Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra


Perpetuum mobile autoalimentat de speta a patra

In timpul functionarii din 8 parghii fara brat scurt (8 forte neconservative) se ridica 2 greutati (aproape vertical) si arborele turbinei se roteste datorita celor 7 greutati de pe circumferinta conf. simulare video.

 


 

  

 (Miniturbina din jumatate de tambur conf. simulare video este descrisa la finalul lucrarii)

        Toate turbinele au în comun un singur concept inventiv general, avand din punct de vedere teoretic, aceeasi structura de rezistenta: 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative), excentricitatea permanenta si lucrul mecanic multiplu. 

         Toate inventiile realizate din chesoane, din tamburi sau semitambur, machete si miniturbine, sunt perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra.

         Pentru a intelege mai usor si foarte repede modul de asamblare si functionare a inventiei mileniului III, dati clik pe *Virtual ansamblu*, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   

        Structura de rezistenta a inventiei mileniului III, este o creatie stiintifica si din punct de vedere stiintific are structura de reziztenta 4 legitati noi in fizica si foloseste pentru functionare grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brat scurt).

          Inventia utilizeaza pentru functionare entitatea excentricitatii permanente care are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

          Entitatea excentricitatii permanente practic nu exista decat ipotetic (cu toate ca actioneaza real in sistem), fiind descrisa si in lucrarile cu titlul: *Demonstratie grafica* si *Legea I. Sabau pentru grupuri cu forte neconservative*. Inventia este neconventionala, atipica la fel ca si structura ei de rezistenta.


       la toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale, conf. inventie, ciclurile sunt identice. Intervalul de timp in care se produce un ciclu depinde numai si numai de rpm-ul (rot/min ale) turbinei gravitationale. Un ciclu complet este o fractiune dintr-o rot/min a turbinei gravitationale etc.

        Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri, conf. inventie Un ciclu complet, conf. inventie, se produce la o rotatie a turbinei gravitationale cu 22.5 grade, numai daca turbina functioneaza la parametrii proiectati.

        Viteza de rotatie la toate tipurile de turbine gravitationale este OSCILANTA in fiecare ciclu. Ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu conf. fig. 1.

     Coborarea celor 8 greutati se face in 75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu conf. fig. 2.

        Toate turbinele si miniturbinele gravitationale produc lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita indiferent de diametrul si greutatea lor si se autoalimenteaza din productie proprie in tot timpul functionarii. Daca raza si cele 8 puncte materiale sunt cu dimensiuni mici si castigul de energie este mic, nesemnificativ.

       Mărind raza sau greutăţile putem  realiza o putere mai mare la orice tip de turbina. 

 

Citez din lucrarile proprii 3 citate, pentru specialistii din domeniu si pentru papagali licentiati

“… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos.

Grupul de forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza c-un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”

 “… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala. Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul, intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii de ordin zero, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala.

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative) care produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale care interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului).

Numai in acest mod prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa (a celor 8 parghii fara brat scurt) cu structura fortelor conservative si pentru prima data in era noastra se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule mai jos

 

“… Grupurille cu forte neconservative contolate 99.99%, nu sunt compatibile cu:
Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

 

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

 

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     

Inventia mileniului III  in timpul functionarii foloseste numai si numai grupuri cu forte neconservative.

 

Atentie! 
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Atentie!  
(citez din lucrarea cu titlul Turbina gravitationala mixta)

Greutatile care coboara fortat numai 1.31m (media celor 8 inaltimi), sunt tinute in FRAU, franate continuu conf. inventie, de multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.

– daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii fara brat scurt), greutatile de pe circumferinta in mai putin de-o fractiune de ciclu din cadranele I si IV vor ajunge in cadranele II si III in sens trigonometric, mai inainte de-a ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei.

 – daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), rotatia turbinei cu 22.5 grade pentru un ciclu nu se mai RESPECTA deoarece fiecare greutate realizeaza o rotatie de aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), greutatea G1 care stationeaza pe circumferinta se deplaseaza, BRUSC (subit, brutal, fulgerator etc), odata cu turbina aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.

– exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie (…) etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.”

 

Tipuri de *Perpetuum mobile* cunoscute in era noastra pana in anul 1993

Perpetuum mobile de speţa intâi
Un perpetuum mobile de speţa întâi este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără a primi din exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a primului principiu al termodinamicii. Din acesta rezultă imposibilitatea realizării, atât a acestui perpetuum mobile, cât şi a reciprocului său, adică a unui sistem care să funcţioneze ciclic şi să primească, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără să cedeze în exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură.

Atentie!
Pana in anul 1993, in era noastra, sau realizat zeci de mii de *Perpetuum mobile de speţa intâi*, care dupa cateva rotatii se opreste datorita frecarii …

Pentru Ioan Sabau, *Perpetuum mobile autoalimentat* s-a nascut ca ideee in anul 1969. Am studiat tipurile de perpetuum mobile cunoscute fiindca am dorit si eu ca milioane de alti visatori sa realizez un perpetuum mobile (care acum exista, desi este contestat de denigratori cu comentarii PUERILE).

 Perpetuum mobile autoalimentat produce mai multa energie electrica la prima faza conf. inventie si fig. N/2, decat consuma pentru ridicarea celor doua greutati la faza a doua, conf. inventie si fig. 1.

In anul 1970, am inceput acumularea de cunostinte necesare ptr. realizarea obiectivului propus, am terminat inventia mileniului III in anul 1993 si am inregistrat lucrarea la OSIM cu nr. 443 din 29.03.1993.

Am finalizat, cu teorie si calcule, visul milioanelor de oameni care au incercat si n-au reusit numai si numai pentru faptul ca sau oprit din cercetare si studiu din cauza unor pseudo-specialisti sau a unor papagali licentiati care le minimaliza realizarile cu comentarii INFANTILE si injurii.

 

Miniturbine care se rotesc continuu, conform inventie.
Am  realizat si am distrus in anul 1971, din motive subiective, o miniturbina. Miniturbina gravitationala este o roata cu cupe, cu dimetrul de ~0.5 m si o latime de ~0.1 m. Aceasta miniturbina foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit si este descrisa in aceasta lucrare.

Am inregistrat la OSIM o miniturbina gravitationala, CBI Nr. a2010 00336, cu data de depozit: 31/05/2010, cu titlul: Super Perpetuum mobile de speta N+1, numai ptr. a nu pierde prioritatea. Nu am platit taxa de examinare si inventia a fost respinsa cu Hotararea nr. 3/153 din 30.12.2014.

O alta miniturbina gravitationala care foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie si produce lucru mecanic gratuit, conf. inventie, este descrisa in aceasta lucrare cu titlul *Perpetuum mobile de speta intai N+1*, prima varianta.

Miniturbina gravitationala *Perpetuum mobile de speta intai N+1*, prima varianta, este inclusa in descriere impreuna cu alte tipuri de turbine gravitationale (toate fiind: Perpetuum mobile de speta a patra) si este reinregistrata la OSIM cu nr.  a2017 00039, cu data de depozit: 25/01/2017.

Perpetuum mobile de speţa a doua
Un perpetuum mobile de speţa a doua este un sistem fizico-chimic care ar funcţiona ciclic şi ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, schimbând căldură cu o singură sursă de căldură, sursa fiind un sistem fizico-chimic de temperatură uniformă. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecinţă a celui de al doilea principiu al termodinamicii. Problema demonului lui Maxwell este până azi un obiect de discuţie.

 

Perpetuum mobile de speţa a treia
Expresia perpetuum mobile de speţa a treia este de dată recentă, nu este legată de termodinamică şi se referă la sisteme fizico-chimice izolate care, odată puse în mişcare, Deoarece nu schimbă energie cu mediul ambiant şi nu-şi schimbă forma energiilor din sistem (în jargon tehnic sunt lipsite de pierderi) îşi păstrează mişcarea pe timp nelimitat. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem derivă din ireversibilitatea fenomenelor.

