Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra


Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra

In timpul functionarii din 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative) se ridica 2 greutati (aproape vertical) si arborele turbinei se roteste datorita celor 7 greutati de pe circumferinta conf. simulare video.

 


 

  

 (Miniturbina din jumatate de tambur conf. simulare video este descrisa la finalul lucrarii)

 

        Toate turbinele au în comun un singur concept inventiv general, avand din punct de vedere teoretic, aceeasi structura de rezistenta: 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu. Toate inventiile realizate din chesoane, din tamburi sau semitambur, machete si miniturbine, sunt perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra.

 

         Pentru a intelege mai usor si foarte repede modul de asamblare si functionare a inventiei mileniului III, dati clik pe *Virtual ansamblu*, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   

 

        Structura de rezistenta a inventiei mileniului III, este o creatie stiintifica si din punct de vedere stiintific are structura de reziztenta 4 legitati noi in fizica si foloseste pentru functionare grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brat scurt). Inventia utilizeaza pentru functionare entitatea excentricitatii permanente care are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

          Entitatea excentricitatii permanente practic nu exista decat ipotetic (cu toate ca actioneaza real in sistem), fiind descrisa si in lucrarile cu titlul: *Demonstratie grafica* si *Legea I. Sabau pentru grupuri cu forte neconservative*. Inventia este neconventionala, atipica la fel ca si structura ei de rezistenta.


       la toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale, conf. inventie, ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de rpm-ul (rot/min ale) turbinei gravitationale. Un ciclu complet este o fractiune dintr-o rot/min a turbinei gravitationale etc.

        Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie Un ciclu complet, conf. inventie, se produce la o rotatie a turbinei gravitationale cu 22.5 grade, numai daca turbina functioneaza la parametrii proiectati.

        Viteza de rotatie la toate tipurile de turbine gravitationale este OSCILANTA in fiecare ciclu. Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu conf. fig. 1.

     Coborarea celor 8 greutati se face in 75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu conf. fig. 2.

        Toate turbinele si miniturbinele gravitationale produc lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita indiferent de diametrul si greutatea lor si se autoalimenteaza din productie proprie in tot timpul functionarii. Daca raza si cele 8 puncte materiale sunt cu dimensiuni mici si castigul de energie este mic, nesemnificativ.

       Mărind raza sau greutăţile putem  realiza o putere mai mare la orice tip de turbina. 

 

Citez din lucrarile proprii 3 citate, pentru specialistii din domeniu si pentru papagali licentiati

“… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos.

Grupul de forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza c-un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”

 “… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala. Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brat scurt) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos

 

“… Grupurille cu forte neconservative contolate 99.99%, nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

 

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

 

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     

Inventia mileniului III  in timpul functionarii foloseste numai si numai grupuri cu forte neconservative.

 

Atentie! 
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Atentie!  
(citez din lucrarea cu titlul Turbina gravitationala mixta)

Greutatile care coboara fortat numai 1.31m (media celor 8 inaltimi), sunt tinute in FRAU, franate continuu conf. inventie, de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

– daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii fara brat scurt), greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o fractiune de ciclu din cadranele I si IV vor ajunge in cadranele II si III in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei.

 – daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), rotatia turbinei cu 22.5 grade pentru un ciclu nu se mai RESPECTA deoarece fiecare greutate realizeaza o rotatie de aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), greutatea G1 care stationeaza pe circumferinta se deplaseaza, BRUSC (subit, brutal, fulgerator etc), odata cu turbina aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie (…) etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.”

 

Tipuri de *Perpetuum mobile* cunoscute in era noastra pana in anul 1993

Perpetuum mobile de speţa intâi
Un perpetuum mobile de speţa întâi este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără a primi din exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a primului principiu al termodinamicii. Din acesta rezultă imposibilitatea realizării, atât a acestui perpetuum mobile, cât şi a reciprocului său, adică a unui sistem care să funcţioneze ciclic şi să primească, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără să cedeze în exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură.

Atentie!
Pana in anul 1993, in era noastra, sau realizat zeci de mii de *Perpetuum mobile de speţa intâi*, care dupa cateva rotatii se opreste datorita frecarii …

Perpetuum mobile autoalimentat ca ideee s-a nascut in anul 1969, am studiat toate tipurile de perpetuum mobile caci am dorit si eu ca milioane de alti visatori sa realizez un perpetuum mobile de speta  IV (care acum exista, desi este contestat de denigratori cu comentarii PUERILE).

 Perpetuum mobile autoalimentat produce mai multa energie electrica la prima faza conf. inventie si fig. N/2, decat consuma pentru ridicarea celor doua greutati la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.

In anul 1970, am inceput acumularea de cunostinte necesare ptr. realizarea obiectivului propus, am terminat inventia mileniului III in anul 1993 si am inregistrat lucrarea la OSIM cu nr. 443 din 29.03.1993.

Am finalizat, cu teorie si calcule, visul milioanelor de oameni care au incercat si n-au reusit numai si numai pentru faptul ca sau oprit din cercetare si studiu din cauza unor pseudo-specialisti sau a unor papagali licentiati care le minimaliza realizarile cu comentarii INFANTILE si injurii.

 

Miniturbine care se rotesc continuu, conform inventie.
Am  realizat si am distrus in anul 1971, din motive subiective, o miniturbina. Miniturbina gravitationala este o roata cu cupe, cu dimetrul de ~0.5 m si o latime de ~0.1 m. Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit si este descrisa in aceasta lucrare.

Am inregistrat la OSIM o miniturbina gravitationala, CBI Nr. a2010 00336, cu data de depozit: 31/05/2010, cu titlul: Super Perpetuum mobile de speta N+1, numai ptr. a nu pierde prioritatea. Nu am platit taxa de examinare si inventia a fost respinsa cu Hotararea nr. 3/153 din 30.12.2014.

O alta miniturbina gravitationala care foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit, conf. inventie, este descrisa in aceasta lucrare cu titlul *Perpetuum mobile de speta intai N+1*, prima varianta.

Miniturbina gravitationala *Perpetuum mobile de speta intai N+1*, prima varianta, este inclusa in descriere impreuna cu alte tipuri de turbine gravitationale (toate fiind: Perpetuum mobile de speta a patra) si este reinregistrata la OSIM cu nr.  a2017 00039, cu data de depozit: 25/01/2017.

Perpetuum mobile de speţa a doua
Un perpetuum mobile de speţa a doua este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, schimbând căldură cu o singură sursă de căldură, sursa fiind un sistem fizico-chimic de temperatură uniformă. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a celui de al doilea principiu al termodinamicii. Problema demonului lui Maxwell este până azi un obiect de discuţie.

 

Perpetuum mobile de speţa a treia
Expresia perpetuum mobile de speţa a treia este de dată recentă, nu este legată de termodinamică şi se referă la sisteme fizico-chimice izolate care, odată puse în mişcare, Deoarece nu schimbă energie cu mediul ambiant şi nu-şi schimbă forma energiilor din sistem (în jargon tehnic sunt lipsite de pierderi) îşi păstrează mişcarea pe timp nelimitat. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem derivă din ireversibilitatea fenomenelor.

 

Pentru prima data in era noastra sau descoperit *Perpetuum mobile de speta a patra* in anul 1993

Atentie!
Toti specialistii vor sa actioneze cu mai multe parghii. In domeniul mecanic exista din 1993. Din cauza unor papagali licentiati si a unor pseudo-specialisti se amana implementarea inventiei mileniului III.

         Inventatorul dovedeste cele mentionate mai sus cu calcule, citez numai 3 exemple:

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Atentie! Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

La 8000kg: (m=8000kg; h=10.5m; h’=5.25m); La prima faza: 8000(kg)*8(buc)*5.25(m)*9.8 = 3292800J; 3292800J – 823200J = 2469600J castig de energie; diametru ~18m. Valoarea de 2469600J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2. La faza a doua: valoarea de 823200J este 25% din lucrul mecanic produs de cele 7 greutati [8000(kg)*7(buc)*1.5(m)*9.8=823200J], care se pierde pentru ridicarea celor doua greutati [8000(kg)*2(buc)*5.25(m)*9.8=823200J], conf. inventie.

La 1kg: (m=1kg; h=1m; h’=0.5m/2=0.25); La prima faza: 1(kg)*8(buc)*0.25(m)*9.8 = 19.6 J; 19.6J – 4.9J = 14.7J (~14.7w), castig de energie; diametru ~1.4m. Valoarea de ~19J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2. La faza a doua: pentru ridicarea celor 2 greutati [1(kg)*2(buc)*0.25(m)*9.8 = 4.9J], conf. inventie.

