Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională Mixtă

    
     

Turbina gravitationala mixta

(La turbina gravitationala mixta se controleaza entropia 99.99%)

 

Prefata    
(Turbina gravitationala mixta are numai 4 pagini si este redactata la finalul prefatei)

Inventia mileniului III are STRUCTURA de REZISTENTA (din punct de vedere teoretic) atipica, neconventionala deoarece foloseste pentru functionare grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brat scurt).

Grupul parghiilor de ordin zero are 2 legi si 8 definitii descrise in legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero.

Inventatorul a redactat 8 definitii pentru nespecialisti, elevi si amatori pentru a intelege ce inseamna un drum inchis sau deschis, dupa implementarea inventiei vor ramane aproximativ  ~4 definitii.

 

Turbina gravitationala mixta,
 inventia mileniului III, are infrastructura fabricata din 8 chesoane, 8 forte neconservative (8 parghii fara brat scurt) cu entropie controlata 99.99% si din suprastructura realizata dintr-un tambur cu 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative) cu entropie controlata 99.99%. Ambele se rotesc in acelasi sens.

Grupurille cu forte neconservative contolate 99.99%, nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

 

Inventia mileniului III nu incalca Legea conservarii energiei deoarece:
numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

 

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

 

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     

 

Inventia mileniului III nu incalca Legile lui Newton deoarece:
formula L=mgh nu include varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata sau tinuta fortat pe drumul parcurs de alte forte: multiplicator, cel putin 2 generatoare (…) etc.

 

Inventia mileniului III nu incalca a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei), pentru ca utilizeaza pentru functionare numai si numai grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii de ordin zero).

 

Turbina gravitationala mixta,
 inventia mileniului III, este un “Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra”, care foloseste 4 legitati noi in fizica:

-Legea Lucrului mecanic multiplu
-Legea excentricitatii permanente,
-Legea I. Sabau pentru grupuri cu parghii de ordin zero (cu sau fara brat scurt)
Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii), deoarece numai impreuna cele patru lucrari stiintifice poate realiza lucru mecanic multiplu, conf. inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

 

Legea I. Sabau pentru forte neconservative cu entropie controlata 99.99% (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii) a impus utilizarea fortei de atractie gravitationala a pamantului din mediul inconjurator pentru a fi convertita in energie electrica, printr-o organizare controlata a grupurilor cu forte neconservative din structura foarte, foarte simpla a turbinelor gravitationale.

 

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative). Turbina are in interior un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschisa. Deci cele 8 parghii de ordin zero in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic).

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic).

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in era noastra se controleaza 99.9% entropia grupurilor de forte neconservative, deoarece la toate turbinele gravitationale daca functioneaza la parametrii proiectati avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

La fiecare ciclu avem doua faze distincte care se repeta in tot timpul functionarii turbinei gravitationale si sunt strict necesare atat la functionare precum si la calcule. Intervalul de timp pentru fiecare faza este in raport cu ridicarea celor doua greutati, in timp util la faza a doua, conf. inventiei si fig. 1.

Inventia functioneaza in doua faze distincte, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, in doua intervale diferite de timp, in acelasi CICLU (75% la prima faza coboara 8 greutati conf. inventie si fig. N/2, si 25% a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1).

Sau viceversa: ~25% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la prima faza cand coboara 8 greutati, conf. inventie si fig. N/2, si ~75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu la a doua faza in care coboara 7 greutati si se ridica cele doua greutati conf. inventie si fig. 1.

La aceasta varianta se castiga aceeasi energie cedata de cele 8 greutati , dar mai putina energie generataprin franarea turbinei (cu castig de energie), prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (de puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie. La fel fi-va si-n varianta in care intervalele celor doua faze sunt egale (50% si 50%).

La calcule cu formula L=mgh, la faza a doua energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, este INCLUSA in energia integrala cedata de cele 8 greutati la prima faza . Acest lucru este valabil indiferent de intervalele celor 2 faze. 

Cu tehnologia actuala se poate realiza foarte usor inventia un “Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra”, care DOVEDESTE realizarea celor 8 parghii de ordin zero, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Autoalimentarea se realizeaza din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie. Inventia in timpul functionarii dovedeste viabilitatea celor 4 legitati noi in fizica.


