Gravitational energy.Energie Verde


Turbină Gravitaţională. pârghii de ordin 0

     

Legea I.SABAU pentru grupuri cu parghii de ordin zero  (8 parghii fara brate scurte)  

 

Cuprins
 
Scurt istoric ………………………………………………..……………………….……….…....1
Prima lege …………………………………………………………………………….…………. 3   
A doua lege ……………………………………………………………………………………….8
Scurta descriere a turbinelor gravitationale ………………………………………………. 9
Conf. inventie se poate realiza foarte usor peste 100 RPM  …………..……………......10       
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii de ordin zero ..……………….… 11     
Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala ...........................…..……...13 
“A doua lege”, varianta a 2-a a parghiilor cu brate scurte ……………………………....17     
Ambele operatii  au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc ………………….18                            
Motorul gravitational ISF 2019 fi-va fabricat in serie mare la nivel mondial ................19                            
Pentru a verifica calculele orice specialist are nevoie de cel mult două ore  ..…....... 20

 

Arhimede din Siracuza nu a inventat parghia, el a explicat principiul parghiilor pentru a ridica obiecte grele.  Citez un fragment, din link:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhimede   ”... Arhimede din Siracuza (în greacă Αρχιμήδης Arhimedes; n. aprox. 287 î.Hr. în Siracusa, pe atunci colonie grecească, d. 212 î.Hr.) a fost un învățat al lumii antice. Realizările sale se înscriu în numeroase domenii stiintifice:  matematicăfizicăastronomieinginerie și filozofieCarl Friedrich Gauss considera că Arhimede și Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de știință din întreaga istorie a civilizației umane. Se cunosc puține detalii despre viața lui, dar este considerat drept unul din principalii oameni de știință din antichitate ...”

Dupa doua mii de ani,
din anul 1993 Ioan Sabau, autodidact, ajutat de Dumnezeu, a descoperit grupuri cu parghii fara brate scurte si grupuri cu parghii de ordin 1 (cu brate scurte), folosindu-le la inventia mileniului 3 (Perpetuum mobil de speta a 4-a).

Citez fragmente din lucrarile care sustine inventia mileniului 3:

“Pentru prima data in era noastra grupurile cu parghii de ordin zero produce lucru mecanic multiplu gratuit, la arborele turbinei gravitationale, care actioneaza prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turatie, care antreneaza cel putin doua generatoare care produce energie electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita”


“Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul celor 2 roti dintate de la cele 2 mutiplicatoare identice la care se realizeaza cu 10 RPM mai mult.

Pag 1  

 “Conform inventie se poate creste, scadea, echilibra, si controla energia potentiala a greutatilor 99.99%. *Invenţia mileniului 3* realizeaza cu 8 parghii de ordin zero lucru mecanic gratuit, energia electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita, fiindca materia prima utilizata este forta de gravitatie gratuita; procedura este descrisa si pe linkurile: 

 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html  

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html   

 

Legitatile noi descrise in linkurile scrise mai sus completeaza legile: 

Legea parghiei, legea lucrului mecanic, legea excentricitatii fiindca nu sunt compatibile cu cele 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii se transforma in 8 parghii de ordin zero, conform inventie”

 

“… Cele 8 parghii de ordin zero in timpul functionarii, se transforma in 8 forte: Q1, Q2.Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8; care nu are un moment al fortei de sens contrar, nu are pereche actiune-reactiune si nu este nicio clipa in echilibru dnamic.


Numai si numai din aceasta cauza cele 8 forte: Q1, Q2.Q3, Q4, Q5, Q6, Q7, Q8; actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.”

 

 “… La toate tipurile de turbine gravitationale, lanţul de transformare (convertire) este: ~97% energie potentiala  (de la cele 8 forte Q1, Q2, …Q8) plus ~0,001 pana la ~3% energie electrica prin autoalimentare), ambele împreună se transformă la arborele turbinelor gravitaţionale în lucru mecanic care produce energie electrică gratuită care se poate transforma in energie termica gratuita“

Pag 2

“… La prima lege, un ansamblu tambur se roteste si realizeaza in timpul functionarii  7 forte Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6 si Q7, care produce excentricitatea permanenta, care este entitatea nr. 3, conf. inventie”


-Parghia clasica este o bara rigida care se poate roti (partial) in jurul unui punct de sprijin.