La 0.01kg: (m = 10 grame; h=1m; h’=0.5m/2=0.25); La prima faza: 0.01(kg)*8(buc)*0.25(m)*9.8 = 0.196J; 0.196J – 0.049J = 0.147J/1s (~0.147 w), castig nesemnificativ; diametru ~1,4 m. Valoarea de 0.196J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie. La faza a 2-a: pentru ridicarea celor 2 greutati [0.01(kg)*2(buc)*0.25(m)*9.8 = 0.049J], conf. inv. si fig. 1.

 

La parametri mici castigul este nesemnificativ. Dar exista.

Pentru amatorii care vor sa realizeze *Perpetuum mobile de speta a patra*, cu costuri foarte mici, citez cateva tipuri de miniturbine:

  Miniturbina cu diametrul de circa 1,2m fi-va realizata dintr-un grup de 8 chesoane.

       Chesoanele se pot confectiona din plastic, greutatile din plumb, in locul motoarelor electrice fi-vor utilizate bateri etc. Punctele materiale fi-vor manipulate conf. inventie si fig. 1, sau cu 16 magneti, numai conf. fig. 1. La var. I si var. II, manipularea punctelor materiale se face conf. inventie si fig. 1. Var. I cu castig mic, var. II cu castig foarte mic, si la ambele variante sunt necesare urmatoarele ansamble:

1 - miniturbina gravitationala realizata din chesoane (cu ~2 variante de manipulare a greutatilor)
2 - doua semilagare cu rulmenti pentru sustinerea machetei gravitationale
3 - un sistem de franare echipat cu un aparat pentru masurarea lucrului mecanic consumat la franare
4 - in continuarea arborelui se monteaza o roata mare care va antrena un multiplicator conf. inventie, necesar pentru un alternator, pentru a produce energie electrica.

           Se renunta la punctual 4 daca se doreste dovedirea numai a castigului de energie mecanica.

           Arboreale turbinei acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, conf. inventie, si-n acest fel realizeaza doua parghii, datorita grupului cu 8 parghii de ordin zero, a lucrului mecanic multiplu si-a excentricitatii permanente.

           Excentricitatea permanenta are punctual de aplicare al fortei într-o poziţie periferică extremă pe raza medie a turbinei gravitationale conform calcule redactate in lucrarea stiintifica cu titlul *Lucru mecanic multiplu* si actioneaza asupra multiplicatorului de turatie conform inventie realizand doua parghii de ordin 2, cu bratele egale, conf. descrierii inventiei.

              Multiplicatorul este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice.

              Dupa montarea roatii dintate de pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua roti dintate ale celor doua multiplicatoare identice, se produce in timpul functionarii doua parghii de ordin 2, conf. inventie.

               Datorita celor doua parghii de ordin 2, conf. inventie, turbinele gravitationale produc exponential mai multa energie conventionala decat consuma.

               Ambele roti dintate, ale celor doua multiplicatoare identice, vor multiplica rot/min la cat este nevoie pentru cele doua generatoare, sau pentru alte doua multiplicatoare (detalii in a doua faza).

         Energia conventionala (energie electrica) din afara sistemului alimenteaza turbinele, conf. inventie si fig. 1,  pentru ridicarea punctelor materiale numai din chesonul care nu mai afecteaza excentricitatea permanenta.

         Energia neconventionala (forta de gravitatie) din afara sistemului atrage cele 8 puncte materiale realizand 8 parghii, care vor produce mai multa energie conventionala decat consuma.

         Detalii la telefon 0770561002 si pe link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

 

Perpetuum mobile de speta speta intai n + 1
Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit si se roteste continuu, conform inventie.

Realizat cu 8 chesoane actionate de grupuri cu parghii fara brat scurt, aceasta varianta, constă din realizarea unui turbine, cu 8 chesoane, cu arbori orizontali, amplasaţi pe nişte lagăre.

 

In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutăţi, din care: 14 greutati numai in cadranele1 şi 4 în sens trigonometric, fiindca din cele 16 greutăţi, numai 2 se ridică continuu, la fiecare ciclu (in faza a doua), una spre centru şi a 2-a spre circumferinţă.


Acest lucru se realizeaza prin angrenarea pe rand a unei roti dintate speciale (din cele 16 roti) care include un tambur cu un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati.

 

Cele 16 roti dintate speciale, se rotesc pe rulmenti, montate cu suruburi cate una la fiecare capat al fiecarui cheson fiind actionate de cele 8 sectoare dintate cu cel mult 22.5 grade si cu o raza potrivita pentru angrenare si numai astfel in timpul functionarii turbinei se ridica la fiecare ciclu 2 greutati aproape vertical, in faza a 2-a, astfel greutatea din centru turbinei ajunge pe circumferinta.


Cele 8 sectoare dintate sunt asamblate pe 8 cadre fixe, actionand in partea superioara a turbinei, la o inaltime utila pentru angrenare la fiecare capat de cheson, a fiecarui roti dintate speciale, astfel incat sa se angreneze corect cu sectoarele dintate fixe.

 

La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie.  Detalii la telefon 0770561002
 

 

Jucarie gravitationala
Manipularea punctelor materiale conf. fig. 1 si conf. fig. 2/F, figurile se pot accesa pe link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html  

Jucaria gravitationala, cu diametrul de cel mult 20 cm, realizata din 8 chesoane (8 tevi din plastic), cu 16 magneti (la ambele capeteale ale celor 8 chesoane), produce curent electric putin, numai atat cat sa dovedeasca castigul continuu de lucru mecanic gratuit cu cele 8 parghii de ordin zero, in felul urmator: 

la deblocare se arunca punctul material (aproape vertical conf. fig. 1) cu un resort (arc) si-n acelasi timp punctul material este atras de cel de-al doilea magnet, din chesonul propriu.

Punctul material este un cilindru cu lungimea mai mare decat lungimea chesonului pana la decuparea din mijloc, la ambele capete are o tesire de ~10 grade. Intre diametrul interior al chesonului si al punctului material este o diferenta care sa permita o deplasare a punctului material cu frecare minima. Alte detalii la telefon 0770561002.

Viteza punctelor materiale comprima arcul care protejaza magnetul din cheson, si declanseaza sistemul de prindere care tine punctul material pana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1.

Descriere sumara a jucariei gravitationale
Jucaria gravitationala utilizeaza in principal forta de gravitatie pentru a produce curect electric, realizata din 8 parghii de ordin zero, asamblate intr-un singur plan vertical conf. fig. 1 si fig. 2/F, cu un SDV (diapozitiv care este inclus in ansamblu jucariei gravitationale), cu arbori orizontali, amplasata pe niste lagare, alimentata din exterior de la o sursa de energie electrica (proprie) pentru a deplasa 8 greutati, cu 16 magneti, in interiorul a 8 chesoane (tevi din plastic), decupate la mijloc conf. inv. si fig. 2/F, greutatile sunt comandate de un sistem de comanda si control automat in asa fel incat, la fiecare ciclu care este o mica parte dintr-o rotatie completa, 7 greutati sa fie intr-o pozitie periferica extrema in permanenta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si numai una greutate se ridica pe circumferinta, aproape vertical, in permanenta, conf. inv. si  fig. 1, astfel se realizeaza mentinerea centrului de greutate al jucariei gravitationale numai in cadranele 1 si 4, si prin intermediul arborelui transmite lucru mecanic gratuit la un mini-generator pentru a produce energie electrica, inclusiv pentru autoalimentarea unui bec sau a becurilor.

Jucaria gravitationala functioneaza in felul urmator: la deblocare se arunca punctul material cu un resort (arc) si in acelasi timp punctual material este atras de al doilea magnet din chesonul propriu, decupat la mijloc conf. inv. si fig. 2/F, viteza punctului material comprima arcul care protejaza primul magnet din acelasi cheson, si declanseaza sistemul de prindere care tine punctul material pana se deblocheaza deoarece ii vine randul sa se ridice iarasi din punctual A, conf. fig. 1, astfel jucaria gravitationala are 8 parghii de ordin zero, care realizeaza excentricitatea permanenta care produce foarte putina energie electrica.  

Pentru detalii privind functionarea cu chesoanele  decupate la mijloc, trebuie analizata si descrierea jucariei gravitationale inregistrata cu nr. A/00301/2012 din 02.05.2012, la OSIM.

 

Miniturbina cu diametrul de circa 0,5 m,
a fost realizata si distrusa in anul 1971, de inventator, din motive subiective.

Miniturbina fi-va o roata cu cupe care are dimetrul de cel mult 0.5 m si o latime de ~0.1 m.

