Gravitational energy.Energie Verde

căutare personalizată

Turbină Gravitaţională. pârghii de ordin 0

     

Grupuri cu pârghii de ordin zero
(fara brat scurt conf. fig. 1 si fig. 2/A)

 

Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero  

 

Scurt istoric privitor la parghiile clasice de ordin 1, 2 si 3 :
Arhimede din Siracuza nu a inventat parghia, el a explicat principiul parghiilor pentru a ridica obiecte grele.  

Citez un fragment, link:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhimede
”... Arhimede din Siracuza (în greacă Αρχιμήδης Arhimedes; n. aprox. 287 î.Hr. în Siracusa, pe atunci colonie grecească, d. 212 î.Hr.) a fost un învățat al lumii antice.

Realizările sale se înscriu în numeroase domenii științifice: matematică, fizică, astronomie, inginerie și filozofie. Carl Friedrich Gauss considera că Arhimede și Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de știință din întreaga istorie a civilizației umane.

Se cunosc puține detalii despre viața lui, dar este considerat drept unul din principalii oameni de știință din antichitate. Printre altele a pus bazele hidrostaticii și a explicat legea pârghiilor. I s-au atribuit proiectele unor noi invenții, inclusiv al unor mașini de asalt, precum și șurubul fără sfârșit.

Experimente moderne au arătat că Arhimede a proiectat mașini capabile să scoată corăbiile din apă și să le dea foc folosind un sistem de oglinzi ...”

 

Dupa doua mii de ani,
in anul 1993, Ioan Sabau a descoperit grupuri cu parghii de ordin zero si grupuri cu parghii de ordin 1, folosindu-le la inventia mileniului III (Perpetuum mobile de speta a 4-a). Grupurile cu parghii produc lucru mecanic gratuit, excentricitatea permanenta si roteste din interior sau din exterior turbinele realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele (conf. fig. 1) sau dintr-un tambur conf. fig. 2/A.

Cele 8 parghii de ordin zero multiplica forta activa in functie de lungimea bratelor, conf. inventie: grupul celor 8 parghii de ordin zero (sunt 8 parghii de ordin 2’) este o combinatie intre pargiile de ordin 2 si 3. Forta rezistenta este si arborele turbinei gravitationale. Cele 8 parghii de ordin 2’ multiplica forta activa a celor 8 greutati si produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale.

Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brat scurt, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita cu putere mica sau oricat de mare, cu asamblare in: vile, firme, orase, pe munte, sub pamant, in pustiu etc.

Grupul de forte neconservative nu au: un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic, si sunt diametral opuse fortelor conservative. Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu parghii fara brat scurt, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare.

 La cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brat scurt), forta rezistenta este: arborele turbinei gravitationale, cel putin doua multiplicatoare de turatie identice si cel putin doua generatoare.

La cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brat scurt), punctele de sprijin sunt cele doua lagare autoreglabile …  Citez din descriere.ro, pag. 11, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/descriere.ro.html  

“… Turbinele gravitaţionale au arborii orizontali şi sunt solicitaţi, în special, la torsiune şi încovoiere, au diametre variabile fiind dimensionaţi în raport de greutatea turbinei şi de puterea înstalată în MW. Pentru eliminarea erorilor de coaxialitate se vor executa lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conform lagărelor folosite la turbinele cu arbori orizontali tip *BULB* …”
Sau Brevetul lui Ioan Sabau, citez din petitie de la pag. nr. 30, link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/petitie.html  

        “…  – Brevet de invenţie nr. 104221 *Procedeu de fixare a unui ansamblu de lagar, in constructii metalice*, pentru inlocuirea celor 2 lagare autoreglabile, conf. inventie. Publicat la data de 22.11.1993.”

Grupurille cu parghii de ordin zero, cu 8 forte neconservative contolate 99.99%, nu sunt compatibile cu: Legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si cu Legea conservarii energiei.

Inventia nu incalca Legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii. E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Deci,  Legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative.

Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general.     

Inventia mileniului III, in timpul functionarii, foloseste numai *grupuri cu forte neconservative*.
Inventia mileniului III, cu cele 8 forte neconservative este diametral opusa fortelor conservative.

 

Atentie!
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele la inventie se realizeaza cu greutati in cadere libera conf. inventie si fig. N/2.

Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule pe link:
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html    

Atentie! Grupul de parghii de ordin zero multiplica lucru mecanic gratuit realizat la arborele turbinei gravitationale in afara sistemului deschis semihibrid prin intermediul multiplicatorului de turatie unde se realizeaza alte 2 parghii de ordin 3’ (o combinatie intre parghiile de ordin 1, 2 si 3), conf. inventie.

Citez un fragment din descriere.ro de la pag. nr. 2, link (postat mai sus):
“ … Multiplicatorul de turatie este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice. Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare”, decat diametrul celor 2 pinioane ale celor 2 multiplicatoare, si astfel se realizeaza 10 rpm. 

Pentru faptul ca inventia mileniului III este noutate absoluta, in locul referintelor bibliografice ar trebui analizate cel putin lucrarile cu titlu’: Descriere.ro (primele 5 pagini),  Images (figurile folosite la inventie), turbina gravitationala mixta si *Virtual ansamblu* link:
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html Prima lege:  
           Numai daca un ansamblu tambur (monobloc) se roteste in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori) conf. inventie si figurilor: 1/A, 2/A, 2/B etc. care reprezinta un grup de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), realizate de 8 puncte materiale (minilocomotive) care trebuie sa fie in permanenţa intr-o pozitie periferica extrema si punctele materiale sa actioneze numai pe diametrul tamburului (pe circumferinta lui) in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, conf. inventie si fig. 2/A, astfel se realizeaza o excentricitate permanenta in interiorul cercului, din exteriorul sistemului semihibrid, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Conf. definitii nr. 3; 4; 5 si 8.

