Gravitational energy.Energie Verde


Turbină Gravitaţională Mixtă

    
     

Turbina gravitationala mixta
Prefata  la inventia mileniului 3 (un motor gravitational)

Inventia mileniului 3 are STRUCTURA de REZISTENTA (din punct de vedere teoretic) atipica, neconventionala deoarece foloseste pentru functionare grupuri cu forte neconservative.

Pentru a intelege inventia *Turbina gravitationala mixta* trebuie sa se analizeze linkurile:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html

Turbina gravitationala mixta (este un motor gravitational)
Inventia, are infrastructura fabricata din 8 chesoane, 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte) cu entropie controlata 99.99% si din suprastructura realizata dintr-un tambur cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative) cu entropie controlata 99.99%. Ambele se rotesc in acelasi sens.

Grupul cu 8 forte neconservative produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita fiindca foloseste in timpul functionarii un grup cu 8 parghii fara brate scurte, care nu are:
un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, conform inventie.

Din aceasta cauza grupul cu 8 parghii fara brate scurte nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece:
numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).


Pag 1


Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.
Inventia mileniului 3 in timpul functionarii foloseste numai si numai grupuri cu forte neconservative, care sunt diametral opuse fortelor conservative.

Inventia mileniului 3 nu incalca Legile lui Newton fiindca:

formula L=mgh nu include varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata sau tinuta fortat pe drumul parcurs de alte forte: multiplicator, cel putin 2 generatoare (…) etc.

Inventia mileniului 3 nu incalca a 2-a Lege a Termodinamicii (legea entropiei), pentru ca utilizeaza pentru functionare numai si numai grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brate scurte).

inventia mileniului 3, este un motor gravitational, un “Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra”, care a generat  4 legitati noi (din 1970 pana in 1993), descriese  in lucrarile care sustine inventia

Grupurile cu parghii produce entitatea excentricitatii permanente si roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale, de orice tip, realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele conf. fig. 1, sau dintr-un tambur conf. fig. 2/A, si produce lucru mecanic gratuit fiindca forta de gravitatie este gratuita.

Citez din lucrari proprii un fragment care ajuta sa se inteleaga de ce se castiga lucru mecanic gratuit
“ … Parghia clasica este o bara rigida care se poate roti (partial) in jurul unui punct de sprijin. La parghia clasica cu cat este mai mic bratul fortei rezistente, in  mod proportional se amplifica forta gratuita (deci se castiga forta gratuita folosind forta de gravitatie.  *La fel ca la inventie*).
La grupul cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), punctul de sprijin este pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei. Arborele turbinei sustine turbina gravitationala care in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa.


Pag 2


Turbina gravitationala (motorul gravitational) numai din aceasta cauza produce lucru mecanic si energia electrica gratuita si amplificata (…), conf. calcule estimative din inventie.”

Cele 8 parghii fara brate scurte sunt in timpul functionarii 8 forte neconservative, care are punctual de sprijin in centrul ipotetic al turbinei gravitationale, care este sustinuta de 2 arbori, care se rotesc deodata cu turbina, in interiorul a doua semilagare cu rulmenti conform inventie.

Pentru a intelege manipularea celor 16 greutati in cele 8 chesoane se vizualizeaza link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html
simularea video arata numai manipularea celor 16 greutati la fiecare ciclu, la faza  a 2-a, unde coboara 7 greutati si in aceeasi perioada de timp se ridica cele doua greutati aproape vertical, conf. inventie.

Si in acest caz avem: 7 greutati in centrul turbinei, 7 greutati pe circumferinta care coboara si doua greutati care se ridica in aceeasi perioada de timp aproape vertical conf. simulare video.

Simularea video nu arata manipularea celor 16 greutati la fiecare ciclu si la prima faza, unde avem: 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati pe circumferinta care coboara conf. inventie si fig. N/2.

Numai in acest mod in timpul functionarii, la ambele faze, se produce un dezechilibru total, fiindca greutatile sunt numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si nu are: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative.