Are 8 brate actionate cu parghii fara brat scurt. Aceasta varianta are 16 brate cu 16 cupe, sudate sau asamblate cu suruburi pe un arbore orizontal, amplasat pe 2 lagare cu rulmenti. Miniturbina se blocheaza. In exteriorul a 8 brate, pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se pune manual 8 greutati (fiecare greutate are un kg).

 

Cele 2 lagare cu rulmenti sunt montate cu surburi pe un suport cu inaltimea de ~0.5 m, ambele impreina au cel mult un metru inaltime.

In exteriorul lagarului se infasoara un cablu subtire de sarma la capatul caruia se pune o greutate de 8 kg cu posibilitatea de-a adauga pe rand, mai multe greutati de un kg. Lungimea cablului de la arbore la greutatea de 8 kg rezulta din incercarile repetate la experiment.

 

Dupa deblocare cupele se deplaseaza odata cu turbina, si atunci cand cade greutatea din zona inferioara se pune in acelasi timp alta greutate in zona superioara in cupa care se roteste goala (din rezerva cu greutati de un kg).

 

Atentie!

Prima proba:

Daca dupa deblocare cele 8 kg din cupe, de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, nu se rotesc datorita celor 8 kg de la arbore, rezulta faptul ca turbina are pierderi mai mari decat castigul de lucru mecanic datorita frecarilor.

 

Daca dupa deblocare cele 8 kg din cupe, de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se rotesc deodata cu turbina, atunci se blocheaza turbina si se adauga la cele 8 kg de la arbore alte greutati pana se opresc cele 8 cupe cu cele 8 kg de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

 

Din totalul de kg de la arborele miniturbinei se scade aproximativ 3kg, si ceeace ramane este castig de lucru mecanic gratuit. Detalii la telefon 0770561002.

 

Cele 3 kg sunt scazute pentru pierderi si pentru cele 2 greutati care trebuie ridicate conf. inventie la faza a doua.

 

            In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero (fara brat scurt) si de ordin 1, sustinute cu 4 legitati noi in fizica. Grupurile cu parghii de ordin zero produc lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita (fara poluare) cu cel mai mic pret din lume.

         Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* deoarece utilizeaza ptr. functionare si doua surse de energie.     

 

Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra,
realizate cu 8 chesoane sau dintr-un tambur, actionate de grupuri cu parghii fara brat scurt.
(reinregistrata la OSIM cu nr.  a2017 00039, cu data de depozit: 25/01/2017)

Inventia se refera si la o turbina gravitationala care utilizeaza numai si numai forta de gravitate (prima varianta din lucrare redactata mai jos), pentru a produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Lucru mecanic gratuit fi-va cu mult mai mic datorita rotilor dintate folosite in faza a doua conf. inventie.

Toate turbinele gravitationale sunt *Perpetuum mobile de speta a patra*

Perpetuum mobile de speta a patra realizate cu 8 chesoane sau dintr-un tambur, actionate de grupuri cu parghii fara brat scurt fiind noutate absoluta in domeniu si pentru a le intelege in locul referintelor bibliografice trebuie sa se consulte teoria si calculele care sustine inventia;

 inclusiv urmatoarele CBI-uri inregistrate, si reinregistrate la OSIM: nr. 00670/11.06.1999; nr. 00167/19.02.2002; nr. 00013 din 11.01.2007, nr. a2013 00750 din 17.10.2013, etc.,  toate cu titlul: Procedeu de utilizare a forţei de gravitaţie pentru producerea energiei  mecanice folosită la producerea energiei electrice.  

Ultima inregistrare la OSIM, este cu titlul *Perpetuum mobile de speta a patra*  cu nr.  a2017 00039, cu data de depozit: 25/01/2017.

In procedeul de utilizare a forţei de gravitaţie este inclus un grup de inventii legate intre ele de un singur concept inventiv general caci toate are aceeasi structura de rezistenta: un grup cu 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu, cele 3 lucrari stiintifice sunt anexate la CBI, la rubrica 12.17, la alte documente, conf. regulament.

Materialul mentionat nu se breveteaza dar impreuna cu inventiile respinse de OSIM mentionate mai sus si cu inventia descrisa mai jos, trebuie analizate deoarece numai asa se poate intelege inventia.

Inventia este atipica deci si descrierea fi-va la fel. In prima faza conf. fig. N/2, se realizeaza energia mecanica folosind parghii de ordin zero, fara brat scurt, actionate de niste greutati manipulate cu 16 roti dintate, asamblate la capetele chesoanelor si  alte 8 roti dintate asamblate pe niste cadre fixe, conf. inventie.

 

Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea unui grup de pârghii de ordin zero, fara brat scurt, care în timpul  funcţionării  ansamblului  gravitaţional, centrul de greutate al acestuia să fie în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, astfel se realizeaza pentru prima data in lume artificial: un grup cu 8 pârghii de ordin zero (8 forte neconservative, atipice etc), lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Avem 8 greutati, la prima faza si 7 greutati la a doua faza, pe circumferinta numai in cdranele 1 si 4 in sens trigonometric, in permanenta, continuu, la fiecare ciclu, conf. inventie si fig. N/2, si din aceasta cauza nu avem: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Perpetuum mobile de speta a patra realizate cu 8 chesoane sau dintr-un tambur, actionate de grupuri cu parghii fara brat scurt si foloseste forta de gravitatie din exteriorul celor 8 parghii fara brat scurt ptr. a transforma lucrul mecanic produs gratuit in exteriorul sistemului deschis de catre multiplicator si generatoare in energie electrica, conf. inventie.

 

Cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), vor completa fortele neconservative cunoscute pana acum: forta de frecare, fortele de contact, forta de tensiune si rezistenta la miscare a aerului.

Notiunile absolut noi in fizica, mentionate mai sus, sunt structura de rezistenta a inventiei, fara ele inventia nu exista.

Toate turbinele gravitationale conform inventie sunt *perpetuum mobile de speta a patra*.

Perpetuum mobile de speta a patra realizat cu 8 chesoane actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt care functioneaza in 2 faze.  Citez din lucrarile care sustin inventia mileniului III.
"... -La prima faza avem 8 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia creste in intervalul de ~75% cat dureaza coborarea greutatilor conf. fig N/2, cu castig de energie electrica, deoarece: aceasta accelelare continua mareste energia cinetica, pentru ca cele 8 greutati de pe circumferinta, datorita vitezei de rotatie influenteaza bilantul energetic al sistemului deschis a celor 8 parghii care interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si cele 2 generatoare.

-La faza a doua avem numai 7 greutati pe circumferinta, la toate ciclurile, si entropia descreste cu castig de energie electrica deoarece: si la a doua faza in intervalul de ~25%, cat dureaza ridicarea celor 2 greutati conf. inventiei si fig. 1, sistemul deschis a celor 7 parghii, interactioneaza cu "exteriorul" prin arborele turbinei care transmite miscarea de rotatie la multiplicator si cele 2 generatoare.

In aceeasi perioada de timp se franeaza turbina cu castig de energie, prin cuplarea a cel putin 3 generatoare (cu puteri diferite) pe poz. 2. 1/e, conf. inventie. Detalii pe linkurile de la aceasta pagina.

-Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati."

Inventia foloseste din parghia clasica numai si numai jumatate de parghie.
In toate domeniile se doreste de fiecare specialist sa actioneze cu mai multe parghii. In era noastra (din 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero si de ordin 1, marginalizate inclusiv de OSIM. Parghia clasica este o bara rigida c-un punct de sprijin si doua brate, un mecanism simplu util pentru amplificarea fortei (se produce forta in plus gratuita). Turbina gravitationala actionata de grupuri cu parghii fara brat scurt are 8 greutati (G) pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4, in sens trigonometric.

Cele 8 greutati prin rotire isi schimba caracterul si devin *8 parghii de tip nou (de ordin zero) fara brat scurt*; 8 forte neconservative (controlate ~99%) care amplifica la arborele turbinei lucru mecanic produs gratuit, conf. inventie”

Inventia mileniului III, nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

In concluzie,  legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative. Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.

Cele 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt, conf. fig.1, fig. 2 si N/2, are la fiecare cheson una greutate pe circumferinta simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza turbinei, si a doua greutate e-n centrul turbinei c-o toleranta de plus-minus 30mm simbolizand bratul scurt al parghiei.

Pentru calcule cu formula parghiei clasice se foloseste in formula, bratul scurt egal cu raza arborelui de la turbina gravitationala, care este asamblata in doua semilagare cu rulmenti. Sistemul fizic deschis (semihibrid) al grupului de 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt, conf. inventie nu are echilibru dinamic deoarece:  nu are brat scurt, nu are un moment a fortei de sens contrar, nu are actiune-reactiune etc.