Inventiile, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. 2/A, demonstreaza felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 puncte materiale pentru a realiza un grup de 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) sau 8 parghii de ordin 1 care produc lucru mecanic gratuit.

Lucru mecanic gratuit produce ”excentricitatea permanenta” si toate impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele, dispozitivele, ansamblele, mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi, conf. inventiilor inregistrate la OSIM.

Cele trei notiuni absolut noi in fizica, precum: parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta sunt sustinute de inventator cu calculele de mai jos.

Calculele estimative cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m, realizate de inventator, sunt diferite deoarece sau utilizat inaltimi diferite derivate din h=10.5m.

Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m [64000(kg)*5.25(m)*9.81= ~3296160J. Energie minima cedata] si h=7.875m [64000(kg)*7.875(m)*9.81 = ~4944240J. Energie maxima cedata] conf. inv. si fig. N/2.

Calculele cu formula L=mgh se fac numai la un CICLU, la fiecare faza separat, conf. inventie deoarece sunt distincte si nu se pot calcula ambele faze deodata precum au procedat pseudo-specialistii.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J - 823200J = 2782416J castig gratuit fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

Toate tipurile de turbine gravitationale sunt *perpetuum mobile autoalimentate* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor (conf. inventie) numai energie electrica din productie proprie de la 0,001% pana la 3% si utilizeaza in timpul functionarii numai forţa de gravitatie (~97%) care roteste turbina si realizeaza castigul de energie electrica, conf. inventie. 

Forta de atractie gravitationala a pamantului roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit precum si castigul de energie electrica aproape gratuita. 


     Inventatorul pentru a dovedii INVESTITORILOR fezabilitatea inventiei redacteaza cateva explicatii si calcule, inaintea descrierii inventiei. Calculele se pot verifica de orice om cu studii medii.      Calcule care dovedesc castigul de energie electrica mai mare decat consumul.

     Pentru a intelege si amatorii calculele adecvate inventiei este necesar pentru nespecialisti sa analizeze exemplul elementar si prima proba inaintea probelor functionale.

     Cei care verifica cele redactate mai jos trebuie sa analizeze fig. N/2 si teoria inventiei mileniului III care se gasesc in lucrarea cu titlu’ *DEMONSTRATIA grafica*

     Atentie! Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc) si din aceasta cauza calculele se realizeaza cu inaltimi medii.

     Calculele se realizeaza la fiecare grautate conf. formula L=mgh cu parametrii (impusi de inventator): m=8000kg; h=10.5m; h’=5.74875m; h”=5.25m etc (si cu alte inaltimi derivate din h=10.5m).

Atentie!
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Daca se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2,

Inaltimea medie corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m [64000(kg)*5.25(m)*9.81 = ~3296160J energie minima cedata] si h=7.875m [64000(kg)*7.875(m)*9.81 = ~4944240J, energie maxima cedata] conf. inv. si fig. N/2. 

Inaltimea medie corecta pentru a calcula energia cedata de cele 7 greutati integral (complet), la faza a doua (conf. fig. 1) in intervalul de cel putin 25%, cat dureaza coborarea lor, este de h=2.625m (inaltime medie): 56000(kg)*2.625(m)*9.81 = ~1442040J. Energia cedata la faza a doua indifferent de valoarea ei este INCLUSA in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie si fig. N/2.

Calculele privind inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2: greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei.

Se aduna si rezulta:  10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99. 45.99m/8=5.74875m (inaltimea medie a celor 8 greutati in cadere libera).

Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.74875m. (Calculele subevaluate au fost realizeate si cu inaltimea de 5.25m.)

ATENTIE!
Exemplu elementar se refera la 8 greutati egale care sunt plasate fiecare conf. fig. N/2.


Imaginati-va un tambur fix, echipat cu 8 palete de forma unor cupe (fixat pe pamant, pe suporti la cel putin un metru inaltime) cu diametrul exterior de 10.5m, si cu greutatile plasate pe circumferinta in cupe, conf. fig. N/2. In partea inferioara a tamburului fix fi-va un teren inclinat la ~45 grade, pentru cele 8 greutati, care dupa deblocare cand ajung la partea inferioara a tamburului cad pe pamant.