 

Pentru prima data in era noastra sau descoperit *Perpetuum mobile de speta a patra* in anul 1993

Atentie!
Toti specialistii vor sa actioneze cu mai multe parghii. In domeniul mecanic exista din 1993. Din cauza unor papagali licentiati si a unor pseudo-specialisti se amana implementarea inventiei mileniului III.

         Inventatorul dovedeste cele mentionate mai sus cu calcule, citez numai 3 exemple:

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Atentie! Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

La 8000kg: (m=8000kg; h=10.5m; h’=5.25m); La prima faza: 8000(kg)*8(buc)*5.25(m)*9.8 = 3292800J; 3292800J – 823200J = 2469600J castig de energie; diametru ~18m. Valoarea de 2469600J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2. La faza a doua: valoarea de 823200J este 25% din lucrul mecanic produs de cele 7 greutati [8000(kg)*7(buc)*1.5(m)*9.8=823200J], care se pierde pentru ridicarea celor doua greutati [8000(kg)*2(buc)*5.25(m)*9.8=823200J], conf. inventie.

La 1kg: (m=1kg; h=1m; h’=0.5m/2=0.25); La prima faza: 1(kg)*8(buc)*0.25(m)*9.8 = 19.6 J; 19.6J – 4.9J = 14.7J (~14.7w), castig de energie; diametru ~1.4m. Valoarea de ~19J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie si fig. N/2. La faza a doua: pentru ridicarea celor 2 greutati [1(kg)*2(buc)*0.25(m)*9.8 = 4.9J], conf. inventie.

La 0.01kg: (m = 10 grame; h=1m; h’=0.5m/2=0.25); La prima faza: 0.01(kg)*8(buc)*0.25(m)*9.8 = 0.196J; 0.196J – 0.049J = 0.147J/1s (~0.147 w), castig nesemnificativ; diametru ~1,4 m. Valoarea de 0.196J este 75% din lucrul mecanic produs de cele 8 greutati conf. inventie. La faza a 2-a: pentru ridicarea celor 2 greutati [0.01(kg)*2(buc)*0.25(m)*9.8 = 0.049J], conf. inv. si fig. 1.

 

La parametri mici castigul este nesemnificativ. Dar exista.

Pentru amatorii care vor sa realizeze *Perpetuum mobile de speta a patra*, cu costuri foarte mici, citez cateva tipuri de miniturbine:

  Miniturbina cu diametrul de circa 1,2m fi-va realizata dintr-un grup de 8 chesoane.

       Chesoanele se pot confectiona din plastic, greutatile din plumb, in locul motoarelor electrice fi-vor utilizate bateri etc. Punctele materiale fi-vor manipulate conf. inventie si fig. 1, sau cu 16 magneti, numai conf. fig. 1. La var. I si var. II, manipularea punctelor materiale se face conf. inventie si fig. 1. Var. I cu castig mic, var. II cu castig foarte mic, si la ambele variante sunt necesare urmatoarele ansamble:

1 - miniturbina gravitationala realizata din chesoane din teava (cu ~2 variante de manipulare a greutatilor)
2 - doua semilagare cu rulmenti pentru sustinerea machetei gravitationale
3 - un sistem de franare echipat cu un aparat pentru masurarea lucrului mecanic consumat la franare
           Se renunta la punctual 3 daca nu se doreste dovedirea castigului de energie mecanica.

         Energia conventionala (energie electrica, cu baterii) din afara sistemului alimenteaza turbina, conf. inventie si fig. 1,  pentru ridicarea punctelor materiale numai din chesonul care nu mai afecteaza excentricitatea permanenta.

         Energia neconventionala (forta de gravitatie) din afara sistemului atrage cele 8 puncte materiale realizand 8 parghii, care vor produce mai multa energie conventionala decat consuma.

         Detalii la telefon 0770561002 si pe link: 
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html 

Cu parghiile de ordin zero se poate produce lucru mecanic gratuit utilizand numai forta de gravitatie. 