Conf. inventie se poate realize si 8 parghii de ordin 1, deoarece putem realiza la cele 8 parghii si brat scurt, pentru ca facem legatura dintre greutati cu o tija mai lunga (oricat se doreste), caci sistemul semihibrid al celor 8 parghii de ordin zero este DESCHIS si permite realizarea parghiilor cu orice brat scurt se doreste, inclusiv cu toate cele 16 greutati numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Daca se realizeaza cele 8 parghii cu brat scurt sistemul ramane DESCHIS, dar cu un castig de energie mai mic.

 

*Perpetuum mobile de speta a patra* prima varianta:

Prima varianta are titlul: *Perpetuum mobile de speta intai N+1*, si este realizat, cu 8 chesoane, cu arbori orizontali, amplasaţi pe nişte lagăre. Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit.

In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutăţi, din care: 14 greutati numai in cadranele1 şi 4 în sens trigonometric, fiindca din cele 16 greutăţi, numai 2 se ridică continuu, la fiecare ciclu (in faza a doua), una spre centru şi a 2-a spre circumferinţă.

Acest lucru se realizeaza prin angrenarea pe rand a unei roti dintate speciale (din cele 16 roti) care include un tambur cu un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati.

Cele 16 roti dintate speciale, se rotesc pe rulmenti, montate cu suruburi cate una la fiecare capat al fiecarui cheson fiind actionate de cele 8 sectoare dintate cu cel mult 22.5 grade si cu o raza potrivita pentru angrenare si numai astfel in timpul functionarii turbinei  se ridica la fiecare ciclu 2 greutati aproape vertical, in faza a 2-a, astfel greutatea din centru turbinei ajunge pe circumferinta.

Cele 8 sectoare dintate sunt asamblate pe 8 cadre fixe, actionand in partea superioara a turbinei, la o inaltime utila pentru angrenare la fiecare capat de cheson, a fiecarui roti dintate speciale, astfel incat sa se angreneze corect cu sectoarele dintate fixe.

La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie. Detalii si pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/demonstratie%20grafica.html

 

Perpetuum mobile de speta a patra realizat cu 8 parghii fara brat scurt, varianta a 2-a.

Perpetuum mobile de speta a patra,
utilizeaza pentru functionare, la toate tipurile de turbine gravitationale, numai forta de gravitatie pentru rotirea turbinelor gravitationale, si pentru a ridica cele 2 greutati, aproape vertical, la faza a 2-a, conf. inventie, foloseste numai energie electrica din afara sistemului.

Atentie!
Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Perpetuum mobile de speta a patra sunt realizate cu 8 chesoane este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, var. 2, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată dintr-un ansamblu gravitaţional, confectionat din 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative cu entropie controlata 99.9%), cu functionare ciclica (un ciclu are 2 faze), conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu arbori orizontali, amplasat pe lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica proprie, pentru a deplasa 16 greutăţi cu mijloace de ridicat în interiorul a 8 chesoane, greutăţile fiind comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încât, la fiecare ciclu care e o parte mică dintr-o rotaţie completă, 7 greutăţi să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, celelalte 7 greutati sa fie langa centrul turbinei, cu centrul  lor de greutate numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel avem in permanenta 14 greutati in cadranele1 şi 4 în sens trigonometric, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 greutăţi numai 2 se ridică, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, conf. fig. 1; 

turbina, conf. inventie, este constituită din: 8 chesoane, în interiorul cărora sunt deplasate greutăţile, cu mecanisme de ridicat, prin intermediul blocurilor cu role, cu cabluri, pe nişte şine; greutăţile sunt ancorate de tamburul roţii dinţate, acţionată de o roata dinţată, pusă în mişcare de un reductor şi de un motor, cu care se frânează greutăţile sau se pun în mişcare realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente ansamblul gravitaţional se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a 2 fază, acţionează prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turaţie, care antreneaza, în ultima fază cel putin 2 generatoare producând energie electrică.

Perpetuum mobile de speta a patra este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, conf. invenţiei, la prima fază foloseste energie neconvenţională care se transformă în lucru mecanic gratuit la arborele ansamblului gravitaţional.

La a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale prin intermediul pinionului de la multiplicatorul de turatie, care antreneaza in ultima faza cele doua generatoare pentru a produce energie electrica aproape gratuita, conf. inventie.

Greutăţile au aparent drumul închis fiindcă suportul lor, respectiv interiorul chesoanelor, permite doar o mişcare rectilinie a celor două greutăţi, asamblate în ele, care în drumul lor, la coborâre au lucru mecanic pozitiv şi la urcare au lucru mecanic negativ, iar atunci când staţionează în centrul turbinei gravitaţionale, aşteptându-şi rândul să urce pe circumferinţă, ele nu afectează în nici un fel excentricitatea turbinei, ajută doar la realizarea pârghiilor.

Fig. 1 si fig N/2 reprezentarea excentricitatii permanente, realizata de greutatile, de pe circumferinta. Fig. 2, reprezentarea unei soluţii constructive ale turbinei gravitaţionale care are în componenţă: 4 chesoane, 8 profile pentru rigidizarea chesoanelor, 2 tamburi cu rol de arbore, 8 greutăţi egale, 4 tije pentru asamblarea greutăţilor având lungimea de circa 0,3 din lungimea chesonului, 4 motoare, 4 reductoare, 8 limitatoare de cursă, 8 blocuri cu role, 8 tamburi dimensionaţi astfel încât să permită o înfăşurare a cablului, 8 capace de vizitare, eclise, rigidizări etc.

Chesoanele 2 sunt dimensionate astfel încât să nu fie nevoie de rigidizări interioare. Turbina gravitaţională poate avea cel puţin 3 chesoane şi cel mult 12 chesoane, iventatorul recomandă turbina gravitaţională cu 8 chesoane, în fig.2, avem o turbină cu 4 chesoane doar pentru a fi înţeleasă mai uşor. 

Detalii la inventie, si pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/demonstratie%20grafica.html

Inventatorul recomandă la arborele turbinei gravitationale actionata de grupuri cu parghii fara brat scurt, ~4 rpm, conf. invenţiei. Invenţia conf. fig.1, este realizată din 8 chesoane asamblate între ele prin sudură rezultând 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare.

Deplasarea ansamblului gravitaţional cu ~ 22,5 grade reprezintă conf. fig.1 un ciclu. Un ciclu, la prezenta invenţie, reprezintă timpul în care se deplasează două greutăţii, una spre centru şi a doua spre circumferinţă, iar greutăţile de pe circumferinţă parcurge fiecare doar 22,5 grade, de unde rezultă că un ciclu este o mică parte dintr-o rotaţie completă.

Timpul în care se realizează un ciclu depinde de numărul de rotaţii pe minut al ansamblului gravitaţional. Ansamblul este asamblat într-o poziţie verticală conform inventie. Chesoanele, sunt incluse în ansamblu fiind antrenate într-o mişcare de rotaţie datorită excentricităţii permanente, conf. fig.1, link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html

Excentricitatea permanentă se realizează prin manipularea unor 16 greutăţi egale în interiorul a 8 chesoane, datorita atractiei gravitationale a pamantului, conf. fig.1.  Cele două greutăţi din interiorul fiecărui cheson sunt asamblate între ele cu o tijă având lungimea de circa 0,4 din lungimea chesonului astfel încât atunci când o greutate este în centru cealaltă să fie pe circumferinţă, realizând astfel 8 pârghii conf. fig.1, care în oricare din poziţiile unghiulare ale ansamblului vor avea aceeaşi eficenţă.

Entitatea excentricitatii permanente: conf. inventie avem o miscare unidimensionala a greutatilor actionate de forta de gravitatie. In acest caz, orbita circulara este marginita in ambele sensuri, de raza cercului pe care se rotesc centrele de graeutate a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1). Daca orbita circulara este marginita, corpul adimensional (punctul material purtator de masa) este captiv intr-un cerc.

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta numai in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 greutati la prima faza si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1), la fiecare ciclu continuu. Variatia corpului adimensional din cadranul unu, va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul de energie electrica mai mare decat consumul de energie electrica, conf. calcule estimative redactate si in aceasta descriere

Entitatea excentricitatii permanente este realizata, in doua faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, prin felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati egale (puncte materiale) in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative).

Conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, in timpul functionarii turbinelor gravitatonale mixte la parametrii proiectati avem in tot timpul functionarii 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati in permanenta pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Conf. celor redactate mai sus rezulta doua entitati:
-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative).