Acest exemplu este special redactat pentru unii pseudo-specialisti care sustine faptul ca greutatile de la prima proba trec si in cadranele 3 si 2 cu consum de energie.

Cele 8 greutati fi-vor blocate conf. fig. N/2, cu posibilitatea de-a fi deblocate pe rand sau toate greutatile deodata (pentru calcule cu formula lucrului mecanic).

Dupa deblocarea tamburului, greutatile de pe tambur, in cadere libera raman la altitudinea minima a cadranelor 1 si 4, in panta pe pamant. Conf. inventie greutatea in loc sa cada se ridica aproape vertical cu energie electrica din afara sistemului. Dvs calculati fiecare greutate care se deblocheaza cu inaltimea corespunzatoare fig. N/2.

Calculele cu formula L=mgh si inaltimile conf. fig. N/2. Cu parametrii: una greutate are m=8000kg (8000(kg)*8 = 64000kg); h=10.5m; h’=5.74875m; h”=5.25m etc (si cu alte inaltimi derivate din h=10.5m).

Greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m, si rezulta: 8000(kg)*10.5(m)*9.8 = 823200J; Greutatea G2 are h ~9.19m = 720496J; G3 are h ~7.88m = 617792J; G4 are h ~6.57m = 515088J; G5 are h ~5.26m = 391974J; G6 are h ~3.95m = 309680J; G7 are h ~2.64m = 206976J; G8 este la zero metri la altitudinea minima si se va ridica vertical la inaltime de 10.5m, si rezulta: – 823200J.

823200J + 720496J + 617792J + 515088J + 391974J + 309680J + 206976 = 3585206J; L = 3585206J.

Energia cedata de cele 8 greutati (8 forte neconservative) in cadere libera de la inaltimile corespunzatoare figurii N/2, este de: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J. Sau 8000(kg)*5.7(m)*8(buc)*9.81 = ~3585206J sau cu h=5.25m: 64000(kg)*5.25(m)*9.81=~3296160J.

Se face diferenta intre greutatile in cadere libera si greutatea care se ridica 10.5 m, si rezulta: 3585206J – 823200 = ~2762000J.

Conf calcule cu formula lucrului mecanic avem 2762000J castig GRATUIT la acest exemplu, conf. legii conservarii energiei, energia de 2762000J se poate transforma in energie electrica numai daca se descopera un mecanism, ansamblu, turbina, dispozitiv etc., care sa poata realiza mentinerea permanentata in cadranele 1 si 4 a celor 8 greutati, conf. fig. N/2, prin ridicarea unei singure greutati de pe circumferinta, aidoma cum se procedeaza la inventia mileniului III.

La acel mecanism, ansamblu, turbina, dispozitiv etc., in timpul functionarii la fiecare ciclu sa se ridice numai si numai o singura greutate, conf. fig. N/2. Energia consumata pentru ridicarea unei greutati inspre punctual C’, conf. fig N/2 este de 823200J.

La acel mecanism, ansamblu, turbina, dispozitiv etc., in timpul functionarii la fiecare ciclu coboara pe circumferinta cel putin 7 greutatii, in faza a doua, conf. fig. 1, sau 8 greutati, in prima faza, conf. fig. N/2. Energia CEDATA de la cele 8 greutatii in cadere libera, conf. fig. N/2, este de ~3585206J.

Se face diferenta intre greutatile in cadere libera si greutatea care se ridica 10.5 m, si rezulta: 3585206J – 823200 = ~2762000J.

Domnilor denigratori puteti realiza un astfel de mecanism? 
Mecanismul trebuie sa realizeze cel putin cele mentionate mai sus. 
Luati ca exemplu inventia mileniului III, pe care o contestati cu comentarii puerile.

Comentarii inventator:
– sa analizam numai doua greutati in cadere libera de la inaltimea corespunzatoare fig. N/2:
Greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m, si energia cedata este de 823200J, pentru ca: dupa deblocare, greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’, de la altitudinea maxima, se prabuseste in cadere libera pe un arc de cerc cu raza tamburului de 5.25m.

