Gravitational energy.Energie Verde


Turbină Gravitaţională. pârghii de ordin 0

     

Legea I.SABAU pentru grupuri cu parghii de ordin zero  (8 parghii fara brate scurte)  

Cuprins  
Scurt istoric la parghii clasice de ordin 1, 2, 3 si la 8 parghii fara brate scurte …………………………. 1
Prima lege, un ansamblu tambur care se roteste pe 2 arbori si realizeaza 7 forte neconservative ..... 3   
A doua lege, prima varianta a parghiilor fara brate scurte ……………………………………………….….  6
Citate din lucrarile proprii care sustine cele 8 parghii fara brate scurte  ………………..………….…….  8
Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte ……………………......................  10
Detalii pentru a intelege “momentele fortelor”, la 8 parghii fara brat scurte ...………………………….. 13   
A doua lege, varianta a 2-a a parghiilor cu brate scurte ……………………………………………………..  22
Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brate scurte …………….........  23  


Arhimede din Siracuza nu a inventat 
parghia, el a explicat principiul parghiilor pentru a ridica obiecte grele.  Citez un fragment, din link:  http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhimede 

”... Arhimede din Siracuza (în 
greacă Αρχιμήδης Arhimedes; n. aprox. 287 î.Hr. în Siracusa, pe atunci colonie grecească, d. 212 î.Hr.) a fost un învățat al lumii antice. Realizările sale se înscriu în numeroase domenii științifice: matematicăfizicăastronomieinginerie și filozofieCarl Friedrich Gauss considera că Arhimede și Isaac Newton au fost cei mai mari oameni de știință din întreaga istorie a civilizației umane. Se cunosc puține detalii despre viața lui, dar este considerat drept unul din principalii oameni de știință din antichitate. Printre altele a pus bazele hidrostaticii și a explicat legea pârghiilor. I s-au atribuit proiectele unor noi invenții, inclusiv al unor mașini de asalt, precum și șurubul fără sfârșit. Experimente moderne au arătat că Arhimede a proiectat mașini capabile să scoată corăbiile din apă și să le dea foc folosind un sistem de oglinzi ...”    

Dupa doua mii de ani,
din anul 1993 Ioan Sabau, autodidact, ajutat de Dumnezeu, a descoperit grupuri cu parghii fara brate scurte si grupuri cu parghii de ordin 1 (cu brate scurte), folosindu-le la inventia mileniului 3 (Perpetuum mobil de speta a 4-a).

Citez fragmente din lucrarile care sustine inventia mileniului 3:
“Pentru prima data in era noastra grupurile cu parghii fara brate scurte produce lucru mecanic gratuit, la arborele turbinei gravitationale, care actioneaza prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turatie, care antreneaza cel putin doua generatoare care produce energie electrica gratuita.”

“Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul celor 2 roti dintate de la cele 2 mutiplicatoare identice la care se realizeaza cu 10 RPM mai mult. Conf. inventie cele 2 mutiplicatoare identice realizeaza prin multiplicare numarul de  RPM necesar pentru generatoare.

Roata dintata asamblata pe arboreale turbinei gravitationale actioneaza prin rotire primele 2 roti dintate ale celor doua multiplicatoare identice, conf. inventie, si realizeaza alte 2 parghii de ordin 1 (o combinatie intre parghiile de ordin 1, 2 si 3). Cele doua parghii sunt realizate de un brat lung (raza roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei) si de un brat scurt (raza roatii dintate de la multiplicator).

Pag. 1

In consecinta lucru mecanic gratuit se mareste. Si in cele 2 multiplicatoare identice poate sa fie si roti dintate cu diametre mult mai mari decat prima roata dintata a celor doua multiplicatoare conf. inventie.”

“… La fortele neconservative cunoscute pana acum nu se poate controla si utiliza energia entropiei.
Conform inventiei mileniului 3 se poate creste, scadea, echilibra si controla entropia 99.99%, numai in acest mod se poate realiza, pentru prima data in era noastra, cu 8 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit, energia electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita, fiindca materia prima utilizata este forta de gravitatie gratuita; procedura este descrisa si pe linkurile:
 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html       

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html
                     

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html
 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html

 

Cele 4 legitati noi descrise in linkurile scrise mai sus estinde si completeaza legile:
legea entropiei, legile lui Newton, legea parghiei, legea lucrului mecanic, fiindca nu sunt compatibile cu cele 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care sunt diametral opuse si fortelor conservative.
Fiindca nu au fost referinte bibliografice pana in anul 1993, la turbinele gravitationale, fabricate din 8 chesoane, inventatorul a descris toate noutatile in 4 legitati noi, in linkurile scrise mai sus.”

“… La toate tipurile de turbine gravitationale, lanţul de transformare (convertire) este: ~97% energie neconvenţională (forta de gravitatie) plus ~0,001 pana la ~3% energie electrică (conventională prin autoalimentare), ambele împreună se transformă la arborele turbinelor gravitaţionale în lucru mecanic gratuit care produce energie electrică gratuită. “

“… La prima lege, un ansamblu tambur se roteste si realizeaza 7 forte neconservative ….

  1. Parghia clasica este o bara rigida care se poate roti (partial) in jurul unui punct de sprijin. Parghia clasica castiga cu forta activa, forta in plus cu bratul lung al parghiei (De la o singura parghie). 
  2. La prima lege cele 8 parghii de ordin zero are punctul de sprijin pe raza verticala a arborelui,  in centrul turbinei gravitationale realizata dintr-un tambur conf. fig. 1/A, 2/A, 2/B etc. care in timpul functionarii are la fiecare ciclu o singura faza si reprezinta un grup cu 7 forte neconservative care coboara pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si o minilocomotiva urca continuu numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric conf. inventie.

Datorita entitatii excentrice din cadranul 1 in sens trigonometric se produce un dezechilibru total realizat de cele 7 minilocomotive din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conform inventie. Datorita dezechilibrului total din cadranele 1 si 4, se castiga de la 7 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit fiindca in cadranele 2 si 3 nu sunt forte rezistente.

Pag. 2

Prima lege:  
Numai daca un ansamblu tambur se roteste pe 2 arbori, si are punctul de sprijin in centrul arborelui de la tambur, conform inventie, si figurilor: 1/A, 2/A, 2/B etc. care reprezinta un grup de parghii fara brate scurte realizate de 8 puncte materiale (minilocomotive) care trebuie sa fie in permanenţa intr-o pozitie periferica extrema si punctele materiale sa actioneze numai pe diametrul tamburului (pe circumferinta lui) in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, conf. inventie si fig. 2/A. Astfel se realizeaza o excentricitate permanenta in interiorul cercului numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric.

Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional cu aceeasi masa (masa = punct material purtator de masa) care este captiv in cerc, numai in cdranul 1 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit la arbore, care in afara sistemului de parghii fara brate scurte prin multiplicator si cel putin 2 generatoare produce energie electrica gratuita conf. inventie.

Turbinele realizate dintr-un tambur fi-vor fabricate prima data, la nivel mondial, fiindca constructia metalica este simpla si alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fara vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR.

Citate si din link: 
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

 “… La inventiile realizate dintr-un tambur manipularea punctelor materiale se face pe circumferinta tamburului în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric. Turbinele gravitationale realizate dintr-un tambur cu arbori orizontali, amplasat pe nişte lagăre autoreglabile, alimentat din exterior de la o sursă de energie electrica, pentru a deplasa opt minilocomotive pe sine speciale cu proceduri clasice comandate de un sistem de comandă şi control automat în aşa fel încat, la fiecare ciclu care este o parte mică dintr-o rotaţie completă, 8 minilocomotive să fie într-o poziţie periferică extremă

în permanenţă numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, astfel în permanenţă, la fiecare ciclu cu o singura faza, dintre cele opt minilocomotive numai una se ridică pe circumferinţă în sens invers faţă de rotirea tamburului.