 

A doua lege: 
           Numai daca un ansamblu gravitational monobloc are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie si figurilor: 2; 3; 4 si 5 etc. care reprezinta un grup de chesoane (sudate avand unghiuri egale între ele, si in fiecare cheson doua puncte materiale actionate conf. inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2) rezultand un grup de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), sau 8 parghii de ordin 1, care se roteste in jurul unui punct de sprijin (un arbore) in asa fel incat punctele materiale din grupul de parghii sa fie in permanenta intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta ansamblului gravitational, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si punctele materiale sa actioneze din interiorul ansamblului gravitational conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta in interiorul cercului in cadranele 1 si 4 conf. definitie cu nr. 6, sau a doua excentricitate in acelasi cerc cu locatie diferita, in cadranele 2 si 3, conf. definitie cu nr. 7.

 

              Cele 8 pârghii de ordin zero (8 forte neconservative, sunt jumatati de parghii atipice, neconventionale). Conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fiecare parghie din grupul de parghii este un cheson la care una greutate este pe circumferinţă simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza ansamblului, si a doua greutate este in centrul ansamblului gravitational cu o toleranta de plus-minus 30mm. Toleranta de plus 30mm, poate simboliza bratul scurt al parghiei. 

              Parghiile de ordin zero se realizeaza prin manipularea unor puncte materiale egale in interiorul a 8 chesoane conf. fig.1 si fig. N/2, sau pe exteriorul unor tamburi conf. fig. 2/A, cu energie electrica, pneumatica, hidraulica etc. 

              Detalii despre fabricarea si functionarea grupurilor de parghii sunt si in *Descriere.ro*.

              Teoria parghiilor de ordin zero este sustinuta cu: teorie, calcule, legile noi, precum si cu cele 8 definitii (1/c, 2/t, 3/t, 4/t, 5/t, 6/c, 7/c si 8/t). Inventatorul a redactat 8 definitii numai pentru nespecialisti, elevi si amatori pentru a intelege ce inseamna un drum inchis sau deschis, inclusiv conf. inv. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, (dupa implementarea inventiei vor ramane numai jumatate, ~4 definitii).

             Cele 8 parghii de ordin zero (8 forte neconservative) utilizeaza forţa de gravitaţie, circa 97%, pentru a produce lucru mecanic si energie electrica. Energia mecanică este realizată de o construcţie metalică: turbina, dispozitiv, ansamblu, mecanism de orice fel etc. care în timpul funcţionării are centrul de greutate numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric.  Calculele sunt detaliate si in lucrarea cu titlul *Turbina gravitational mixta*

            Parghiile de ordin zero (cele 8 forte neconservative) se realizeaza prin manipularea unor puncte materiale egale în interiorul a 8 chesoane conf. fig.1. sau pe exteriorul unor tamburi conform fig. 2/A, cu energie electrica, pneumatica, hidraulica etc. Consumul de energie conventionala este de la 0,001% pana la 3%.

             Datorita consumului foarte mic de la 0,001% pana la 3%,  turbina gravitationala produce exponential mai multa energie electrica decat consuma.  Numai astfel se produce  lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric care realizează energie (lucru mecanic gratuit) necesar pentru a produce energie electrica aproape gratuita.  

            Invenţiile, conf. fig. 1 si fig. 2/A, demonstrează felul în care trebuie să fie manipulate *n* puncte materiale pentru a realiza un grup de parghii de ordin zero care produc lucru mecanic gratuit.

           Lucru mecanic gratuit si ”excentricitatea permanenta” rotesc din interior sau din exterior turbinele, dispozitivele, ansamblele, mecanismele de orice fel fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi, conf. inventiilor inregistrate la OSIM.

          Cele 3 legitati noi in fizica, precum: parghii de ordin zero, lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta sunt structura de rezistenta a inventiei mileniului III (numai din punct de vedere teoretic).

         Grupul de parghii de ordin zero este mult mai eficent decat: vantul, apa, aburul etc. si poate utiliza prin puterea care o produce orice generator disponibil de la turbinele: eoliene, hidraulice, cu abur, cu gaz, reactoare nucleare etc.

        Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta un grup de 8 parghii de ordin zero care numai conform inventie realizeaza excentricitatea permanenta.

          Parghiile sunt revendicate de inventator si cu inventiile reinregistrate la OSIM incepand din anul 1993 pana in prezent.  Pentru prima data in era noastra grupuri cu parghii de ordin zero (sau grupuri cu parghii de ordin 1), conf. inventie, roteste din interior sau din exterior orice turbina gravitationala (fabricata din chesoane sau dintr-un tamburi). Printre primele inventii este si “Turbina gravitationala” inregistarata la OSIM cu nr. 00558 din 21.04.1993.

          Definitia parghiei clasice:
parghia este o bara rigida care se poate roti in jurul unui punct de sprijin si asupra careia actioneaza doua forte. O forta care trebuie invinsa numita forta rezistenta R ; si o forta invingatoare numita forta activa F. si are formula F1 x b1 = F2 x b2 ; MF1 = MF2  ;  f1 = forta activa ; f2 = forta rezistenta ;  b1 = bratul activ (bratul fortei active) ; b2 = bratul fortei rezistente

 

         Legea parghiilor de ordin 1, 2 si 3 fi-va completata cu Legile I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero.

Atentie!
         Inventatorul a redactat 8 definitii numai pentru nespecialisti, elevi si amatori pentru a intelege ce inseamna un drum inchis sau deschis, inclusiv conf. inv. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, (dupa implementarea inventiei vor ramane numai jumatate, ~4 definitii).

 

Redactez cele 8 definitii preliminare ale parghiilor de ordin zero (realizate cu forte neconservative): 

          1/c – Definitie pentru parghii de ordin zero, conf. inventie (in stare de repaus, pe pamant pentru ridicare) sau blocata la o inaltime “h” (pentru coborare): din grupul de chesoane, numai un cheson, conf. inventie, se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori) actionat de doua puncte materiale, care se afla in interiorul lui, asamblate între ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate pe aceeasi rază: un punct material in apropierea unei axe fixe si cel de-al doilea punct material la extremitatea bratului activ din interiorul chesonului. Ambele puncte materiale influenteaza pozitiv bratul activ. Chesonul are pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta. 

      Daca urcam punctual material pana la o inaltime “h” si-l lasam sa cada liber, avem un drum inchis deoarece folosim un singur punct material. Daca folosim formula L = mgh  rezulta L = 0     (– frecarile).  Folosim formula parghiei in aceleasi conditi  F1 x b1 = F2 x b2  ;  rezulta MF1 = MF2    (– frecarile)

 

    Definitiile grulului de parghii de ordin zero are doua variante (6/c si 7/c) detaliate mai jos. 