-A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie potentiala din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila). Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie si fig. N/2.

-Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie si fig. N/2, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii.

Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului III.

Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric este punctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua,adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin zero, fara brat scurt (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. inventie.

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Parametrii turbinei fiind: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m) Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului este dependenta de variabila independentă a greutatii care se ridica spre centrul turbinei aproape vertical, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a 2, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material se calculeaza in raport cu greutatea care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional) de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

Determinarea pozitiei exacte a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului, la ambele faze, conf. inventie, fi-va calculta de specialistii din domeniu.
Calculele punctului material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, sunt adimensionale, si ambele fi-vor constante) fiind dovedite cu teorie si calcule si in prezenta descriere.

Conform inventie avem o stare initială de echilibru la inceput de ciclu si o stare finala de echilibru la finalul ciclului, astfel coincide starea finală cu starea initiala la fiecare ciclu in timpul in care turbina are o functionare ciclica la parametrii proiectati.

Conf. celor redactate mai sus, pentru prima data in lume se controleaza 99.9% entropia, deoarece la toate turbinele gravitationale mixte daca functioneaza la parametrii proiectati, avem in interiorul fiecarui ciclu o stare de neechilibru si in exteriorul ciclului (la granita dintre cicluri) o stare de echilibru.

Turbina gravitationala actionata de grupuri cu parghii fara brat scurt in timpul functionarii la parametrii proiectati, la prima faza, in intervalul de 75% din timpul in care se produce ciclul, realizeaza datorita celor 8 greutati (8000kg*8=64000kg) localizate pe circumferinta conf. fig. N/2, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=64000kg.

Turbina gravitationala actionata de grupuri cu parghii fara brat scurt in timpul functionarii la parametrii proiectati, la faza a doua, in intervalul de 25% din timpul in care se produce un ciclu conf inventie si fig. 1, realizeaza datorita celor 7 greutati (8000kg*7=56000kg) localizate pe circumferinta, o excentricitate permanenta in interiorul cercului cu masa m=56000kg.

Din cele redactate mai sus rezulta faptul ca excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) si cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) sunt doua elemente DISTINCTE (care impreuna realizeaza un intreg cu m=64000kg), care actioneaza deodata ca un singur punct material (presupus), cu toate ca cele 8 greutati sunt localizate pe circumferinta si forta neconservativa  este in interiorul cercului.

Greutatea excentrica (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = excentricitatea permanenta (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = una forta neconservativa  (un punct material localizat in permanenta in cadranul 1, purtator de masa m=64000kg) = 8 parghii de ordin 0 (64000kg, conf. inventie si fig. N/2) = 8 forte neconservative (64000kg, conf. inventie si fig. N/2).

Toate turbinele realizate din 8 chesoane sau dintr-un tambur au în comun un singur concept inventiv general avand aceiasi structura de rezistenta: parghii de ordin zero fara brat scurt, excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu. Toate inventiile realizate din 8 chesoane sau dintr-un tambur, se realizeaza in 3 faze si au in comun, partial, revendicarea principală nr. 1, redactata mai sus.

*Perpetuum mobile de speta a patra* realizate dintr-un tambur

Perpetuum mobile de speta a patra este actionat si de grupuri cu parghii fara brat scurt, realizate dintr-un tambur, conf. fig. 2/a si 2/b, sunt noutate absoluta in domeniu si ptr. a le intelege in locul referintelor bibliografice sa se consulte si CBI nr. A/00556/2010 din 24.06.2010, documentatia este in arhiva OSIM.

Miniturbina gravitationala sau turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur actionate de pârghii de ordin zero,realizata dintr-un tambur este asemanatoare cu grupul de inventii realizate cu chesoane, doar manipularea punctelor materiale se face diferit. La chesoane se manipuleaza prin interiorul chesoanelor.

La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Perpetuum mobile de speta a patra este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, realizate dintr-un tambur, cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului.

Tamburii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii fara brat scurt.

Perpetuum mobile de speta a patra este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt, realizate dintr-un tambur, cu arbori orizontali, cu 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor.

Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrică.
Fig. 2/A, reprezinta excentricitatea celor 8 minilocomotive.
Fig. 2/B, reprezinta ansamblul turbinei.

Fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a turbinei care are în componenţă: de la poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire şi oprire conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie.

Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arboreale turbinei; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive; poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă a ansambluilui si pentru susţinerea minilocomotivelor; 

poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar pentru manipularea minilocomotivelor; poziţia nr. 16 reprezintă lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip BULB; poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie, care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele turbinei gravitationale pentru al proteja; poziţia nr. 20 generatoare;  poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară.

Perpetuum mobile de speta a patra realizat dintr-un tambur este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt si se realizează în principal prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior pozitia (17), continuuă cu sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii (curente, capitale etc).

Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă, în raport cu minilocomativele alese se face proiectarea ansamblului gravitaţional necesar pentru susţinerea lor. Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă prin lucru mecanic multiplu, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrică.

Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului. La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR.

Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie. Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea putin mai mare decat latimea minilocomotivei. Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii.

Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori. Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie. Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică.

Perpetuum mobile de speta a patra realizat dintr-un tambur este actionat de grupuri cu parghii fara brat scurt si foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. 

Cele opt pârghii de ordin 0, conform invenţie, produc mai multă energie decât consumă. Cateva pozitii unghiulare conform fig. 2/A. La acestă poziţie unghiulară se ridică minilocomativa nr. 8. Cele 8 minilocomative sunt amplasate în felul următor:
La ~ 90 grade, minilocomativa nr.1 simbolizând pârghia cu nr.I, este  pe circumferinţă.                            La ~ 67,5 grade, minilocomativa nr.2, simbolizând pârghia cu nr.II, este  pe circumferinţă.
La ~ 45 grade, minilocomativa nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III, este  pe circumferinţă.      
  
        La ~ 22,5 grade, minilocomativa nr.4 simbolizând pârghia cu nr. IV, este  pe circumferinţă.
        La ~ zero grade, minilocomativa nr. 5 simbolizând pârghia cu nr.V, este  pe circumferinţă.                  
        La ~ 337,5 grade, minilocomativa nr.6 simbolizând pârghia cu nr.VI, este  pe circumferinţă. 
        La ~ 315 grade, minilocomativa nr.7 simbolizând pârghia cu nr.VII, este  pe circumferinţă.    
        La ~ 292,5 grade minilocomativa nr. 8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, se ridica  pe circumferinţă. La urmatorul ciclu se ridica minilocomativa nr.7 si astfel la fiecare ciclu se ridica o singura minilocomativa.

Perpetuum mobile de speta a patra realizat dintr-un tambur, conform fig. 2/A, are fiecare parghie autonoma si in consecinta, se elimina reciproc numai doua parghii pentru pierderi diverse. Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’. Cele 8 parghii autonome produc mai multa energie conventionala decat consuma.

*Perpetuum mobile de speta a patra mixt* este realizat din infrastructura si din suprastructura

*Perpetuum mobile de speta a patra mixt* este realizat de o de o infrastructura (turbina cu 8 chesoane) si din suprastructura turbinei realizata dintr-un tambur ambele actionate simultan de grupuri cu parghii fara brat scurt.

Invenţia se referă la o turbina gravitationala mixta care utilizeaza forţa de gravitaţie, pentru a produce exponential mai multa energie conventionala, decat consuma.

Problema tehnică, pe care o rezolvă invenţia, constă în realizarea unui grup de pârghii care în timpul  funcţionării  ansamblului  gravitaţional, centrul de greutate al acestuia să fie în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 şi 3 în sens trigonometric, astfel se realizeaza pentru prima doua excentricitati in interiorul unui cerc, cu: pârghii de ordin 0, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta.

Perpetuum mobile de speta a patra mixt realizat de o turbina cu 8 chesoane si din suprastructura turbinei realizata dintr-un tambur ambele actionate simultan de grupuri cu parghii fara brat scurt si utilizeaza conform fig. 1 si fig. 2/A doua grupuri de parghii de ordin zero care produc “lucru mecanic multiplu gratuit”.

Lucru mecanic multiplu produce doua excentricitati permanente care rotesc din interior si din exterior doua turbine: una fabricata dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) si cealalta din suprastructura unui tambur conform fig. 2/A.

     Schite cu figurile 1 si 2/A, care reprezinta:
    Fig.1, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la infrastructura realizata dintr-un grup de 8 chesoane sudate.

    Fig.2/A, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta de la suprastructura inventiei realizata cu suprastructura unui tambur.

     Fig.1/C, schita cu grupul celor 16 parghii si excentricitatea permanenta de la ambele excentricitati.
    Fig.2/C, reprezinta constructia metalica a infrastructurii si suprastructurii.