Confom *Perpetuum mobile de speta intai N + 1*
Miniturbina cu 8 chesoane conf. inventie, foloseste pentru functionare numai forta de gravitatie.

Miniturbina produce lucru mecanic gratuit, se roteste continuu cu castig mic la un diametru activ de ~ 1 metru. Miniturbina are 8 greutati pe circumferinta.

Aceasta varianta de miniturbina gravitationala are 2 arbori orizontali, amplasati pe 2 lagăre cu rulmenti. Intre cele 8 chesoane se lasa un spatiu suficent pentru a monta (peste arborele turbinei, intre cele 8 chesoane), 8 cadre fixe pe care sunt asamblate cu suruburi 8 sectoare dintate speciale (cu 2 sau 3 dinti fiecare), cu care se ridica numai 2 greutati din centru miniturbinei spre circumferinta la fiecare ciclu.

Cele 8 sectoare dintate speciale (cu 2 sau 3 dinti fiecare) sunt asamblate pe 8 cadre fixe, actionand in partea superioara a miniturbinei, la o inaltime utila pentru a angrena la fiecare capat al chesonului, a fiecarui roti dintate speciale cu 4 dinti, sau a rotii dintate speciale intermediare cu 4 dinti, astfel incat sa fie fiecare compatibila cu sectorul dintat (cu 2 sau 3 dinti) de la cadrul fix.

Cele 8 chesoane au asamblate la un capat al chesonului un suport rola simplu, realizat cu o procedura clasica din tabla astfel incat rola sa se roteasca pe un rulment.

Pe rola se monteaza cu suruburi o roata speciala dintata cu 4 dinti, cu diametru interior mai mare decat diametrul interior al rulmentului. Roata speciala dintata cu 4 dinti este activata de sectorul dintat (cu 2 sau 3 dinti) de la cadrul fix.

La celalalt capat al chesonului se asambleaza un suport rola complex necesar pentru schimbarea sensului de rotire a rolei.

Complexitatea rezulta prin adaugarea la suportul simplu descris mai sus o alta jumatate de suport mai complex pentru o roata dintata cu 4 dinti intermediara, intre sectorul dintat (cu 2 sau 3 dinti) de la cadrul fix si roata speciala dintata cu 4 dinti montata pe rola cu suruburi.

Lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele scurt (folosit la roata dintata intermediara) de la suportul complex este egala cu lungimea de la mijlocul chesonului pana la arborele lung de la roata speciala dintata cu 4 dinti montata pe rola cu suruburi.

Ambele suporturi (suportul simplu si suportul complex) au aceeasi lungime de la mijlocul chesonului pana la sectorul dintat (cu 2 sau 3 dinti).

Ambele suporturi (simplu si complex) necesare la schimbarea sensului de rotatie la rola se realizeaza dintr-un singur suport monobloc, folosandu-se multiple rigidizari pentru o angrenare corecta a rotii intermediare cu 4 dinti cu sectorul dintat (cu 2 sau 3 dinti).

Toate cele 16 role sunt egale şi fiecare are o degajare cu rol de tambur pentru infasurarea cablului care pune in mişcare greutatea care se ridica din centru chesonului pe circumferinta.

La celalalt capat al chesonului rola se roteste invers si cablul se desfasoaa atat timp cat chesonul se roteste cu 22.5 grade. La rotirea miniturbinei cu 180 de grade trebuie schimbat sensul de rotatie a rolei cu suportul complex.

Cablul se infasoara peste ambele role si se prinde cu o procedura clasica de cele 2 greutati care sunt asamblate cu o tija intre ele pentru a avea ambele greutati pe aceeasi raza conf. inventie.

Atentie! Daca se roteste miniturbina cu ~10 rotatii pe minut se poate face accident datorita suprasolicitarii constructiei metalice sau prin ruperea cablului, deci este necesar sa se realizere o protectie corespunzatoare.