Dupa aproximativ 90 de grade, prabusirea este tangenta la arcul de cerc (pe verticala) inspre pamant. Caderea este calculata de la inaltimea de 10.5m, conf. fig. N/2,

A doua greutate pe care o analizam este greutatea G7:
Greutatea G7 de pe circumferinta in cadere libera are o inaltime de ~2.64m, si energia cedata este de 206976J, pentru ca: dupa deblocare, greutatea G7 de pe circumferinta din partea inferioara a tamburului, se prabuseste in cadere libera pe verticala inspre pamant. Caderea este calculata la inaltimea estimata de ~2.64m conf. fig. N/2.

Deci greutatea G7 de pe circumferinta are o inaltime mult mai mica decat ~2.64m, doar ptr calcule inventatorul a utilizat inaltimea mentionata mai sus. 


Inaltimea medie la cele 8 greutati, in cadere libera, este de ~5.74875m.

La exemplul elementar, rezultatul final de energie CEDATA este acelasi si daca se calculeaza energia cedata la fiecare greutate cu inaltimea proprie diferita conf. fig. N/2.

 Calculele la infrastructura turbinei gravitationale mixte cu formula L=mgh si inaltimile conf. fig. N/2. Cu parametrii: una greutate are m=8000kg (8000(kg)*8 = 64000kg); h=10.5m (si cu alte inaltimi derivate din h=10.5m).

CALCULE LA PRIMA PROBA 
(ESTIMATIVE)

La prima proba in vederea OMOLOGARII turbinei gravitationale se verifica:
- viabilitatea calculelor de rezistenta inainte de-a incepe probele functionale.
- daca FUNDATIA, semilagarele cu rulmenti, sistemul monobloc de parghii etc. (conf. inventie si fig. 2) rezista la bruscari accidentale. Acest accident se poate produce din diverse motivatii.

Deoarece turbina gravitationala trebuie sa suporte bruscari subite cu forte mari conf. calculelor estimate de inventator.

La prima proba se calculeaza numai lucrul mecanic a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2, din momentul deblocari turbinei gravitationale mixte ptr functionare.

La prima proba inaintea probelor functionale, se utilizeaza de la inventie numai si numai fig. N/2, ptr a verifica castigul de energie in momentul deblocarii celor 8 greutati, care stationeaza pe circumferinta si se vor deplasa, BRUSC, odata cu turbina, fiecare greutate prin diferenţa de nivel de la inaltimile corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric.

Deci din momentul deblocarii celor 8 greutati, fiecare greutate se deplaseaza, BRUSC, odata cu turbina, de la nivelul inaltimii corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric, nerespectand modul propriu de organizare a sistemului DESCHIS a celor 8 parghii de ordin zero, si in acelasi moment nu respecta nici “constanta fizica a ciclului”

Dupa deblocare cele 8 greutati in cadere libera, din cadranele 1 si 4 ajung in cadranele 2 si 3 si dupa mai multe oscilatii se opresc, in cadranele 3 si 4 in sens trigonometric.

Ceea ce inseamna faptul ca nu se mai respecta o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata” la fiecare ciclu, conf. inventie.

Calculele se fac la fiecare greutate care se deblocheaza prin diferenţa de nivel de la inaltimea corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric.


Calculele cu formula lucrului mecanic de la prima proba inaintea probelor functionale, dovedeste EXACT energia potentiala a celor 8 greutati, conf. inv. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

La aceasta prima proba turbina gravitationala nu este franata de multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare.

La prima proba se dovedeste castigul GRATUIT in fiecare ciclu de aproximativ 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati de pe circumferinta.

CALCULELE de la PRIMA PROBA sunt IDENTICE cu calculele de la exemplul elementar si cu cele de la INVENTIE deoarece utilizeaza aceeasi formula si aceeasi parametrii.

Greutatile si inaltimile la exemplul elementar, sunt identice cu cele de la prima proba si inventie.

 

Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh, pentru 8 parghii de ordin zero

Atentie!  
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.

 

Calcule estimativesubevaluate la PRIMA FAZA,
cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m. Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

 

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu.
Atentie!
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

 

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.


Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

 

Castigul de energie electrica aproape gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei.

 

Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (rpm) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Pare de necrezut, cine poate infirma calculele s-o faca, adecvat inventiei, in doua faze, cu aceleasi formule si date pentru calcule utilizate de inventator.   

Atentie!
Calcule estimative subevaluate la nivelul unui elev de calasa a IV-a,
pentru denigratori, explic castigul (in plus) de la greutatile care coboara,  intr-un ciclu, in 2 faze, in timpul functionarii turbinei conf. inventie, fig. 1 si fig. 2/N. Citez din lucrarile care sustin inventia:

“… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative). 

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative). 

-60/8=7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 gr.*7 cicluri = 56 greutati/minut. 

-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si se ridica 2 greutati*7 cic. = 14 greutati/min. 

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. 

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

 

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.

-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora. 

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. 

-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore*60480 greutati = 43545600 greutati

-Daca greutatea are 1 kg, la 43545600 greutati, rezulta: un castig de  43545600kg 

-Forta F este echivalenta cu greutatea unei mase de  43545 tone.

-Daca greutatea are 8 tone, la 43545600 greutati, rezulta: 8 tone*43545600 gr. = 348364800 tone.
-Un castig gratuit de 43545600 greutati, conform inventie, numai intr-o luna.” 

Calcule estimative subevaluate cu formula lucrului mecanic (L=mgh),
si pentru exemplu dat la nivelul unui elev de calasa a IV-a

Atentie!
Daca se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2,

Se scade 25% din cele 8 greutati, pentru ridicarea celor 2 greutati, in fiecare ciclu, la a doua faza
-daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative)

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 sec. coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative).
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Si rezulta castig estimativ gratuit de lucru mecanic la fiecare ciclu, inclusiv la primul ciclu.

8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi diverse) = 6 greutati.  6greutati*8000kg*5.25m*9.8 = 2469600J

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2469600J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2469600J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2469600J/1s = 2469600W = 2469 KW = 2469 KWh  = ~2.4MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.4MWh*720 de ore = ~1720MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.4MWh*8760 de ore = ~21024MW

Cine poate anula calculele inventatorului s-o faca adecvat inventiei, numai la primul ciclu in doua faze. Atentie! Daca este castig de energie la primul ciclu, este castig de energie la toate ciclurile, fiindca toate ciclurile in timpul functionarii turbinelor gravitationale sunt identice.

 

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii de ordin zero (active).

Pentru pseudo-specialisti, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, cu 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 


Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

 

La prima faza, din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

 

Atentie! 
Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2.

Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie

 

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade, deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

 

Calcule estimative subevaluate cu formula *Lucrului mecanic multiplu*

(Lmm = x(6mgh), cu parametrii: m=64000kg si h=~5.74875m (inaltimea medie a celor 8 greutati in cadere libera).

Aceasta formula se poate utiliza numai dupa atestarea lucrarii cu titlul *Lucru mecanic multiplu*

Lmm = x(6mgh);   Lmm = x[6(buc)*8000(kg)* ~5.74875(m)*9.8 = ~3605000J].

Valoarea fi-va mult mai mare daca se imulteste si cu coeficentul “x”, datorita formulei lucrului mecanic multiplu calculele se face mai repede si mai usor. Coeficientul “x” de la parghii de ordin zero este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.

 

Citez cateva fragmante ale sistemului semihibrid din lucrararile care sustine inventia:

“… Stim faptul ca: la prima faza conf. formula lucrului mecanic (L=mgh), Forta de atractie gravitationala a pamantului atrage toate cele 8 greutati (G1’, G2’, G3’ … G8’) la fel si daca coboara in timpul functionarii ciclice (la parametrii proiectati) a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, in cadere libera, cu inaltimea corespunzatoare figurii N/2, deoarece rezultatul la calcule este acelasi: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Stim faptul ca: la faza a doua conf. formula lucrului mecanic (L=mgh), Forta de atractie gravitationala a pamantului atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice (la parametrii proiectati) a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul la calcule este acelasi: 8000(kg)*10.172(m)*9.81 = ~798200J. Inaltimea celor doua greutati care se ridica este de h=~10.172m (10.5 - 0.328=10.172m). Sau cu h=5.086(m): 16000(kg)*5.086(m)*9.8 = ~797480J.