Fig.2/E, reprezinta ansamblu *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* cu mai multe subansamble. Doua dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite.

Exemple de realizare a inventiei: in prima faza se realizeaza energia mecanica folosind un grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate numai cu energie conventionala din interiorul turbinei gravitationale, conf. inventie, si un alt grup de 8 parghii actionate de niste puncte materiale manipulate cu energie conventionala din exteriorul turbinei gravitationale conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B utilizand numai supastructura tamburului.

Ambele turbine gravitationale impreuna realizeaza *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* care utilizeaza 8 parghii la infrastructura si 8 parghii la supastructura (conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B). Grupul celor 16 parghii (infrastructura + supastructura) au raze diferite cu acelasi centru. Rezultand doua raze medii. Ambele in timpul functionarii au punctele materiale excentrice în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

Infrastructura este inclusa intr-un tambur poz. 30, care are 16 decupari dreptunghiulare in zona capacelor de vizitare ale celor 8 chesoane. Pe circumferinta infrastructurii se asambleaza conform unor proceduri clasice un tambur pozitia 30, care impreuna cu subansablu de legatura pozitia 31, permite asamblarea infrastructurii cu suprastructura.

Asamblarea supastructurii pe tamburul de la infrastructura se realizeaza conf. unor proceduri clasice pentru a se putea demonta partial pentru reparatii.

Supastructura se realizeaza din 8 tronsoane. Fiecare tronson se face din cel putin doua bucati necesare pentru interventii. Turbina conf. figurilor 1/C si 2/C produce doua excentricitatii partial concentrice numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A.

    Fig. 1/C reprezinta doar punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii care au multe viteze diferite si sunt manipulate de un sistem de comandă şi control automat care numai in raport cu aceaste viteze manipuleaza punctele materiale. Punctele materiale de pe circumferinta infrastructurii si supastructurii fi-vor manipulate in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1 si fig. 2/A, cu exceptia franarii turbinei.

Infrastructura se fabrica conform fig. 2, 4, 5 etc. si sunt descrise in inventiile mentionate si la prima pag. din prezenta, response de OSIM.

Centrul de greutate (la infrastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta infrastructurii fi-vor în timpul  funcţionării numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Centrul de greutate (la supastructura) al celor 8 puncte materiale de pe circumferinta supastructurii fi-vor în timpul  funcţionării  numai in cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Supastructura se fabrica conform fig. 1/A; fig. 2/A,  2/B etc., conf. inventiei.

In a doua faza se multiplica turatia de la arborele turbinei gravitationale mixte cu un multiplicator de turatie (care in timpul functionarii este antrenat de doua parghii) si se poate consulta la pag. nr. 1, din prezenta descriere. Fig.2/E, reprezinta ansamblu turbinei grav. mixte cu mai multe subansamble. Trei dintre ele sunt modul de optimizare a randamentului (Poz.  1/e si Poz. 3/e) si cuplarea multiplcatoarelor cu trepte de multiplicare diferite (Poz. 4/e).

Optimizarea randamentului la turbina gravitationala mixta se realizeaza cu urmatoarele subansamble (pozitii):

    Poz. 2. 1/e, reprezinta un subansamblu cu una bucata coroana dintata (realizata din 4 buc)
    Poz. 2. 3/e, reprezinta un subansamblu cucompus din: reductor, roata dintata, motor, suport motor si anxele lor pentru cuplare si actionare etc.

Coroana dintata se asambleaza pe diametrul exterior al tamburului poz. 30, pe partea cu sursa de energie electrica. Roata dintata, reductorul si motorul electric se asambleaza pe un suport pentru a actiona cand este nevoie, sau continuu coroana dintata de pe diametrul exterior al tamburului. Poz. 2. 4/e, reprezinta un subansamblu compus din mai multe multiplicatoare cuplate intre ele pentru a marii (in mai multe trepte) rot/min necesare celor doua generatoare, conf. inventie, de la 4 rot/min la rot/min solicitate de beneficiar.   

In a treia faza cel putin doua generatoare clasice produce energie electrica.

Excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) la *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* se poate calcula si cu formula parghiei; cu formula parghiei de ordin zero si cu formulele lucrului mecanic multiplu. Pentru a se calcula mai usor se calculeaza prima data: razele utile ale celor doua excentricitatii; media razelor utile; media celor doua excentricitatii (la toate punctele materiale excentrice) etc.

*Perpetuum mobile de speta a patra mixt* utilizeaza forţa de gravitaţie pentru producerea energiei mecanice folosită la producerea energiei electrice, caracterizata prin aceea că prima fază e realizată din infrastructura conform fig. (1, 2, 4, 5) si suprastructura tamburului conform fig. (1/A, 2/A si 2/B) cu doi arbori orizontali, amplasati pe nişte lagăre autoreglabile, alimentata din exteriorul sistemului de la o sursă de energie convenţională pentru a deplasa 24 de puncte materiale conf. fig. 1 si fig. 2/A cu mijloace de ridicat si transportat în interiorul chesoanelor si in exteriorul tamburului, punctele materiale sunt comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 14 puncte materiale să fie într-o poziţie periferică extremă în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric si numai 7 punctele materiale în centrul turbinei gravitationale mixte, pentru că în permanenţă, la fiecare ciclu, dintre cele 16 punctele materiale de pe circumferinta se ridică, una spre centru, una spre circumferinţă, conform fig. 1. si una numai pe circumferinta conform fig. 2/A.

Celelalte 14 puncte materiale se deplaseaza in sensul de rotatie a turbinei gravitationale mixte pe circumferinta infrastructurii cu circa 1,1 m/sec. si pe circumferinta suprastructurii cu circa 1,8 m/sec realizând menţinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale mixte numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel că datorită excentricităţii permanente turbina se roteşte şi prin cel de al doilea arbore energia mecanică produsă, în a doua fază, acţionează un multiplicator de turaţie, care realizeaza doua parghii de ordin 1 si 2 antrenand, în ultima fază doua generatoare producând energie electrică.

*Perpetuum mobile de speta a patra mixt*, realizeaza menţinerea centrului de greutate al turbinei  conform legi a treia a *excentricitatii permanente*;  calitatea excentricitatii permanente (greutatea excentrica) este de a se gasi in afara centrului unui ansamblu, unei turbine etc. astfel un grup de parghii de ordin zero din interiorul si din exteriorul unor ansamble, turbine etc.

realizate din chesoane (conform fig. 2) echipate in exterior, pe circumferinta, cu un tambur ; numai cu suprastructura tamburului, astfel infrastructura este conf. fig. 2 realizata din chesoane pentru a realiza fiecare cate o excentricitate permanenta in timpul functionarii numai în cadranele 1 şi 4 sau în cadranele 2 si 3 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

Entitatea excentricitatii permanente la suprastructura unui *Perpetuum mobile de speta a patra mixt*
La suprastructura unui *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* conf. fig. 2/A si 2/B, este descries modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), care are rolul principal de-a mentine rpm-ul si echilibrul dinamic a turninei in timpul functionarii la parametrii proiectati.

Aceste turbine realizate din chesoane echipate in exterior cu un tambur sunt cele mai rentabile deoarece cumuleaza cel putin 2 excentricitati, conf. fig. 1 si fig. 2/A, si astfel se tine mai usor in echilibru dinamic turbina.

Conf. celor redactate mai sus rezulta la un *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* doua entitati:
Prima entitate este grupul celor 8 minilocomotive din exteriorul tamburului care este o forta neconservativa, un punct material purtator de masa adimensionala, localizata in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, si are atributia principala de-a realiza franarea turbinei gravitationale mixte pentru a tine rpm-ul la parametrii proiectati.

A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta care este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) purtator de masa adimensionala, localizat (la infrastructura), in interiorul cercului cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie la arborele turbinei conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Ambele entitati, fiecare cu alta atributie (nontransferabila), fi-vor un punct material purtator de masa adimensional, localizat in interiorul cercului (la infrastructura) cu energie potentiala in cadranul 1 in sens trigonometric, oscilant, aproape fix, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x. Intre aceste doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie, este o relatie obligatorie, controlata de sistemul de comanda si control, deoarece ambele  entitati in tot timpul functionarii turbinei sunt cumulate impreuna la infrastructura, intr-un singur punct material purtator de masa,la ambele faze.

La *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* se poate realiza si trei, patru excentricitati , datorita suprastructurii turbiei gravitationale, deoarece se poate repetata de mai multe ori suprastructura. Daca se fabrica mai multe suprastructuri fi-vor foarte greu de controlat si nu sunt necesare.

