei de azi.


Pag 21

Citat de: valangjed 
Creat de: valangjed 
Ioan, eu ti-am cerut un nume din comunitatea stiintifica adica un om de stiinta serios care ti-a recunoscut asa zisele legi ca fiind valabile.Nu ma mai trimite dupa cai verzi pe pereti
Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum):

Un om de stiinta oricat de serios (remarcabil) ar fi nu poate atesta o lege absolut noua in domeniul fizicii, si orce om de stiinta poate numai si numai sa-si spuna OPINIA pro sau contra.

Creat de: valangjed 
Ioan, Albert Einstein, dupa ce a publicat articolul despre teoria relativitatii a fost confirmat de de Max Planck, Sommerfeld, Born si multi alti oameni de stiinta spune-ne si noua ce om de stiinta confirma morisca ta.

Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum}:
Este o minciuna ca multe altele, Max Planck, si alti oameni de stiinta si-au exprimat numai si numai OPINIA si interesul pentru teoria relativitatii.

Asa cum am redactat in mesajul anterior, citez:
Un om de stiinta oricat de serios (remarcabil) ar fi nu poate atesta o lege absolut noua in domeniul fizicii, si orce om de stiinta poate numai si numai sa-si spuna OPINIA pro sau contra.

Pentru confirmarea celor mentionate mai sus, citez un fragment din biografie:
“… In anul 1905 Einstein obtine titlul de doctor al Universitatii din Zurich cu o teza despre determinarea dimensiunilor moleculare.
Anul 1905 este un an al minunilor pentru Einstein. In acest an publica un numar mare de teorii si articole, printre care si teoria relativitatii, care ii aduce ulterior celebritatea. Tot in acest an publica teoria efectului fotoelectric, care ii va aduce Premiul Nobel.

Desi teoria relativitatii a fost publicata in mumeroase reviste stiintifice, aceasta nu era luata in seama de comunitatea stiintifica, dar Einstein primeste o scrisoare de la Max Planck in care acesta isi exprima interesul pentru teoria sa. Interesul lui Plack, o personalitate importanta a fizicii pentru teoria sa reprezenta un pas inainte pentru Einstein. …”

Creat de: valangjed 
In arta orice idee poate fi folosita.In stiinta, din pacate , pentru Ioan, exista niste "prapadite de legi" care trebuie sa fie respectate chiar si de "inventia mileniului III".

Oricum, subiectul acesta incepe sa semene , din ce in ce mai mult, cu o gluma proasta repetata a nu stiu cata oara.

Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum}:
Prapaditele de legi, absolut noi in domeniul fizicii, realizate de Ioan Sabau, *EXISTA* si sunt DOVEDITE cu teorie si calcule inclusiv pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

Pag 22

Dle valangjed 
Dvs aveti vr-o lege absolut noua in domeniul fizicii? Fie si PRAPADITA.

Sau orice alta noutate absoluta din orice domeniu? 
Inventatorul va DEMASCAT minciunile in mesajele anterioare cu nr 1144, nr. 1146 si nr. 1153, la pag. 77, la forum Scientia.ro.

Oricine citeste mesajele mentionate mai sus constata faptul ca ati MINTIT si fara sa recunoasteti minciunile DEZVALUITE, continuati cu DENIGRAREA inventatorului si a INVENTIEI, oare de ce?

Raspuns la mesajul d-lui Şumi anulat la scientia/forum.

Citat Şumi:
"… Interesant subiect,numai ca eu,sunt preocupat sa aflu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

 • Sunt inventatorii oameni de stiinta?

Raspuns ioan (anulat cu SPAM la scientia/forum}:
numai daca inventia are in structura ei de rezistenta notiuni absolut noi in domeniu descoperite de autor sau autori.

 • O inventie poate dezvolta o disciplina a stiintei?

Raspuns ioan: 
numai daca inventia este noutate in domeniu si are notiuni noi descoperite de autor.

 • Cum se face delimitarea clara intre o inventie si o cercetarea stiintifica care duce spre o inventive

Raspuns ioan: 
inventia si cercetarea stiintifica sunt doua activitati distincte, deci au o delimitare impusa strict de activitatea fiecaruia.
Daca intre ele exista interactiune si se influenteaza reciproc, nu mai exista delimitare si inventatorul este si om de stinta.