Se face diferenta dintre cele 8 greutati in cadere libera cu h=10.5m si greutatea care se ridica cu h=10.5m si rezulta: 3605616J – 797480J = 2808000J.“

 “… Forta de atractie gravitationala a pamantului (conservativa) roteste turbina neconservativa (care produce la arborele turbinei gravitationale lucru mecanic gratuit (conservativ). Lucru mecanic gratuit de la arborele turbinei gravitationale produce energie electrica aproape gratuita (pierderile sunt numai frecarile datorita transformarii lucrului mecanic gratuit in energie electrica).”

“… Sistemul deschis a celor 8 forte neconservative se roteste datorita fortei de atractie gravitationala a pamantului, forta conservativa (din afara sistemului). Cele 8 forte neconservative transmite lucru mecanic produs gratuit in afara sistemului prin intermediul arborelui de la turbina, care interactioneaza cu multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si numai astfel se tine in echilibru structura neconservativa cu structura fortelor conservative, conf. inventie.”

“… Inventia nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Deci,  legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative. Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general”

ATRIBUTII ALE SUPRASTRUCTURII TURBINEI GRAVITATIONALE  MIXTE


A  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte. La infrastructura conf. inv. si fig. 1 si fig. 2, se ridica numai una greutate. La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine turatia la arborele infrastructurii.

B  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conf. legii a treia a excentricitatii permanente.

Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nivel, continuu si gratis.

C  - A treia atributie este faptul ca dovedeste sistemul DESCHIS al inventiei mileniului III, deoarece foloseste 16 forte neconservative (16 forte neconventionale), conf. inventie, care sunt mentinute continuu intr-o stare de entropie controlata. 

Aceasta entropie controlata este la fiecare cheson, la nivelul sistemului celor 8 parghii de ordin 0 din chesoane, precum si la suprastructura turbinei gravitationale mixte.

Aceasta entropie controlata, conf. inventie, este noutate absoluta in domeniu si numai datorita ei se realizeaza castigul de energie electrica aproape GRATUIT.

Felul in care este descrisa *Turbina gravitationala mixta* este posibil (cu modificari) sa se realizeze, la nivel macro in intregul Univers.

 

Grupurile cu parghii de ordin 0, 1, 2 si 3, exista si la: Legea I. Sabau pentru grupuri cu sisteme deschise neconservative din intregul Univers. Legea include toate sistemele micro (…), sisteme solare, sisteme cu galaxii, sisteme din toate cele vizibile (din materie) sau nevizibile (din antimaterie, materie intunecata si antimaterie intunecata) etc.

 

Legea I. Sabau pentru grupuri cu sisteme deschise neconservative din intregul Univers. Este si o punte de legatura intre toate sistemele solare, sisteme cu galaxii, stele neutronice, pulsari, inclusiv universurile de toate tipurile, materia intunecata, energia intunecata etc. si toate impreuna se influenteaza reciproc la toate nivele Universului.

Legea I. Sabau pentru grupuri cu sisteme deschise neconservative din intregul Univers si mecanica cuantica poate ajuta inclusiv la descifrarea codului suprem al universului.

 

In lumea cuantica nu poti fixa totul (nu poti fixa aproape nimic).
Fortele care conduc universul sunt multiple, majoritatea lor necunoscute. Din anul 1993 sa descoperit grupuri de forte neconservative, grupuri cu parghii de ordin 0, 1, 2 si 3, utilizate la nivel micro si macro in interiorul fiecarui univers si intre toate universurile etc. Sistemele cu parghii sunt grupuri cu forte neconservative, neconventionale, atipice etc., si exista in intregul Univers.


In intregul Univers exista un dezechilibru constitutiv, numai partial.