*Perpetuum mobile de speta a patra mixt*, realizeaza mentinerea centrului de greutate al turbinei gravitationale conform legi a treia a excentricitatii permanente. Calculele la un grup de *Perpetuum mobile de speta a patra mixt* se poate face folosind fig. 6.

Fig. 6, reprezintă centrală electrică gravitaţională cu  zece hale industriale 4, ele sunt realizate fiecare dintr-o singură travee cu formă dreptunghiulară echipată cu cel mult două poduri rulante şi cel puţin 16 turbine gravitaţionale 1, care sunt echipate în principal cu sursă de energie convenţională 2, necesară pentru deplasarea greutăţilor în interiorul chesoanelor; multiplicatoare de turaţie; generatoare şi anexele aferente lor.

Centrala electrică gravitaţională utilizează ca materie primă forţa de gravitaţie ~ 96% plus ~3% energie convenţională pentru manipularea greutăţilor în interiorul chesoanelor (pentru toate turbinele folosite) plus ~1% energie convenţională pentru serviciile interne ale centralei (utilaje, depozite, birouri, centrul de comandă şi control etc.)

Lanţul de transformare este: ~96% energie neconvenţională plus ~ 4% energie convenţională, împreună se transformă la arborii turbinelor gravitaţionale în energie mecanică gratuita care produce energie electrica. Halele industriale 4, sunt amplasate radial faţă de centru de comandă şi control 7, amplasat în aceeaşi clădire cu birourile administrative, instalaţi, ateliere, depozite etc.

Centrala este pe o fundaţie continuă circulară cu radier 8, în care se montează transformatoarele 9. Fundaţia este proiectată în raport cu puterea instalată în MW având prevăzute locaşurile pentru asamblarea turbinelor şi a anexelor aferente lor precum şi a canalelor de cabluri etc.

 Fundaţia e realizată în raport cu solul care asigură stabilitatea solicitărilor statice şi dinamice. Centrale electrice gravitaţionale se transporta gata fabricate. Halele industriale se vor confecţiona din structuri metalice sudate, cu mai multe joante în vederea transportării ei la beneficiar cu mijloace auto; pe CFR sau aerian inclusiv cu elicoptere.

Pereţii exteriori sunt realizaţi din tablă canelată cu vată de sticlă de cel puţin 35mm, rezultînd panouri  care să se poată asambla la beneficiar prin şuruburi şi sudură. Ferestrele, uşile, acoperişul halei se vor fabrica din panouri şi ferme metalice pentru a fi uşor de transportat şi asamblat la beneficiar.

Centrul de comandă şi control 7 supaveghează sistemele de comandă şi control ale turbinelor în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice. Conform fig. 6, avem 10 hale industriale.

Dacă în fiecare hală avem 20 turbine, la 10 hale vom avea 200 turbine gravitaţionale mixte.

Suprafaţa necesară, conf. invenţie, pentru o centrală electrică gravitaţională e de cel mult 500 de metri patraţi, pe aceeaşi suprafaţă dublând numărul de rotaţii pe minut producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli de producţie suplimentare.

 

Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh, pentru 8 parghii de ordin zero

Atentie!   
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca:  

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.

 

Calcule estimativesubevaluate la PRIMA FAZA,
cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m. Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu.

Atentie!
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:
cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.


Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

 

Castigul de energie electrica aproape gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale, conf. inventiei.

 

Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m², greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (rpm) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Pare de necrezut, cine poate infirma calculele s-o faca, adecvat inventiei, in doua faze, cu aceleasi formule si date pentru calcule utilizate de inventator.   

Atentie!  
Calcule estimative subevaluate la nivelul unui elev de calasa a IV-a,
pentru denigratori, explic castigul (in plus) de la greutatile care coboara,  intr-un ciclu, in 2 faze, in timpul functionarii turbinei conf. inventie, fig. 1 si fig. 2/N. Citez din lucrarile care sustin inventia:

 

“… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative). 

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative). 

-60/8=7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 gr.*7 cicluri = 56 greutati/minut. 

-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si se ridica 2 greutati*7 cic. = 14 greutati/min. 

 

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. 

 

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.

-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora. 

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. 

-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore*60480 greutati = 43545600 greutati

-Daca greutatea are 1 kg, la 43545600 greutati, rezulta: un castig de  43545600kg 

-Forta F este echivalenta cu greutatea unei mase de  43545 tone.

-Daca greutatea are 8 tone, la 43545600 greutati, rezulta: 8 tone*43545600 gr. = 348364800 tone.
-Un castig gratuit de 43545600 greutati, conform inventie, numai intr-o luna. 

Calcule estimative subevaluate cu formula lucrului mecanic (L=mgh),
si pentru exemplu dat la nivelul unui elev de calasa a IV-a

Atentie!  
Daca se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2,

Se scade 25% din cele 8 greutati, pentru ridicarea celor 2 greutati, in fiecare ciclu, la a doua faza
-daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative)

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 sec. coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative).
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

 

Si rezulta castig estimativ gratuit de lucru mecanic la fiecare ciclu, inclusiv la primul ciclu.

8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi diverse) = 6 greutati .   6greutati*8000kg*5.25m*9.8 = 2469600J

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2469600J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2469600J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2469600J/1s = 2469600W = 2469 KW = 2469 KWh  = ~2.4MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.4MWh*720 de ore = ~1720MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.4MWh*8760 de ore = ~21024MW

Cine poate anula calculele inventatorului s-o faca adecvat inventiei, numai la primul ciclu in doua faze. Atentie! Daca este castig de energie la primul ciclu, este castig de energie la toate ciclurile, fiindca toate ciclurile in timpul functionarii turbinelor gravitationale sunt identice.

 

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii de ordin zero (active).

Pentru pseudo-specialisti, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, cu 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 


Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

 

Din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:
la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Atentie! 
Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2.

Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie

 

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade, deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

 

        Miniturbinele fabricate din aproximativ o jumatate de tambur,
 conf. simulare video, realizeaza si ele aceeasi structura de rezistenta a inventiilor:

-grupul de parghii de ordin zero (fara brat scurt)
-excentricitatea permanenta 
-lucru mecanic multiplu

        Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale fabricate din aproximativ o jumatate de tambur conf. simulare video sunt actionate de parghii de ordin zero, au acelasi principiu de functionare conf. inventie. Doar greutatile se manipuleaza diferit.

       Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale fabricate din aproximativ o jumatate de tambur conf. simulare video sunt diferite de grupul de inventii cu chesoane deoarece:

-nu are chesoane
-si punctele materiale se pot manipula atat in interiorul cat si in exteriorul jumatatii de tambur.

Detalii pentru miniturbine gravitationale
        Cu cat este mai performant sistemul de comanda si control al turbinelor cu atat pot fi mai multe rotatii/minut. Mărind raza sau greutăţile putem  realiza orice putere (lucru mecanic) dorim la arborele miniturbinei gravitationale.

           Dublând numărul de rotaţii pe minut producţia de energie electrică se dublează, fără cheltuieli suplimentare de producţie. Aceste afirmati sunt dovedite cu calcule si in prezenta lucrare.

      Schitele cu figurile 1/D si 2/D, reprezinta:
Fig.1/D, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta.
Fig.2/D, schita cu ansamblu miniturbina gravitationala
Figurile sunt postate pe site http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html  

    Fig.2/D, ansamblul miniturbina este realizat dintr-un tambur fabricat dintr-o manta poz. 11, cu doua flanse laterale poz. 12, asamblate pe arborele turbinei poz. 3, prin interdediul rulmentilor cu anexele lor si alte elementele necesare pentru evitarea deplasarilor axiale; opt semicoroane dintate poz. 7 (realizate fiecare din cel putin doua bucati), asamblate pe circumferinta inferioara a tamburului; doua lagare poz. 14, pentru sustinerea arborelui poz. 3, asamblate pe o placa poz. 15, fixata in locul stabilit pentru functionarea turbinei (pe poz. 15, se fixeaza tot ansablul miniturbina inclusiv generatoarele); 8 parghii poz 4 (utilizeaza jumatate din tambur); roata dintata poz. 5; punctual material poz. 6 (sau 6/a); motor electric poz. 1; reductor poz. 2, pentru micsorarea sau marirea turatiei de la motorul  poz. 1; multiplicator de turatie poz. 8; generator poz. 9; mecanism de deblocare si blocare poz. 10,; sursa de energie electrica din retea de distributie, motor sau baterii poz 13; tija cu doua brate poz. 16; sistemul de comanda si control poz. 17; aparat de comanda poz. 18 etc.