          2/t – Definitie pentru parghii de ordin zero, conform inventie (in miscare de rotatie): la un tambur, conform inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori, conf. inventie) actionat de un punct material, care se afla pe circumferinta lui la extremitatea bratului activ realizand excentricitatea permanentă numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conform inventie. Daca urcam punctual material pana la o inaltime “h” (pe sine speciale conform inventie) si-l  coboram la fel pe aceeasi distanta, avem un drum inchis deoarece folosim un singur punct material.  In acest caz se opreste turbina la cateva secunde dupa deblocare, conform inventie.


          Tamburul are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conform inventie.  Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta.

          Si in acest caz castigul de la coborare se anuleaza cu cel de la urcare avand un drum inchis deoarece punctual material parcurge pe circumferinta aceeasi distanta (inaltime) atat la coborare cat si la urcare. Daca folosim formula L = mgh  rezulta L = 0    (– frecarile) Folosim formula parghiei in aceleasi conditi  F1 x b1 = F2 x b2  ;  rezulta MF1 = MF2  (– frecarile)

 

          3/t – Definitie pentru parghii de ordin zero, conform inventie (in miscare de rotatie): la un tambur, conform inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori) actionat de doua puncte materiale, care se afla pe circumferinta tamburului, un punct material pe circumferinta dar in partea superioara a tamburului si cel de-al doilea punct material tot pe circumferinta dar in partea inferioara a tamburului. Ambele puncte materiale pornesc deodata  (punctul material care urca se deplaseaza pe sine speciale, punctul material care coboara se deplaseaza conf. inventie) si trec unul pe langa celalalt la mijlocul distantei ce trebuie s-o parcurga fiecare, exact in acel moment realizeaza impreuna ceea mai mare greutate excentrica care o sa invarta turbina dar cu castig de energie foarte mic. Ambele puncte materiale realizeaza excentricitate numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conform fig. 2/A.  


         Tamburul are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare. Astfel avem 2 forte opuse care se anuleaza reciproc. Castigul de energie este minor, doar atat cat sa rotesca turbina putin si se va opri.

 

4/t – Definitie pentru parghii de ordin zero, cu RPM mare, conf. unei variante de turbina din descrierea inventiei: la un tambur, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori, conf. inventie) actionat in aşa fel ca, la fiecare ciclu care este o parte mica dintr-o rotatie completa, 7 puncte materiale sa fie intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta (rotindu-se deodata cu tamburul in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie, in prima varianta de deplasare a punctelor materiale) in permanenta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, pentru ca in permanenta, la fiecare ciclu, dintre cele opt puncte materiale numai una se ridica pe circumferinta (pe sine speciale conf. inventie) in sens invers cu viteza diferita, mai mare, fata de deplasarea celorlalte 7 puncte materiale, conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta conf. fig. 2/A. Tamburul are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie.  Astfel avem doar forte active (motoare) fiind lipsa (neavand) forta rezistenta.

In acest caz castigul de la coborare de la un punct material se anuleaza cu alt punct material de la urcare (deoarece valoarea celor doua parghii este egala dar de sens contrar).

Celelalte 7 puncte materiale de pe circumferinta  realizeaza excentricitate permanenta care roteste tamburul gravitational conf. inventie. Datorita consumului foarte mic (de energie electrica conf. calcule din descrierea inventiei) de la 0,001% pana la 3%, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit si exponential mai multa energie electrica decat consuma.

 

          5/t – Definitie pentru parghii de ordin zero pentru o rot/min, sau o fractiune de rot/min: la un tambur, conf. inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (pe doi arbori, conf. inventie). La varianta cu rpm foarte mic, Definitia si functionarea turbinei gravitationale este la fel dar castigul de lucru mecanic gratuit este mai mic.

 

           Citez din lucrarile care sustin inventia, numai la proba primului prototip:
„Daca sistemul de comandă şi control automat nu poate manipula punctele  materiale, conf. inventie, se reduce numarul de rotatii ale turbinei gravitationale de la 4 rot/min la atat cat poate controla, chiar si la o fractiune de rot/min; sau …

 

ATENTIE! 
Atat la turbinele realizate dintr-un tambur cat si la cele fabricate din 8 chesoane, daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (rpm), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie. Si in acest caz castigul de energie electrica, fi-va mai mare decat consumul.

Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare, la primele probe ale prototipului.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie

           Pentru RPM mai mare, se utilizeza un multiplicator de turatie, (sau mai multe: 1+2+2 …). Detalii la lucrarea cu titlul *Descriere.ro*.       


           Am detaliat manipularea greutatilor si in lucrarea cu titlul *Franarea turbinei*.

          6/c – Definitie pentru parghii de ordin zero, conf. inventie: un ansamblu gravitational realizat prin sudarea unor 8 chesone intre ele rezultand 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare, conf. inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (conf. inventie). Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate pe aceeasi raza. Un punct material in apropierea unei axe fixe si cel de-al doilea punct material la extremitatea bratului activ in interiorul aceluiasi cheson. Ambele puncte materiale influenteaza pozitiv bratul activ. La acest ansamblu gravitational un ciclu poate avea si aproximativ o secunda, timp in care 7 puncte materiale sunt pe circumferinta (rotindu-se deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie). Timpul este facultativ,  toate valorile sunt facultative, toti parametrii sunt in raport cu rot/min. In prima varianta de deplasare a punctelor materiale, celelalte 7 puncte materiale  sunt in centru si doar doua puncte materiale se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta conform fig. 1. Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta. Datorita consumului foarte mic (de energie electrica conf. calcule din descrierea inventiei) de la 0,001% pana la 3%, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita. Aceasta afirmatie este dovedita cu calcule, si in aceasta lucrare mai jos.