Parghia clasica castiga cu forta activa, forta in plus cu bratul lung al parghiei (De la o singura parghie). 

La prima lege cele 8 parghii de ordin zero are punctul de sprijin pe arborele turbinei gravitationale realizata dintr-un tambur conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B etc., care in timpul functionarii are la fiecare ciclu o singura faza si reprezinta un grup cu 7 forte  Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, Q6 si Q7, care coboara pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric (deodata cu turbina) si o minilocomotiva urca (in acelasi timp in care cele 7 minilocomotive coboara) numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Datorita entitatii excentrice din cadranul 1 in sens trigonometric se produce un dezechilibru total realizat de cele 7 minilocomotive din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conform inventie. Datorita dezechilibrului total din cadranele 1 si 4, se castiga de la 7 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit fiindca in cadranele 2 si 3 nu sunt forte rezistente.

Prima lege:  

Numai daca un ansamblu tambur se roteste pe 2 arbori, si are punctul de sprijin in centrul arborelui de la tambur, conform inventie, si figurilor: 1/A, 2/A, 2/B etc. care reprezinta un grup de parghii de ordin zero realizate de 8 puncte materiale (minilocomotive) care trebuie sa fie in permanenţa intr-o pozitie periferica extrema si punctele materiale sa actioneze numai pe diametrul tamburului (pe circumferinta lui) in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, conf. inventie si fig. 2/A.

Astfel se realizeaza o excentricitate permanenta in interiorul cercului numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional cu aceeasi masa (masa = punct material purtator de masa) care este captiv in cerc, numai in cdranul 1 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit la arbore, care in afara sistemului de parghii fara brate scurte prin multiplicator si cel putin 2 generatoare produce energie electrica gratuita conf. inventie.

Pag 3

Turbinele realizate dintr-un tambur fi-vor fabricate in serie forte, foarte mare, prima data, la nivel mondial, fiindca poate avea viteza de rotatie  (RPM) si peste 100 si are constructia metalica foarte, foarte simpla

 

si inlocuesc toate turbinele (si centralele …) eoliene, hidraulice,  centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice, conform link:

 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

si alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fara vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR.

Citate si din link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

 “… La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.


 Turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice

comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă

în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu cu o singura faza, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului.


Tamburii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport si cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii de ordin zero.

Turbina foloseşte 8 minilocomotive, fiecare minilocomotiva este autonoma fiindca nu afecteaza in nici un fel celelalte minilocomotive care poate fi manipulate in orice directie se doreste deoarece intre ele nu exista interactiune în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, detalii si la franarea turbinei, link: 

Pag 4

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur este echipata cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, cel putin doua generatoare, sursă de energie şi anexele aferente lor.

Pentru exploatarea acceleraţiei la ansamblurile gravitaţionale datorată excentricităţii permanente se va cupla generatoarele, conf. inventie, de la multiplicator intr-un mod în care să diminuieze acceleraţia, fără a o anula complet, având în vedere cuplarea generatoarelor astfel încât să permită în permanenţă creşterea cuplului de forţă la arbore, fără o mărire a vitezei de rotaţie semnificativa.


Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale mai multe variante de franare, conform link.

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html 

Centrul de comandă şi control supaveghează sistemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii.

Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple.

 Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore produce lucru mecanic gratuit care acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrica gratuita, care poate fi transformata si in energie termica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.

Pentru a intelege mai usor turbina gravitationala realizata dintr-un tambur, redactez fragmente din inventia  cu titlul agregat gravitational actionat de pârghii de ordin 0,  CBI nr.  A/00556/2010  din 24.06.2010 si completez cu elemente noi numai unde este necesar pentru a intelege inventia.

Pag 5

         Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a agregatului gravitational actionat de pârghii fara brate scurte, cu poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire şi oprire conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie.

Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arborele agregatului gravitational; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; 

poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive; poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; 

poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă si pentru susţinerea minilocomotivelor; 

poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar la manipularea minilocomotivelor; poziţia nr. 16 reprezintă lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conf lagărelor folosite la turbinele cu arbori tip``BULB``; 

poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie,

care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele agregatului gravitational pentru al proteja; poziţia nr. 20 generatoare; poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară.