Tamburii au: diametere,  lungime şi formă geometrică variabilă în raport si cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică tamburul este actionat de pârghii fara brate scurte.


Turbina foloseşte 8 minilocomotive, fiecare minilocomotiva este autonoma fiindca nu afecteaza in nici un fel celelalte minilocomotive care poate fi manipulate in orice directie se doreste deoarece intre ele nu exista interactiune în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, detalii si la franarea turbinei, link:  
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html 

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur este echipata cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, cel putin doua generatoare, sursă de energie şi anexele aferente lor.

Pag. 3  

Pentru exploatarea acceleraţiei la ansamblurile gravitaţionale datorată excentricităţii permanente se va cupla generatoarele, conf. inventie, de la multiplicator intr-un mod în care să diminuieze acceleraţia, fără a o anula complet, având în vedere cuplarea generatoarelor astfel încât să permită în permanenţă creşterea cuplului de forţă la arbore, fără o mărire a vitezei de rotaţie semnificativa.

Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale mai multe variante de franare, conform link mentionat mai sus.

Centrul de comandă şi control supaveghează sistemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii. Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple.

 Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore produce lucru mecanic gratuit care acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electrica gratuita, care poate fi transformata si in energie termica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.

Pentru a intelege mai usor turbina gravitationala realizata dintr-un tambur, redactez fragmente din inventia  cu titlul agregat gravitational actionat de pârghii de ordin 0,  CBI nr.  A/00556/2010  din 24.06.2010 si completez cu elemente noi numai unde este necesar pentru a intelege mai usor inventia.


        Fig. 1/A, reprezinta cele 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b.
        Fig. 2/A, reprezinta excentricitatea celor 8 minilocomotive ale machetei gravitationale varianta III/b.
        Fig. 2/B, reprezinta ansamblul machetei gravitationale varianta III/b.
         Fig. 1/A, fig. 2/A si 2/B reprezeninta o soluţie constructiva a agregatului gravitational actionat de pârghii fara brate scurte, cu poz. nr. 1 până la poziţia nr. 8 minilocomotive electrice comandate pentru pornire şi oprire conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie.


Alimentarea cu curent electric a celor 8 minilocomotive egale în greutate (cu sau fără vagoane de plumb) se realizează conform procedurilor clasice de la CFR, procedurile vor fi adaptate la invenţie; poziţia nr. 9 este arborele agregatului gravitational; poziţia nr. 10 sunt rigidizări între cele 10 inelele din interiorul tamburului; 


poziţia nr. 11 sunt rigidizări între tamburul interior şi cei 8 tamburi exteriori; poziţia nr. 12 sunt şinele speciale asamblate pe cei 8 tamburi exteriori pentru minilocomotive; poziţia nr. 13 sunt şinele speciale asamblate pe tamburul interior pentru minilocomotive; poziţia nr. 14 reprezintă cele 10 inele din interiorul tamburului necesare pentru structura de rezistenţă a ansambluilui si pentru susţinerea minilocomotivelor; 


Pag. 4

poziţia nr. 15 este locaţia mijlocului de transmitere clasică a curentului electric necesar la manipularea minilocomotivelor; poziţia nr. 16 reprezintă lagăre autoreglabile, care se obţin prin instalarea sub corpul lagărului a unor suporturi sferice, conf lagărelor folosite la turbinele cu arbori tip``BULB``; 

poziţia nr. 17 este tamburul interior care sustine cele 8 minilocomotive; poziţia nr. 18 sunt cei 8 tamburi exteriori care împreună cu tamburul interior susţin cele 8 minilocomotive pe sine speciale; poziţia nr. 19 este multiplicatorul de turaţie, care fi-va acţionat la primele doua roţi dinţate în interiorul lui direct de arborele agregatului gravitational pentru al proteja; poziţia nr. 20 generatoare; poziţia nr. 21 roţi de rulare speciale; poziţia nr. 22 sursă de energie electrica exterioară.


Agregatul gravitational actionat de pârghii de ordin 0, se realizează în principal prin sudarea inelelor (14), pe arborele (9); (sudarea inelelor se face din mijlocul arbolelui unul câte unul astfel încat sa poată fi sudate toate pe rând atât pe arbore şi intre ele cu rigidizări cât şi pe tamburul interior pozitia (17), continuuă cu sudarea şinelor speciale pe tamburul interior (17), şi pe tamburii exteriori (18), şi cu rigidizările (11), avându-se în vedere posibilitatea dislocării sinelor speciale (poziţiile nr. 12 şi 13 în lateral) deodată împreună cu minilocomativele pentru înlocuire, reparaţii(curente, capitale etc).


        Minilocomativele au lungime, lăţime, înălţime şi formă geometrică diversă. În raport cu toate anexele agregatului gravitational se face proiectarea turbinei gravitationale conf. inventie.

        Astfel că datorită excentricităţii permanente, conform fig. 2/A, tamburul se roteşte şi prin cel de al doilea arbore lucru mecanic gratuit acţionează un multiplicator de turaţie, care antrenează, în ultima fază, nişte generatoare, producând energie electric gratuita.

        Sinele de sustinere in partea inferioara si superioara a celor opt minilocomotive sunt de tip CFR. Sina din mijlocul sinelor din partea inferioara a minilocomotivelor este o roata dintata asamblata pe circumferinta tamburului.

        La minilocomotiva in partea inferioara are asamblata o roata dintata speciala care determina prin actionare electrica ridicarea pe circumferinta a minilocomotivei conform procedurilor existente la CFR.

        Aceasta procedura se poate adapta foarte usor la inventie (exemplu: acceleratia la deplasarea locomotivelor pe plan inclinat, la urcarea lor in sens invers fata de rotirea turbinei gravitationale). Pentru asamblarea sinelor necesare pentru sustinere in partea superioara a celor 8 minilocomotive sunt necesare: 8 tamburi exteriori cu lungimea putin mai mare decat latimea minilocomotivei.

      Cel putin doua locatii pentru punerea minilocomotivelor pe sine si luarea lor in caz de avarie sau reparetii. Aceasta lucrare se face printr-o procedura speciala numai din exteriorul celor 8 tamburi exteriori. Pornirea, oprirea si stationarea pe circumferinta se face conf. procedurilor existente la CFR. Aceaste proceduri se pot adapta la inventie.

       Tamburii au: diametere, lungime şi formă geometrică variabilă în raport cu puterea instalată în MW; pentru a produce energie electrică.  Tamburul actionat de pârghii fara brate scurte,  foloseşte 8 pârghii realizate de 8 minilocomotive numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric şi este echipat cu: lagăre autoreglabile, multiplicator de turaţie, generatoare, sursă de energie convenţională şi anexele aferente lor. Cele opt pârghii fara brate scurte produce energie electrica gratuita care se poate transforma in energie termica gratuita, fiinca forta de gravitatie este gratuita.