 • Cum se face delimitarea clara intre un inventator si un om de stiinta (cercetator):

Raspuns ioan:
delimitare nu exista daca inventia si cercetarea stiintifica se realizeaza de acelasi om.

Un inventator poate sa fie si om de stiinta numai daca descopera notiuni absolut noi in orice domeniu.
Un om de stiinta nu poate sa fie inventator daca nu a creat o inventie (brevetata).

Raspunsurile mele sper sa fie criticate, completate caci asa si trebuie daca se doreste raspunsuri corecte la cele 4 intrebari …

Desi la forum Scientia.ro, am raspuns numai la atacuri puerile, au fost sterse zeci de mesaje pertinente.

Pag 23

La forum pentru cercetare, la propuneri cu forma finala link: 
http://cercetare.forumgratuit.ro/f29-propuneri-cu-forma-finala

Scris de scanteitudorel la data de Vin 02 Aug 2019, 12:15
Pentru lucrarea *Teoria grupurilor cu forte neconservative controlate 99.99%*
Dl.  Isabau , sau cine scrie in locul Dvs.  Nu mai  consumati   creta  pe  tabla  cu  asemenea  aberatii stiintifice  . Costa  bani  si este pacat  de ei ca  se duc  in  vant .

Scris de isabau la data de Lun 09 Sept 2019, 00:32
@scanteitudorel a scris:
@virgil_48 a scris:
Sanatate si virtute 
sa  avem  ce  bea si  ce  mai  ...fuma !
Dlor “scanteitudorel” si “virgil_48”
Toate raspunsurile dvs pana acum au fost pe langa cele 2 subiecte …
Dovediti ca ati inteles inventia raspunzand numai la 2 intrebari:
Turbinele gravitationale sunt o constructie metalica foarte, foarte simpla, conf. link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html 

Prima intrebare
1. Se poate executa conform simulare video turbina gravitationala realizata din 6 chesoane, cu mecanisme de ridicat necesare pentru manipularea celor 16 greutati egale numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, pentru a realiza entitatea excentrica permanenta, conf. inventie fig 1, fig 2 si fig. N/2.

Atentie!
Inventia produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita fara poluare, si rezolva energia viitorului, afirmatii dovedite cu teorie si calcule, inclusiv la nivelul clasei a IV-a, pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html

pag 24

A 2-a intrebare
2. infirmati cu alte calcule, calculele inventatorului in 2 faze conform fig 1, fig 2 si fig. N/2.
Calcule estimative adecvate inventiei mileniului 3
Calcule estimative subevaluate la PRIMA FAZA, cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m.

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.


Calcule la PRIMA FAZA.
La prima faza nu se ridica cele doua greutati, conf. inventie si fig. 1.
In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul conf. inventie si fig. N/2. In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.
1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Pag 25

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.  24(ore)*30(de zile) = 720 de ore. Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7 MWh*720 de ore = ~1900MW.

Daca turbina functioneaza un an: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW
Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

Castigul de energie electrica aproape gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale.

Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW
Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW
Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~300000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Calcule estimative la nivelul unui elev de clasa a 4-a
Un ciclu conform inventie poate sa fie de: 8 secunde, 30 secunde, un minut etc.  

 “… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati si celelalte 8 greutati sunt in centrul ipotetic al turbinei gravitationale, conf. linkuri:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati si se ridica 2 greutati (aproape vertical)

Pag 26

-intr-un minut: 60 de secunde/8 cicluri =7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 greutati*7 cicluri = 56 greutati/minut.

-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si in aceeasi perioada de timp se ridica 2 greutati. 2 greutati*7 cicluri = 14 greutati/minut; si alte 7 greutati sunt in centrul ipotetic al turbinei.
Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie (si pentru pierderi diverse).

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati  – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.
-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.
-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora.

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. Castig gratuit conf. inventie in 24 de ore.
-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore. 720 ore*2520 greutati = 1814400 greutati, castig gratuit.

-Daca greutatea are 10 kg*1814400 greutati, rezulta: un castig gratuit de 18144000kg =18144 tone
-Intr-un an: 2520 greutati intr-o ora*10 kg*8760 de ore = 220752000 kg = 220752 tone, castig gratuity

MOMENTELE FORTELOR, la 8 parghii fara brate scurte.