Agregatul gravitational actionat de pârghii de ordin 0, se realizează în principal prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior,

 pozitia (17), continuuă cu sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii(curente, capitale).

        Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă. În raport cu toate anexele agregatului gravitational se face proiectarea turbinei gravitationale conf. inventie.

Pag 6

        Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore lucru mecanic gratuit acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electric gratuita.

        Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului.

       La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR.

        Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie (exemplu: acceleratia la deplasarea locomotivelor pe plan inclinat, la urcarea lor in sens invers fata de rotirea turbinei gravitationale). Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea mai mare decat latimea minilocomotivei.

      Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii. Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori. Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie.


       Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică.  Tamburul actionat cu pârghii de ordin zero,  foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. Cele opt pârghii fara brate scurte produce energie electrica gratuita care se poate transforma in energie termica gratuita, fiinca forta de gravitatie este gratuita.

Cateva pozitii conform fig. 2/A.
       La acestă poziţie se ridică minilocomativa nr. 8. Cele 8 minilocomative sunt amplasate în felul următor:

        La ~ 90 grade, minilocomativa nr.1 simbolizând pârghia cu nr.I, sta  pe circumferinţă.
        La ~ 67,5 grade, minilocomativa nr.2, simbolizând pârghia cu nr.II, sta  pe circumferinţă.
        La ~ 45 grade, minilocomativa nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III, sta  pe circumferinţă.  
        La ~ 22,5 grade, minilocomativa nr.4 simbolizând pârghia cu nr. IV, sta  pe circumferinţă.       
        La ~ zero grade, minilocomativa nr. 5 simbolizând pârghia cu nr.V, sta  pe circumferinţă. 
        La ~ 337,5 grade, minilocomativa nr.6 simbolizând pârghia cu nr.VI, sta  pe circumferinţă. 
        La ~ 315 grade, minilocomativa nr.7 simbolizând pârghia cu nr.VII, sta  pe circumferinţă.    
        La ~ 292,5 grade minilocomativa nr. 8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, se ridica  pe circumferinţă.

Pag 7

La urmatorul ciclu se ridica minilocomativa nr.7 si astfel la fiecare ciclu se ridica o singura minilocomativa. Si la turbinele gravitationale fabricate dintr-un tambur, conform fig. 2/A, fiecare parghie este autonoma si in consecinta, se elimina reciproc numai doua parghii pentru pierderi diverse.
Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’ se anuleaza reciproc. Cele 7 parghii produc  lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur este un motor gravitational care fi-va folosit si la parcul AUTO, fiind utilizat lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  “

A doua lege, prima varianta:  
Numai daca, turbina gravitationala cu mecanismele aferente ei realizeaza un ansamblu gravitational monobloc care are doi arbori, care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie si figurilor: 2; 3; 4 si 5 etc., care reprezinta 8 chesoane monobloc (sudate avand unghiuri egale între ele, si in fiecare cheson doua puncte materiale actionate conf. inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2) si rezulta:

 
8 parghii autonome in timpul functionarii, fiind 8 parghii fara brate scurte (8 parghii de ordin zero), care se roteste in jurul unui punct de sprijin. Atentie! Punctul de sprijin la cele 8 parghii fara brate scurte este pe raza turbinei gravitationale, in centrul presupus al arborelui rotit de fortele Q1, Q2, Q3, Q4 … Q8) in asa fel incat punctele materiale ale celor 8 parghii sa fie in permanenta intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta ansamblului gravitational, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric,

si punctele materiale sa roteasca arborele turbinei conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta in interiorul cercului (un punct material purtator de masa = entitatea excentrica permanenta) numai in cadranele 1 si 4.

Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional, in cadranul 1 in sens trigonometrc, cu o masa identica (masa = punct material purtator de masa = entitatea excentrica permanenta) care este captiva in cerc, numai si numai in cadranul 1 in sens trigonometric, conform inventie.