Entropia, o masura a haosului, duce la dispersarea unor energii, dar nu la moartea universului. Tendinta opusa, de scadere a entropiei, de echilibru, de cristalizare, de permanenta a identităţii exista, fiindca este realizata si cu: grupurile cu forte neconservative, grupuri cu parghii de ordin 0, 1, 2 si 3, la nivel micro si macro, Conform *Legea I. Sabau pentru grupuri cu sisteme deschise neconservative din intregul Univers*

 

TURBINA GRAVITATIONALA MIXTA
(La turbina gravitationala mixta se controleaza entropia 99.9%)     Invenţia se referă la o turbina gravitationala mixta care utilizeaza forţa de gravitaţie circa 97% si circa 0,001 pana la 3% energie electrica, pentru a produce mai multa energie conventionala, decat consuma.

          Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin 0 din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului conf. fig. 1/A, astfel se realizeaza pentru prima data in lume doua excentricitati conf. fig. 1/C, in interiorul unui cerc cu: parghii de ordin 0, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta.

            Turbina gravitationala mixta utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii de ordin 0 care produc lucru mecanic multiplu. Lucru mecanic multiplu produce doua excentricitati permanente care rotesc din interior si din exterior doua turbine (asamblate monobloc): una fabricata dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) si cealalta din suprastructura unui tambur conform fig. 2/B.

     Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta: 


    Fig.1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate.

    Fig.2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur (conf. fig. 1/A si 2/B).

     Fig.1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitati.

    Fig.2/C, reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.

    Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite.

Exemple de realizare a inventiei: 

     In prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale  conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc. si un alt grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 1/C,  2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.

      Ambele turbine gravitationale (asamblate monobloc) impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta care utilizeaza 8 parghii la infrastructura si 8 parghii la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii utile.

       Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. fig. 1, 1/A, 1/C si 2/A.

      Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane.

       Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

     Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial supastructura pentru reparatii.

     Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.

    Turbina conf. figurilor  1, 1/A, 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform inventie. 


    Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale.

    Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

    Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in descrierea inventiei. 


    Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

    Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

    Supastructura se fabrica conform fig. 1/A; fig. 2/A,  2/B, 2/C  etc. si-s descrise in descrierea inventiei.

    In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie conform unor proceduri clasice.

    Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Trei dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).

    Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii):

    Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati).

    La infrastructura turbinei gravitationale mixte, la prima faza, conf. inv. si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia cinetica mai mare). Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.

    Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)

    Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.


I – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arboreale are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este nevoie conf. inventie si a celor doua faze.

      Deoarece exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, uneori, in acelasi timp doua sau mai multe puncte materiale care se ridica, si-n acceste cazuri particulare arboreale turbinei are tindinta de a-si incetini viteza, obligand sistemul de comanda si control sa mentina turatia arborelui conform programarii.

II – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei, numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

III – alimentarea pt cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se poate realizeaza si cu sursa de energie electrica din reteaua de distribitie care alimenteaza cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui (aproape de sistemul de parghii printr-o procedura clasica) infrastructura turbinei gravitationale si suprastructura realizata dintr-un tambur conf. inventie si fig. 1.

IV – in caz de avarie etc. la sursa de energie electrica cu alimentarea curentului electric prin interiorul sau exteriorul arborelui; sistemului de comanda si control decupleaza alimentarea cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui si cupleaza alimentarea cu curent electric la infrastructura (pentru manipularea punctelor materiale), si la suprastructura (la manipularea minilocomotivelor) conform procedurilor utilizate la locomotivele electrice tip CFR.

       Pentru manipularea minilocomotivelor electrice si pentru manipularea punctelor materiale din cele 8 chesoane se poate utilizeaza unul din cele doua sisteme adaptat la inventie.

       In primul sistem curentul este colectat dintr-un conductor aerian intins deasupra caii de rulare - printr-un pantograf (colector cu eclize) , iar dupa al doilea sistem curentul se colecteaza cu un sir de perii colectoare metalice sau cu un papuc de alunecare dintr-un al treilea fir de sina intins langa calea de rulare . In amandoua cazurile circuitul se inchide prin rotile motoare ale locomotivei si prin cele doua fire de sina.

        Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii turatiile/minut necesare celor doua generatoare, conf. inventie.

          In a treia faza doua generatoare clasice produce energie electrica.

          Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formula parghiei; cu formula parghiilor de ordin 0 si cu formulele lucrului mecanic multiplu.

          Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.