Pag. 5

Cateva pozitii unghiulare conform fig. 2/A.
       La acestă poziţie unghiulară se ridică minilocomativa nr. 8. Cele 8 minilocomative sunt amplasate în felul următor:

        La ~ 90 grade, minilocomativa nr.1 simbolizând pârghia cu nr.I, sta  pe circumferinţă.
        La ~ 67,5 grade, minilocomativa nr.2, simbolizând pârghia cu nr.II, sta  pe circumferinţă.
        La ~ 45 grade, minilocomativa nr.3 simbolizând pârghia cu nr.III, sta  pe circumferinţă.  
        La ~ 22,5 grade, minilocomativa nr.4 simbolizând pârghia cu nr. IV, sta  pe circumferinţă.       
        La ~ zero grade, minilocomativa nr. 5 simbolizând pârghia cu nr.V, sta  pe circumferinţă. 
        La ~ 337,5 grade, minilocomativa nr.6 simbolizând pârghia cu nr.VI, sta  pe circumferinţă. 
        La ~ 315 grade, minilocomativa nr.7 simbolizând pârghia cu nr.VII, sta  pe circumferinţă.    
        La ~ 292,5 grade minilocomativa nr. 8 simbolizând pârghia cu nr.VIII, se ridica  pe circumferinţă.

La urmatorul ciclu se ridica minilocomativa nr.7 si astfel la fiecare ciclu se ridica o singura minilocomativa. Si la turbinele gravitationale fabricate dintr-un tambur, conform fig. 2/A, fiecare parghie este autonoma si in consecinta, se elimina reciproc numai doua parghii pentru pierderi diverse.
Parghia care se ridica din pozitia A cu parghia care stationeaza pe circumferinta si coboara din pozitia C’ se anuleaza reciproc. Cele 7 parghii produc  lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita.

Turbina gravitationala fabricata dintr-un tambur este un motor gravitational care fi-va folosit si la parcul AUTO, fiind utilizat lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link: http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html  “

A doua lege, prima varianta:  
Numai daca, turbina gravitationala cu mecanismele aferente ei realizeaza un ansamblu gravitational monobloc care are doi arbori, care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile conf. inventie si figurilor: 2; 3; 4 si 5 etc., care reprezinta 8 chesoane monobloc (sudate avand unghiuri egale între ele, si in fiecare cheson doua puncte materiale actionate conf. inventie, poz. 1, poz. 2 si poz. N/2) si rezulta:

8 parghii autonome in timpul functionarii, fiind 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), care se roteste in jurul unui punct de sprijin (Atentie! Punctul de sprijin la cele 8 parghii fara brate scurte este pe raza verticala a arborelui, in centrul presupus al turbinei gravitationale) in asa fel incat punctele materiale din cele 8 parghii sa fie in permanenta intr-o pozitie periferica extrema pe circumferinta ansamblului gravitational, numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric,

si punctele materiale sa roteasca arborele turbinei conf. inventie, realizand o excentricitate permanenta in interiorul cercului (un punct material purtator de masa = entitatea excentrica permanenta) numai in cadranele 1 si 4.

Si in aceeasi perioada de timp se produce un corp adimensional, in cadranul 1 in sens trigonometrc, cu o masa identica (masa = punct material purtator de masa = entitatea excentrica permanenta) care este captiva in cerc, numai si numai in cadranul 1 in sens trigonometric, conform inventie.

Pag. 6


Entitatea excentrica permanenta a turbinei gravitationale, punct material purtator de masa, reprezinta 8 forte neconservative, oricare din aceste 8 forte neconservative este autonoma fiindca nu afecteaza in nici un fel celelalte 7 forte care poate fi manipulate in orice directie se doreste deoarece intre ele nu exista interactiune în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, detalii si la franarea turbinei, pe link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html 

Entitatea excentrica permanenta a turbinei gravitationale, este un punct material purtator de masa (neconservativ), captiv in cerc, numai in cdranul 1 in sens trigonometric si produce lucru mecanic gratuit (conservativ)la arborele turbinei, care in afara sistemului de parghii fara brate scurte prin multiplicator si cel putin 2 generatoare produce energie electrica gratuita (conservativa) conf. inventie. care se poate transforma in energie termica gratuita, fiinca forta de gravitatie este gratuita, detalii pe link: http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html   

Scurta descriere a turbinelor gravitationale cu 8 chesoane:

Conform inventie turbina gravitationala este realizata prin sudarea unor 8 chesone intre ele rezultand 16 unghiuri egale a 22,5 grade fiecare. Turbina gravitationala roteste arborele care transmite miscarea de rotatie, in timpul functionarii, la multiplicatoare si  generatoare.

Chesoanele au pe partile laterale doi tamburi cu rol de arbore care se sprijina pe doua semilagare autoreglabile. Turbina este actionata de 16 puncte materiale, care se afla in interiorul chesoanelor (cate doua puncte materiale in fiecare cheson), asamblate intre ele cu o tija care le permite ambelor puncte materiale sa fie pozitionate si pe aceeasi raza.

Exista mai multe variante.
Varianta utilizata la inventie este un punct material in apropierea arborelui si al doilea punct material la extremitatea razei simbolizand bratul lung al parghiei. Ambele puncte materiale influenteaza pozitiv bratul activ.

La acest ansamblu gravitational un ciclu poate avea 8 secunde, 30 secunde, un minut etc, timp in care 7 puncte materiale sunt pe circumferinta (rotindu-se deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie).

La varianta de functionare a turbinei intr-o singura faza castigul de energie este mai mic (la fiecare ciclu).

 Varianta de deplasare intr-o singura faza: 7 greutati  in centru, 7 puncte materiale  pe circumferinta si 2 puncte materiale se ridica. In permanenta, *fara cateva clipe*, avem opt greutati in centru si opt greutati pe circumferinta conform fig. 1. La aceasta varianta castigul de energie electricaa este mai mic.

Pag. 7

Citate din lucrarile proprii care sustine inventia mileniului 3.
 “… Astfel avem doar o forta activa (motoare) fara forta rezistenta. Cele 7 puncte materiale, care coboara, conf. inventie, nu sunt afectate in nici un fel de cele 2 puncte materiale care se ridica, in chesoanul lui propriu, pentru ca: cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a 2-a (daca turbina lucreaza in 2 faze), deoarece intre ele nu exista interactiune.


Toate turbinele gravitatioale poate functiona in fiecare ciclu cu o faza (cu castig mai mic) sau cu castig maxim in 2 faze. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pentru a intelege cum functioneaza turbinele cu 8 chesoane cu anexele aferente lor trebuie analizat linkul:    http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  “

 “…Multiplicatorul este fabricat dintr-o carcasa dreptunghiulara realizata din doua bucati. Jumatatea superioara a carcasei se asambleaza cu jumatatea inferioara conf. unor proceduri clasice, dupa montarea roatii dintate pe arboreale turbinei gravitationale intre primele doua pinioane ale celor doua multiplicatoare identice.”

 “Pentru prima data in era noastra grupurile cu parghii fara brate scurte produce lucru mecanic gratuit, la arborele turbinei gravitationale, care actioneaza prin intermediul unei rotii dintate un multiplicator de turatie, care antreneaza cel putin doua generatoare care produce energie electrica gratuita.”

Citez fragmentul de la pag. 1, din prezenta lucrare fiind necesar pentru a intelege legatura dintre cele 8 parghii din sistem si celelalte 2 paghii din afara sistemului realizate in cele doua multiplicatoare. “Diametrul roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei este de 10 ori mai mare decat diametrul celor 2 roti dintate de la cele 2 mutiplicatoare identice la care se realizeaza cu 10 RPM mai mult. Conf. inventie cele 2 mutiplicatoare identice realizeaza prin multiplicare numarul de  RPM necesar pentru generatoare.

Roata dintata asamblata pe arboreale turbinei gravitationale actioneaza prin rotire primele 2 roti dintate ale celor doua multiplicatoare identice, conf. inventie, si realizeaza alte 2 parghii de ordin 1 (o combinatie intre parghiile de ordin 1, 2 si 3). Cele doua parghii sunt realizate de un brat lung (raza roatii dintate asamblata pe arboreale turbinei) si de un brat scurt (raza roatii dintate de la multiplicator).