         La toate ciclurile, in permanenta, din cele 8 parghii de ordon zero, 7 parghii stationeaza fiecare cu un punct material in central turbinei si are cel de-al doilea punct material intr-o poziţie periferică extremă in interiorul chesonului, pe circumferinta turbinei gravitationale, pe diametrul util. Toate cele 7 puncte materiale care sunt pe circumferinta turbinei gravitationale se roteste deodata cu turbina, conf. inventie, in raport cu parametrii proiectati. Toate cele 7 puncte materiale nu sunt afectate in nici un fel de punctul material care se deplaseaza altfel (se ridica) in chesoanul lui propriu, pentru ca:

 

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

 

         Varianta de deplasare a punctelor materiale, la grupul cu 8 parghii de ordin 1 cu brat scurt.

          7/c – Definitie pentru un grup cu 8 parghii de ordin 1 cu brat scurt, pentru o rot/min: o turbina realizata prin sudarea unor 8 chesone intre ele, astfel incat sa fie 16 unghiuri egale a 22,5 grade, conf. inventie. Cele 8 chesoane se poate roti in jurul unui punct de sprijin (conf. inventie). Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija (in interiorul aceluiasi cheson) care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate astfel: un punct material la capatul razei, la extremitatea bratului LUNG activ, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si al doilea punct material fi-va localizat la mijlocul razei (fiind bratul scurt al parghiei de ordin 1) in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric. Punctele materiale se rotesc deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie. intervalul unui ciclu este in raport de rpm, toti parametrii sunt in raport cu puterea instalata. In acelasi interval de timp cele 8 puncte materiale in cadranele 1 si 4, precum si celelalte 8 puncte materiale din cadranele 2 si 3 realizeaza fiecare cate o excentricitate permanenta (excentricitate activa = brat lung, si a doua excentricitate rezistenta = brat scurt). Ambele cu greutatea (masa) egala dar cu brate diferite. Astfel avem: 8 puncte materiale pe circumferinta (8 forte active, motoare), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si celelalte 8 puncte materiale (8 forte rezistente) fi-vor localizate, in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, la exteriorul bratului scurt al fiecarei parghii de ordin 1, la fiecare ciclu.   

           In permanenta, avem 7 sau 8 puncte materiale  pe circumferinta, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel 7 sau 8 puncte materiale deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1. 

         La toate ciclurile, in permanenta, din cele 16 puncte materiale (8 parghii de ordon 1), 7 puncte materiale de  la fiecare cheson, stationeaza conf. fig. N/2 cate un punct material intr-o poziţie periferică extremă pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  alte 7 puncte materiale care stationeaza in permanenta la mijlocul razei (la exteriorul bratului scurt al parghiei de ordin 1) deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1. Toate cele 14 puncte materiale mentionate mai sus nu sunt afectate in nici un fel de punctele materiale care se ridica in ciclul cu nr. 8 conf.inventie si fig. 1. 

          Acest lucru este posibil pentru faptul ca sistemul, conf. inventie, este un sistem deschis semihibrid si la fel ca la definitia 6/c, cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

 

           8/t – Definitie pentru parghii de ordin zero, conf. inventie (in miscare de rotatie): La un tambur, conf. inventie, care se poate roti in jurul unui punct de sprijin (conf. inventie) actionat de cel putin 3 puncte materiale, care se afla pe circumferinta lui la extremitatea bratelor active realizand excentricitatea permanenta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conform inventie. La aceasta varianta un punct material urca si doua coboara urmand aceiasi procedura ca in cazurile anterioare.

          Castigul de energie depinde de raza si greutatea excentrica a punctelor materiale. Tamburul are doi arbori care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conform inventie.  Astfel avem doar o forta activa (motoare) lipsind (neavand) forta rezistenta. La aceasta varianta castigul fi-va nesemnificatv.

 

          Calcule cu castig gratuit de lucru mecanic, si energie electrica aproape gratuita, la un grup cu 8 parghii de ordin zero (sau de ordin 1) cu formula parghiei.

         Date pentru calcule ESTIMATIVE (la infrastructura turbinei gravitationale mixte) cu formula parghiei clasice [F1*b1=F2*b2; F2 ; F1=(F2*b2)/b1 ;  F2=(F1*b1)/b2]; raza = 5.25m ; înălţimea greutăţilor este de h=10.5m ; raza medie = ~2.625m. Formula parghiilor de ordin zero.  F = x(GgL),  F = (Ggl) – x’  ;  (x’ = braţul scurt al pârghiei). Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.

          Raza medie pentru cele 8 parghii este de 2.625m, deoarece bratele active ale parghiilor sunt de la 0,001m pana la 5.25m.

          Una greutate = 8000kg (8 greutati = 64000kg); m=64000kg;  b1 = 2.625m; b2 = 1.3125m.

          F1 = forta activa;  F2 = Lucru mecanic care actioneaza arboreale turbinei

          Conf. inventie cu formula parghiilor de ordin zero, din cele 8 parghii (8 forte neconservative) se calculeaza numai 6 parghii (6 forte neconservative) pentru ca doua parghii se scad pentru diverse pierderi, inclusiv cele doua greutati care se ridica, la faza a doua conf. inventie.

 

Pentru calcule, conf. inventie, se scad 2 greutati (8 – 2 = 6 greutati)
Calcule cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*6 gr. = 48000 kg) si h=10.5m (10.5/2 = 5.25m)
Calcule estimative cu  F = x(GgL)  ;  F = (GgI) – x’,  pentru 8 parghii de ordin 1, cu brat scurt (la cele doua excentricitati opuse):

Ambele excentricitati au greutatea (masa) egala dar cu brate diferite.

Excentricitate activa cu 8 puncte materiale pe circumferinta, cu bratul lung (8 forte active), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric: F = x(GgL)  ;  x(48000*9.8*5.25) = 3292800J = 3292KW  = 3.2 MW

Excentricitate rezistenta cu 8 puncte materiale localizate la mijlocul razei (fiind bratele scurte ale parghiilor de ordin 1, (8 forte rezistente), la fiecare ciclu, in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric. Bratul scurt este egal cu 5.25m/2 = 2.625 m.   F = (GgI) – x’  = x(48000*9.8*2.625) = 1234800J.

Se face diferenta si rezulta: castigul de energie electrica la o turbina gravitationala cu 8 parghii de ordin 1, cu brat scurt.     3292800J – 1234800J = 2058000J = 2058KW = 2MW

 

Formule la grupuri cu parghii:    F = x(GgL)   ;   F = (Ggl) – x’  ;  ( x’ = pentru braţul scurt)

          F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale (F2=(F1*b1)/b2) realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.