In interiorul celor 8 chesoane se deplaseaza 16 greutati. Din care la fiecare ciclu: 8 greutati fi-vor numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si 8 greutati in centrul turbinei, fiindca din cele 16 greutati, numai 2 greutati se ridica continuu (intr-o fractiune de secunda), la fiecare ciclu, una spre centru si a 2-a spre circumferinta, conf. ansamblu virtual link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html     

Acest lucru se realizeaza prin angrenare pe rand a celor 24 roti dintate speciale (16 roti plus 8 roti de la ambele suporturi rola; cu cel mult 4 dinti fiecare),  asamblate pe suportul simplu si pe suportul complex la capetele celor 8 chesoane.   

Fiecare rola are un singur canal pentru infasurarea cablului necesar pentru ridicarea celor 2 greutati, care se ridica in momentul in care cei 4 dintii speciali sunt actionati de sectorul dintat de la cadrul fix.

Deblocarea greutatii la urcare si blocarea greutatii pe circumferinta se face printr-o procedura clasica cu un mecanism simplu care actioneaza niste bile. Fiecare rola cu roata dintata montata (pe rola) se roteste deodata pe un rulment.  

Astfel in timpul rotirii miniturbinei se ridica la fiecare ciclu numai 2 greutati aproape vertical, si numai in acest fel greutatea din centrul miniturbinei ajunge pe circumferinta.

La o rotatie completa sunt ~16 cicluri. Un ciclu este realizat intr-o fractiune dintr-o rotatie, conf. inventie.  Detalii la telefon 0770561002” 

Miniturbina cu diametrul de circa 0,5 m,
a fost realizata si distrusa in anul 1971, de inventator, din motive subiective.

Miniturbina fi-va o roata cu cupe care are dimetrul de cel mult 0.5 m si o latime de ~0.1 m.

Are 8 brate actionate cu parghii fara brat scurt. Aceasta varianta are 16 brate cu 16 cupe, sudate sau asamblate cu suruburi pe un arbore orizontal, amplasat pe 2 lagare cu rulmenti. Miniturbina se blocheaza. In exteriorul a 8 brate, pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se pune manual 8 greutati (fiecare greutate are un kg).

 

Cele 2 lagare cu rulmenti sunt montate cu surburi pe un suport cu inaltimea de ~0.5 m, ambele impreina au cel mult un metru inaltime.

In exteriorul lagarului se infasoara un cablu subtire de sarma la capatul caruia se pune o greutate de 8 kg cu posibilitatea de-a adauga pe rand, mai multe greutati de un kg. Lungimea cablului de la arbore la greutatea de 8 kg rezulta din incercarile repetate la experiment.

 

Dupa deblocare cupele se deplaseaza odata cu turbina, si atunci cand cade greutatea din zona inferioara se pune in acelasi timp alta greutate in zona superioara in cupa care se roteste goala (din rezerva cu greutati de un kg).

 

Atentie!

Prima proba:

Daca dupa deblocare cele 8 kg din cupe, de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, nu se rotesc datorita celor 8 kg de la arbore, rezulta faptul ca turbina are pierderi mai mari decat castigul de lucru mecanic datorita frecarilor.

 

Daca dupa deblocare cele 8 kg din cupe, de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, se rotesc deodata cu turbina, atunci se blocheaza turbina si se adauga la cele 8 kg de la arbore alte greutati pana se opresc cele 8 cupe cu cele 8 kg de pe circumferinta din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

 

Din totalul de kg de la arborele miniturbinei se scade aproximativ 3kg, si ceeace ramane este castig de lucru mecanic gratuit. Detalii la telefon 0770561002.

 

Cele 3 kg sunt scazute pentru pierderi si pentru cele 2 greutati care trebuie ridicate conf. inventie la faza a doua.

 

            In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero (fara brat scurt) si de ordin 1, sustinute cu 4 legitati noi in fizica. Grupurile cu parghii de ordin zero produc lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita (fara poluare) cu cel mai mic pret din lume.

         Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale sunt *Perpetuum mobile autoalimentate de speta a patra* deoarece utilizeaza ptr. functionare si doua surse de energie.     