In consecinta lucru mecanic gratuit se mareste si in cele 2 multiplicatoare fi-vor si roti dintate cu diametre mult mai mari decat prima roata dintata a celor doua multiplicatoare identice conf. inventie.”
“… La fortele neconservative cunoscute pana acum nu se poate controla si utiliza energia entropiei.

Pag. 8 

Conform inventiei mileniului 3 se poate creste, scadea, echilibra si controla entropia 99.99%, numai in acest mod se poate realiza, pentru prima data in era noastra, cu 8 parghii fara brate scurte lucru mecanic gratuit, energia electrica gratuita, care se poate transforma in energie termica gratuita, fiindca materia prima utilizata este forta de gravitatie gratuita; procedura este descrisa si pe linkurile: 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html        

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/pirghie%20.0..html
                     

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/lucru%20mecanic%20multiplu.html
 

http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html
 

Cele 4 legitati noi descrise in linkurile scrise mai sus estinde si completeaza legile:
legea entropiei, legile lui Newton, legea parghiei, legea lucrului mecanic, fiindca nu sunt compatibile cu cele 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care sunt diametral opuse si fortelor conservative.

Fiindca nu au fost referinte bibliografice pana in anul 1993, la turbinele gravitationale, fabricate din 8 chesoane, inventatorul a descris toate noutatile in 4 legitati noi, in linkurile scrise mai sus.”

“… Pentru ~2500 rot/min se poate folosi la nevoie si mai multe multiplicatoare.
Primul multiplicator are doi arbori de iesire pentru a cupla doua  generatoare sau se poate cupla alte doua multiplicatoare, conf. procedurilor clasice etc.”

“… daca ciclul are 2 faze, ridicarea celor doua greutati se face in 25% din timpul in care se produce un ciclu si coborarea celor 8 greutati, se realizeaza in 75% din timpul in care se produce un ciclu (sau viceversa). Acest lucru este posibil numai dataorita faptului ca:    

la toate tipurile de turbine gravitationale avem in fiecare cheson drum partial inchis numai in al optulea ciclu, deci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie, cu un sistem de comandă şi control, clasic, modificat conform proiect …”

 “Toate tipurile de turbine gravitationale la una rot/min are 16 cicluri egale, conf. inventie.
Conf. fig. 1, momentul in care punctual material se ridica din cadranul 4, de la altitudinea minima si ajunge la jumatatea razei, exact in acel moment si punctul material care se ridica din centrul turbinei ajunge la jumatatea razei in cadranul 2, inainte de-a ajunge pe circumferinta. 

Acest moment este scos in evidenta la fig. 1, pe dreapta  BB’, si numai in acest moment, timp de o fractiune dintr-un ciclu avem: 7 puncte materiale pe circumferinta, 7 puncte materiale in centru si numai 7 inaltimi, caci cele doua puncte materiale sunt la egala distanta de centrul turbinei gravitationale si se anuleaza reciproc inaltimile lor …”
 “… Dupa implementarea inventiei mileniului 3 si atestarea celor 4 legitati noi in fizica, calculele pentru castigul gratuit de lucru mecanic si de energie electrica gratuita fi-vor realizate cu formulele:

Pag. 9

F1 x b1 > F2 x b2;  F = x(GgL) fara brate scurte  sau  F = (GgI) – x’, cu brate scurte (rezistente)
Cu formulele lucrului mecanic multiplu trei formule: Lmm = x(Cmgh – Umgh*); Lmm.maxim = x(Cmgh – Umgh*) + y(mg) şi Lmm minim = {Cmg – (Umg : 2) }x h.
Coeficientul “x” de la parghie este diferit de coeficientul “x” de la Lmm.
Pentru pierderi se scad 2 parghii (8 - 2 = 6 parghii).

F1 = 8000kg*9.8
m/s2, F1 = 78400N, forta activa; b1 = ~2.625m ;F2 = forta rezistenta ; b2 = 0.02m – 0.03m.
Rezulta: F1 = 78400N*2.625m*6 parghii = 1234800Nm. F  = 1234800Nm/0.03 = 41160000N; F = 41160000N (forta la arboreale turbinei gravitationale);

Calcule cu momentul fortei de  1234800Nm ;
M (general) = 9550*1(kw)/3000(RPM) = 3,18(Nm);
P = M*n/9550 = (…) kw;
P = 1234800Nm*25(RPM)/9550 =  ~3232 kw = ~3.2 MW.

Conf. inventie se poate realiza foarte usor ~2500 RPM, cu 1 + 2 + 2 = 5 multiplicatoare.
F = cuplu de forţă la arborele turbinei gravitationale = F1 x b1 > F2 x b2, realizat de excentricitatea permanenta (greutatea excentrica) în cadranele 1 şi 4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.


F2 = forta rezistenta la grupuri cu parghii este nesemnificativa (F2 = forta de frecare la turbinele gravitationale, cu pierderi nesemnificative in raport cu castigul de lucru mecanic gratuit).

G = greutatea punctelor materiale care realizeaza excentricitatea permanenta numai în cadranele 1 şi  4 în sens trigronometric conf. fig. 1 si fig. 2/A.
L = raza medie calculata la bratul lung activ (motor) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 1 si 4, conf. descrierii inventiei.
l = raza medie calculata la bratul scurt (rezistent) al celor 8 forte neconservative, din cadranele 2 si 3, conf. descrierii inventiei.

Detalii privind raza medie la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

= acceleraţia gravitaţională (g=9.8).
Coeficientul x si  x’ este diferit ca valoare în raport cu:
– Excentricitatea permanentă în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, conf. fig. 1 si fig. 2/A.
– Greutatea turbinei gravitaţionale şi a greutăţilor excentrice, conform inventie.
– Diametrul turbinelor gravitaţionale, diametrul arborelui, numărul rotaţiilor pe minut, numărul punctelor materiale la chesoane sau tambur, numarul chesoanelor, tipul turbinelor gravitationale realizate din chesoane sau tambur etc.”
Dupa implementarea inventiei se face un tabel tipizat, cu valori pentru coeficenti la toate tipurile de turbine.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 parghii fara brate scurte, la primul ciclu, cu parametric:


Pag. 10

 m = 64000kg (1 greutate = 8000kg; 16 greutati = 128000kg; 8 greutati = 64000kg); pentru calcule: h=10.5m;  h’ = 5.25m (minim) si h” = 7.8m (maxim).

Conf. calcule estimative realizate de inventator, inaltimea corecta pentru a calcula energia cedata de cele 8 greutati integral (complet), la prima faza in intervalul de cel putin 75% cat dureaza coborarea lor, este intre h=5.25m (energie minima cedata) si h=7.875m (energie maxima cedata) conf. inv. si fig. N/2.

Determinarea bilantului energetic, la cele 8 forte neconservative (8 parghii fara brate scurte), se face calculand separat fiecare faza distincta.

Se face diferenta si rezulta lucrul mecanic gratuit, CEDAT la multiplicatorul de turatie si generatoare pentru transformare in energie electrica.

Energia consumata (primita) de multiplicator si generatoare rezulta numai daca se scade din energia cedata de cele 8 greutati (3605616J) la prima faza, energia primita (823200J) de cele doua greutati care se ridica, la a doua faza, conf. inventie, si rezulta:

3605616J – 823200J = 2782416J castig gratuit de lucru mecanic, fiindca forta de gravitaţie este gratuita.

In prima faza se cupleaza la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare si se calculeaza cu formula lucrului mecanic, energia cedata de cele 8 greutati, in cadere libera, conf. inventie si fig. N/2: 8000(kg)*5.74875(m)*8(buc)*9.8 = 3605616J.