         G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A. 

           L = raza medie calculata la bratul lung activ (motor)al celor 8 forte neconservative, din cadranele 1 si 4, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           l = raza medie calculata la bratul scurt (rezistent) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 2 si 3, conf. descrierii inventiei. Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

           g acceleraţia gravitaţională (g=9.8).

          Coeficientul x si  x’ este diferit ca valoare în raport cu: 

– Excentricitatea permanentă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A. 


– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.


– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc.

Dupa implementarea inventiei se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine.

 

Citez calcule din lucrarile care sustin inventia:
Calcule estimative subevaluate cu formula L=mgh, pentru 8 parghii de ordin zero

Atentie!  
Formula lucrului mecanic (L=mgh) nu include si varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata (sau tinuta fortat pe drumul parcurs) si de alte forte (multiplicator, generatoare etc). Numai din aceasta cauza calculele se realizeaza cu greutati in cadere libera si cu inaltime medie.

Conf. calcule estimative,  cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m,
realizate de inventator. Inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Daca pentru calcule se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai in cadere libera, cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2, pentru ca: 

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Pentru a exploata aceste forte neconservative, sistemul deschis cu 8 parghii fara brat scurt, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului, la cel putin doua multiplicatoare si mai multe generatoare, conf. inventie.

 

Calcule estimativesubevaluate la PRIMA FAZA,
cu parametrii: una greutate m=8000kg (8000kg*8buc=64000kg) si h=10.5m. Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

 

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brat scurt, la primul ciclu.
Atentie!
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii de ordin zero), se face calculand separat fiecare faza distincta. Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza la toate tipurile de turbine gravitationale se consuma cel putin 75% din timpul in care se produce ciclul, viteza turbinei este din ce in ce mai mare (creste)  conf. inventie si fig. N/2.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

 

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.
Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare.
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1.
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

-Conf. formula lucrului mecanic, forta de gravitatie atrage cele doua greutati (G8’ si G8”) la fel si daca le ridicam in timpul functionarii ciclice a turbinei precum si daca le calculam SEPARAT, deoarece rezultatul este acelasi.
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J. Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.

Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).
Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.


Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7MWh *720 de ore = ~1900MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie ELECTRICA aproape gratuita, conf. inventie.

 

Atentie!  
Calcule estimative subevaluate la nivelul unui elev de calasa a IV-a,
pentru denigratori, explic castigul (in plus) de la greutatile care coboara,  intr-un ciclu, in 2 faze, in timpul functionarii turbinei conf. inventie, fig. 1 si fig. 2/N. Citez din lucrarile care sustin inventia:

“… -daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative). 

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 secunde coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative). 

-60/8=7.5 secunde si rezulta ~7 cicluri/min. La prima faza coboara 8 gr.*7 cicluri = 56 greutati/minut. 

-La a doua faza coboara 7 greutati*7 cicluri = 49 greutati si se ridica 2 greutati*7 cic. = 14 greutati/min. 

-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie. 

-Intr-un ciclu, in ~8 secunde, la ambele faze rezulta: 8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi) = 6 greutati.

 

-Intr-un minut, in ~7 cicluri rezuta: 56 greutati – 14 greutati = 42 greutati.

-In 60 de minute avem un castig de: 42 greutati*60 minute = 2520 greutati intr-o ora. 

-In 24 de ore rezulta 2520 greutati*24 ore = 60480 greutati. 

-Intr-o luna: 24 de ore*30 de zile = 720 de ore*60480 greutati = 43545600 greutati

-Daca greutatea are 1 kg, la 43545600 greutati, rezulta: un castig de  43545600kg 

-Forta F este echivalenta cu greutatea unei mase de  43545 tone.

-Daca greutatea are 8 tone, la 43545600 greutati, rezulta: 8 tone*43545600 gr. = 348364800 tone.
-Un castig gratuit de 43545600 greutati, conform inventie, numai intr-o luna.” 

Calcule estimative subevaluate cu formula lucrului mecanic (L=mgh),
si pentru exemplu dat la nivelul unui elev de calasa a IV-a

Atentie!
Daca se foloseste formula lucrului mecanic (L=mgh), la fiecare greutate din cele 8 greutati se poate face calcule corecte numai cu inaltimea proprie corespunzatoare figurii N/2,

Se scade 25% din cele 8 greutati, pentru ridicarea celor 2 greutati, in fiecare ciclu, la a doua faza
-daca ciclul este de ~8 secunde, la prima faza in 6 sec. coboara 8 greutati (8 forte neconservative)

-daca ciclul este de ~8 secunde, la faza a doua in 2 sec. coboara 7 greutati (7 forte neconservative) si se ridica 2 greutati (aproape vertical, 2 forte conservative).
-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Si rezulta castig estimativ gratuit de lucru mecanic la fiecare ciclu, inclusiv la primul ciclu.

8 greutati – 2 greutati (pentru pierderi diverse) = 6 greutati.  6greutati*8000kg*5.25m*9.8 = 2469600J

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2469600J in tot timpul functionarii, la fiecare ciclu.
Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2469600J este si ratia progresiei aritmetice (castig gratuit).

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2469600J/1s = 2469600W = 2469 KW = 2469 KWh  = ~2.4MWh.
24(ore)*30(de zile)= 720 de ore.

Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.4MWh*720 de ore = ~1720MW
Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.4MWh*8760 de ore = ~21024MW

Cine poate anula calculele inventatorului s-o faca adecvat inventiei, numai la primul ciclu in doua faze. Atentie! Daca este castig de energie la primul ciclu, este castig de energie la toate ciclurile, fiindca toate ciclurile in timpul functionarii turbinelor gravitationale sunt identice.

 

MOMENTELE FORTELOR de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai si numai cele 8 parghii de ordin zero (active).

Pentru pseudo-specialisti, nespecialisti, amatori etc. care nu inteleg momentele fortelor la turbinele realizate dintr-un grup de 8 chesoane, cu 8 forte neconservative, redactez urmatoarele detalii: 


Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul IV.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus (contrar) aceeasi valoare si in cadranul II, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru pana ajunge pe circumferinta.

Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).


Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul IV caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul II.


Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul IV si cel de-al doilea in cadranul II, conf. inv. si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare)


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau dupa ce-a trecut chesonul de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul IV se castiga in cadranul II.


 Momentele fortelor din cadranele IV si II nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

 

La prima faza, din cele redectate mai sus rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii de ordin zero, fiindca:

la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

 

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.

Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade, deoarece in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

 

Calcule cu momentele fortelor.

Momentele fortelor la arborele turbinei gravitationale

Deci pentru calcule, la prima faza, coboara toate cele 8 greutati ~75% din intervalul de timp in care se produce un ciclu.Conf. inventie, cu 6 greutati cu brat scurt de ~1.3m. Brat lung = 5.25 m (~2.625 m). Si rezulta: F1 = 8000(kg)*6(buc)*9.8 = 470400N; 470400(N)*2.625(m) = 1234800Nm.     

 

Momentul fortei = 1234800Nm.     

          F2 = {470400(N)*2.625(m)} : 1.3m = 949840N, forta cu care se produce energie (lucru mecanic).
          F2 = (470400N*2.625m = 1234800Nm) : 0.03m;
          F2 = (1234800Nm : 0.03m = 41160000N); (F2 = forta de la arboreale turbinei gravitationale);

 

Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm

          M (general) = 9550*1(kw)/3000(rpm) = 3,18(Nm)
          P = M*n/9550 = (…) kw
          P =   1234800Nm*3000/9550 =  384895 kw = ~380 MW     

Se poate realiza usor 3000 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare conf. inventie, aceasta multiplicare in trei trepte are pierderi mari, compensate cu cele ~3000 rpm.

 

Ex. de calcul cu formula pârghiei de ordin zero (cu brat scurt ipotetic):

Calcule ptr multiplicatorul de turatie: F1’ = Lucrul mecanic de la arborele turbinei roteste pinionul multiplicatorului datorita parghiei de ordin 2; b1’ = 0.13m (raza pinionului) ; b2’ = 1,3m (raza rotii dintate montata pe arborele turbinei); F1’ = (F2’*b2’) : b1’ ; (41160000N*1.3m) = 53508000Nm;
Momentul fortei = 53508000Nm.     

53508000 : 0.13 = 411600000N, bruscheaza subit turbina, daca nu este actionata cu cel putin 2 multiplicatoare si cu mai multe generatoare, conf. inventie.

Calcule cu momentul fortei de 53508000Nm

          M (general) = 9550*1(kw)/3000(rpm) = 3,18(Nm)
          P = M*n/9550 = (…) kw
          P =  53508000*1000/9550 =  5602930 kw = 5602 MW     

 

Teoria si calculele legii I.SABAU pentru *N* grupuri cu parghii de ordin zero este detaliata partial in aceasta lucrare inclusiv cu alte detalii si precizari pe toate linkurile postate, mai sus si mai jos:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/turb%20gravitationala%20mixta.html

Aceasta teorie partiala sustine calculele, legile noi, precum si cele 8 definitii, care dupa implementarea inventiei fi-vor cel mult 4 (definitii).

Citez din lucrarile care sustin inventia:
Parghia cu brat scurt are echilibru dinamic numai la punctul de sprijin.

Dau un exemplu:
Dintr-un balansoar realizam o parghie clasica daca in stanga se pune o masa de m=20kg, la jumatatea distantei din lungimea bratului (lungimea bratului este de 2m). La acelasi balansoar in dreapta se pune m=10kg, dar fi-va pusa la capatul bratului, la 2m de punctul de sprijin. In aceasta situatie nu se inclina leaganul (deci parghia este in echilibru). Egalitatea, echilibrul se pastreaza numai daca fiecare greutate cade liber cu inaltimea (h) corespunzatoare distantei fata de centrul de sprijin.

Daca folosim simboluri, avem: (2m)gh, pentru energia potentiala primita de greutatea din stanga, si mg(2h) pentru energia potentiala pierduta de greutatea din dreapta.

Deci ambele sunt egale cu 2mgh deoarece energia potentiala primita si energia potentiala pierduta sunt egale si din aceasta cauza energia lor este conservativa, fiindca energia potentiala a unui corp se poate defini numai pentru cazul fortelor sau campurilor conservative.
 
Deci cele doua ENERGI POTENTIALE din EXEMPLU dat sunt CONSERVATIVE, pargia este in camp conservativ, forta de gravitatie este conservativa si din aceasta cauza si forta parghiei este conservativa.

Grupul de parghii de ordin 0 este o forta NECONSERVATIVA (o forta neconventionala, atipica etc).

Cele 8 parghii de ordin zero sau jumatatile de parghie, conf. fig. 1, fig. 2 si N/2, este un cheson la care una greutate este pe circumferinta simbolizand bratul lung al parghiei egal cu raza turbinei, si a doua greutate e in centrul turbinei cu o toleranta de plus-minus 30mm simbolizand bratul scurt al parghiei.

Sistemul fizic deschis (semihibrid) al grupului de 8 parghii de ordin zero, conf. inventie nu are echilibru dinamic deoarece:

- nu are brat scurt
- nu are un moment a fortei de sens contrar 
- nu are actiune-reactiune etc.

La toate turbinele gravitationale avem in fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

In concluzie sistemul fizic deschis (semihibrid) de parghii de ordin zero (8 forte neconservative), este un sistem deschis in exterior si in interiorul sistemului, numai in legatura cu entropia, toate ciclurile sunt izolate (inchise).

Toate fortele neconservative (inclusiv cele 8 parghii de ordin zero, 8 parghii fara brat scurt) sunt rezultatul forțelor conservative.

Acest lucru este posibil pentru faptul ca in timpul functionarii turbinei gravitationale se mentine o excentricitate permanenta numai in cadranele 1 si 4 a sensului trigonometric realizand o viteza ocilanta in limitele impuse prin entropie controlata 99.99%, la fiecare ciclu conf. inventie, si astfel se produce constanta fizica a ciclului. Manipularea greutatilor este explicata in descrierea inventiei si la lucrarile cu titlul: franarea turbinei, functionarea turbinei etc.