De la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative etc).
Pentru specialistii din domeniu, pentru pseudo-specialisti, pentru nespecialisti si amatori, care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 chesoane, cu 8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative etc.
Detalii pentru a intelege “MOMENTELE FORTELOR”, la 8 parghii fara brate scurte.

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Pag 27

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii, fiindca:

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Centrala electrică gravitaţională poate utiliza conform invenţie toate tipurile de turbine gravitaţionale conform fig.2; Instalaţii gravitaţionale conform fig. 3; motoare gravitaţionale conform fig. 4; agregate gravitaţionale conform fig. 5; macheta gravitationala variant III/b  conf. fig. 1/A, 2/A si 2/B;  turbina gravitationala mixta fig. 1, 2/A, 1/C, 2/C, 2/E si N/2 etc.

Fig. 6 – Centralele electrice gravitationale, pentru inceput vor folosii turbine gravitationale din grupuri cu chesoane sau dintr-un tambur ambele tipuri are dimensiuni foarte mari cu greutati pe masura.

Dupa o perioada scurta de timp vor utiliza numai *turbine gravitationale mixte* (motoare gravitationale) realizate din chesoane (conf. fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur, numai cu suprastructura tamburului si vor avea dimensiuni mult mai mici dar cu RPM mult mai mare.

Pag 28

In acesta varianta, infrastructura este conform fig. 2 realizata din grupuri cu chesoane pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conform fig. 1 si fig. 2/A.

Toate turbinele gravitationale are în comun un singur concept inventiv general avand aceeasi structura de rezistenta: grupuri de parghii fara brate scurte, excentricitatea permanenta si lucru mecanic gratuit.
Toate inventiile realizate din chesoane sau tambur, din descriere, se realizeaza in 3 faze si au in comun, partial, revendicarea principală nr. 1.

Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, este caracterizat prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional care este un motor gravitational, confecţionat din 8 chesoane, cu 8 puncte materiale pe circumferinţa şi unghiurile dintre 2 chesoane consecutive este de 22.5 grade.
Cele 8 puncte materiale in timpul funcţiionării sunt 8 parghii fară braţe scurte (8 forţe neconservative), cu funţionare ciclică (un ciclu are două faze), conf. invenţie, fig. 1, fig. 2  si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica (din castigul propriu gratuit) pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutăţi sunt în centrul ansamblului gravitaţional, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, numai astfel se controleaza  entropia 99.99% la cele 8 forte neconservative cu procedura impusa de *constanta fizica a ciclului*;
turbina gravitaţională, conf. fig. 2, este constituită din: chesoane ( 2 ), în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile ( 3 ), cu mecanisme de ridicat ( 16 ), prin intermediul blocurilor cu role ( 5 ), a cablului ( 6 ), pe nişte şine ( 7 ), sprijinindu-se pe nişte role ( 8 ); greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate ( 4 ), acţionată de roata dinţată ( 9 ), pusă în mişcare de reductorul ( 24 ) şi motorul ( 25 ), cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al ansamblului turbină numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente (entitatea excentricităţii permanente) ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă gratuit (pentru prima data in era noastra), în a doua fază, acţionează prin intermediul unei roţii dinţate cel putin un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultimă fază cel putin 2 generatoare care produce energie electrica gratuita, fiindca forta de gravitatie este gratuita.

Motorul gravitational ISF 2019, este caracterizat prin aceea ca conform revendicarii nr. 1 realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conf. legi a treia a excentricitatii permanente numai in cadranul 1, poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional), pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 8 inaltimi si a celor 8 brate ale celor 8 greutati de pe circumferinta la prima faza, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2. La a 2-a faza, pozitia punctului material purtator de masa este la intersectia medie a celor 7 inaltimi si a celor 7 brate ale celor 7 greutati de pe circumferinta, conf. inventie fig. 1 si fig. N/2, detalii de la pag. 38 pana la pag. 42, pe link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale,
cu stimă, Ioan Sabău. 

Pag 29

 


 

 


 

 
Turbina Gravitationala

 

.

 

About Us | Site Map | Contact Us |