Pentru prima data in era noastra se produce un dezechilibru total,
numai in cadranele 1 si 4 si greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita;

fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.


Pag 3


Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative, care sunt 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei , care produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita pentru ca fotra de gravitatie este gratuita

Legea I. Sabau pentru grupuri cu forte neconservative cu entropie controlata 99.99% (sau o ramura noua la a doua Lege a Termodinamicii)

a impus utilizarea fortei de atractie gravitationala a pamantului din mediul inconjurator pentru a fi convertita in energie electrica, printr-o organizare controlata a grupurilor cu forte neconservative din structura foarte, foarte simpla a turbinelor gravitationale.

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative). Turbina are in interior un sistem izolat (inchis numai in legatura cu entropia) si in exteriorul sistemului este deschisa.

Deci cele 8 parghii de ordin zero in exteriorul sistemului fi-va deschis si in interior este izolat (inchis), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic gratuit).

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic).

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in era noastra se controleaza 99.99% entropia grupurilor de forte neconservative, deoarece la toate turbinele gravitationale daca functioneaza la parametrii proiectati avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

La fiecare ciclu avem doua faze distincte care se repeta in tot timpul functionarii turbinei gravitationale si sunt strict necesare atat la functionare precum si la calcule. Intervalul de timp pentru fiecare faza este in raport cu ridicarea celor doua greutati, in timp util la faza a doua, conf. inventiei si fig. 1.


Pag 4


Calculele privind inaltimea medie a celor 8 greutati de pe circumferinta conf. inv. si fig. N/2:

greutatea G1 de pe circumferinta din punctual C’ in cadere libera are o inaltime de 10.5m; greutatea G2 are o inaltime de ~9.19m; G3 are o inaltime de ~7.88m; G4 are o inaltime de ~6.57m; G5 are o inaltime de ~5.26m; G6 are o inaltime de ~3.95m; G7 are o inaltime de ~2.64m; G8 are o inaltime de zero metri fiind la altitudinea minima a turbinei.

Se aduna si rezulta:
10.5m +  ~9.19m + ~7.88m + ~6.57m + ~5.26m + ~3.95m + ~2.64m = 45.99. 45.99m/8=5.74875m

Adunate toate inaltimile si impartite la 8 rezulta o inaltime medie de 5.74875m.
(Calcule subevaluate au fost realizeate si cu inaltimea de 5.25m.)
Calculele la infrastructura turbinei gravitationale mixte cu formula L=mgh si inaltimile conf. fig. N/2. Cu parametrii: una greutate are m=8000kg (8000(kg)*8 = 64000kg); h=10.5m (si cu alte inaltimi derivate din h=10.5m).

CALCULE LA PRIMA PROBA (estimative)

La prima proba in vederea OMOLOGARII turbinei gravitationale se verifica:

- viabilitatea calculelor de rezistenta inainte de-a incepe probele functionale.
- daca FUNDATIA, semilagarele cu rulmenti, sistemul monobloc de parghii etc. (conf. inventie si fig. 2) rezista la bruscari accidentale.

Acest accident se poate produce din diverse motivatii:

Deoarece turbina gravitationala trebuie sa suporte bruscari subite cu forte mari conf. calculelor estimate de inventator.


Pag 5


La prima proba se calculeaza numai lucrul mecanic a celor 8 greutati aflate pe circumferinta conf. fig. N/2, din momentul deblocari turbinei gravitationale mixte ptr functionare.

La prima proba inaintea probelor functionale, se utilizeaza de la inventie numai si numai fig. N/2, ptr a verifica castigul de energie in momentul deblocarii celor 8 greutati, care stationeaza pe circumferinta si se vor deplasa, BRUSC, odata cu turbina, fiecare greutate prin diferenţa de nivel de la inaltimile corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric.

Deci din momentul deblocarii celor 8 greutati, fiecare greutate se deplaseaza, BRUSC, odata cu turbina, de la nivelul inaltimii corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric, nerespectand procedura, modul propriu de organizare a sistemului DESCHIS a celor 8 parghii fara brate scurte.