Deci fiecare cheson din sistemul celor 8 parghii de ordin zero (cu cele 8 greutati pe circumferinta, conf. inv. si fig. N/2), nu are echilibru dinamic, nu are un moment a fortei de sens contrar si nu are actiune-reactiune, deoarece: echilibru dinamic, momentul fortei de sens contrar si actiune-reactiune, ar trebui sa fie cea de-a doua greutate aflata la mijlocul fiecarui cheson, cu centrul de greutate  (al greutatilor) in centrul turbinei gravitationale si astfel nu afecteaza excentricitatea permanenta. 

Fiecare greutate din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca fiecare parghie este autonoma in raport cu celelalte parghii din sistemul celor 8 parghii de ordin 0 ale turbinei.

Astfel avem o entropie controlata la fiecare cheson precum si la nivelul sistemului de parghii de ordin 0.

Fiecare parghie de ordin zero, este o forta autonoma NECONSERVATIVA, conf. inventie.

Sistemul celor 8 parghii de ordin zero, conf. inv. si fig. N/2, sunt 8 forte NECONSERVATIVE care realizeaza pentru prima data in LUME un sistem DESCHIS fabricat dintr-un grup cu 8 parghii de ordin zero.

Aceasta entropie controlata realizeaza sistemul deschis al inventiei mileniului III, care spre deosebire de sistemele inchise produce mai multa energie electrica decat consuma, conf. inventie.
…………………………………………………………………………..

 

Excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, pentru ca:

1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece: perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu.

Fig. 1 si fig. 2/A, reprezinta doua grupuri de 8 parghii de ordin 0, care numai conf. inventie realizeaza excentricitatea permanenta la infrastructura si la suprastructura turbinei gravitationale mixte.

 

Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:

1 – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR. Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce mai multa energie electrica decat consuma.

2 – excentricitatea permanenta nu are pereche ACTIUNE-REACTIUNE la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

3 – excentricitatea permanenta nu este nici o clipa in ECHILIBRU DINAMIC. Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente conf. inventie.

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem forte neconservative deoarece excentricitatea permanenta nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu parghii de ordin 0, interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului.

Sistemul deschis al celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative) este un *hibrid mai special, atipic* numit de inventator *Sistem deschis semihibrid* (deci sistemul este un HIBRID atipic), care utilizeaza pentru functionare 4 legitati noi in fizica.

Acest sistem deschis semihibrid realizeaza lucru mecanic multiplu si excentricitatea permanenta care impreuna rotesc din interior sau din exterior turbinele gravitationale de orice tip fabricate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele sau din tamburi.

Echilibrul dinamic a excentricitatii permanente se realizeaza prin franarea continua cu ajutorul mecanismelor de la multiplicatorul de turatie, a subansamblelor incluse in cele doua generatoare etc, pentru a mentine rpm-ul necesar la arborele turbinei conf. inventie, cu castig de energie electrica.

Deci energia la ambele faze conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, nu se mai conserva in sistem, deoarece lucru mecanic se transmite in afara sistemului (la multiplicator si celor cel putin 2 generatoare conf. inventie) si se transforma in energie electrica si numai astfel se realizeaza si echilibrul dinamic, conf. inventie.

Pentru manipularea punctelor materiale se foloseste un sistem de comandă şi control automat electronic sau fluid. Sistemul de comandă se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin proceduri existente adaptate la cerintele inventiei. 

Implementarea grupurilor de forte neconservative in interiorul unor sisteme conservative, conf. inventie precum si deosebirile dintre fortele neconservative si grupurile de forte neconservative sunt detaliate in lucrarile care sustin inventia inclusiv lincurile postate in prezenta lucrare.

Conservarea momentului potential si cinetic (variabil numai in interiorul ciclului datorat vitezei oscilante si a entropiei controlate 99.9%) se datoreaza valoarii constante a vitezei la inceput de ciclu, la sfarsit de ciclu, si la granita dintre cicluri care este si granita entropiei controlate, toate cele mentionate anterior sunt impuse in punctul C’ conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Conservarea momentului potential si cinetic implica valoarea constanta a vitezei numai atunci cand cele 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) matura arii egale in perioade egale, daca sunt mai departe de centrul greutatilor se deplaseaza mai incet, iar cand sunt mai aproape se deplaseaza mai repede.

Miscarea celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si cele 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1) sunt supuse la interactiune mutuala ce depinde numai de distanta dintre ele care se poate reduce formal la miscarea unui singur corp intr-un camp central de forte, acesta din urma fiind un sistem imaginar din care pot fi extrase cateva raspunsuri principale conf. teorie inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

Conf. inventie avem o miscare unidimensionala a greutatilor actionate de forta de gravitatie. In acest caz, orbita circulara este marginita in ambele sensuri, de raza cercului pe care se rotesc centrele de graeutate a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1). Daca, orbita circulara este marginita, corpul adimensional (punctul material purtator de masa) este captiv intr-un cerc.

 

Conditia de circularitate impune corpului adimensional, o locatie (ipotetica), in interiorul cercului, in permanenta numai in cadranul 1, cu masa cumulata a celor 8 greutati la prima faza (conf. fig. N/2) si a celor 7 greutati la faza a doua (conf. fig. 1), la fiecare ciclu continuu.

 

Variatia corpului adimensional din cadranul unu, va modifica detaliile calitative ale potentialului, dar nu va schimba castigul de energie electrica mai mare decat consumul de energie electrica, conf. calcule estimative din lucrarea cu titlul turbina gravitationala maxta.

 

Citez din lucrarile care sustin inventia mileniului III
Entitatea excentricitatii permanente la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte

Entitatea excentricitatii permanente este realizata, in doua faze conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, prin felul in care trebuie sa fie manipulate cele 16 greutati egale (puncte materiale) in interiorul celor 8 chesoane pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative).

La suprastructura turbinelor gravitatonale mixte conf. fig. 2/A este descris modul  in care trebuie sa fie manipulate cele 8 minilocomotive egale pe exteriorul unui tambur pentru a realiza 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), care rotesc ansamblul.

In aceasta lucrare este definita entitatea excentricitatii permanente de la infrastructura turbinelor gravitatonale mixte cu parametrii: m=64000kg (una greutate=8000kg; 16 greutati=128000kg; 8 greutati=64000kg); h=10.5m cu inaltimile derivate.