 

        Miniturbinele fabricate din aproximativ o jumatate de tambur,
 conf. simulare video, realizeaza si ele aceeasi structura de rezistenta a inventiilor:

-grupul de parghii de ordin zero (fara brat scurt)
-excentricitatea permanenta 
-lucru mecanic multiplu

        Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale fabricate din aproximativ o jumatate de tambur conf. simulare video sunt actionate de parghii de ordin zero, au acelasi principiu de functionare conf. inventie. Doar greutatile se manipuleaza diferit.

       Toate turbininele gravitationale si miniturbinele gravitationale fabricate din aproximativ o jumatate de tambur conf. simulare video sunt diferite de grupul de inventii cu chesoane deoarece:

-nu are chesoane
-si punctele materiale se pot manipula atat in interiorul cat si in exteriorul jumatatii de tambur.

Detalii pentru miniturbine gravitationale
        Cu cat este mai performant sistemul de comanda si control al turbinelor cu atat pot fi mai multe rotatii/minut. Mărind raza sau greutăţile putem  realiza orice putere (lucru mecanic) dorim la arborele miniturbinei gravitationale.

           Dublând numărul de rotaţii pe minut producţia de energie electrică se dublează, fără cheltuieli suplimentare de producţie. Aceste afirmati sunt dovedite cu calcule si in prezenta lucrare.

      Schitele cu figurile 1/D si 2/D, reprezinta:
Fig.1/D, schita cu grupul celor 8 parghii si excentricitatea permanenta.
Fig.2/D, schita cu ansamblu miniturbina gravitationala
Figurile sunt postate pe site http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/imagini.html  

    Fig.2/D, ansamblul miniturbina este realizat dintr-un tambur fabricat dintr-o manta poz. 11, cu doua flanse laterale poz. 12, asamblate pe arborele turbinei poz. 3, prin interdediul rulmentilor cu anexele lor si alte elementele necesare pentru evitarea deplasarilor axiale; opt semicoroane dintate poz. 7 (realizate fiecare din cel putin doua bucati), asamblate pe circumferinta inferioara a tamburului; doua lagare poz. 14, pentru sustinerea arborelui poz. 3, asamblate pe o placa poz. 15, fixata in locul stabilit pentru functionarea turbinei (pe poz. 15, se fixeaza tot ansablul miniturbina inclusiv generatoarele); 8 parghii poz 4 (utilizeaza jumatate din tambur); roata dintata poz. 5; punctual material poz. 6 (sau 6/a); motor electric poz. 1; reductor poz. 2, pentru micsorarea sau marirea turatiei de la motorul  poz. 1; multiplicator de turatie poz. 8; generator poz. 9; mecanism de deblocare si blocare poz. 10,; sursa de energie electrica din retea de distributie, motor sau baterii poz 13; tija cu doua brate poz. 16; sistemul de comanda si control poz. 17; aparat de comanda poz. 18 etc.
Fiecare parghie poz. 4, (din grupul celor 8 parghii) este alcatuita din:

- tija cu doua brate (~10kg) poz. 16, cu anexele ei (2 rulmenti, 4 capace, 4 elementele necesare pentru evitarea deplasarilor axiale etc.)
– punctul material si mecanismul de deplasare sunt un subansamblu monobloc si impreuna (ambele) are poz. 6.
- mecanismul de deblocare si blocare poz. 10, este asamblat intre bratele tijei.

     Deblocarea dintelui inclinat dintre dintii inclinati ai rotii dintate, se face atunci cand incepe deplasarea punctului material din zona A pana in zona C’.Blocarea dintelui inclinat se realizeaza atunci cand se opreste punctul material.

– roata dintata cu dintii inclinati poz. 5, si dintele inclinat pentru blocare si deblocare sunt dimensionati in raport cu greutatea totala a parghiei pe care trebuie s-o sustina cand coboara din zona C’ in zona A.

– mecanismul de deplasare poz. 6 (impreuna cu punctul material are ~80kg), include si anexele mecanismului de deplasare (motor, roata dintata, role de sprijin etc.)
Pozitia 6 (~80kg) este sustinuta sub circumferinta inferioara a tamburului de role asamblate pe umerii semicoroanei dintate 7 (pe ambele degajari). Toate subansamblele sunt simple si se realizeaza conform unor proceduri clasice.