Fiecare parghie poz. 4, (din grupul celor 8 parghii) este alcatuita din:
- tija cu doua brate (~10kg) poz. 16, cu anexele ei (2 rulmenti, 4 capace, 4 elementele necesare pentru evitarea deplasarilor axiale etc.)
– punctul material si mecanismul de deplasare sunt un subansamblu monobloc si impreuna (ambele) are poz. 6.
- mecanismul de deblocare si blocare poz. 10, este asamblat intre bratele tijei.

     Deblocarea dintelui inclinat dintre dintii inclinati ai rotii dintate, se face atunci cand incepe deplasarea punctului material din zona A pana in zona C’.Blocarea dintelui inclinat se realizeaza atunci cand se opreste punctul material.

– roata dintata cu dintii inclinati poz. 5, si dintele inclinat pentru blocare si deblocare sunt dimensionati in raport cu greutatea totala a parghiei pe care trebuie s-o sustina cand coboara din zona C’ in zona A.

– mecanismul de deplasare poz. 6 (impreuna cu punctul material are ~80kg), include si anexele mecanismului de deplasare (motor, roata dintata, role de sprijin etc.)
Pozitia 6 (~80kg) este sustinuta sub circumferinta inferioara a tamburului de role asamblate pe umerii semicoroanei dintate 7 (pe ambele degajari). Toate subansamblele sunt simple si se realizeaza conform unor proceduri clasice.

Pozitia 6/a (~80kg) se sprijina pe circumferinta exterioara a tamburului pe role asamblate pe umerii semicoroanei dintate 7 (pe ambele degajari).

     In aceasta varianta semicoroana dintate 7, se executa din doua bucati 
care fi-vor asamblate pe diametrul exterior al tamburului pe partile laterale a celor 8 degajari pentru a permite tijei cu doua brate 1, sa fie asamblata cu poz 6/a pe exteriorul semitamburului.

    Astfel la aceasta varianta mantaua tamburului are 8 degajari pentru a permite tijei cu doua brate 1, sa fie asamblata cu poz 6/a pe exteriorul semitamburului. Aceasta varianta permite utilizarea unor puncte materiale mai grele cu castig mai mare de energie. Toate subansamblele sunt simple si se realizeaza conform unor proceduri clasice.

        Sistemul de comanda si control al miniturbinei gravitationale poz. 17.

        Dau doar una din atributiile principale ale sistemului de comanda si control. Mentinerea turatiei la arbore poz. 3, prin cuplarea si decuplarea reductorului poz. 2, doar cateva secunde, numai daca arboreale miniturbinei are tindinta de-a-si incetini viteza.

        Reductorul poz. 2, poate fi utilizat si pentru a stimula turatia arborelui numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

       La reductorul poz. 2, calculele pentru pierderi din descrierea inventiei au fost estimata la  maxim posibil (circa 15%) desi probabil, dupa probe, la prototip pierderea sa fie la cel mult 5%. Exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, intamplator, in acelasi timp doua parghii care se ridica cu mijloacele de deplasare poz. 6; una la finalul deplasarii si-a doua la inceputul deplasarii, si-n accest caz particular arboreale miniturbinei are tindinta de-a-si incetini viteza, obligand sistemul de comanda si control sa cupleze cateva secunde reductorul poz. 2.

           Sursa de energie electrica din reteaua de distributie, motor sau baterii poz 13, din exterior.

Aparate pentru comenzi, inventatorul propune doar doua variante:
          Var. I – Pozitia 18/a si 18/b.  Poate fi doua feluri de aparate unul pentru a emite comana si al doilea pentru a primi comanda.

           Aparatele care dau comanda pentru toate cele 8 parghii se vor monta langa semicoroana dintata pentru fiecare parghie in zona A pentru pornirea mecanismului de deplasare (conf. fig. 1/D) si in zona C’ pentru oprirea mecanismului de deplasare (conf. fig. 1/D). 

          Aparatele care primesc comanda se vor monta pe fiecare mecanism de deplasare, pentru a receptiona corect comenzile primite la toate cele 8 parghii.

         Var. II – Poate fi un aparat complex care functioneaza in raport cu viteza si timpul necesar  ridicarii parghiilor (invers proportional). Cu cat viteza de ridicare a parghiei este mai mare cu atat este mai mic timpul necesar ridicarii din zona A, conf. fig. 1/D, pana in zona C’; ........ etc.

           Pornirea miniturbinei se realizează prin deblocarea ei (mecanismele trebuie sa fie pe circumferinta conf. inventie si fig. 1/D) si poate avea de la o rot/min pana la *n* rot/min in raport cu performanta manipularii parghiilor cu sistemul de comanda si control al miniturbinei gravitationale.

           Excentricitatea permanentă se realizează prin manipularea celor 8 parghii egale în greutate, cu energie convenţională, conform fig. 1/D. La deblocarea miniturbinei, conf. invenţiei si fig. 1/D, într-un ciclu, se ridică în  permanentă numai o singura parghie din cele 8 parghii egale.

          Astfel avem în  permanentă 8 parghii pe circumferinţă, realizând excentricitatea permanentă în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1/D, amplasate la un unghi de circa 157 grade cu o înălţime de aproximativ 1 metru (h= ~1m).   

      Miniturbina gravitationala, este alcatuita dintr-un tambur in care sunt montate 8 semicoroane dintate pe circumferinta inferioara, pe care se deplaseaza in permanenta numai un punct material din zona A pana in zona C’, conf. fig. 1, si in acelasi timp celelalte 7 puncte materiale coboara deplasandu-se fiecare numai cate 22,5 grade pe circumferinta interioara a tamburului numai astfel parghiile în timpul funcţionării au centrul de greutate numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

      Un ciclu, la prezenta invenţie, reprezintă timpul în care se deplasează un punct material din zona A pana in zona C’, si in acelasi timp celelalte 7 puncte materiale coboara, datorita fortei de gravitatie, deplasandu-se fiecare numai cate 22,5 grade pe circumferinta interioara a tamburului, in consecinta rezultă că un ciclu este o mică parte dintr-o rotaţie completă. 


     Miniturbina gravitationala realizeaza energie electrica in doua variante:
     Varianta I – stimuleaza rot/min cu redactor poz. 2
     Var. II - functionarea miniturbinei gravitationale fara redactor poz. 2.

      Redactez doar prima varianta: 
Miniturbina gravitationala, produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice, conf. fig. 1/D si 2/D, cu cele 8 parghii de ordin zero printr-un lant cinematic realizat cu energie electrica si prin stimularerea rot/min (numai la primul ciclu), doar atunci cand este nevoie, cu un motor (1), care activeaza reductorul (2), care transmite rotatia necesara la arbore (3), care se roteste cu cele 7 parghii (4), caci o parghie se ridica, conf. inventie;

roata dintata cu dintii inclinati (5), sustine greutatea celor 8 parghii si prin intermediul punctului material (6), care coboara sau se ridica pe coroana dintata (7) realizeaza in timpul functionarii, impreuna cu celelalte 7 parghii, energie mecanica; si prin intermediul arborelui (3), o transmite celor doua parghii de ordin 1 si 2, la multiplicatorul de turatie (8), care o transmite la cele doua generatoare (9), care produc energie electrica;

miniturbina gravitationala var. III/a, produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice , conf. fig. 1/D si 2/D  si fara motor (1), si reductor (2), caci poate realiza conform var. II, functionarea miniturbinei gravitationale doar prin deblocarea celor 8 parghii fara brat scurt, conf. inventii si fig. 1, si fara a stimula rotatiile/minut.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.  

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

 

Avantajele inventiei mileniului III, realizata cu 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative)

– Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatură intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative.

– materia prima este forta de gravitatie nepoluanta. Materia prima fiind gratuita, turbina conf. inventie produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, in pustiu etc.


–turbinele conf. inventie daca se implementeaza la nivel mondial reduce poluarea pe pamant cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce curent electric aproape gratuit.– turbinele conf. inventie ne ajuta si daca sunt furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. Turbina conform inventie are o retea proprie de distributie in zona in care se asambleaza.


–turbinele conf. inventie vor inlocuii toate tipurile de turbine: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Atentie! Domnilor licentiati in domeniu: proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.


– Atentie! Turbinele gravitationale rezolva pentru viitor, si problema apei potabile (pneuria de apa), fiindca permite desalinizarea apei cu costuri de productie foarte, foarte mici, pentru ca energia folosita pentru desalinizare este aproape gratuita.

– turbinele conf. inventie nu au nevoie de o retea de distributie pentru ca are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: vile, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gravitational turbines

.

About Us | Site Map | Contact Us |