Calcule estimative subevaluate la FAZA A DOUA.

Cand incepe a doua faza, cu ridicarea celor doua greutati, conf. inventie, viteza turbinei gravitationale este din ce in ce mai mica (scade) pana incepe alt ciclu, conf. inventie.

1 – sunt cuplate la arborele turbinei multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare. 
2 –se ridica greutatea de la altitudinea minima spre centrul turbinei conf. inv. si fig. 1. 
3 –se calculeaza numai intervalul de cel mult 25% dintr-un CICLU in care se ridica cele doua greutati si castigul de la cele 7 greutati care coboara odata cu turbina conf. inventie si fig. 1.

Cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, la faza a doua, nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara deoarece:

cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune. Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.

Pag, 11


-Energia cedata de cele 7 greutati, indiferent de valoarea ei, la faza a doua, este inclusa in energia cedata de cele 8 greutati, la prima faza, conf. inventie.

Energia pierduta (consumata) de cele 2 greutati care se ridica conf. inventie si fig. 1, este de: 16000(kg)*5.25(m)*9.8 = 823200J.

Inaltimea celor doua greutati este de 10.5m (10.5/2=5.25), conf. inventie si fig. 1.


Se face diferenta si rezulta: 3605616J – 823200J = 2782416J castig continuu GRATUIT deoarece la toate turbinele gravitationale in tot timpul functionarii se autoalimenteaza din afara sistemului DESCHIS de parghii, din castigul propriu, din reteaua de distrubutie proprie cu curent electric, conf. inventie.

Deci castigul gratuit de lucru mecanic este ~2700000J in timpul functionarii, la fiecare ciclu.

Acest castig de energie (lucru mecanic) de 2700000J este si ratia progresiei aritmetice.

Puterea utila = Lucru mecanic/timp = 2700000J/1s = 2700000W = 2700 KW = 2700 KWh  = ~2.7MWh.

24(ore)*30(de zile) = 720 de ore. Daca turbina gravitationala functioneaza numai 30 de zile avem: 2.7 MWh*720 de ore = ~1900MW.

Daca turbina functioneaza un an, avem: 365*24=8760 de ore; 2.7MWh*8760 de ore = ~23600MW

Un castig GRATUIT de 8760 de ori mai mare, numai intr-un an, deoarece forta de gravitatie roteste turbina si realizeaza castigul de lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita, conf. inventie.


Castigul de energie electrica gratuit la o singura centrala cu turbine gravitationale.


Conform fig. 6, avem 10 hale industriale. Dacă în fiecare hală avem 20 turbine gravitationale, la 10 hale, conf. inventie, vom avea 200 turbine gravitaţionale, si rezultă: 

conf. calculelor de mai sus la o turbina avem ~2.7MW;  la 200 turbine gravitationale rezultă: 200 x 2.7 = 540MW.

Daca centrala gravitationala functioneaza 30 de zile avem: 540MW * 720 de ore = ~388800MW

Daca centrala gravitationala functioneaza un an avem: 540MWh * 8760 de ore = ~4730400MW

Pag. 12

Suprafaţa necesară pentru o centrală electrică gravitaţională cu 200 turbine (inclusiv soseaua de centura a centralei), conf. invenţiei si fig. 6,  este de ~500m².

Greutatea unei turbine gravitationale (cu parametrii: m=8000kg (8*8000kg=64000kg) si h=10.5m) este de m (masa totala) = ~240000kg (cele 16 greutati =128000kg si constructia metalica = ~112000kg).

Pe aceeaşi suprafaţă daca se dubleaza numărul de rot/min (RPM) la arborele turbinei gravitationale, producţia de energie electrică se dublează fără cheltuieli suplimentare de producţie.

MOMENTELE FORTELOR,

de la infrastructura turbinei gravitationale mixte, privind numai cele 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte, 8 forte neconservative etc).

Detalii pentru a intelege “MOMENTELE FORTELOR”, la 8 parghii fara brat scurt.

Din momentul cand se tracteaza greutatea, aproape vertical,  de pe circumferinta din punctul (A) pana ajunge in centrul turbinei, momentul fortei, produce pierderi in cadranul 4.


In acelasi timp (in acelasi ciclu), momentul fortei produce in sens opus aceeasi valoare si in cadranul 2, prin tractarea greutati, aproape vertical, din centru turbinei gravitationale pana ajunge pe circumferinta


Din aceste motivatii momentul fortei se anuleaza reciproc, deoarece in acelasi ciclu are doua valori egale dar contrare (opuse).


Astfel ce se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2, rezultand anularea reciproca a momentelor egale si de sens contrar (opuse).

Asijderi se-ntampla si la vectorul de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 4 caci este contrar (opus) vectorului de poziție al punctului de aplicație al forței din cadranul 2.

Aidoma se-ntampla si la bratele pentru care se calculeaza momentele fortelor deoarece un brat este in cadranul 4 si cel de-al doilea in cadranul 2, conf. inventie si fig. 1, se anuleaza caci au valori egale dar opuse (contrare).


Chiar daca tractarea, aproape verticala, se produce inainte de-a ajunge chesonul in punctul (A) sau daca a trecut de punctul (A), deoarece cat se pierde in cadranul 4 se castiga in cadranul 2.


Pag. 13

Momentele fortelor din cadranele 4 si 2 nu afecteaza in nici un fel excentricitatea permanenta, deoarece cele doua momente ale fortelor sunt de sens contrar (opus), si se anuleaza reciproc.

Din cele redectate rezulta castig de lucru mecanic gratuit la toate cele 8 parghii, fiindca:
la prima faza, dupa deblocare, cele 8 parghii fara brat scurt, nu are: un moment a fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

Referitor la inaltimea celor 8 greutati, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2.


Greutatea G8, care se ridica, aproape vertical, din pozitia A pana in pozitia C’- D’, anuleaza si inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, 22.5 grade.

Fiindca in fiecare ciclu se pot anula numai doua parghii egale ca valoare, pentru ca se deplasea in sensuri diferite cu valori unghiulare egale, cu aceeasi inaltime, conf. inventie, fig. 1 si fig. N/2, acest lucru este dovedit cu calcule, la exemplul elementar, la prima proba si la inventie, in prefata lucrarii cu titlul *turbina gravitationala mixta*.

Citez din lucrari proprii fragmente care ajuta sa se inteleaga de ce se castiga lucru mecanic gratuit.


“ … La grupul cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), punctul de sprijin este pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei.

Arborele turbinei, pe rulmenti, sustine turbina gravitationala care in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa.


Si numai din aceasta cauza cele 8 parghii fara brate scurte produce lucru mecanic gratuit si energia electrica gratuita, conform inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.”

 “…Turbinele gravitationale sunt o constuctie metalica foarte, foarte, foarte, foarte simpla, conf. link:  
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html   
foarte, foarte usor de realizat, si inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice si toate motoarele electrice de orice putere etc”


Pag. 14

 “… Pentru prima data in era noastra se produce un dezechilibru total numai in cadranele 1 si 4, si greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie”

 “… Inventia este realizata de un grup cu 8 chesoane, cu 16 greutati: 8 greutati pe circumferinta si 8 greutati in centrul turbinei, care inainte de deblocare are 8 forte conservative = 8 parghii fara brate scurte, care in timpul functionarii se transforma in 8 forte neconservative, care rotesc arborele turbinei producand lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita (fiindca forta de gravitatie este gratuita). 

Exploatarea grupurilor cu forte neconservative se realizeaza cu un sistem deschis cu parghii fara brate scurte, care interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului la generatoare. …”


“… Turbinele gravitationale inainte de deblocare pentru functionare are structura metalica a celor opt chesoane conservativa si greutatile de pe circumferinta cu energie potentiala.