Entitatea excentrica permanenta a turbinei gravitationale, punct material purtator de masa, reprezinta fortele Q1, Q2, Q3, Q4, …Q8, care sunt autonome fiindca nu afecteaza in nici un fel celelalte 7 forte care poate fi manipulate in orice directie se doreste deoarece intre ele nu exista interactiune în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, detalii si la franarea turbinei, pe link:  


http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html 

Pag 8

Scurta descriere a turbinelor gravitationale cu 8 chesoane:

Conform inventie turbina gravitationala este realizata prin sudarea unor 8 chesone intre ele rezultand 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare. Turbina gravitationala roteste arborele care transmite miscarea de rotatie, in timpul functionarii, la multiplicatoare si  generatoare.

Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale,

care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate si pe aceeasi raza.

Exista mai multe variante.
Varianta utilizata la inventie este un punct material in apropierea arborelui si al doilea punct material la extremitatea razei simbolizand bratul lung al parghiei. Ambele puncte materiale influenteaza pozitiv bratul activ.

La acest ansamblu gravitational un ciclu poate avea 8 secunde, 30 secunde, un minut etc, timp in care 7 puncte materiale sunt pe circumferinta (rotindu-se deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie).

La varianta de functionare a turbinei intr-o singura faza castigul de energie este mai mic (la fiecare ciclu).


 Varianta de deplasare intr-o singura faza: 7 greutati  in centru, 7 puncte materiale  pe circumferinta si 2 puncte materiale se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta conform fig. 1. La aceasta varianta castigul de energie electricaa este mai mic.

Citez din lucrari care sustine inventia … “… Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri egale, conf. inventie.


Conf. fig. 1, momentul in care punctual material se ridica din cadranul 4, de la altitudinea minima si ajunge la jumatatea razei, exact in acel moment si punctul material care se ridica din centrul turbinei ajunge la jumatatea razei in cadranul 2, inainte de-a ajunge pe circumferinta. 

Pag 9

Acest moment este scos in evidenta la fig. 1, pe dreapta  BB’, si numai in acest moment, timp de o fractiune dintr-un ciclu avem: 7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si numai 7 inaltimi, caci cele doua puncte materiale sunt la egala distanta de centrul turbinei gravitationale si se anuleaza reciproc inaltimile lor …”

 “… Dupa implementarea inventiei mileniului 3 si atestarea celor 4 legitati noi in fizica, calculele pentru castigul gratuit de lucru mecanic si de energie electrica gratuita fi-vor realizate cu formulele:   F1 x b1 > F2 x b2;  F = x(GgL) fara brate scurte  sau  F = (GgI) – x’, cu brate scurte (rezistente)

Cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h.


Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.
Pentru pierderi se scad 2 parghii (8 - 2 = 6 parghii).
F1 = 8000kg*9.8m/s2, F1 = 78400N, forta activa; b1 = ~2.625m ;F2 = forta rezistenta ; b2 = 0.02m – 0.03m.

Rezulta: F1 = 78400N*2.625m*6 parghii = 1234800Nm. F  = 1234800Nm/0.03 = 41160000N; F = 41160000N (forta la arboreale turbinei gravitationale);

Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm ;
M (general) = 9550*1(kw)/3000(RPM) = 3,18(Nm);
P = M*n/9550 = (…) kw;
P = 1234800Nm*25(RPM)/9550 =  ~3232 kw = ~3.2 MW.

Conf. inventie se poate realiza foarte usor peste 100 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare.
F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.


F2 = forta rezistenta la grupuri cu parghii este nesemnificativa (F2 = forta de frecare la turbinele gravitationale, cu pierderi nesemnificative in raport cu castigul de lucru mecanic gratuit).

G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.
L = raza medie calculata la bratul lung activ (motor) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 1 si 4, conf. descrierii inventiei.
l = raza medie calculata la bratul scurt (rezistent) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 2 si 3, conf. descrierii inventiei.

Pag 10

Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.
g = acceleraţia gravitaţională (g=9.8).
Coeficientul x si  x’ este diferit ca valoare în raport cu:
– Excentricitatea permanentă în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A.
– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.
– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc.”