Si din aceeasi cauza nu respecta nici “constanta fizica a ciclului”

Citez un fragment din lucrarile care sustine inventia:
“…La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna faptul ca se realizeaza o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata” la fiecare ciclu, la fiecare faza distincta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Deoarece  avem o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil continuu in aceeasi ordine, la ambele faze.

La toate tipurile de turbine gravitationale, sintagma “Constanta fizica a ciclului” inseamna si faptul ca se deruleaza continuu cele doua faze ale ciclului in raport cu parametrii proiectati, indiferent de dimensiuni si masa celor 16 greutati egale ale celor 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative, atipice etc).

Constanta fizica a ciclului include un ciclu complet (indiferent de tipul turbinei) care are o succesiune cu fenomene si manifestari care se produc in cadrul unui proces repetabil, in aceeasi ordine, la ambele faze si numai asfel nu se permite o estensie a entropiei peste parametrii proiectati conf. inventie.”


Pag 6


Dupa deblocare cele 8 greutati in cadere libera, din cadranele 1 si 4 ajung in cadranele 2 si 3 si dupa mai multe oscilatii se opresc, in cadranele 3 si 4 in sens trigonometric.

Ceea ce inseamna faptul ca nu se mai respecta o viteza ocilanta in limitele impuse prin “entropie controlata” la fiecare ciclu, conf. inventie.

Calculele se fac la fiecare greutate care se deblocheaza prin diferenţa de nivel de la inaltimea corespunzatoare conf.  fig. N/2 pana la altitudinea minima din cadranul 4 in sens trigonometric.

Calculele cu formula lucrului mecanic de la prima proba inaintea probelor functionale, dovedeste EXACT energia potentiala a celor 8 greutati, conf. inv. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

La aceasta prima proba turbina gravitationala nu este franata de multiplicatorul de turatie si de cele doua generatoare.

La prima proba se dovedeste castigul GRATUIT in fiecare ciclu de aproximativ 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati de pe circumferinta.

CALCULELE de la PRIMA PROBA sunt IDENTICE cu calculele de la INVENTIE deoarece utilizeaza aceeasi formula si cu aceeasi parametrii.

Calcule estimative subevaluate la PRIMA FAZA, cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m.

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.


Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu.


Pag 7


Atentie! 
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece: 

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune.


Pag 8


Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.  24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW.

 Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW 


Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.


Pag 9


Castigul de energie electrica aproape gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei.
Conform fig. 6, avem 10 hale industriale.

Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW
Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m².

Greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Calcule estimative la nivelul unui elev de clasa a 4-a
Un ciclu conform inventie poate sa fie de: 8 secunde, 30 secunde, un minut etc.

“… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati si celelalte 8 greutati sunt in centrul ipotetic al turbinei gravitationale, conf. linkuri:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html


pag 10


-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati si se ridica 2 greutati (aproape vertical).

-intr-un minut: 60 de secunde/8 cicluri =7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min.

-La prima faza coboara 8 greutati*7 cicluri = 56 greutati/minut.

-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si in aceeasi perioada de timp se ridica 2 greutati. 2 greutati*7 cicluri = 14 greutati/minut; si alte 7 greutati sunt in centrul ipotetic al turbinei.

Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie (si pentru pierderi diverse).

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati  – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.

-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora.

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. Castig gratuit conf. inventie in 24 de ore.

-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore. 720 ore*2520 greutati = 1814400 greutati, castig gratuit.

-Daca greutatea are 10 kg*1814400 greutati, rezulta: un castig gratuit de 18144000kg =18144 tone

-Intr-un an: 2520 greutati intr-o ora*10 kg*8760 de ore = 220752000 kg = 220752 tone, castig gratuity


Pag 11


MOMENTELE FORTELOR

De la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii fara brate scurte (in timpul functionarii, conf. fig 1 si fig N/2).


Pentru pseudo-specialisti, pentru papagali licentiati, pentru nespecialisti si pentru amatori.
Care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup cu 8 chesoane fara brate scurte, care sunt 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

 Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:


Pag 12


la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brate scurte, nu are:
un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2.

Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc).   Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m, 
realizate de inventator.

Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inventie.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin 2 multiplicatoare si mai multe generatoare.


Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.
Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.


Pag 13


Calcule estimative subevaluate cu formula *Lucrului mecanic multiplu*

(Lmm = x(6mgh), cu parametrii: m=64000kg si h=~5.74875m (inaltimea medie a celor 8 greutati in cadere libera).

Aceasta formula se poate utiliza numai dupa atestarea lucrarii cu titlul *Lucru mecanic multiplu*

Lmm = x(6mgh);   Lmm = x[6(buc)*8000(kg)* ~5.74875(m)*9.8] = ~2700000J = ~2.7 MW

Valoarea fi-va mult mai mare daca se imulteste si cu coeficentul “x”, datorita formulei lucrului mecanic multiplu calculele se face mai repede si mai usor.

Coeficientul “x” de la parghii fara brate scurte este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.
Turbinele gravitationale poate functiona in 2 variante: cu grupuri de parghii fara brate scurte si cu grupuri de parghii cu brate scurte la care castigul gratuit de lucru mecanic fi-va mult mai mic.

ATRIBUTII ALE SUPRASTRUCTURII TURBINEI GRAVITATIONALE  MIXTE

A  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are rolul principal de-a tine in frau (a frana) continuu infrastructura care in timpul functionarii tinde sa-si mareasca turatia la arborele turbinei gravitationale mixte. La infrastructura conf. inv. si fig. 1 si fig. 2, se ridica numai una greutate. La suprastructura se vor manipula in permanenta mai multe minilocomotive caci si astfel se poate mentine turatia la arborele infrastructurii.

B  - Suprastructura la turbina gravitationala mixta, in timpul functionarii, are si rolul de-a dovedii realizarea celor doua excentricitati conf. legii a treia a excentricitatii permanente.

Astfel se dovedeste faptul ca si cu excentricitatea suprastructurii se poate mentine castigul la acelasi nivel, continuu si gratis.


Pag 14


C  - A treia atributie este faptul ca dovedeste sistemul DESCHIS al inventiei mileniului III, deoarece foloseste 16 forte neconservative (16 forte neconventionale), conf. inventie, care sunt mentinute continuu intr-o stare de entropie controlata.

TURBINA GRAVITATIONALA MIXTA
(La turbina gravitationala mixta se controleaza entropia 99.99%)
Toate tipurile de turbine gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* pentru ca folosesc in timpul functionarii pentru ridicarea greutatilor (conf. inventie) numai energie electrica din productie proprie si utilizeaza in timpul functionarii numai forţa de gravitatie (~97%) pentru rotirea turbinei si realizeaza castig de lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita.

Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea entitatii excentricitatii permanente (greutatea excentrica) in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte) din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur (numai cu suprastructura tamburului conf. fig. 1/A, numai astfel se realizeaza pentru prima data in era noastra doua excentricitati conf. fig. 1/C, in interiorul unui cerc cu:
8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta.


Turbina gravitationala mixta utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii de ordin zero care produc lucru mecanic multiplu. Lucru mecanic multiplu produce 2 excentricitati permanente care rotesc din interior si din exterior doua turbine (asamblate monobloc): una fabricata dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) si cealalta din suprastructura unui tambur conform fig. 2/B.

Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta: 

    Fig.1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate.

Fig.2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur (conf. fig. 1/A si 2/B).


Pag 15


Fig.1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitati.
Fig.2/C, reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.
Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite.

Exemple de realizare a inventiei:
In prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii fara brate scurte actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale conf. fig. 1, 2, 4, 5 etc. si un alt grup de 8 parghii fara brate scurte actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 1/C,  2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.

Ambele turbine gravitationale (asamblate monobloc) impreuna realizeaza turbina gravitationala mixta (un motor gravitational) care utilizeaza 8 parghii fara brate scurte la infrastructura si 8 parghii fara brate scurte la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite dar cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii utile, conf. inventie.

Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conf. fig. 1, 1/A, 1/C si 2/A.

Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane.

Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial supastructura pentru reparatii.


Pag 16


Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii.

Turbina conf. figurilor  1, 1/A, 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform inventie. 


    Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale.

Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in descrierea inventiei.


    Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Supastructura se fabrica conf. fig. 1/A, fig. 2/A,  2/B, 2/C  etc. si sunt descrise in descrierea inventiei.

In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie conform unor proceduri clasice.

Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei gravitationale mixte cu mai multe subansamble.


Poz 17


Trei dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).

Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii): Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati).

La infrastructura turbinei gravitationale mixte, la prima faza, conf. inv. si fig. N/2, datorita accelerarii vitezei celor 8 greutati (se obtine energia cinetica mai mare).

Cele 8 greutati numai in faza a doua se franeaza conf. inventiei cu ridicarea celor doua greutati si prin franare continua cu cel putin 3 generatoare (poz. 2. 3/e, cu anexele aferente) de puteri diferite care se cupleaza pe poz. 2. 1/e.

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din: reductor, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc. (motoarele, la nevoie, pot fi utilizate si ca generatoare)

Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Reductoarele, motoarele electrice si anexele lor, se asambleaza pe un suport pentru a actiona numai cand este nevoie.

Cateva din atributiile sistemului de comanda si control pentru cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e.

1 – mentinerea turatiei la arbore turbinei prin cuplare si decuplare (poz. 2. 3/e) numai daca arboreale are tindinta de-a se rotii cu viteza mai mare sau mai mica decat este nevoie conf. inventie si a celor doua faze.

Deoarece exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, uneori, in acelasi timp doua sau mai multe puncte materiale care se ridica, si-n acceste cazuri particulare arboreale turbinei are tindinta de a-si incetini  viteza, obligand sistemul de comanda si control sa mentina turatia arborelui conf. programarii.


Poz 18


2 – optimizarea si stimularea turatiei la arborelele turbinei, numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

3 – alimentarea pt cuplarea si decuplarea poz. 2. 3/e se poate realizeaza si cu sursa de energie electrica din reteaua de distribitie care alimenteaza cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui (aproape de sistemul de parghii printr-o procedura clasica) infrastructura turbinei gravitationale si suprastructura realizata dintr-un tambur conf. inventie si fig. 1.

4 – in caz de avarie etc. la sursa de energie electrica cu alimentarea curentului electric prin interiorul sau exteriorul arborelui; sistemului de comanda si control decupleaza alimentarea cu curent electric prin interiorul sau exteriorul arborelui si cupleaza alimentarea cu curent electric la infrastructura (pentru manipularea punctelor materiale), si la suprastructura (la manipularea minilocomotivelor) conform procedurilor utilizate la locomotivele electrice tip CFR.

Pentru manipularea minilocomotivelor electrice si pentru manipularea punctelor materiale din cele 8 chesoane se poate utilizeaza unul din cele doua sisteme adaptat la inventie.

In primul sistem curentul este colectat dintr-un conductor aerian intins deasupra caii de rulare - printr-un pantograf (colector cu eclize) , iar dupa al doilea sistem curentul se colecteaza cu un sir de perii colectoare metalice sau cu un papuc de alunecare dintr-un al treilea fir de sina intins langa calea de rulare . In amandoua cazurile circuitul se inchide prin rotile motoare ale locomotivei si prin 2 fire de sina.

Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii turatiile/minut necesare celor doua generatoare, conf. inventie. In a treia faza doua generatoare clasice produce energie electrica.

Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formula parghiei; a parghiilor de ordin zero, si cu formulele lucrului mecanic multiplu.

Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.


Pag 19


Turbina gravitationala mixta utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat prin interiorul sau exteriorul arborelui de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si pe exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A.

Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii conf. inventie. si pe circumferinta suprastructurii conf. inventive, realizand menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel ca datorita excentricitatii permanente turbina se roteste si prin cel de al doilea arbore energia mecanica produsa, in a doua faza, acţioneaza un multiplicator de turatie care antreneaza, in ultima faza niste generatoare producand energie electrica.

Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente;  calitatea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc. realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta,  cu un tambur ; numai cu suprastructura tamburului, astfel infrastructura este conf. fig. 2 realizata din chesoane pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A; calculele pentru  excentricitatea permanenta *greutatea excentrica* la turbina gravitationala mixta se calculeaza numai cu formulele: L=mgh; cu formula grupului de ~8 parghii de ordin zero (~8 forte neconservative), doua formule: {F = x(GgL)  sau  F = (GgI) : x’} si cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h.

Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte
La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine RPM si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.


Pag 20


Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina gravitationala mixta.

Conf. celor redactate mai sus rezulta la *turbina gravitationala mixta* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

A doua entitate este la infrastructura turbinei gravitationale mixte realizata cu cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce lucru mechanic gratuit la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala egala cu energia cinetica a celor 8 greutati in miscare pe circumferinta, in cadranul 1 in sens trigonometric,  oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa [(m=64000kg + 800kg) la prima faza si (56000kg + ~700kg) la faza a doua, ambele sunt adimensionale)]

La turbinele gravitationale mixte se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura.

Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare.


Pag 21


In descrierea inventiei, atat la agregatul gravitational precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A, este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale (8*100kg=800kg), pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative) care ajuta la mentinerea echilibrului dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.
Detalii privind cele doua faze:
Cele doua faze atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite.
Cele doua faze de la suprastructura turbinelor gravitatonale:

-La prima faza, cand incepe ciclul avem o expansiune a entropiei care la finalul primei faze atinge apogeul expansiuni.

-Cand incepe faza a doua incepe recesiunea entropiei care la finalul ciclului si a fazei a doua are o stare de echilibru aidoma ca la inceput de ciclu, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

La sistemul deschis al celor 8 forte neconservative (8 parghii de ordin 0), conf. inventie, la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri avem stari intermediare de echilibru, deoarece:
-Schimbarile de stare, la fiecare ciclu, se petrece la ambele faze (distincte) intr-un timp finit.

-La prima faza avem 8 minilocomotive pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea minilocomotivelor odata cu tamburul, cu castig de energie electrica, deoarece:

aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 minilocomotive de pe exteriorul tamburului, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.


Pag. 22


-La faza a doua avem numai 7 minilocomotive (si cel putin 4) pe circumferinta, pe exteriorul tamburului, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea unei minilocomotive (sau a cel mult 3 minilocomotive pentru franarea turbinei). Sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei de la infrastructura turbinei gravitatonale mixte.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica, conform inventie.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.99% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte in timpul functionarii, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru, si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru. Se poate controla entropia 99.99%, numai si numai datorita sistemului deschis semihibrid care impreuna  cu *constanta fizica a ciclului*, mentine continuu RPM la parametrii necesari, conform inventiei mileniului 3.

Aceste doua faze  (distincte) se repeta in tot timpul functionarii turbinelor gravitationale mixte, la fiecare ciclu, atat la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte precum si la suprastructura turbinelor gravitatonale deoarece se realizeaza deodata, in acelasi interval de timp dar cu viteze diferite deoarece razele punctelor materiale aflate pe circumferinta sunt diterite, conf inventie si fig. 1/C.

Pentru calcule la faza a doua, la ambele entitati, conf. inventie, nu are importanta locatia de unde se ridica greutatea de la altitudinea minima, de pe circumferinta din cadranul IV, deoarece se respecta cu STRICTETE intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu (timp in care se ridica si greutatea conf. inventie).

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la prima faza, in intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, realizeaza datorita celor 8 greutati (8000kg*8=64000kg) localizate pe circumferinta conf. fig. N/2, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=64000kg.

Toate turbinele gravitationale in timpul functionarii, la faza a doua, in intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu conf inventie si fig. 1, realizeaza datorita celor 7 greutati (8000kg*7=56000kg) localizate pe circumferinta, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=56000kg.


Pag. 23


Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) si cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative) sunt doua elemente DISTINCTE (care impreuna realizeaza un intreg cu m=64000kg), care actioneaza deodata ca un singur punct material (presupus), cu toate ca cele 8 greutati sunt localizate pe circumferinta si forta neconservativa  este in interiorul cercului.