Dupa deblocare in timpul functionarii prin manipularea celor 16 greutati egale conf. inventie, cele 8 chesoane prin rotire isi schimba caracterul,

intr-un caracter distinctiv si devin 8 parghii fara brate scurte, iar cele 8 greutati de pe circumferinta sunt 8 forte neconservative care rotesc turbina gravitatonala. 

In tot timpul functionarii campul gravitational al pamantului conservativ (din afara sistemului de parghii neconservativ) atrage cele 8 greutati de pe circumferinta (8 forte neconservative).

Cele 8 forte neconservative produce lucru mecanic gratuit (conservativ) la arborele turbinei gravitationale. Lucru mecanic gratuit, realizat la arbore, 

interactioneaza cu exteriorul prin multiplicator si cel putin 2 generatoare (utilizand alt drum in exteriorul sistemului deschis, semihibrid).

Numai in acest mod, prin interactiunile lor reciproce ajunge in echilibru structura neconservativa, a celor 8 parghii fara brat scurt, cu structura fortelor conservative.

“… Si pentru prima data, in era noastra,

pag. 15

se realizeaza implementarea grupurilor cu forte neconservative intr-un sistem conservativ cu castig gratuit de lucru mecanic la arborele turbinei gravitationale, cele afirmate mai sus sunt dovedite cu teorie si calcule pe link: 

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html “ 

 “ Sintagma *parghii de ordin zero*este corecta fiindca:


1. Fiecare parghie din cele 8 parghii fara brate scurte, in timpul functionarii (numai in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric), este autonoma pentru ca are la toate cele 8 parghii punctul de sprijin pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei.

2. Cele 8 parghii de ordin zero  sunt 8 parghii fara brate scurte si sunt autonome, si  pentru ca nu au forta rezistenta in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric.

3. Cele 8 parghii fara brate scurte in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa,
si numai din aceasta cauza cele 8 parghii fara brate scurte produce lucru mecanic si energia electrica gratuita conform inventie fig. 1, fig. 2 si fig. N/2.

4. Orice parghie fara brat scurt nu afecteaza in nici un fel celelalte 7 parghii care poate sa fie manipulate in orice directie se doreste deoarece intre ele nu exista interactiune în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, detalii si la franarea turbinei, link: 
 http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/frinarea%20turbinei.html   

5. Toate cele 8 parghii fara brate scurte in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa, conform inventie si link:  
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html  …”

Citez din lucrarile care sustin inventia si alte fragmente care ajuta la intelegerea inventiei mileniului 3
„Daca sistemul de comandă şi control automat nu poate manipula punctele  materiale, conf. inventie, se reduce numarul de rotatii ale turbinei gravitationale de la 4 rot/min la atat cat poate controla, chiar si la o fractiune de rot/min; sau si mai mic …

Pag. 16

Atat la turbinele realizate dintr-un tambur cat si la cele fabricate din 8 chesoane, daca din diverse motivatii este nevoie de o fractiune de rot/min (RPM), la arborele turbinei, se poate realiza, conf. inventie. Astfel intervalul de timp in care se produce CICLUL poate fi realizat conf. nevoilor practice necesare, la primele probe ale prototipului.

La una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol cu macarale sau electropalane. Dispozitivul de comanda de la sol se poate adapta numai pentru probe.

Acest lucru e posibil fiindca avem la fiecare cheson drum inchis numai in al optulea ciclu, si din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie”

Citez fragmente din lucrarile care sustine inventia:


 “… Dupa o analiza sumara orice specialist, mediocru, din domeniu constata faptul ca excentricitatea permanenta are 8 forte neconservative pentru ca nu are:
un moment al fortei de sens contrar, actiune-reactiune, echilibru dinamic etc.

In acest caz nu se poate respecta legile lui Newton, a doua Lege a Termodinamicii (legea entropiei) si nici Legea conservarii energiei.

Inventia mileniului 3 nu incalca Legile lui Newton fiindca:

formula L=mgh nu include varianta in care greutatea aflata in camp gravitational este franata sau tinuta fortat pe drumul parcurs de alte forte: multiplicator, cel putin 2 generatoare (…) etc.

Inventia mileniului 3 nu incalca a 2-a Lege a Termodinamicii (legea entropiei), pentru ca utilizeaza pentru functionare numai si numai grupuri cu forte neconservative (grupuri cu parghii fara brate scurte).

Inventia nu incalca legea conservarii energiei deoarece: numai in cazul in care caracteristicile miscarii mecanice a unui sistem sunt determinate doar de prezenta unor forte conservative, energia mecanica totala este o constanta a miscarii.

E = T + V = constant. (E este energia mecanica totală, T este energia cinetica si V este energia potentiala).

Pag. 17

Deci,  legea conservarii energiei mecanice se respecta numai in cazul sistemelor conservative care folosesc forte conservative. Cand caracteristicile miscarii sunt determinate de alte tipuri de forte, se vorbeste despre legea conservarii energiei numai in sens general …

Grupurile cu parghii produce entitatea excentricitatii permanente si roteste din interior sau din exterior turbinele gravitationale, de orice tip, realizate dintr-un grup de chesoane sudate intre ele conf. fig. 1, sau dintr-un tambur conf. fig. 2/A, 

si produce lucru mecanic gratuit fiindca forta de gravitatie este gratuita”


“ … Parghia clasica este o bara rigida care se poate roti (partial) in jurul unui punct de sprijin. La parghia clasica cu cat este mai mic bratul fortei rezistente, in  mod proportional se amplifica forta gratuita (deci se castiga forta gratuita folosind forta de gravitatie.  *La fel ca la inventie*).

La grupul cu 8 parghii fara brate scurte (8 forte neconservative), punctul de sprijin este pe raza verticala, a arborelui, in centrul ipotetic al turbinei.

Arborele turbinei sustine turbina gravitationala care in timpul functionarii se roteste continuu, fiindca are forta rezistenta nesemnificativa.

Turbina gravitationala (motorul gravitational) numai din aceasta cauza produce lucru mecanic gratuit si energia electrica gratuita (…), conf. calcule estimative din inventie.”

Citez din *Legea lucrului mecanic multiplu*

“… Lmm > 0 şi la a 3-a teoremă (cu ambele greutăti pe aceeaşi rază la toate cele 8 chesoane):        3 – Atunci când avem toate punctele materiale excentrice (toate cele 16 puncte materiale) numai în cadranele 1 şi 4  sau 2 şi 3 în sens trigonometric, atât la urcare cât şi la coborâre, înălţimile punctelor materiale nu se anulează, datorită faptului ca toate punctele materiale sunt pe aceeaşi rază (atât cele 2 care urcă precum si cele 7 care coboară).


Detalii din lucrarile care sustine inventia mileniului 3.


Acest lucru este posibil numai dacă se face mai scurtă tija de legătură dintre cele 2 greutăţi (la fiecare cheson); şi în această variantă avem cel puţin 7 puncte materiale care coboară (de la 7 pârghii fara brate scurte, la faza a doua), cu condiţia ca punctele materiale care coboară să realizeze entitatea

Pag. 18

excentricităţii permanente numai în cadranele 1 şi 4 în sens trigonometric, şi în drumul celor 8 forţe neconservative (8 pârghii fară braţe scurte) numai doua înălţimi se anulează la faza a doua: greutatea G8 conf. inventiei si fig. 1, care se ridica din pozitia A pana in pozitia C’- D’, şi anuleaza inaltimea completa a greutatii G1 care coboaara din pozitia C’- D’ deodata cu turbina gravitationala si in sensul de rotatie al turbinei, conform invenţiei şi fig. 1”

Citate privind *ENTROPIA*, la inventie:
in concluzie sistemul fizic deschis semihibrid realizat de cele 8 parghii fara brete scurte este un sistem deschis in exterior, si in interiorul sistemului numai in legatura cu entropia, fiindca: toate ciclurile sunt izolate (inchise), cu toate ca structura interactiunilor energetice se modifica pe parcursul fiecarui ciclu la ambele faze, cu castig de energie (lucru mecanic).