Dupa implementarea inventiei se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii de ordin zero, la primul ciclu, cu parametri:

 m = 64000kg (1 greutate = 8000kg; 16 greutati = 128000kg; 8 greutati = 64000kg); pentru calcule: h=10.5m;  h’ = 5.25m (minim) si h” = 7.8m (maxim).

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta.

Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta:

3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

Pag 11

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.

Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.


1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune.

Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J.

Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in timpul functionarii, la fiecare ciclu.

Pag 12

Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.

24(ore)*30(de zile) = 720 de ore. Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7 MWh*720 de ore = ~1900MW.

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, conf. inventie.

Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale.

Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: 

conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m².

Greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

Pag 13

MOMENTELE FORTELOR,

de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative etc).

Detalii pentru a intelege “MOMENTELE FORTELOR”, la 8 parghii fara brat scurt.

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.

In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru turbinei gravitationale pana ajunge pe circumferinta

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).

Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).

Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau daca a trecut de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.

Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii, fiindca:

Pag 14

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale varianta de franare cea mai buna.

Centrul de comandă şi control supaveghează şi comandă: toate stemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.”

Citez un fragment din legea excentricitatii

“…  Conf. inventie si fig. 1, excentricitatea permanenta se poate realiza numai prin manipularea unor puncte materiale in interiorul unor chesoane sau pe exteriorul unui tambur, astfel incat centrul de greutate la turbinele gravitationale sa fie numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 si 3 în sens trigonometric.

Excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata etc) continuu, pentru ca:

1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

pag 15

Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:

perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu.

Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:

1 – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.

Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

2 – excentricitatea permanenta nu are principiul actiunii si reactiunii la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente (entitatii nr. 3).

3 – excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC.
Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente conf. inventie.

pag 16

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem forte Q1, Q2, Q3 … Q8 deoarece excentricitatea permanenta nu are: 

un moment a fortei de sens contrar, principiul actiunii si reactiunii, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte = 8 forte Q1, Q2, Q3, Q4, Q5, … Q8, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

A doua lege, varianta a 2-a:

Punctele materiale se rotesc deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie. intervalul unui ciclu este in raport de RPM, toti parametrii sunt in raport cu puterea instalata.

In acelasi interval de timp cele 8 puncte materiale in cadranele 1 si 4, precum si celelalte 8 puncte materiale din cadranele 2 si 3 realizeaza fiecare cate o excentricitate permanenta (excentricitate activa = brat lung, si a 2-a excentricitate rezistenta = brat scurt).

Greutatea este egala la cele 16 greutati) dar cu brate diferite.

Astfel avem: 8 puncte materiale pe circumferinta (8 forte active, Q1, Q2 … Q8), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Si alte 8 puncte materiale (8 forte rezistente) care sunt localizate in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, la mijlocul celor 8 brate.

La fiecare ciclu, in permanenta, avem 7 sau 8 puncte materiale  pe circumferinta, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  7 sau 8 puncte materiale deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1.

La toate ciclurile, in permanenta, din cele 16 puncte materiale (8 parghii de ordon 1), 7 puncte materiale de  la fiecare cheson, stationeaza conf. fig. N/2 cate un punct material intr-o poziţie periferică extremă pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric,

Pag 17 

si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  alte 7 puncte materiale care stationeaza in permanenta la mijlocul razei, deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1.

Toate cele 14 puncte materiale mentionate mai sus nu sunt afectate in nici un fel de punctele materiale care se ridica in ciclul cu nr. 8 conf. inventie si fig. 1.

Acest lucru este posibil pentru faptul ca sistemul, conf. inventie, este un sistem deschis semihibrid si la fel ca la cele 8 parghii fara brate scurte, cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica

din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune.

Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

La cele 8 parghii de ordin 1, in timpul functionarii turbinei rezulta:  F1 x b1 > F2 x b2, dar cu castig mic. Deci grupul de parghii cu brate scurte are castig nesemnificativ si nu se vor fabrica.

Pentru productie de serie foarte, farte mare se fabrica, la nivel mondial, numai turbina fabricata dintr-un tambur, conform link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  

Sintagma parghii de ordin zero, este corecta si fiindca: fiecare parghie din grupul parghiilor de ordin zero, in timpul functionarii, este autonoma si are la toate parghiile (fara brate scurte) punctul de sprijin pe arbore, in centrul ipotetic al turbinelor cu titlul “Perpetuum mobile de speta a 4-a”.