Conf. inventie si fig. N/2, la prima faza, in timpul functionarii turbinelor gravitatonale mixte la parametrii proiectati avem in tot timpul functionarii 8 greutati in centrul turbinei si 8 greutati in permanenta pe circumferinta numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

 

Conf. celor redactate mai sus rezulta doua entitati:

-Prima entitate este grupul celor 8 greutati din centrul turbinei care au atributia de-a realiza cele 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative).

-A doua entitate sunt cele 8 greutati de pe circumferinta cu energie potentiala din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care in timpul functionarii turbinei la parametrii proiectati are atributia de-a produce energie (lucru mecanic) la arborele turbinei gravitationale conf. inventie si fig. N/2.

-Intre primele doua entitati, in tot timpul functionarii turbinei conf. inventie si fig. N/2, este o relatie obligatorie fiecare cu alta atributie (nontransferabila).

-Cele  doua entitati realizeaza (produce) o subentitate cu nr. 3, numita de inventator excentricitate permanenta conf. inventie si fig. N/2.

-Subentitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta conf. inventie si fig. N/2, are legatura directa numai cu entitatea nr. 2 si are aceleasi atributii.

 

Atributiile celor trei entitati si corelatia dintre ele este descrisa in lucrarile care sustine inventia mileniului III.

Entitatea cu nr. 3, excentricitatea permanenta, are locatia in cadranul 1 in sens trigonometric, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea paralela cu axa 0y si latimea paralela cu axa 0x.

Entitatea excentricitatii permanente din cadranul 1 in sens trigonometric estepunctul material purtator de masa (m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua, adimensionale si are fiecare un parametru constant) rezultat datorita celor 8 parghii de ordin 0 (8 forte neconservative), la ambele faze, conf. fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, cu castig de energie electrica mai mare decat consumul de energie electrica.

Excentricitatea permanenta (conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2), este o forta neconservativa, un punct material (ipotetic) localizat, in interiorul cercului, in permanenta in cadranul 1, cu masa m=64000kg la prima faza si 56000kg la faza a doua cu o inaltime intre h=5.7m si h=7.8m (de baza turbinei) si o raza intre ~1.3m ~2.6m de centrul turbinei.

Pozitia punctului material presupus, din cadranul 1, este oscilanta, aproape fixa, intr-un dreptunghi cu lungimea de ~2m (paralela cu axa 0y) si latimea de ~1.3m (paralela cu axa 0x).

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului este dependenta de variabila independentă a greutatii care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Locatia oscilanta (aproape fixa) a punctului material se calculeaza in raport cu greutatea care se ridica spre centrul turbinei dintre puctele A si B din cadranul 4, de la altitudinea minima de pe circumferinta, la faza a doua, in ciclul cu nr. 8, conf. inventie si fig. 1.

Poziția excentricitatii permanente poate fi definita exact, in cadranul 1 in sens trigonometric printr-un punct material purtator de masa, folosind pozitia numai a unuia dintre punctele sale geometrice (adimensional) de pe sau langa diagonala dreptunghiului.

Determinarea pozitiei exacte a punctului material (presupus) de pe sau langa diagonala dreptunghiului, la ambele faze, conf. inventie, fig. 1, fig. 2 si fig. N/2, fi-va calculta de specialistii din domeniu.

Punctele materiale purtatoare de masa: m=64000kg la infrastructura si 56000kg la suprastructura sunt adimensionale, si ambele sunt realizate numai la turbinele gravitationale mixte. 

Calculele estimative ale punctului material purtator de masa, de la infrastructura din cadranul 1 in sens trigonometric, sunt detaliate si la lucrarea cu titlul “Turbina gravitationala mixta”
……………………………………………

In toate domeniile se doreste de fiecare specialist sa actioneze cu mai multe parghii pentru a rezolva problemele majore cu care se confrunta in domeniul lui de activitate (inclusiv dvs).

 

In era noastra (din anul 1993) exista grupuri cu parghii de ordin zero si grupuri cu parghii de ordin 1, in domeniul mecanicii sustinute cu 4 legitati noi in fizica. si sunt marginalizate si de Academia Romana.

 

Grupurile cu parghii de ordin zero produc lucru mecanic gratuit si energie electrica aproape gratuita (fara poluare) cu cel mai mic pret din lume.

 

Cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule in lucrarile care sustine inventia si pe linkurile redactate in prezenta lucrare.

Inventia mileniului III este neglijata de institutiile Statului Roman abilitate sa cerceteze abuzul OSIM (prin Hotarari tendentioase) si Academia Romana care marginalizeaza cele 4 legitati noi in fizica, pentru a fura plagiatorii, inventia si legitatile noi in viitor

Atentie!
Cele 8 parghii de ordin zero multiplica forta activa in functie de lungimea bratelor, conf. inventie: grupul celor 8 parghii de ordin zero (sunt 8 parghii de ordin 2’) este o combinatie intre pargiile de ordin 2 si 3. Forta rezistenta este arborele turbinei gravitationale, multiplicatoarele si cel putin 2 generatoare.

Cele 8 parghii de ordin 2’ multiplica forta activa a celor 8 greutati si produce lucru mecanic gratuit la arborele turbinei gravitationale.

Grupul de parghii de ordin zero multiplica lucru mecanic gratuit realizat la arborele turbinei gravitationale in afara sistemului deschis semihibrid prin intermediul multiplicatorului de turatie unde se realizeaza alte 2 parghii de ordin 3’ (o combinatie intre parghiile de ordin 1, 2 si 3), conf. inventie.

Toti specialistii vor sa actioneze cu mai multe parghii si in domeniul lor de activitate. Acum in domeniul mecanic exista din anul 1993, grup cu 8 parghii de ordin 2’ si de ordin 3’ (parghii cu brate scurte nesemnificative), folositi-le ...

Sau de ce? Si pentru ce? Nu le folositi …

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Phone number:  0770561002 /  only in Romanian 
e-mail: sabauioan1@yahoo.com 
cu stimă, Ioan Sabău.  

 

 

 


Turbina Gravitationala

.

About Us | Site Map | Contact Us |