Pozitia 6/a (~80kg) se sprijina pe circumferinta exterioara a tamburului pe role asamblate pe umerii semicoroanei dintate 7 (pe ambele degajari).

     In aceasta varianta semicoroana dintate 7, se executa din doua bucati 
care fi-vor asamblate pe diametrul exterior al tamburului pe partile laterale a celor 8 degajari pentru a permite tijei cu doua brate 1, sa fie asamblata cu poz 6/a pe exteriorul semitamburului.

    Astfel la aceasta varianta mantaua tamburului are 8 degajari pentru a permite tijei cu doua brate 1, sa fie asamblata cu poz 6/a pe exteriorul semitamburului. Aceasta varianta permite utilizarea unor puncte materiale mai grele cu castig mai mare de energie. Toate subansamblele sunt simple si se realizeaza conform unor proceduri clasice.

        Sistemul de comanda si control al miniturbinei gravitationale poz. 17.

        Dau doar una din atributiile principale ale sistemului de comanda si control. Mentinerea turatiei la arbore poz. 3, prin cuplarea si decuplarea reductorului poz. 2, doar cateva secunde, numai daca arboreale miniturbinei are tindinta de-a-si incetini viteza.

        Reductorul poz. 2, poate fi utilizat si pentru a stimula turatia arborelui numai daca sistemul de comanda si control poate controla manipularea parghiilor cu turatia solicitata.

       La reductorul poz. 2, calculele pentru pierderi din descrierea inventiei au fost estimata la  maxim posibil (circa 15%) desi probabil, dupa probe, la prototip pierderea sa fie la cel mult 5%. Exista posibilitatea in timpul functionarii sa fie, intamplator, in acelasi timp doua parghii care se ridica cu mijloacele de deplasare poz. 6; una la finalul deplasarii si-a doua la inceputul deplasarii, si-n accest caz particular arboreale miniturbinei are tindinta de-a-si incetini viteza, obligand sistemul de comanda si control sa cupleze cateva secunde reductorul poz. 2.

           Sursa de energie electrica din reteaua de distributie, motor sau baterii poz 13, din exterior.

Aparate pentru comenzi, inventatorul propune doar doua variante:
          Var. I – Pozitia 18/a si 18/b.  Poate fi doua feluri de aparate unul pentru a emite comana si al doilea pentru a primi comanda.

           Aparatele care dau comanda pentru toate cele 8 parghii se vor monta langa semicoroana dintata pentru fiecare parghie in zona A pentru pornirea mecanismului de deplasare (conf. fig. 1/D) si in zona C’ pentru oprirea mecanismului de deplasare (conf. fig. 1/D). 

          Aparatele care primesc comanda se vor monta pe fiecare mecanism de deplasare, pentru a receptiona corect comenzile primite la toate cele 8 parghii.

         Var. II – Poate fi un aparat complex care functioneaza in raport cu viteza si timpul necesar  ridicarii parghiilor (invers proportional).

           Cu cat viteza de ridicare a parghiei este mai mare cu atat este mai mic timpul necesar ridicarii din zona A, conf. fig. 1/D, pana in zona C’; ........ etc.

           Pornirea miniturbinei se realizează prin deblocarea ei (mecanismele trebuie sa fie pe circumferinta conf. inventie si fig. 1/D) si poate avea de la o rot/min pana la *n* rot/min in raport cu performanta manipularii parghiilor cu sistemul de comanda si control al miniturbinei gravitationale.

           Excentricitatea permanentă se realizează prin manipularea celor 8 parghii egale în greutate, cu energie convenţională, conform fig. 1/D. La deblocarea miniturbinei, conf. invenţiei si fig. 1/D, într-un ciclu, se ridică în  permanentă numai o singura parghie din cele 8 parghii egale.