Definitie

Sistemul deschis semihibrid (este un sistem hibrid atipic), are legaturi exterioare (deschise) si interioare (inchise) cu interacţiuni intre cele 2 subsisteme ale fiecarui ciclu (izolate numai in legatura cu entropia), cu parametrii variabili, cu entropia crescuta la prima faza si entropia descrescuta la faza a doua, ambele controlate 99.99%,

astfel incat valorile entropiei la fiecare faza, intre cele doua faze, si la granita dintre cicluri (inceput de ciclu si la sfarsitul ciclului) sa fie cu o variatie de entropie a sistemului la valoarea parametrilor proiectati conf. inventie.

Numai pentru probe preliminare la una rotatie pe minut greutatile se pot manipula si manual de la sol aidoma macaralelor din firmele mici sau electropalanelor. 

Acest lucru este posibil deoarece: avem in fiecare cheson drum partial inchis numai in al optulea ciclu, si numai din aceasta cauza, pentru ridicarea celor doua greutati putem avea orice interval de timp este nevoie, caci avem o entropie controlata, impusa de inventator, la fiecare ciclu, prin manipularea greutatilor, conf. inventie.

Sistemul de comandă şi control automat electronic sau fluid se va materializa sub forma unui bloc unitar care va conţine un număr corespunzător de intrări, pentru semnale informaţionale, şi de ieşiri pentru comenzii.

Conexiunile funcţionale  dintre  elementele  reprezentate  sunt  clasice şi pot fi realizate prin procedurii simple.

Pag. 19.

La RPM peste 10 rotati pe minut este necesar un sistem de comanda si control automat, foarte complex, care poate sa fie realizat in colaborare cu NASA, priviind sisteme automatizate care poate sa fie adaptate şi la inventia mileniului 3.

La inventia mileniului 3, pentru exploatarea acceleraţiei la ansamblurile gravitaţionale datorată excentricităţii permanente se va cupla generatoarele de la multiplicator intr-un mod în care să diminuieze acceleraţia, fără a o anula complet, având în vedere cuplarea generatoarelor în aşa fel încat să permită în permanenţă creşterea cuplului de forţă la arbore, fără mărirea vitezei de rotaţie.


Dacă capacitatea de frânare a generatoarelor e depăşită, frânarea turbinelor gravitaţionale pentru menţinerea turaţiei optime se realizează prin sistemul de comandă şi control, folosind pentru manipularea punctelor materiale varianta de franare cea mai buna.

Centrul de comandă şi control supaveghează şi comandă: toate stemele de comandă şi control ale turbinelor gravitaţionale în timpul funcţionării lor precum şi colectarea energiei electrice de la bornele generatoarelor până ajunge în reţeaua de consum, conform unor proceduri clasice.”

 “…Cele 8 parghii fara brate scurte sunt in timpul functionarii 8 forte neconservative, care are punctual de sprijin in centrul ipotetic al turbinei gravitationale,

care este sustinuta de 2 arbori, care se rotesc deodata cu turbina, in interiorul a doua semilagare cu rulmenti conform inventie si produce lucru mecanic gratuit si energie electrica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.”

Citez un fragment din legea excentricitatii

“…  Conf. inventie si fig. 1, excentricitatea permanenta se poate realiza numai prin manipularea unor puncte materiale in interiorul unor chesoane sau pe exteriorul unui tambur, astfel incat centrul de greutate la turbinele gravitationale sa fie numai în cadranele 1 şi 4 sau 2 si 3 în sens trigonometric.

Excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata etc) continuu, pentru ca:


1 – Excentricitatea permanenta nu are un moment al fortei de sens contrar, deoarece: momentul fortei de sens contrar este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Pag. 20

Punctul material din centrul turbinei ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma in raport cu celelalte parghii din interiorul turbinei.

2 – Excentricitatea permanenta nu are pereche actiune-reactiune, deoarece:

perechea la actionarea punctului material de pe circumferinta este cel de-al doilea punct material din centrul turbinei gravitationale care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu, fiindca parghia este autonoma.

3 – Excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in echilibru dinamic, deoarece: echilibru dinamic ar trebui sa-l faca cel de-al doilea punct material din centrul turbinei care nu afecteaza excentricitatea permanenta.

Punctul material din centrul turbinei doar ajuta la realizarea parghiei din chesonul propriu.


Deci, excentricitatea permanenta trebuie controlata (verificata, franata) continuu, deoarece:1 – excentricitatea permanenta nu are UN MOMENT AL FORTEI DE SENS CONTRAR.


Numai si numai din aceasta cauza actioneza asupra arborelui de la turbina gravitationala care transmite energia (lucrul mecanic gratuit) in afara sistemului la cele doua parghii de ordin 2, conf. inventie, care pune in miscare multiplicatorul de turatie,  si prin intermediul celor doua generatoare produce energie electrica gratuita si fara poluare.

2 – excentricitatea permanenta nu areprincipiul actiunii si reactiunii la turbina gravitationala. Numai si numai din aceasta cauza reactiunea la actiunea ei o realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente.

3 – excentricitatea permanenta nu este nicio clipa in ECHILIBRU DINAMIC.
Numai si numai din aceasta cauza echilibrul dinamic il realizeaza multiplicatorul de turatie si cele doua generatoare care produce energia electrica datorita excentricitatii permanente conf. inventie.

Pag. 21

4 – la toate tipurile de turbine gravitationale avem forte neconservative deoarece excentricitatea permanenta nu are: un moment a fortei de sens contrar, 
principiul actiunii si reactiunii, echilibru dinamic etc. si pentru a exploata aceste forte, sistemul deschis cu 8 parghii de ordin zero (8 parghii fara brate scurte = 8 forte neconservative), interactioneaza cu *exteriorul* prin arborele turbinei si transmite miscarea de rotatie pe alt drum in exteriorul sistemului”

A doua lege, varianta a 2-a:

Punctele materiale se rotesc deodata cu turbina in raport cu parametrii proiectati, conf. inventie. intervalul unui ciclu este in raport de RPM, toti parametrii sunt in raport cu puterea instalata.

In acelasi interval de timp cele 8 puncte materiale in cadranele 1 si 4, precum si celelalte 8 puncte materiale din cadranele 2 si 3 realizeaza fiecare cate o excentricitate permanenta (excentricitate activa = brat lung, si a 2-a excentricitate rezistenta = brat scurt).

Greutatea este egala la cele 16 greutati) dar cu brate diferite.
Astfel avem: 8 puncte materiale pe circumferinta (8 forte active, motoare), la fiecare ciclu, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric. Si alte 8 puncte materiale (8 forte rezistente) care sunt localizate in cadranele 2 si 3 in sens trigonometric, la mijlocul celor 8 brate.

La fiecare ciclu, in permanenta, avem 7 sau 8 puncte materiale  pe circumferinta, in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  7 sau 8 puncte materiale deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1.

La toate ciclurile, in permanenta, din cele 16 puncte materiale (8 parghii de ordon 1), 7 puncte materiale de  la fiecare cheson, stationeaza conf. fig. N/2 cate un punct material intr-o poziţie periferică extremă pe circumferinta in cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, si in acelasi interval de timp, in cadranele 2 si 3 fi-vor la fel  alte 7 puncte materiale care stationeaza in permanenta la mijlocul razei, deoarece  in permanenta se ridica un punct material de la altitudinea minima (aproape vertical) inspre centrul turbinei si al doilea punct material (in acelasi timp) se ridica pe circumferinta conf. fig. 1.


Toate cele 14 puncte materiale mentionate mai sus nu sunt afectate in nici un fel de punctele materiale care se ridica in ciclul cu nr. 8 conf. inventie si fig. 1.

Acest lucru este posibil pentru faptul ca sistemul, conf. inventie, este un sistem deschis semihibrid si la fel ca la cele 8 parghii fara brate scurte, cele 2 greutati sunt ridicate cu energie electrica din afara sistemului deschis si nu afecteaza in niciun fel cele 7 greutati care coboara, in acelasi interval de timp in faza a doua, deoarece intre ele nu exista interactiune.

Pag. 22

Ambele operatii, in faza a doua, au actiune distincta si nu se influenteaza reciproc.
La cele 8 parghii de ordin 1, in timpul functionarii turbinei rezulta:  F1 x b1 > F2 x b2, dar cu castig mic.

Pentru productie de serie mare se fabrica numai si numai grupuri cu parghii fara brate scurte.

Toti specialistii din toate domeniile vor sa actioneze cu mai multe parghii.
Acum exista, folositi-le … Domnilor (…)

Citez din lucrari proprii care sustine inventia. “… Inventia mileniului 3 foloseste forta de gravitatie (conservativa) si 8 parghii fara brate scurte (8 forte conservative), care in timpul functionarii (conform inventie) se transforma in 8 forte neconservative si realizeaza la arborele turbinei gravitationale lucru mecanic gratuit (conservativ); care este transmis in exteriorul sistemului la un multiplicator de turatie cu cel putin 2 generatoare care produce energie electrica  gratuita (conservativa), care poate fi transformata si in energie termica gratuita fiindca forta de gravitatie este gratuita.”

Cateva din avantajele inventiei mileniului 3, realizata cu 8 parghii fara brate scurte:

– Inventia mileniului 3 foloseste 8 parghii fara brate scurte care in timpul functionarii produce, fara poluare: lucru mecanic gratuit, energie electrica gratuita, energie termica gratuita si reduce poluarea pe *TERRA* cu ~25%. Afirmatii dovedite cu teorie si calcule, si pe link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/entropie%20controlata.html  

– Inventia mileniului 3, daca se implementeaza la nivel mondial, parcul AUTO va utiliza masini electrice. Si in viitor o sa foloseasca lucru mecanic gratuit, direct de la motorul gravitational, proiectat special pentru a se asambla pe orice masina din parcul AUTO, cu orice putere solicita beneficiarul, conf. link:

http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/Motor%20gravitational%20ISF.html 

– Inventia mileniului 3, fiindca produce energie termica gratuita, elimina poluarea aerului pentru ca nu se arde: lemn, carbune, pacura, rumegus, benzina, petrol, motorina, gaz metan, gaz de sonda etc.

–  Inventia este o punte de legatura intre fortele conservative si grupurile de forte neconservative. Forta de gravitatie fiind gratuita, turbina gravitationala produce lucru mecanic gratuit, si conform link:
http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/legile%20excentricitatii%20permanente.html 

Pag. 23

– turbinele gravitationale daca se implementeaza, la nivel mondial, rezolva o perioada incalzirea globala, si prin: sere, irigatii, baraje de verdeata (paduri etc) si opreste estinderea desertului prin realizarea unor oaze de verdeata cu apa extrasa de la adancimi foarte mari, fiindca lucru mecanic este gratuit.

– turbinele gravitationale rezolva si problema apei potabile prin desalinizare, fiindca foloseste lucru mecanic gratuit, care produce energie electrica gratuita, care poate produce energie termica gratuita.

– turbinele gravitationale ne ajuta si la dezastre naturale, sau furtuni solare sau furtuni electromagnetice (care distrug sistemele informationale) si fac imposibil de furnizat energia electrica cu procedeul clasic.

– turbinele gravitationale inlocuieste toate turbinele: eoliene, hidraulice, centrale electrice, centrale termoelectrice, centrale nuclearo-electrice etc, conf. link:   http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html  

– turbinele gravitationale conf. inventie are reteaua proprie de distributie in zona in care se asambleaza: case, vile, spitale, firme, sate, orase, pe munte, pe apa, sub apa, sub pamant, oriunde in desert etc., fiindca se fabrica in firme speciale, se transporta, si se asambleaza oriunde este nevoie.

– la turbinele gravitationale proiectarea incepe de la generatorul electric disponibil (de la toate tipurile de turbine care fi-vor inlocuite cu turbina gravitationala), continua cu multiplicatorul de turatie si se termina cu proiectarea turbinei gravitationale.

– datorita turbinelor gravitationale, fiindca energia electrica este gratuita (conf. inventie) incepe era robotilor la toate nivelele, extinzandu-se intr-un ritm accelerat tehnologia din domeniu.

Atentie! Daca se implementeaza *Turbinele gravitationale* la nivel mondial pana in anul ~2050 munca fizica (manuala, grea, periculoasa etc) fi-va executata de roboti.

Atentie! Zonele de influenta […] fi-vor aceleasi cu modificari nesemnificative.
Valoarea inventiei mileniului 3 este inestimabila si nu afecteaza ordinea internationala a LUMII, deoarece in permanenta exista schimbari necesare pentru o stabilitate acceptabila, pentru majoritatea statelor.  

Pag. 24

Numai si numai daca aplica (cel putin partial) propunerile facultative, conf. link:
http://www.gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/structura%20de%20rezistenta.html

Modularizarea continua a robotilor umanoizi in raport cu noile profesii la nivel global este posibila, numai daca se implementeaza inventia la nivel mondial.

Datorita inventiei mileniului 3 oamenii nu vor mai deceda din cauza poluarii, de foame, de frig etc. 
Dupa implementarea inventiei la nivel mondial aproximativ 45% din locurile de munca fi-vor anulate fiind inlocuite cu asistenti sociali, cu noi servicii pentru populatie, cu alte tipuri de activitati specifice evolutiei accelerate a noilor profesii, ziua de munca fi-va mai putin de 6 ore etc.

Turbina gravitationala este o constructie metalica foarte, foarte simpla din 8 chesoane, foarte usor de realizat. In interiorul  celor 8 chesoane se manipuleaza 16 greutati egale cu mecanisme clasice conf. inventie si link:  http://gravitationalturbines-lucrumecanicmultiplu.com/virtual%20ansamblu.html  

Din simularea video rezulta, foarte clar, dezechilibrul total realizat de greutatile din cadranele 1 si 4 in sens trigonometric, care produce lucru mecanic gratuit, si energie electrica gratuita, fiindca echilibrul dinamic este realizat in afara sistemului deschis prin cuplarea arborelui de la turbina gravitationala la multiplicatorul de turatie si la cel putin 2 generatoare, conf. inventie.

Daca nu se implementeaza inventia mileniului 3, la nivel mondial, dezastrele naturale fi-vor din ce in ce mai mari in viitorul apropiat.

Dupa implementarea inventiei mileniului 3 la nivel mondial se elimina poluarea realizata de oameni, ramane poluarea naturala, incendiile de orice fel, eruptia vulcanica etc.

Dupa implementarea inventiei mileniului 3 Incazirea globala fi-va o perioada diminuata, la fel si dezastrele naturale.

Cu voia şi puterea lui Dumnezeu,
inventatorul turbinelor gravitaţionale.
Telefon  0770561002, cu stimă, Ioan Sabău.

 

 


Turbina Gravitationala

.