Greutatea excentrica (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu excentricitatea permanenta (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu una forta neconservativa (un punct material localizat in permanenta in cadranul 1, purtator de masa m=64000kg) = cu 8 parghii de ordin zero (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = cu 8 forte neconservative (64000kg, conf. inventie si fig. N/2).

Turbina gravitationala mixta, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte conform legi a treia a excentricitatii permanente.

Franarea turbinelor gravitationale, si a turbinelor gravitationale mixte, cu castig de energie (lucru mecanic), la fiecare ciclu, la ambele faze in timpul functionarii la parametrii proiectati, prin controlarea entropiei 99.99%, conf. teoriei inventiei mileniului III:

-pentru franarea turbinelor gravitationale fara suprastructura se manipuleaza, la fiecare ciclu, cel mult 3 puncte materiale, cu sistemul de comanda si control, conf. inventie.
-pentru franarea turbinelor gravitationale mixte se procedeaza in felul urmator:
A – la infrastructura se manipuleaza numai una greutate, la fiecare ciclu, la faza a doua conf. inventie si fig. 1.
B – la infrastructura se franeaza continuu cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie.

C – la suprastructura turbinelor gravitationale mixte pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, se franeaza continuu prin cuplarea si decuplarea a cel putin 3 generatoare de puteri diferite  (cu anexele aferente lor) pe poz. 2. 1/e, care reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din cel putin 4 bucati), asamblata pe diametrul exterior al tamburului poz. 30.


Pag. 24


Asamblarea pe poz. 2. 1/e, se face pe partea cu sursa de energie electrica, intr-un mod in care sa diminuieze acceleratia, fara a o anula complet, avind in vedere cuplarea generatoarelor in asa fel incat sa permita in permanenta cresterea acceleratiei, fara marirea rot/min (rpm).

D  –  la suprastructura turbinelor gravitationale mixte, daca este necesar se vor manipula cel mult 3 minilocomotive, la fiecare ciclu, pentru a mentine RPM necesar la arborele turbinei conf. inventie.

Manipularea greutatilor la turbinele gravitationale se poate analiza la lucrarea cu titlul *franarea turbinei*, link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html

Turbina gravitationala mixta este superioara tuturor tipurilor de turbine gravitationale
Viitorul sumbru al planetei noastre se poate salva si cu ajutorul licentiatilor din domeniu, daca popularizeaza cu orice mijloace inventia mileniului 3 (un motor gravitational). *Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra* reduce poluarea pe Terra cu cel putin 25% in ~2 ani daca se face si dezafectarea centralelor nucleare si inlocuirea lor cu turbine gravitationale, detalii pe link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html
Un om de stiinta adevarat isi stabileste, a priori, o strategie pentru a analiza o descoperire in domeniul lui de activitate. Prima data invata ceea ce nu cunoaste,  abia dupa ce a inteles informaia de fond, poate face o corelatie intre ceea ce stia si noutatea descoperita.
Citez din lucrarile proprii pentru specialistii din domeniu si pentru papagali licentiati
“… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita. Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule in toate lucrarile care sustine inventia mileniului 3.

Grupul de forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu parghii fara brate scurte, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”


Pag. 25


“… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala.

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brate scurte) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule in lucrarile care sustine inventia
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3 (un motor gravitational):
– Inventia produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului.

–  Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit.

–turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva partial incalzirea globala prin reducerea poluarii pe Terra cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale rezolva si  problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit. Si lucru mecanic gratuit produce energie electrica aproape gratuita.


Pag 26


– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Conf. link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este aproape gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Pana in anul ~2050 munca manuala fi-va executata de roboti. Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia mileniului 3 la nivel mondial. Astfel oamenii nu vor mai muri de foame, de frig etc.
Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat. Dupa implementarea inventiei la nivel mondial incazirea globala fi-va o perioada diminuata, la fel si dezastrele naturale.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.

 

 


Turbina Gravitationala

.