          Astfel avem în  permanentă 8 parghii pe circumferinţă, realizând excentricitatea permanentă în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric conform fig. 1/D, amplasate la un unghi de circa 157 grade cu o înălţime de aproximativ 1 metru (h= ~1m).   

      Miniturbina gravitationala, este alcatuita dintr-un tambur in care sunt montate 8 semicoroane dintate pe circumferinta inferioara, pe care se deplaseaza in permanenta numai un punct material din zona A pana in zona C’, conf. fig. 1, si in acelasi timp celelalte 7 puncte materiale coboara deplasandu-se fiecare numai cate 22,5 grade pe circumferinta interioara a tamburului numai astfel parghiile în timpul funcţionării au centrul de greutate numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.

      Un ciclu, la prezenta invenţie, reprezintă timpul în care se deplasează un punct material din zona A pana in zona C’, si in acelasi timp celelalte 7 puncte materiale coboara, datorita fortei de gravitatie, deplasandu-se fiecare numai cate 22,5 grade pe circumferinta interioara a tamburului, in consecinta rezultă că un ciclu este o mică parte dintr-o rotaţie completă. 


     Miniturbina gravitationala realizeaza energie electrica in doua variante:
     Varianta I – stimuleaza rot/min cu redactor poz. 2
     Var. II - functionarea miniturbinei gravitationale fara redactor poz. 2.

      Redactez doar prima varianta: 
Miniturbina gravitationala, produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice, conf. fig. 1/D si 2/D, cu cele 8 parghii de ordin zero printr-un lant cinematic realizat cu energie electrica si prin stimularerea rot/min (numai la primul ciclu), doar atunci cand este nevoie, cu un motor (1), care activeaza reductorul (2), care transmite rotatia necesara la arbore (3), care se roteste cu cele 7 parghii (4), caci o parghie se ridica, conf. inventie;

roata dintata cu dintii inclinati (5), sustine greutatea celor 8 parghii si prin intermediul punctului material (6), care coboara sau se ridica pe coroana dintata (7) realizeaza in timpul functionarii, impreuna cu celelalte 7 parghii, energie mecanica; si prin intermediul arborelui (3), o transmite celor doua parghii de ordin 1 si 2, la multiplicatorul de turatie (8), care o transmite la cele doua generatoare (9), care produc energie electrica;

miniturbina gravitationala var. III/a, produce energie mecanica folosită la producerea energiei electrice , conf. fig. 1/D si 2/D  si fara motor (1), si reductor (2), caci poate realiza conform var. II, functionarea miniturbinei gravitationale doar prin deblocarea celor 8 parghii fara brat scurt, conf. inventii si fig. 1, si fara a stimula rotatiile/minut.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.  

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

Citez doar cateva din avantajele inventiei:
– Inventia produce energie electrica cu cele mai mici preturi din era noastra, fara poluare, si rezolva energia viitorului. Inventia este o punte de legatură intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative.


– materia prima este forta de gravitatie nepoluanta. Materia prima fiind gratuita, turbina conf. inventie produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, pe apa, sub pamant, in pustiu etc.


–turbinele conf. inventie daca se implementeaza la nivel mondial reduce poluarea pe pamant cu cel putin 25%, prin: sere, irigatii, baraje de verdeata si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte, foarte mari fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce curent electric aproape gratuit.– turbinele conf. inventie ne ajuta si daca sunt furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic. Turbina conform inventie are o retea proprie de distributie in zona in care se asambleaza.


–turbinele conf. inventie vor inlocuii toate tipurile de turbine: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc. Atentie! Domnilor licentiati in domeniu: proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul si se termina cu proiectarea turbinei.


– Atentie! Turbinele gravitationale rezolva pentru viitor, si problema apei potabile (pneuria de apa), fiindca permite desalinizarea apei cu costuri de productie foarte, foarte mici, pentru ca energia folosita pentru desalinizare este aproape gratuita.


– turbinele conf. inventie nu au nevoie de o retea de distributie pentru ca are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: vile, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Gravitational turbines

.

About Us | Site Map | Contact Us |