        Turbina gravitationala mixta utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul sau exteriorul arborelui de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului,

punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A.

         Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii conf. inventie. si pe circumferinta suprastructurii conf. inventive, realizand menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel ca datorita excentricitatii permanente turbina se roteste si prin cel de al doilea arbore energia mecanica produsa, in a doua faza, acţioneaza un multiplicator de turatie care antreneaza, in ultima faza niste generatoare producand energie electrica.

        Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente;  calitatea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur ; numai cu suprastructura tamburului, astfel infrastructura este conf. fig. 2 realizata din chesoane pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A; calculele pentru  excentricitatea permanenta *greutatea excentrica* la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formulele: L=mgh; cu formula grupului de ~8 parghii de ordin zero (~8 forte neconservative), doua formule: {F = x(GgL)  sau  F = (GgI) – x’} si cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(Smgh**) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h.  

 

Turbina gravitationala mixta are structura de rezistenta, din punct de vedere teoretic, 4 legitati noi:

-Legea I.SABAU pentru grupuri cu parghii de ordin zero (grupuri cu forte neconservative)
-Legea I.SABAU pentru excentricitatea permanenta
-Legea lucrului mecanic multiplu
-Legea I. Sabau pentru grupuri de forte neconservative cu entropie controlata (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii).

 

La turbina gravitationala mixta se controleaza entropia 99.9%

………………………………………………………………………

Viitorul sumbru al planetei noastre se poate salva si cu ajutorul licentiatilor din domeniu, daca popularizeaza cu orice mijloace inventia mileniului III. Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra, care rezolva protecţia mediului la nivel mondial, daca se face dezafectarea centralelor nucleare si inlocuirea lor cu turbine gravitationale, in cel mult 2 ani, detalii pe link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

Un om de stiinta adevarat isi stabileste, a priori, o strategie pentru a analiza o descoperire in domeniul lui de activitate. Prima data invata ceea ce nu cunoaste,  abia dupa ce a inteles informaia de fond, poate face o corelatie intre ceea ce stia si noutatea descoperita.

 

Citez din lucrarile proprii 3 citate, pentru specialistii din domeniu si pentru papagali licentiati

“… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos.

Grupul de forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza c-un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”

 “… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala. Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brat scurt) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos

 

“… Grupurille cu forte neconservative contolate 99.99%, nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

 

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece:
numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

 

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

 

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     

Inventia mileniului III  in timpul functionarii foloseste numai si numai grupuri cu forte neconservative.

 

Atentie! 
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Atentie!  
(citez din lucrarile care sustine inventia)

“… Greutatile care coboara fortat numai 1.31m (media celor 8 inaltimi), sunt tinute in FRAU, franate continuu conf. inventie, de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

– daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii fara brat scurt), greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o fractiune de ciclu din cadranele I si IV vor ajunge in cadranele II si III in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei.

 – daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), rotatia turbinei cu 22.5 grade pentru un ciclu nu se mai RESPECTA deoarece fiecare greutate realizeaza o rotatie de aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), greutatea G1 care stationeaza pe circumferinta se deplaseaza, BRUSC (subit, brutal, fulgerator etc), odata cu turbina aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie (…) etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.”

 

Citez doar cateva din avantajele inventiei:

– Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatură intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative.


– materia prima este forta de gravitatie nepoluanta. Materia prima fiind gratuita, turbina conf. inventie produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, in pustiu etc.


–turbinele conf. inventie daca se implementeaza la nivel mondial reduce poluarea pe pamant cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce curent electric aproape gratuit.– turbinele conf. inventie ne ajuta si daca sunt furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. Turbina conform inventie are o retea proprie de distributie in zona in care se asambleaza.


–turbinele conf. inventie vor inlocuii toate tipurile de turbine: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Atentie! Domnilor licentiati in domeniu: proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.


– Atentie! Turbinele gravitationale rezolva pentru viitor, si problema apei potabile (pneuria de apa), fiindca permite desalinizarea apei cu costuri de productie foarte, foarte mici, pentru ca energia folosita pentru desalinizare este aproape gratuita.


– turbinele conf. inventie nu au nevoie de o retea de distributie pentru ca are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: vile, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.

 


Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |