Gravitational energy.Energie Verde


Perpetuum mobile de speta a patra



Legea I. Sabau pentru “Perpetuum mobile de speta a patra”

Pentru vizualizare turbina gravitationala realizata dintr-un tambur, link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

 Cuprins:

Turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele:
eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice,
centrale nuclearo-electrice etc  ................................................................................................................................1
   
Toate tipurile de turbine hidraulice si toate tipurile de turbine
gravitationale are acelasi principiu de functionare si utilizeaza
pentru rotirea turbinelor grupuri cu parghii de ordin zero ....................................................................................2   

La toate turbinele gravitationale proiectarea incepe de la
generatorul electric disponibil, continua cu multiplicatorul
de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale ............................................................................4  

Grupul de forte Q1, Q2 … Q8, nu are: un moment al fortei de sens
contrar, actiune-reactiune si sunt diametral opuse fortelor care are
un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune .......................................................................................8  

Exemplu de mai sus dovedeste faptul ca: daca nu se franeaza
continuu cele 8 forte Q1, Q2, Q3 ….. Q8, lagarele (care sustine turbina gravitationala)
se vor incalzii din ce in ce mai tare si in acelasi timp creste entropia produsa de
cele 8 forte Q1, Q2 … Q8 si turbina gravitationala in final se autodistruge .......................................................9  

Atentie! Din toate turbinele gravitationale inregistrate
la OSIM (Din 1993 pana in 2019) se va fabrica numai turbina
gravitationala realizata dintr-un tambur, o  constructie metalica simpla conform link ....................................10

Miniturbinele gravitationale poate produce lucru mecanic
gratuit nesemnificativ la fel ca Perpetuum mobile de speta intai N + 1’,
care functioneaza numai si numai cu forta de gravitatie  …….............................................................................13

 

Fiindca nu exista bibliografie la *Inventia mileniului 3* citez din lucrari proprii si din cele 5 legitati noi: “…Invenţiile, conf. fig. 1, si fig. N/2; si fig. 2/A, si fig. 2/B etc, demonstreaza felul in care trebuie sa fie manipulate punctele materiale pentru a realiza un grup cu 8 forte Q1, Q2, Q3 … Q8 (un grup cu parghii de ordin zero) care produce conf. inventie: lucru mecanic multiplu si *excentricitatea permanenta*. 

Si toate trei impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice fel fabricate dintr-un grup cu chesoane sudate intre ele sau dintr-un tambur, conf. inventiilor inregistrate si reinregistrate la OSIM, din anul 1993 pana in 2020.

Aceste constructii metalice simple, echipate numai cu mijloace de ridicat, cu multiplicator de  turatie si generatoare conform inventie, produce lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita  in orice cantitate si in orice loc este necesara pe terra.

Turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

Pag 1  

Turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.”

“… Roata hidraulica utilizeaza energia raurilor pentru a produce direct lucru mecanic gratuit exploatand energia potentiala a apei. in acest scop se folosesc roti pe care sunt montate cupe, iar aductiunea apei se face in partea de sus a rotii, in cadranul 1 in sens trigonometric, apa umpland cupele roteste roata, deoarece nu are in cadranul 2 si 3 in sens trigonometric; un moment al fortei de sens contrar, reactiune si nici echilibru dinamic. In acest caz caderea corespunde diferentei de nivel intre punctele in care apa este admisa in cupe, respectiv evacuata si este cu atat mai mare cu cat diametrul rotii este mai mare.

Numai din aceasta cauza echilibrul dinamic (la rotile hidraulice) se realizeaza, in afara sistemului deschis cu generatoar care produce energia electrica datorita grupului de parghii de ordin zero..

Rotile hidraulice la morile de apa actionate de apa au ramas mostenire inca din antichitate, in acelasi timp cu grupurile cu parghii de ordin zero (cu bratele lungi ale parghiilor egale cu raza rotii hidraulice). Cupele cu apa, cu bratele lungi ale parghiilor se sprijina pe arbore si rezulta faptul ca rotile cu cupe foloseste pentru functionare grupuri cu parghii de ordin zero.

Roata hidraulica, cu cupe, utilizeaza energia potentiala a raurilor pentru a produce la arbore lucru mecanic gratuit si foloseste pentru rotire una sau mai multe forte Q1, Q2, Q3, Q4, …..Q9, la fel ca toate “Perpetuum mobile de speta a patra”

“… Perpetuum mobile de speta a 4-a sunt si turbinele gravitationale care foloseste pentru rotirea lor mai multe forte cu energie potentiala, care poate sa fie si cu denumirea de: forta Q1, Q2, Q3, Q4, …..Q9 etc.

Toate tipurile de turbine hidraulice si toate tipurile de turbine gravitationale are acelasi principiu de functionare si utilizeaza pentru rotirea turbinelor grupuri cu parghii de ordin zero; care sunt mai multe forte Q1, Q2, Q3, Q4, …..Q9 etc.

Perpetuum mobile de speta a patra cuprinde foarte multe variante, dau doar patru exemple: toate tipurile de turbine gravitationale, toate tipurile de turbine hidraulice, toate tipurile de turbine eoliene, toate tipurile de turbine magnetice etc. Pentru prezenta lucrare am ales 2 variante:

Prima varianta - Toate tipurile de turbine hidraulice (cunoscute si din antichitate). Pentru functionare utilizeaza forta gravitationala si forta apei cu energie potentiala.

Pag 2  

A 2-a varianta - Toate tipurile de turbine gravitationale inregistrate la OSIM din 21.04.1993 pana in anul 2021. Pentru functionare utilizeaza forta gravitationala si 16 greutati (sau cu 8 minilocomotive) cu energie potentiala conf. inventie.

Turbinele hidraulice si turbinele gravitationale folosesc pentru a rotii turbinele grupuri cu forte Q1, Q2, Q3…..Q9 etc., pentru a produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit. Pentru a evita probleme economice si financiare pe terra trebuie implementata inventia mileniului 3, deodata la nivel mondial, conf. link:

  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  “

“… Modelul de functionare a turbinelor gravitationale este si roata de apa care dateaza de ~4000 de ani inaintea erei noastre fiindca functioneaza cu grupuri de parghii de ordin zero. Sau oricare turbina hidraulica din era noastra care foloseste pentru functionare grupuri cu parghii de ordin zero”


Turbina gravitationala foloseste 8 greutati cu energie potentiala in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in momentul in care incepe sa se roteasca turbina se transforma in 8 forte Q1, Q2, Q3…..Q8,  care produce la arborele turbinei lucru mecanic gratuit.

Turbina hidraulica pentru a produce lucru mecanic, la arborele turbinei, foloseste constructia metalica a turbinei cu anexele aferente,  amenajari hidrotehnice, multiplicator de turatie, generator etc.

Turbina gravitationala pentru a produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale, foloseste numai constructia metalica a turbinei cu anexele aferente, fiindca folosete multiplicatoarele de turatie si generatoarele de la turbinele pe care le inlocuieste.

Turbinele hidraulice sunt “Perpetuum mobile de speta a patra”, fiindca produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei, care se roteste datorita apei (o forta cu energie potentiala) care in timpul in care roteste turbina, se transforma intr-un grup cu paghii de ordin zero, un grup cu forte Q1, Q2, …..Q9 etc., (prima forta Q1 din grup are din energia potentiala a apei ~70%) cu care produce energie hidraulica.

Turbinele hidraulice inainte de deblocare pentru functionare are cupele cu apa in cadranul 1 in sens trigonometric de pe circumferinta rotii cu energie potentiala.

Pag 3

“… Sintagma *parghii de ordin zero, fara brate scurte*este corecta fiindca:

Fiecare parghie din grupul parghiilor fara brate scurte, in timpul functionarii, este autonoma si are la toate parghiile punctul de sprijin pe arbore, in centrul ipotetic al turbinei hidraulice.”

Fiindca nu au fost referinte bibliografice pana in anul 1993, la turbinele gravitationale, fabricate din 8 chesoane, inventatorul a descris toate noutatile in 5 legitati noi scrise partial si in prezenta lucrare.

Citez fragmente din petitii (scrise din anul 1993 pana in.2021):

 “… Toate tipurile de turbinele gravitationale poate sa aiba si titlul “Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra fiindca poate utiliza curent electric din productia proprie deoarece chiar din primul ciclu castigul de energie electrica este cu foarte, foarte mult mai mare decat este necesar pentru ridicarea unei greutati conf. inventie”

“La toate turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine gravitationale care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale”   

“… Turbinele hidraulice sunt “Perpetuum mobile de speta a patra”, fiindca produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei, care se roteste datorita apei care in timpul in care roteste turbina, se transforma intr-un grup cu paghii de ordin zero care produc energie hidraulica.

Dupa ce se analizeaza legea turbinelor gravitationale se compara cu turbinelor hidraulice la care se foloseste apa in locul greutatilor.

La toate turbinele hidraulice oricat de complexe sunt realizate in prezet sau in viitor. Bratul lung al parghiei este raza activa a turbinei si rezulta faptul ca grupul de parghii nu are brate scurte.

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate parghiile fara brate scurte, fiindca: la prima faza, dupa deblocare, grupul parghiilor fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune si nu este nicio clipa in echilibru dinamic.

Pag 4

Pentru comparatie citez si alte fragmente de la turbinele gravitationale:

 “… La prima lege cele 8 parghii de ordin zero are punctul de sprijin pe raza verticala a arborelui,  in centrul turbinei gravitationale realizata dintr-un tambur conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B etc. care in timpul functionarii are la fiecare ciclu o singura faza si reprezinta un grup cu 7 forte Q1, Q2 … Q7, care coboara pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si o minilocomotiva urca continuu numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inventie.

Datorita entitatii excentrice din cadranul 1 in sens trigonometric se produce un dezechilibru total realizat de cele 7 minilocomotive din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conform inventie.

Datorita dezechilibrului total din cadranele 1 si 4, se castiga de la 7 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit fiindca in cadranele 2 si 3 nu sunt forte rezistente”.

 “…Turbinele gravitationale sunt o constuctie metalica foarte simpla, conf. link:  
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   


foarte usor de realizat, si inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice si toate motoarele electrice de orice putere conf. link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html “

Viața de zi cu zi a oamenilor pana la cele mai complexe procese industriale sunt dependente de capacitatea de a consuma lucru mecanic. Si cele 5 legitati noi in fizica atesta lucru macanic gratuit.

Din anul 1993 am descoperit grupuri cu parghii de ordin zero si grupuri cu parghii cu brate scurte, folosindu-le la inventia mileniului III (Perpetuum mobile de speta a 4-a).

Turbine gravitationale realizate dintr-un tambur descries in link: 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html   

pag 5

 “… Motorul gravitational ISF 2019 are 3 variante (Detalii si prin telefon la nr. 0770561002:
Motor gravitational ISF 2019/a, realizat intr-un termen scurt, dintr-un tambur conf. inventie fig. 2/B. Motor gravitational ISF 2019/b, realizat intr-un termen mediu, din 8 chesoane conf. inventie fig. 1. Motor gravitational ISF 2019/c, realizat intr-un termen lung, din infrastructura si suprastructura fig. 1/C.

Pentru a verifica calculele orice specialist mediocru din domeniu are nevoie de cel mult două ore. Daca se confirma castigul foarte mare de energie electrica este necesar sa se analizeze, conf. fig. 1, felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati in interiorul celor 8 chesoane, pentru a realiza 8 parghii fara brate scurte egal cu  8 forte neconservative, care rotesc continuu ansamblu gravitational.  

Ambele verificari se pot analiza de specialisti mediocrii, din domeniu, in cel mult 8 ore.                      
 Realizarea celor 8 pârghii fara brate scurte este principiul de bază al invenţiei.

Dacă calculele si manipularea greutatilor in interiorul celor 8 chesoane sunt viabile, orice este redactat in descriere cu sau fara greseli (mici sau mari) nu are importanta pentru implementarea inventiei.

Grupul cu parghii de ordin zero sau grupul cu jumatati de parghii sau grupul cu parghii fara brate scurte in timpul functionarii sunt egale cu fortele Q1, Q2, Q3 …Q8 care roteste turbinele gravitationale.


Grupurile cu parghii produce excentricitatea permanenta si roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale, de orice tip, realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele conf. fig. 1, sau dintr-un tambur conf. fig. 2/A.


        Toate turbinele au în comun un singur concept inventiv general, din punct de vedere teoretic are aceeasi structura de rezistenta: *excentricitatea permanenta* cu care se produce lucru mecanic gratuit, cu  8 parghii fara brat scurt (8 parghii de ordin zero).

         Toate inventiile realizate din chesoane, din tamburi sau semitambur, machete si miniturbine, sunt perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra.  Pentru a intelege mai usor si foarte repede modul de asamblare si functionare a inventiei mileniului III, dati clik pe *Virtual ansamblu*, link: 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   

        Structura de rezistenta a inventiei mileniului 3, este o creatie stiintifica si din punct de vedere stiintific are structura de reziztenta 5 legitati noi in fizica si foloseste pentru functionare grupuri cu parghii de ordin zero (grupuri cu parghii fara brat scurt).

Pag 6

          Inventia utilizeaza pentru functionare entitatea excentricitatii permanente care are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

          Entitatea excentricitatii permanente practic nu exista decat ipotetic (cu toate ca actioneaza real in sistem), fiind descrisa si in lucrarea cu titlul “Teoria grupurilor cu parghii la care se poate folosi si controla energia potentiala a greutatilor 99,99%”. Inventia este neconventionala, atipica la fel ca si entitatea excentricitatii permanente.

         La toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale, conf. inventie, ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de rpm-ul (rot/min ale) turbinei gravitationale. Un ciclu complet este o fractiune dintr-o rot/min a turbinei gravitationale etc.

        Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie Un ciclu complet, conf. inventie, se produce la o rotatie a turbinei gravitationale cu 22.5 grade, numai daca turbina functioneaza la parametrii proiectati.

        Viteza de rotatie la toate tipurile de turbine gravitationale este OSCILANTA in fiecare ciclu. Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu conf. fig. 1.

Coborarea celor 8 greutati se face in 75% din timpul in care se produce un ciclu conf. fig. 1 si fig. N/2.

Toate turbinele si miniturbinele gravitationale produc lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita indiferent de diametrul si greutatea lor si se autoalimenteaza din productie proprie in tot timpul functionarii. Daca raza si cele 8 puncte materiale sunt cu dimensiuni mici si castigul de energie este mic, nesemnificativ.

Mărind raza sau greutăţile putem realiza o putere mai mare la orice turbina gravitationala. 
Citez din lucrarile proprii 3 citate, pentru specialistii din domeniu si pentru papagali licentiate

 “… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 greutati = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte Q1, Q2 …Q8, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita. Cele afirmate sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos.

Pag. 7

Grupul de forte Q1, Q2, Q3 … Q8, nu are: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor care are un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc”

 “… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie potentiala. 

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta fi-vor 8 forte Q1, Q2 … Q8 care rotesc turbina gravitatonala.”
 

Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

(citez din lucrarea cu titlul Turbina gravitationala mixta) din link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html


Greutatile care coboara fortat numai 1.31m (media celor 8 inaltimi), sunt tinute in FRAU, franate continuu conf. inventie, de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

pag. 8

– daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii fara brat scurt), greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o fractiune de ciclu din cadranele 1 si 4 vor ajunge in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei.

 

 – daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), rotatia turbinei cu 22.5 grade pentru un ciclu nu se mai RESPECTA deoarece fiecare greutate realizeaza o rotatie de aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), si greutatea G1 care stationeaza pe circumferinta se deplaseaza, BRUSC (subit, brutal, fulgerator etc), odata cu turbina aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.
 

Exemplu de mai sus dovedeste faptul ca: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie cele 8 forte Q1, Q2 … Q8, lagarele (care sustine turbina gravitationala) se vor incalzii din ce in ce mai tare si in acelasi timp creste entropia produsa de cele 8 forte Q1, Q2 … Q8 si turbina gravitationala in final se autodistruge.


Pentru a exploata aceste forte Q1, Q2 … Q8, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.”

Tipuri de *Perpetuum mobile* cunoscute in era noastra pana in anul 1993

Perpetuum mobile de speţa intâi

Un perpetuum mobile de speţa întâi este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără a primi din exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a primului principiu al termodinamicii.

Din acesta rezultă imposibilitatea realizării, atât a acestui perpetuum mobile, cât şi a reciprocului său, adică a unui sistem care să funcţioneze ciclic şi să primească, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără să cedeze în exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură.

Pag. 9

Pana in anul 1993, in era noastra, sau realizat zeci de mii de *Perpetuum mobile de speţa intâi*, care dupa cateva rotatii se opreste datorita frecarii …


*Perpetuum mobile autoalimentat* s-a nascut ca idee in anul 1969. Am studiat tipurile de perpetuum mobile cunoscute fiindca am dorit si eu ca milioane de alti visatori sa realizez un perpetuum mobile (care acum exista, desi este contestat de denigratori cu comentarii PUERILE).

 Perpetuum mobile autoalimentat produce mai multa energie electrica la prima faza conf. inventie si fig. N/2, decat consuma pentru ridicarea celor doua greutati la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.

In 1970, am inceput acumularea de cunostinte necesare pentru a realiza obiectivul propus, am terminat inventia mileniului 3 in 1993, deodata cu 4 legitati noi in fizica, in stare bruta, mentionate la inceputul lucrarii. 

Am inregistrat inventia mileniului 3 la OSIM cu nr. 443 din 29.03.1993. De la aceasta data,  pana in prezent, am inregistrat la OSIM un evantai de turbine gravitationale, de toate tipurile, care nu se vor executa fiindca au un castig de lucru mecanic nesemnificativ, am pierdut timp cu ele numai pentru a mentine protectia inventiei mileniului 3.

Atentie! Dintre toate turbinele gravitationale inregistrate la OSIM se va fabrica numai si numai turbina gravitationala realizata dintr-un tambur, o  constructie metalica simpla conform link:

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html          

Pana sa ajunga prima turbina gravitationala inregistrata la OSIM, am muncit ~23 de ani, timp in care as fi facut cel putin o facultate … Din 29.03.1993 pana in prezent Academia Romana in loc sa publice cele 5 legi noi in fizica pentru dezbatere publica, raspunde cu scrisori infantile, postate pe link: 
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/academie.html  

Am finalizat, cu teorie si calcule, visul milioanelor de oameni care au incercat si n-au reusit numai si numai pentru faptul ca sau oprit din cercetare si studiu din cauza unor pseudo-specialisti sau a unor papagali licentiati care le minimaliza realizarile cu comentarii INFANTILE si injurii. 

Pag 10

Miniturbine care se rotesc, conform inventie (cu castig nesemnificativ, deci nu trebuie fabricate).


Am  realizat si am distrus in anul 1971, din motive subiective, o miniturbina. Miniturbina gravitationala este o roata cu cupe, cu dimetrul de ~0.5 m si o latime de ~0.1 m. Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit si este descrisa in aceasta lucrare.

Am inregistrat la OSIM o miniturbina gravitationala, CBI Nr. a2010 00336, cu data de depozit: 31/05/2010, cu titlul: Super Perpetuum mobile de speta N+1, numai ptr. a nu pierde prioritatea. Nu am platit taxa de examinare si inventia a fost respinsa cu Hotararea nr. 3/153 din 30.12.2014.


O alta miniturbina gravitationala care foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit, conf. inventie, este descrisa in aceasta lucrare cu titlul Perpetuum mobile de speta intai N+1’, prima varianta.
 
Miniturbina gravitationala Perpetuum mobile de speta intai N+1’, prima varianta, este inclusa in descriere impreuna cu alte tipuri de turbine gravitationale (toate fiind: Perpetuum mobile de speta a patra) si este reinregistrata la OSIM cu nr.  a2017 00039, cu data de depozit: 25/01/2017.

Perpetuum mobile de speţa a doua. Un perpetuum mobile de speţa a doua este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, schimbând căldură cu o singură sursă de căldură, sursa fiind un sistem fizico-chimic de temperatură uniformă. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a celui de al doilea principiu al termodinamicii.             Problema demonului lui Maxwell este până azi un obiect de discuţie.

Perpetuum mobile de speţa a treia

Expresia perpetuum mobile de speţa a treia este de dată recentă, nu este legată de termodinamică şi se referă la sisteme fizico-chimice izolate care, odată puse în mişcare, deoarece nu schimbă energie cu mediul ambiant şi nu-şi schimbă forma energiilor din sistem (în jargon tehnic sunt lipsite de pierderi) îşi păstrează mişcarea pe timp nelimitat.

Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem derivă din ireversibilitatea fenomenelor.

Pag 11

Pentru prima data in era noastra sau descoperit *Perpetuum mobile de speta a patra* in anul 1993
Toti specialistii vor sa actioneze cu mai multe parghii. In domeniul mecanic exista din 1993. Din cauza unor papagali licentiati si a unor pseudo-specialisti se amana implementarea inventiei mileniului 3.

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Inventia%20mileniului%203.html    

Inventatorul dovedeste cele mentionate mai sus cu calcule, la pagina nr. 10 in linkul scris mai sus.

Atentie! La parametri mici castigul este nesemnificativ. Dar exista.


Pentru amatorii care vor sa realizeze *Perpetuum mobile de speta a patra*, cu costuri foarte mici, citez cateva tipuri de miniturbine, la care castigul de energie este nesemnificativ si nu se vor fabrica:

Exemple de miniturbine cu castig nesemnificativ …

Miniturbina cu diametrul de circa 1,2m fi-va realizata dintr-un grup de 8 chesoane.

       Chesoanele se pot confectiona din plastic, greutatile din plumb, in locul motoarelor electrice fi-vor utilizate bateri etc. Punctele materiale fi-vor manipulate conf. inventie si fig. 1, sau cu 16 magneti, numai conf. fig. 1. La var. I si var. II, manipularea punctelor materiale se face conf. inventie si fig. 1. Var. I cu castig mic, var. II cu castig foarte mic, si la ambele variante sunt necesare urmatoarele ansamble:

1 - miniturbina gravitationala realizata din chesoane din teava (cu ~2 variante de manipulare a greutatilor)

2 - doua semilagare cu rulmenti pentru sustinerea machetei gravitationale

3 - un sistem de franare echipat cu un aparat pentru masurarea lucrului mecanic consumat la franare
         Se renunta la punctual 3 daca se doreste dovedirea numai a castigului de lucru mecanic gratuit.

         Energia conventionala (energie electrica, cu baterii) din afara sistemului alimenteaza turbina, conf. inventie si fig. 1,  pentru ridicarea punctelor materiale numai din chesonul care nu mai afecteaza excentricitatea permanenta.

Pag 12

         Forta de gravitatie din afara sistemului atrage cele 8 puncte materiale realizand 8 parghii, care vor produce mai multa energie conventionala decat consuma. Detalii pe link: 

  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

Miniturbinele gravitationale poate produce lucru mecanic gratuit nesemnificativ la fel ca
Perpetuum mobile de speta intai N + 1’, care functioneaza numai si numai cu forta de gravitatie.


Miniturbina cu 8 chesoane conf. inventie, foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si este primul *Perpetuum mobile de speta 1*, care poate dovedii acest lucru.

Miniturbina produce lucru mecanic gratuit, se roteste continuu cu un castig mic, si are un diametru de ~1.8 m. Miniturbina are 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, conf. inv. si fig. 1. Fiecare cheson are asamblate la ambele capetele cate un suport rola, pentru ridicarea greutatilor.

Miniturbina se roteste datorita unor 8 cadre fixe realizate din tabla groasa plus un cadru fix cu rol de lagar. Cu lungime de ~1.7 m, o latime de ~1.2 m si o grosime de ~1 cm, pe care sunt asamblate cu suruburi 8 sectoare dintate.


Cadrele fixe tine 8 chesoane, pe un arbore fix, pe care se rotesc prin alunecare. Pe o placa din tabla groasa cu o lungime = ~2 m, latime = ~1.5 m si o grosime =~2 cm, se asambleaza (inclusiv cu suruburi) toate cele 8 cadre fixe, cu cele 8 chesoane si cu mecanismele aferente lor. 


Cele 8 sectoare fixe, sunt asamblate pe 8 cadre fixe. 

Sectoarele fixe are dintii realizati din role mici, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale, montate pe cele 16 role, care sunt asamblate in 16 suporturi cu role si ridica 2 greutati aproape vertical, actionate de forta de gravitatie.

La ambele capete ale chesonului, se monteaza cate un suport rola. La un capat al chesonului, in suportul rolei pe un arbore fix se monteaza o rola care se roteste pe un rulment, pentru ridicarea a 2 greutati, si coborarea pe circumferinta a cel putin 7 greutati, actionate de forta de gravitatie. 

Pag 13

Pe rola se asambleaza cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si ridica cele 2 greutati aproape vertical. Cele 8 chesoane se rotesc, datorita celor 8 cadre fixe, care roteste fortat rotile dintate speciale montate pe role, cu suruburi. Cele 8 chesoane se rotesc datorita fortei de gravitatie

La celalat capat al chesonului, in interiorul suportului rola se asambleaza pe rola cu suruburi o roata dintata speciala care se roteste odata cu rola si angreneaza in acelasi timp o alta roata dintata identica, intermediara, care schimba sensul de rotatie, si ridica cele 2 greutati aproape vertical.

Roata dintata identica, intermediara, se roteste fortat, datarita sectorului fix cu role mici.

Roata dintata intermediara se roteste pe un arbore scurt montat pe o placa de tabla groasa de ~2 cm si angreneaza roata dintata speciala asamblata cu suruburi pe rola care ridica cele 2 greutati, conf. inv. si fig. 1.

In momentul in care fiecare cheson ajunge cu rotile dintate speciale, in contact cu cele 8 sectoare fixe cu role mici care se rotesc pe rulmenti.

Pentru a nu se bloca macanismul de ridicare, se poate la nevoie sa fie impinse rolele mici, in sus, atat cat permite gaurile alungite in care se deplaseaza niste suruburi.

Rolele cu diametru mic, care se rotesc pe rulmenti si vor rotii, fortat, rotile dintate speciale prin intermediul carora se ridica greutatile aproape vertical, sunt asamblate pe sectorul fix cu suruburi in gauri alungite care vor permite deplasarea rolei pe verticala pentru a evita blocarea mecanismului.

Cele 8 sectoare speciale cu role, cu diametru mic, are raza aproape la fel cu raza rotilor dintate speciale.

Contactul intre cele 8 sectoare speciale cu role si rotile dintate speciale montate pe rolele care ridica cele 2 greutati aproape vertical, cu cabluri STAS, se face la fiecare cheson la o deschidere de 22.5 grade.

Pag 14

Sectorul cu role mici sunt realizate din ~4 pana la ~6 role fiecare si sunt asamblate numai in partea superioara a celor 8 cadre fixe, la o deschidere de 22.5 grade, perpendicular pe centrul ipotetic al miniturbinei gravitationale. Turbina are unghiul dintre cele 8 chesoane de 22.5 grade, conf. inventie.

Si astfel se vor ridica fortat, cu cabluri STAS, numai 2 greutati, aproape vertical, din centru miniturbinei pe circumferinta, la fiecare ciclu, prin interiorul fiecarui cheson, conf. inv. si fig. 1.

Cele 2 greutati se ridica pe rand, aproape vertical la fiecare cheson, la fiecare ciclu, conf. inv. si fig. 1, cu ajutorul unei role care se roteste pe rulment, asamblata in suportul rolei care se monteaza la ambele capete ale fiecarui cheson, cu suruburi. Detalii la telefon 0770561002   

La fiecare ciclu, in aceeasi perioada de timp, in care se ridica 2 greutati coboara pe circumferinta cel putin 7 greutati sau cel mult 8 greutati, atrase de forta de gravitatie, conf. inventie si fig. 1.

Cele 16 roti dintate speciale sunt montate cu suruburi pe rola si actioneaza deodata cu rotirea rolei, in partea superioara a miniturbinei, numai la o deschidere de 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane, conf inventie si fig. 1.

Mecanismul rudimentar, de ridicare a greutatilor, actioneaza fortat datorita celor 8 cadre fixe, la o inaltime utila pentru a angrena la fiecare capat al chesonului, a fiecarui roti dintate speciale cu dinti adecvati rolelor, cu diametrele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadrul fix cu suruburi.

Lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele scurt (folosit la roata dintata intermediara, care schimba sensul de rotatie) este egala cu lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele lung de la roata speciala dintata montata pe rola cu suruburi, care ridica cele 2 greutati, conf. inventie si fig. 1.


Ambele suporturi (suportul simplu si suportul complex) au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat.

Ambele suporturi simplu si complex (pentru schimbarea sensului de rotatie) se realizeaza dintr-un singur suport monobloc,

Pag 15

folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta, inclusiv si la roata dintata intermediara cu sectorul dintat realizat cu role, cu diametrul foarte, foarte mic.


Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru chesonului pe circumferinta conf. inventie si fig. 1.

La un capat al chesonului rola se roteste si cablul se desfasoaa atat timp cat chesonul se roteste cu 22.5 grade. La rotirea miniturbinei cu 180 de grade, la acelasi cheson, trebuie schimbat sensul de rotatie a rolei cu suportul complex, cu roata speciala dintata intermediara, descrisa mai sus.

Cablul se infasoara peste ambele role si se prinde cu o procedura clasica de cele 2 greutati care sunt asamblate cu o tija intre ele pentru a avea ambele greutati pe aceeasi raza conf. inventie.

Atentie! Daca se roteste miniturbina cu ~10 rotatii pe minut se poate face accident datorita suprasolicitarii constructiei metalice sau prin ruperea cablului, deci este necesar sa se realizere o protectie corespunzatoare.

In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati. Din care la fiecare ciclu: 8 greutati fi-vor numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si 8 greutati in centrul turbinei, fiindca din cele 16 greutati, numai 2 greutati se ridica continuu (intr-o fractiune de secunda). La fiecare ciclu, una spre centru si a 2-a spre circumferinta, conf. ansamblu virtual link:  


http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html      


Acest lucru se realizeaza prin angrenarea celor 24 roti dintate speciale (16 roti plus 8 roti intermediare). Toate cele 24 roti sunt actionate, pe rand, la fiecare cheson. 8 roti asamblate pe suportul simplu si 16 roti asamblate pe suportul complex. Toate rotile dintate sunt actioneaza fortat cu cele 8 cadre fixe .

Fiecare rola are un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati, care se ridica in momentul in care roata dintata speciala, montata pe rola cu suruburi, este actionata de sectorul realizat din role cu diametrul foarte mic, montate cu suruburi pe cadrul fix.

Pag 16


Mecanismul rudimentar de ridicare a greutatilor, inclusiv a suporturilor rola determina o rotire, miscare osciletorie (si nu numai) a celor 16 role. 


Pentru o angrenare corecta a rotilor dintate speciale (montate cu suruburi pe rola) cu sectorul special dintat realizat din role cu diametrul foarte mic este necesar asamblarea unui profil din tabla, in partea superioara a celor 9 cadre fixe, realizandu-se un ansamblu monobloc fabricat din:

placa pe care se asambleaza cu suruburi cele 9 cadre fixe care sustine pe un arbore fix toate cele 8 chesoane, acest lucru se poate realiza prin: la fiecare cadru fix se monteaza, intr-o gaura, un arbore fix perpendicular pe placa din tabla a cadranului fix.

La fiecare capat al arborelui fix, pe o placa patrata, se monteaza cu suruburi, o alta placa din tabla sau plastic, care este asamblata la mijlocul fiecarui cheson, cu o procedura clasica, astfel incat sa se respecte unghiul de 22.5 grade dintre cele 8 chesoane, care trebuie sa fie paralele intre ele, conf. inventie si fig. 1

Datorita faptului ca miniturbia gravitatinala se realizeaza cu mijloace rudimentare are tolerante plus sau minus de  ~1 mm. Chesoanele prin rotire cu ~4 rotatii pe minut, are bataie axiala, radiala si frontala, precum si miscarea oscilatorie mare. Toate aceste probleme se poate rezolva primitiv prin procedura:

Pe profilul din tabla, asamblat in partea superioara a celor 9 cadre fixe, in partea inferioara a profilului, intre 2 cadre fixe, in locul de trecere a rolelor care ridica greutatile, in zona celor 22.5 grade, atat cat este unghiul dintre cele 8 chesoane se monteaza cu suruburi 2 distantiere din tabla care vor chida rola.

Cele 16 role poate avea diametrul de ~ 30 cm si grosimea de ~3 cm. Pentru alinierea rotilor dintate speciale cu rolele foarte mici, asamblate pe sectoarele de pe cadranele fixe cu suruburi, cele 16 role care ridica cele 2 greutati trebuie sa treaca obligatoriu printre cele 2 distantiere,

care vor chida rola fiecarui cheson astfel incat sa treaca printre ele, fiindca distanta dintre cele doua distantiere este de 33 mm, cu o toleranta de plus sau minus un milimetru.

Pag 17

 La intrarea si iesirea rolelor distanta maxima dintre distantiere este de ~9 cm. Pentru a nu bloca rola cele 2 distantiere in zona indoirii are raza de ~6 mm.


Miniturbia gravitatinala realizata rudimentar are pierderi mari de energie mecanica datorita frecarilor multiple inclusiv cu ghidarea celor 8 chesoane. Dar castigul de lucru mecanic este cu mult mai mare fiindca la fiecare ciclu se ridica numai 2 gereutati aproape vertical si coboara 7 greutati conf. inventie.

Deblocarea greutatii la urcare si blocarea greutatii pe circumferinta se face printr-o procedura clasica chiar si c-un mecanism simplu care actioneaza niste bile cu arcuri.

Astfel in timpul rotirii miniturbinei se ridica la fiecare ciclu numai 2 greutati aproape vertical, si numai in acest fel greutatea din centrul miniturbinei ajunge pe circumferinta.

La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie.  Detalii la telefon 0770561002” 

Miniturbina cu diametrul de circa 0,5 m.

A fost realizata si distrusa in anul 1971, de inventator, din motive subiective. Miniturbina este o roata cu cupe care are dimetrul de cel mult 0.5 m si o latime de ~0.1 m.

Are 8 brate actionate cu parghii fara brat scurt. Aceasta varianta are 16 brate cu 16 cupe, sudate sau asamblate cu suruburi pe un arbore orizontal, amplasat pe 2 lagare cu rulmenti.

Miniturbina se blocheaza. In exteriorul a 8 brate, pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se pune manual 8 greutati (fiecare greutate are un kg).

Cele 2 lagare cu rulmenti sunt montate cu surburi pe un suport cu inaltimea de ~0.5 m, ambele impreina au cel mult un metru inaltime.

Pag 18

In exteriorul lagarului, pe arbore, se infasoara un cablu subtire de sarma la capatul caruia se pune o greutate de 8 kg cu posibilitatea de-a adauga pe rand, mai multe greutati de 1 kg. Lungimea cablului de la arbore la greutatea de 8 kg rezulta din incercarile repetate la experiment.

Dupa deblocare cupele se deplaseaza odata cu turbina, si atunci cand cade greutatea din zona inferioara se pune in acelasi timp alta greutate in zona superioara in cupa care se roteste goala (din rezerva cu greutati de un kg).

Atentie!  Pentru a pune greutatea automat in cupa din partea superioara a turbinei este nevoie de un mecanism care fi-va actionat, cand ajunge cupa sub el si greutatea cade in cupa..

Dupa deblocare cele 8 kg din cupe, de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se rotesc deodata cu turbina. Pentru a opri miniturbina se adauga la cele 8 kg de la arbore alte greutati pana se opresc cele 8 cupe cu cele 8 kg de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Din totalul de kg de la arborele miniturbinei se scade aproximativ 3kg, si ceeace ramane este castig de lucru mecanic gratuit. Cele 3 kg sunt scazute pentru pierderi si pentru cele 2 greutati care trebuie ridicate conf. inventie la faza a doua.

            In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero (fara brat scurt) si de ordin 1, sustinute cu 5 legitati noi in fizica. Grupurile cu parghii de ordin zero produc lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, fara poluare. 

         Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale sunt *Perpetuum mobile de speta a patra* deoarece utilizeaza ptr. functionare si doua surse de energie.  
   
La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor.

Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.  

Pag 19

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3

– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita si reduce poluarea pe *TERRA* cu ~25%. Afirmatii dovedite cu teorie si calcule conform link:  

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

– Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza masini electrice. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

– Inventia mileniului 3, fiindca produce energie termica gratuita, elimina poluarea aerului pentru ca nu se mai arde: lemn, carbune, pacura, rumegus, benzina, petrol, motorina, gaz metan, gaz de sonda etc.

– turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva o perioada incalzirea globala, si prin: sere, irigatii, baraje de verdeata (paduri etc) si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce energie electrica gratuita, care poate produce energie termica gratuita.

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

Pag, 20

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link:   

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  


– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.


Atentie! Daca se implementeaza *Turbinele gravitationale* la nivel mondial pana in anul ~2050 munca fizica (manuala, grea, periculoasa etc) fi-va executata de roboti, care elimina partial si pseudo-specialistii, denigratorii, hotii, mai putin criminalii de orice fel  etc. Coruptia nu se poate elimina (…).


Atentie! Zonele de influenta […] fi-vor aceleasi cu modificari nesemnificative.

Valoarea inventiei este inestimabila si nu afecteaza ordinea internationala a LUMII, deoarece in permanenta exista schimbari necesare pentru o stabilitate acceptabila, pentru majoritatea statelor.

Numai si numai daca aplica (cel putin partial) propunerile facultative, conf. link:

 http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia la nivel mondial.

Pag 21

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai deceda din cauza poluarii, de foame, de frig etc. 

Daca nu se implementeaza inventia, la nivel mondial, incalzirea globala si dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea inventiei la nivel mondial aproximativ 45% din locurile de munca fi-vor anulate fiind inlocuite cu asistenti sociali, cu noi servicii pentru populatie, cu alte tipuri de activitati specifice evolutiei accelerate a noilor profesii, ziua de munca fi-va mai putin de 6 ore etc.

Turbina gravitationala este o constructie metalica foarte, foarte simpla din 8 chesoane, foarte usor de realizat. Si in interiorul  celor 8 chesoane se manipuleaza 16 greutati egale cu mecanisme clasice, sau turbine si mai simple fabricate dintr-un tambur echipate cu 8 minilocomotive conf. inventie si link: 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.

Menţinerea turaţiei optime se realizează frânând turbina prin deplasarea greutăţilor, comandate de sistemul de comandă şi control automat, conform procedurii descrisa la *Constanta fizica a ciclului*,

conform link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

 

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Ioan Sabău

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  



Gravitational turbines

.