“… La prima lege cele 8 parghii de ordin zero are punctul de sprijin pe arbore,  in centrul turbinei gravitationale realizata dintr-un tambur conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B etc. care in timpul functionarii are la fiecare ciclu o singura faza si reprezinta un grup cu 7 forte Q1, Q2, Q3 … Q8,

care coboara pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si o minilocomotiva urca continuu numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inventie.

Pag 18

Datorita entitatii excentrice din cadranul 1 in sens trigonometric se produce un dezechilibru total realizat de cele 7 minilocomotive din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conform inventie.

Datorita dezechilibrului total din cadranele 1 si 4, se castiga de la 7 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit fiindca in cadranele 2 si 3 nu sunt forte rezistente”.

Atentie! (citez din lucrari care sustine invntia mileniului 3)

 “… – exemplu: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie; dupa deblocarea celor 8 greutati (8 parghii de ordin zero), si greutatea G1 care stationeaza pe circumferinta se deplaseaza, BRUSC (subit, brutal, fulgerator etc), odata cu turbina aproximativ 180 de grade intr-o fractiune de ciclu.
 
Exemplu de mai sus dovedeste faptul ca: daca n-ar fi franate continuu conf. inventie cele 8 forte Q1, Q2 … Q8, lagarele (care sustine turbina gravitationala) se vor incalzii din ce in ce mai tare si in acelasi timp creste entropia produsa de cele 8 forte Q1, Q2 … Q8 si turbina gravitationala in final se autodistruge”

“…Turbina gravitationala mixta se fabricata din infrastructura si suprastructura conf. inventie fig. 1/C, numai una bucata pentru a verifica si controla cat consuma din energia potentiala a greutatilor ~99%.

Dintre toate turbinele gravitationale inregistrate la OSIM din anul 1993 pana in anul 2019 se va fabrica numai  *Motorul gravitational ISF 2019* realizat dintr-un tambur conf. inventie si fig. 2/B.   

*Motorul gravitational ISF 2019* fi-va fabricat in serie mare la nivel mondial fiindca este realizat dintr-un tambur, o constructie metalica foarte, foarte simpla conf. inventie fig. 1/A, 2/A, 2/B etc.”

“…Motorul gravitational ISF 2019 se fabrica dintr-un tambur actionat de 8 minilocomotive conf. inventie; cu un consum din energia potentiala de ~97%, cu functionare intr-o singura faza si inlocuieste toate turbinele inclusiv centralele nucleare de pe TERRA. Se va fabrica in serie foarte, foarte, foarte mare la nivel mondial fiind o constructie metalica foarte, foarte, foarte simpla, conform link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  

Pag 19

Datorita  *Motorului gravitational ISF 2019*, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu”

“… Pentru a verifica calculele orice specialist are nevoie de cel mult două ore. Dacă se confirmă câştigul mare de energie electrică e necesar să se analizeze, conf. fig. 1, felul în care trebuie să fie manipulate cele 16 greutăţi în interiorul celor 8 chesoane, pentru a realiza 8 forte Q1, Q2 … Q8; care roteste arborele turbinelor gravitationale, cu pierderi de energie potentiala la cele 8 greutati nesemnificativa.

Ambele verificări se pot analiza de specialişti în ~8 ore. Realizarea celor 8 pârghii de ordin zero este principiul de bază al invenţiei. Dacă calculele şi manipularea greutăţilor în interiorul celor 8 chesoane sau a 8 minilocomotive pe un tambur, conform inventie; sunt viabile, orice este redactat în descriere cu sau fără greşeli (mici sau mari) nu are importanţă pentru implementarea *Invenţiei mileniului 3*…….”

Pe TERA zonele de influenta […] fi-vor aceleasi cu modificari nesemnificative. Valoarea inventiei este inestimabila si nu afecteaza ordinea internationala a LUMII, deoarece in permanenta exista schimbari necesare pentru o stabilitate acceptabila, pentru majoritatea statelor. Numai daca se aplica, link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

 

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Telefon  0770561002, cu stimă, Ioan Sabău.
Turbina Gravitationala

.